Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne GRUDNIOWE KRASNALE :)
Odpowiedz

GRUDNIOWE KRASNALE :)

Oceń ten wątek:
  • Justine M Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przejmuj się kochana, chyba każda z nas tak ma. Może ciut mniej albo ciut więcej. Może oficjalnie mniej a po cichu więcej, może podświadomość tylko płata figle nawet o tym nie wiemy.
    Czas start, bo daje sobie 3-4 dni u mnie też się zacznie, teoretycznie owulacje miałam wczoraj. Teoretycznie.
    Początkowo ufałam w testy owulacyjne, tzn w to że może się spóźnia owulacja.
    Niestety im więcej o tym myślałam, to przypomniałąm sobie że w przedostatnim cyklu też jej nie wykryły. A robie testy 2-3 dziennie, nie pije przed. Nie robie z pierwszego siku itd itd.
    Dodatkowo, chciałam zauważyć że pierwsze dziecko udało nam się za 2 cyklem. Tylko dlateog że 1 cykl 3 dni przed okazało sie za długo. 2 dni przed juz ok. I dziewczynka tak jak chcieliśmy ;)
    Od tamtej pory głowną metodą anty był kalandarzyk, gdyż nie przerażała nas myśl'wpadki'
    Czyli przez przeszło 4 lata, kochaliśmy się dzień po, dwa po owulacji(kalendarzykowej) więc jeśli jednak czasem by się spóźniała to chyba na przestrzeni 4 lat byśmy 'wpadli' a tak się nie stało ;)
    Dziś już śluzu mało, niepdłodny. Wczoraj miałam rozdrażnienie i kilogram więcej, dzień wcześniej pryszcze i zachcianki. Wszystko inne wskazuje na to że owulacja się odbyła. W tym miesiącu nie kłuło mnie nic, no ale w zeszłym tez mnie nic nie kłuło a w przedostatnim ze 3 dni tak mnie kłuło że już miałam iśc do lekarza bo bałam się że to coś innego.
    Siedziałam i czytałam wczoraj forum o testach i jednak dużo dziewczyn pisze że są o kant d potłuc i ja się z tym zgadzam.
    TAk więc ustalam że owulacja była, serduszkowanie 3 i 2 dni przed. I powinno być dobrze. Dlatego tylko czekać aż ja zaczne objawów się doszukiwać i schizować :)

Mały edit:
    test zrobiony po wpisie, owulacyjny, tak jakby pozytywny - oszaleć można

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 13:49

Poronilam....nigdy tego nie zapomnę mimo że udało się zajść w ciążę i urodzić dziewczynke. Skończyła już rok. Ta dziura i smutek w sercu jest i zawsze zostanie po moim aniolku
  • vercia Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe tylko 11, to zawsze sa najdluzsze dwa tygodnie swiata :D

• Matleena Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 00:00

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja się muszę pochwalić :) właśnie wróciłam z usg :) moje wspaniałe 16 mm nadziei :) na lewym jajniku :) prawy nadal śpi :/ mój pierwszy cykl z CLO :) pierwsza szansa na owulacje od na pewno kwietnia (od kąd mierze temp)kto wie jak długo jeszcze wcześniej
    Gin kazała od niedzieli mocno "pracować" bo owulka w przyszłym tygodniu ma być :)
    całą drogę od lekarza zacieszałam się jak głupia :) jejku co będzie jak z tych 16 mm będzie śliczna fasolka aaaaaa

Marutka lubi tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Mallina Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Dziewczyny! Nie dajemy się objawom! ja póki co czuję normalnie jak na 1,5 tyg przed okresem czyli zrobił się ze mnie leń i ciężko mi ze wszystkim a najbardziej z wstawaniem do pracy!

p19ukw7ifmlxopac.png
  • Mallina Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    a ja się muszę pochwalić :) właśnie wróciłam z usg :) moje wspaniałe 16 mm nadziei :) na lewym jajniku :) prawy nadal śpi :/ mój pierwszy cykl z CLO :) pierwsza szansa na owulacje od na pewno kwietnia (od kąd mierze temp)kto wie jak długo jeszcze wcześniej
    Gin kazała od niedzieli mocno "pracować" bo owulka w przyszłym tygodniu ma być :)
    całą drogę od lekarza zacieszałam się jak głupia :) jejku co będzie jak z tych 16 mm będzie śliczna fasolka aaaaaa
    Niech te 16 mm zaowocuje czymś więcej niż tylko zwykłym jajeczkiem ;)

p19ukw7ifmlxopac.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 00:01

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Mallina Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Mallina, idziemy równo, z tym, że ja widzę już wszędzie objawy, a najgorsze, że wiem, że one siedzą tylko w mojej głowie :/ :(
    Przyjmij taką opcję, a kto wie może na końcu będziesz mile zaskoczona :) każdy organizm jest inny. Jedna z moich koleżanek stwierdziła, że ona od samego początku wiedziała że jest w ciąży, bo czuła się zupełnie inaczej od samej owulacji. Z medycznego punktu widzenia to nie możliwe, dlatego po prostu lepiej wypierać z głowy takie sygnały.

