Grudniowe II kreski - świąteczne serduszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Luusia wrote:Mi przepisuje lekarka jak na monitoringu wychodzi ze endo za cienkie - dawka 2x1. Myślę ze do implantacji edno urośnie - od momentu zapłodnienia mija 5 dni zanim komórki osiągną poziom blastocysty i dopiero zaczyna się wszczepianie w ściankę macicy wiec masz prawie tydzień aby ładnie urosło.
-
Juliet wrote:
Takie kreski miaam.dzien przed poztyqnym testem i zrobilam go rano o 9.00. W zależności jal długi masz cykl? Ja mam co 25 dni czyi wypadła mi owulacja 11 listopada. Podejrzewam,że owulacja byla 24 godziny później ,bo w nocy w dzień owulacji mialm mocny bol . -
https://zapodaj.net/49b545763f645.jpg.html
Cześć, to moje owulaki.. Z dnia na dzień ciemnieją.. Podbrzusze jak na 🐵 bólu już 3 dzień i dziś chyba tak jako mocniej..
Zrobię owulka jeszcze popołudniu i zobaczę czy z ciemnieje bardziej..Gosia33, paula876 lubią tę wiadomość
-
Dastiny wrote:Hej dziewczyny, wczoraj byłam na monitoringu i znów mam pęcherzyk na prawym jajniku tak jakby przejął pracę lewego ale pęcherzyk ma już 18 mm a normalnie co miesiąc w 12 dc miały tak mniej więcej 14 mm no i Endometrium mam cienkie tym razem tylko 6 mm a zawsze ok 12 mm, dostalam na endo estrofem lek na menopauzę :d któraś brała? Wg moich wyliczeń jeżeli pęcherzyk ma 18 mm to owulka dziś w nocy albo jutro więc wątpię że endo się ogarnie w takim krótkim czasie
I termin na laparoskopie na szczęście dopiero na styczeń
Ja brałam chyba coś podobnego , o nazwie Progynova . Tez na cienkie endometrium , 2 razy dziennie od 9 dc. Brałam chyba przez 3 cykle. Faktycznie pomagało ale teraz biorę Dong Quai, ponoć tez pomaga tylko teraz tego nie sprawdzę bo już nie chodzę na monitoringi. Pół roku chodziłam do gina, wydałam majątek na wizyty badania i leki. Teraz narazie się tylko witaminami suplementuje. A poczytaj właśnie o tym Dong Quai, to może warto brać jak lekarz nie da recepty na hormony. Tylko ja mam po tym jakaś zgagę :p trzeba brać w trakcie jedzenia.
👩🏼Ja 33🧔 On prawie 38
Dieta od początku grudnia, mimo ze oboje jesteśmy szczupli
Suple:aspiryna75, kwas foliowy, b12, koenzym q10+plastry borowinowe przed owulacja -
futuremama wrote:Jednak się skusiłaś na testy owu?
I powiem Ci. Ze fajnie się je robi..
Dzisiaj już co raz ciemniejsza.. I tak myślę czy robić jeszcze dziś czy dopiero jutro..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2020, 09:53
Gosia33, futuremama, MartiMarti lubią tę wiadomość
-
Alutka128 wrote:Kurcze, fajnie się robi te owulki, chociaż przez chwilę można sobie wyobrazić że to ciążowe testy i takie ładne grube krechy wychodzą... 🙂
-
Ja miałam testy claerblue . Byl w nich taki apartat Wkładałam test , później sik i czekałam na buzię. Na 3 dzien testowania buzka wyszła uśmiechnięta . Wyjelam test i podobne były kreski.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2020, 10:31
-
Dzisja u mnie 4 dpo. W tym cyklu pierwszy raz mialam sluz jak galertka pp owulacji . Miała któraś tak ? Nigdy nie miałam takiego sluzu . Trochę się wystraszyłam czy to noe Jakas infekcja ale nie ma żadnych innych dolegliwości. Dalej sluz kremowy jak zawsze przed okresem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2020, 10:47
-
U mnie dziś sporo śluzu płodnego, mega rozciągliwy, przezroczysty.. Od 2 dni się pojawia, ale dziś to mnie zalewa..
Owu coraz bliżej.. 😍😍😍Lolipop, Nunakala, Titanickova, futuremama, Morgana, Nalia lubią tę wiadomość
-
Gosia33 wrote:Dzisja u mnie 4 dpo. W tym cyklu pierwszy raz mialam sluz jak galertka pp owulacji . Miała któraś tak ? Nigdy nie miałam takiego sluzu . Trochę się wystraszyłam czy to noe Jakas infekcja ale nie ma żadnych innych dolegliwości. Dalej sluz kremowy jak zawsze przed okresem
Witam z rana.
