Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Grudniowe mamusie 2013 :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2013 :)

Oceń ten wątek:
  • Alllll Koleżanka

Wysłany: 2 grudnia 2013, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serduszka maja być przy każdej z nas (aby było sprawiedliwie ;))

Niebieska lubi tę wiadomość

• olka30 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się, po jednym dla każdej i będzie ok:)

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2013, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alllll wrote:
    Serduszka maja być przy każdej z nas (aby było sprawiedliwie ;))
    racja, musza byc wszedzie :)

• Alllll Koleżanka

Wysłany: 2 grudnia 2013, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W każdym dniu/tygodniu/miesiącu ma być wysp zielonych kropeczek ;) dla każdej z nas tutaj jest to tak ważna kwestia, każda z nas pragnie zostać mamą, dlatego życzę nam aby małe serduszko biło przez 9 miesięcy pod naszym serduchem.

samira, Niebieska, Anoolka lubią tę wiadomość

• kfeva Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2013, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunika wrote:
    hej dopisuję się, dzisiaj 16dc byłam w piątek na pierwszym monitoringu, dzisiaj na drugim i jest pęcherzyk 22mm lada dzień ma pęknąć także działamy :) tempki już nie mierzę bo mnie oszukuje, wg tempki miałam owu kiedy indziej a na usg widać było, że jeszcze kilka dni...

Ja w środę 20.11 (12 dc) też miałam pęcherzyk 22 mm, OF wyznaczył mi owulkę na 24.11 (16 dc), ale ja jestem pewna, na podstawie wielkości pęcherzyka, że owulację miałam w 13 dc (czwartek 21.11) lub w 14 dc (piątek 22.11). W poprzednim cyklu też mi ovu źle owulkę wyznaczyło - na 16 dc, chociaż w 14 dc już byłam po owulacji (USG). Nie mam zaufania do systemu ovu w tej kwestii :/ Sama sobie wyznaczyłam termin owulacji na wykresie :P

samira, eunika lubią tę wiadomość

c23e0907819853810232b578cae40af0.png
    82doe6yds8nhwups.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka30 wrote:
    No nie może tak być bo ja pod koniec testuję:( Nie ma szans, ma być najwięcej serduszek w okresie świątecznym!!
    I w Sylwestra!

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście s Sylwka również:)

stardust87 lubi tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2013, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunika wrote:
    hej dopisuję się, dzisiaj 16dc byłam w piątek na pierwszym monitoringu, dzisiaj na drugim i jest pęcherzyk 22mm lada dzień ma pęknąć także działamy :) tempki już nie mierzę bo mnie oszukuje, wg tempki miałam owu kiedy indziej a na usg widać było, że jeszcze kilka dni...

Dziewczyny program tak naprawdę oddziela tylko fazę niższych temperatur od wyższych, a tak naprawdę owulka może być do trzech dni przed skokiem temperatury jak i do trzech po :P

samira, eunika lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2013, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ktore braly lutke na wywolanie @ sa tu takie? dzis mam 9 dzien brania i pojawily sie brazowe plamienia czy juz odstawic?czy wybrac do konca?

samira lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2013, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki zaczynam dostawać jakiegoś pierdolca.... czuję co chwilę ze robi się mokro.. i biegam jak głupia do łazienki sprawdzać w obawie przed plamieniami :( kuźwa czy ja już na głowę dostaję?? :(

samira lubi tę wiadomość

• karmelek Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnBe wrote:
    Dziewuszki zaczynam dostawać jakiegoś pierdolca.... czuję co chwilę ze robi się mokro.. i biegam jak głupia do łazienki sprawdzać w obawie przed plamieniami :( kuźwa czy ja już na głowę dostaję?? :(
    ja przez ostatnie trzy dni miałam to samo :/ co sekunde latałam i sprawdzałam co się dzieje... niestety u mnie nie skończyło sie tak jak chciałam.. ale za to na koniec grudnia będzie pozytyw!! :)

• Martii Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    ja przez ostatnie trzy dni miałam to samo :/ co sekunde latałam i sprawdzałam co się dzieje... niestety u mnie nie skończyło sie tak jak chciałam.. ale za to na koniec grudnia będzie pozytyw!! :)
    Hmm skad ja to znam....ale chyba juz taki Nasz urok, oczekujących-przyszlych Mamusiek:D

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • kfeva Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2013, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnBe wrote:

Nie jesteś sama. Ja ok. tydzień po owulce latam do łazienki i sprawdzam czy aby plamienie implementacyjne się nie pojawiło a kilka dni później prześwietlanie majtek pod kątem zbliżającej się @ :P

82doe6yds8nhwups.png
  • madzianka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakas handra mnie dopadla :-(

p19us65glzzsn3k4.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kfeva wrote:
    Nie jesteś sama. Ja ok. tydzień po owulce latam do łazienki i sprawdzam czy aby plamienie implementacyjne się nie pojawiło a kilka dni później prześwietlanie majtek pod kątem zbliżającej się @ :P
    Prześwietlanie majtek... skąd ja to znam!!! Ostatnio pomyślałam, że do toalety zabierać lupę ;) Ehhh wyobrażacie to sobie??? Inspektor Gadżet w poszukiwaniu oznak ciąży lub małpy hahahahaha :D :D :D

kaarolaa, katia123 lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Martii Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe dalej dalej lupo Gadżeta!!!:):)

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • kfeva Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2013, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Prześwietlanie majtek... skąd ja to znam!!! Ostatnio pomyślałam, że do toalety zabierać lupę ;) Ehhh wyobrażacie to sobie??? Inspektor Gadżet w poszukiwaniu oznak ciąży lub małpy hahahahaha :D :D :D

LOL :D
    Ja to specjalnie białe majtki zakładam, żeby wszystko dobrze było widać :P
    Masakra, dobrze wiedzieć, że nie jestem z tym sama :D

Saramago lubi tę wiadomość

82doe6yds8nhwups.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2013, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzianka wrote:
    jakas handra mnie dopadla :-(

Mnie dzis tez..mialam taka nadzieje ze sie udalo..a tu zonk..ciotka zawitala :'( ja juz wogole tych tempek nie rozumie! Dlaczego u mnie tak ladnie sie utrzymuje..nawetdzis w dzien okresu 37.00 mialam :'( ZALAMKA!!!

• ewcia2337196 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane, gratuluję dziewczyną, które ujrzały na teście 2 kreseczki :) nudnych 8 miesięcy życzę każdej z was :*

Niebieska lubi tę wiadomość

w4sq3e3kl1ka7h8d.png
    ewcia
  • Panicznaaaa Koleżanka

Wysłany: 2 grudnia 2013, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 3 dni mam to samo.Jasna bielizna i co jakiś czas sprawdzanie.Albo przy wizycie w wc masakra...

Załamana...:(:(:(
‹‹ 57 58 59 60 61 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