p19ukw7ifmlxopac.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • vercia Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:

NO TO TEGO CI ŻYCZĘ! ;D

• Matleena Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Justine M Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nom to cały dzień testy owulacyjne pozytywne, tak więc, jak nigdy, w kluczowym momencie się owulka opóźniła :( przytulanko było we wtorek wieczorem, także marne szanse na fasolke w tym cyklu... niby do 5 dni przed, a tu 4 no ale jestem realistką
    no cóż, w przyszłym miesiącu może :)

Poronilam....nigdy tego nie zapomnę mimo że udało się zajść w ciążę i urodzić dziewczynke. Skończyła już rok. Ta dziura i smutek w sercu jest i zawsze zostanie po moim aniolku
  • Justine M Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Kurcze, dziewczyny, jestem cały czas głodna! Tak jakbym @ miała dostać pojutrze, a nie za 2 tygodnie.

nie palisz, to jesz więcej ;P

• aisza Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana, niestety na mikołajki testować nie będę bo w nocy przyszła @ :( wczesniej niż zwykle...ale to dobrze bo zaczęłam nowy cykl i zatestuje może jeszcze w sylwestra :P więc proszę przepiszcie mnie z 6go na 31go grudnia :)

27.03.2014 [*]
    udało się :) czekamy na Ciebie Skarbie :* <3

10 sierpień 2016 r. godz: 8:30 - córcia Oliwia
  • Brawurka84 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry! Mialam testowac 4 grudnia, bo tak bylam wpisana na liste.Jednak w tym cyklu po raz pierwszy owulacja przyszla o kilka dni za wczesnie.Wiec z mezem prawie nie bylo serduszek (bylam z nim o to na maxa poklocona), a o ciazy tez nawet nie myslalam bo moj synek bardzo chorowal i od miesiaca jestem z nim w fomu.Jednak cos mnie dzis podkusilo (dwa dni temu snila mi sie moja ginekolog, mialam test pozytywny itp.).Dzis mam okolo 10 dpo, testowalam testem czulosc 25 i sa dwie kreski :) jedna to taki cien, wiec sie nie nakrecam, z reszta dwa razy poronilam...Ale moze to wlasnie nasz okruszek ten cien? Z ciekawostek, w tym miesiacu wszystko olalam, nawet nie bralam luteiny dopochwowej, bo nie wiedzialam czy na pewno byla owulacja.Bety nie robie- dla mnie to juz zaden wskaznik, w kazdej ciazy mialam wrecz idealne przyrosty i co z tego :( Takze mam prosbe- jesli ten cien to okruszek a nie blad testu, to niesmialo prosze o kciuki :)

Marutka, estrella, Natka88, aisza, olusia24 lubią tę wiadomość

f2w36vgcw27bl5wp.png
    Tymek- mój trzyletni Skarb
    Aniołek Matylda - 06.10.2013 (13tc)
    Aniołek - 20.07.2014 (6tc)
  • Brawurka84 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z objawow, jesli sa oczywiscie ciazowe, to ogromne zmeczenie, sennosc pomimo 3 kaw od kilku dni.Ale zwalalam to na stres zwiazany z choroba synka itp.Nawet do glowy mi nie przyszlo, ze zobacze cien na tescie.Takze dziewczynki nigdy przenigdy sie nie poddawajcie! :) Dodam, ze 26 listopada mialam 30ste urodziny :) A dziewczyny na forum listopadowym pisaly, ze kobieta zachodzi w ciaze w miesiacu swoich urodzin, moze cos w tym jest ;)

f2w36vgcw27bl5wp.png
    Tymek- mój trzyletni Skarb
    Aniołek Matylda - 06.10.2013 (13tc)
    Aniołek - 20.07.2014 (6tc)
  • Marutka Przyjaciółka

Wysłany: 29 listopada 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawurka gratulacje:) Mooocno trzymam kciuki!!!

Brawurka84 lubi tę wiadomość

• gosia.b Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawurka, świetna wiadomość! :)
    Trzymam kciuki za spokojną ciążę, ze szczęśliwym zakończeniem :)

r44n84s.png

Aniołek [*] 16.09.14 r. 12tc (9tc)

• BATTINKA Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.Dziewczyny zapiszcie mnie na 30-go ok?
    Za niecale 2tyg wraca wreszcie moj maz wiec akurat na plodne co za tym idzie wkoncu moge zapusac sie na liste staraczek...czekalam na niego 2 dluuugie miesiace...:(

Marutka lubi tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawurka, ja trzymam kciuki! :)

‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