Mi w ciążowym cyklu wyszła galaretka ale w 6/7¶dpo podajże a tak w cyklach nie zaciazonych miewałam ostatnio rozciągliwego gluta te 3/4/5dpo a potem normalnie no i oczywiście przed okresem też śluz u mnie też się zmienia na wodę
Ale to naprawdę nie ma reguły. Wiele lasek miało rozciągliwy śluz po owu w. Zaciazonym dość długo
Dziś zrobię zaraz test ovu i zo scze czy ściemniało bardziej bo też liczę dziś na Pik
Ja wam Laski powiem ze pierwszy cykl od tych tabletek antykoncepcycjnych gdzie ovu się zbliża a ja mam jako taki ból owulacyjny.. Można powiedzieć miałam silniejszy wczoraj przez 2 h i tyle.. Ani nadeta nie jestem jak zwykle co mnie nawet cieszyni raptem czasem takie ciągnięcia w pachwinie. Jedynie wysypało mnie znów jak to zawsze w środku cyklu.
Mam nadzieję że moje dobre samopoczucie to dobry znak🤣🤣🤣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2020, 11:03
Gosia33, Titanickova, Juliet lubią tę wiadomość
-
Lolipop wrote:Witam z rana.
Mi w ciążowym cyklu wyszła galaretka ale w 6/7¶dpo podajże a tak w cyklach nie zaciazonych miewałam ostatnio rozciągliwego gluta te 3/4/5dpo a potem normalnie no i oczywiście przed okresem też śluz u mnie też się zmienia na wodę
Ale to naprawdę nie ma reguły. Wiele lasek miało rozciągliwy śluz po owu w. Zaciazonym dość długo
Dziś zrobię zaraz test ovu i zo scze czy ściemniało bardziej bo też liczę dziś na Pik
Ja wam Laski powiem ze pierwszy cykl od tych tabletek antykoncepcycjnych gdzie ovu się zbliża a ja mam jako taki ból owulacyjny.. Można powiedzieć miałam silniejszy wczoraj przez 2 h i tyle.. Ani nadeta nie jestem jak zwykle co mnie nawet cieszyni raptem czasem takie ciągnięcia w pachwinie. Jedynie wysypało mnie znów jak to zawsze w środku cyklu.
Mam nadzieję że moje dobre samopoczucie to dobry znak🤣🤣🤣
Dzięki za odpowiedź. Nigdy nie miałam takiej galaretki . Dlatego troche sie wystraszayalm . Ka mialm to sluz 2 dpo. Takze napewno nie jest oznaka zaciążenia. To napewno dobry znak. Ogólnie jak sa bole ma ovulacje ro bardzo dobry znak -
Dziewczyny, uświadomijcie mnie jak to jest z tymi owulakami. Czy pierwszy pozytywny test jest oznaka piku lh czy czekam na „lepszy” wynik - ciemniejsze kreski i dopiero molestuje męża? W tym miesiącu tak miałam ze pik wyszedł mi rano, wiec ❤️ wieczorem. A kolejnego dnia na wieczor kreski na owulaku były jeszcze ciemniejsze ale wtedy nie było ❤️ 😭. Czyli wychodzi na to ze za wcześnie się zabraliśmy?
Jak to widzicie?
Mnie wkurza mój PMS. Od wyjęcia spirali 3m temu strasznie bolą mnie piersi od owulacji. Nigdy tak nie mialam. Pewnie powinnam zrobić jakieś badania...Mama 35 l, 2 urwisów czeka na 3 😉
2014 córka 41 tc 3750 gr SN
2016 syn 38 tc 3210 gr SN
💔 ciąża biochemiczna 02.02.2021
3 ciąża rozpoczęta OM 11.06 długie cykle przewidywana owu 24 dc
30.07 zarodek 3 mm z widocznym ❤️
11.08 7 tc zarodek 1,13 cm 😍
26.08 10 tc 2,76 cm człowieka 🥰 -
U mnie dzisiaj niespodziewana @ cykl trwał 20 dni ¯\_(ツ)_/¯ był bezowulacyjny, więc cieszę się, że tak szybko się skończył.
Na szybko się na jutro zapisałam do mojego gina, bo miałam iść dopiero 3 grudnia. Lekarka mówiła, że mamy jeszcze czas 🤣 to się zdziwi jutro.
Pozytywy takie, że jeśli będzie teraz owu to załapię się jeszcze na grudniowe testowanieJuliet lubi tę wiadomość
33l. ♀ ➥PCOS -
Lady_Dior wrote:Juliet a robisz 2x dziennie test❓ U mnie pik występuje naprawdę krótko, więc bywa, że i 3x robię 😂 Ja myślę, że wieczorem może mieć tłuścuoszka😁
Od wczoraj mam w pracy zmiany 16:00-00:00. Wróciłam do domu i tak mi się chciało ❤❤, że mówię dorwę starego. On i tak zawsze się budzi gdy wchodzę. A ten do mnie, że jemu się nie chce 🤬 nosz kurwa już 5 dzien postu, a on nie chce. Zazwyczaj to codziennie mu się chce, a teraz kuźwa dupa. No i się zdenerwowałam, bo do niedzieli tak pracuję. Sobota/niedziela będzie owu mniej więcej, a od niedzieli już nie możemy ❤ bo M ma badanie nasienia 😑 jak tak dalej pójdzie, to nigdy się nie doczekam.... A on nigdy się nie zaangażuje 😓Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2020, 12:15
31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
03.02.21 - beta 44 🤞🥰 13dpo
05.02.21 - beta 159 😍 ⬆️ 252% 15dpo
19.02.21 - 9:30 - nasze pierwsze spotkanie ❤ Maleństwo 4mm z bijącym serduszkiem 🥰
04.03.21 - kroplówki, dzidzia 1,39cm 😍
06.04.21 - USG 12+4 🤞zdrowy bobasek 6,70cm 🥰 prawdopodobnie chłopiec 💙😍
09.06.21 - USG 21+4 🤞Kazio waży 551 gram i jest zdrowym chłopcem 💙😍
26.07.21 - 1340g 🥰💙
13.08.21 - USG 30+5 🤞 synek waży 1989g
07.10.21 - 3920g 💙
13.10.21 - o 12:36 Kazio przyszedł na Świat 😍 4270g 59cm 💙
03.2020 💔 9tc poronienie zatrzymane
Starania od 04.2020
Nasienie:
Koncentracja 29,94 mln/ml (> 15mln/ml) ✔
Całkowita liczba 128,74 M/próba (> 39 M/próba) ✔
Ruch postępowy 58,49% (> 32%)✔
Ruchome 70,28% (> 40%) ✔
Morfologia 2% (> 4%) ➖
Zwiększona lepkość ➖ -
Juliet wrote:Taak 2x dziennie tak jak zawsze 😛
Od wczoraj mam w pracy zmiany 16:00-00:00. Wróciłam do domu i tak mi się chciało ❤❤, że mówię dorwę starego. On i tak zawsze się budzi gdy wchodzę. A ten do mnie, że jemu się nie chce 🤬 nosz kurwa już 5 dzien postu, a on nie chce. Zazwyczaj to codziennie mu się chce, a teraz kuźwa dupa. No i się zdenerwowałam, bo do niedzieli tak pracuję. Sobota/niedziela będzie owu mniej więcej, a od niedzieli już nie możemy ❤ bo M ma badanie nasienia 😑 jak tak dalej pójdzie, to nigdy się nie doczekam.... A on nigdy się nie zaangażuje 😓Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2020, 12:07
-
Futuremama dobrze wiedzieć, że ten ananas działa w ten sposób - to nie jest mi potrzebny w takim bądź razie 😀
Juliet no lipa ale nic na siłę 😐 W sumie jeśli jest jeszcze trochę czasu do owu, to może się uda. Nie denerwuj się narazie 🙂
Titanicova u mnie pik trwa krótko - parę godzin dosłownie. Nigdy nie miałam pozytywnych testów przez 2dni.Jesteś pewna, że ten pierwszy był pozytywny❓ Może jednak był prawie a ten na drugi dzień był dopiero pozytywny🤷🏼♀️
U mnie pozytywy tak wyglądają.
-
Ok, dzięki za te fotki Lady_Dior 👍 myśle ze miałam pozytyw 17.11.
Wrzuciłam nawet w Femometer:
https://zapodaj.net/9cc82763cabe5.jpg.html
Na tym zdjęciu widać ze najciemniejsze krechy były 18.11 wieczoremWiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2020, 12:44
Mama 35 l, 2 urwisów czeka na 3 😉
2014 córka 41 tc 3750 gr SN
2016 syn 38 tc 3210 gr SN
💔 ciąża biochemiczna 02.02.2021
3 ciąża rozpoczęta OM 11.06 długie cykle przewidywana owu 24 dc
30.07 zarodek 3 mm z widocznym ❤️
11.08 7 tc zarodek 1,13 cm 😍
26.08 10 tc 2,76 cm człowieka 🥰