Grudniowe, świąteczne testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
przedszkolanka:) wrote:Speaky !! No widac w kij,tu bym dała bete jakieś 35 a liczac ,że to drugi sik...wspaniale! i kolejna potwierdzasz ,że testy owu dzialaja?
Kochana, nawet nie chce sie napalac,zdjecie robilam po 2 min od zrobienia jak wysechl jeszcze lepiej widac...ale ochlonac musze,to jeszcze nic nie znaczy, polece na bete za godzine ale boje sie w ch**... No dupy dalam ze z drugiego sika Automatycznie zrobiło mi sie goraco z emocji, zaluje ze nie sikalam o tej 7 rano...
a ovulaki od 8 dpo wlasnie mnie zaskakiwaly megaaa moge wam pozniej wstawic,jak zawsze testowa blada na Maxa tak teraz ladnie wyrazniejsza od kontrolnej. Mowie: albo znow popieprzylo sie w hormonach, albo ciaza!Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2018, 08:56
Lami lubi tę wiadomość
-
Haha,spokojnie- jutro sikniesz i prezent pod choinke bedzie oh jak Ci zazdroszczę!!
Edit;mam dzisiaj 8dpo,sikne bez większych nadziei i porownam;pWiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2018, 08:57
speakyourmind93, kalcia64 lubią tę wiadomość
-
przedszkolanka:) wrote:Haha,spokojnie- jutro sikniesz i prezent pod choinke bedzie oh jak Ci zazdroszczę!!
Jeszcze nie ma czego mysle, przylece do was z wynikami bety moze wtedy bede mogla sie chwalic... albo i nie. No i te przyrosty stresujące. Dobra, nie wybiegam za bardzo w przyszlosc bo mnie rzeczywistosc sprowadzi do parteru jak zwykle -
Speaky - ale cudnie! Widze, ze znowu zaczyna sie fala bladziochow, oby trwala jak najdluzej
Ja marze, zeby mi sie chociaz zagniezdzilo w Wigilie Akurat jutro 6dpo...przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Najmłodsza- masz 1.5% powyżej tych 30%, które dają średni potencjał do zapłodnienia. I fragmentacja to wynik, który da się - przynajmniej o kilka - kilkanaście % - poprawić. Wiadomo, że nie uzyskasz nagle 100% zdrowych plemników, ale spokojnie to się niweluje lekami. Nie analizuj tego przez święta, umówcie się do kogoś w Krakowie i sprawdź, co powie specjalista.
I niech to będzie przestroga dla dziewczyn, które odpuszczają emkom badania, a same np. ładują w siebie hormony itp.
Aha, Najmłodsza- czy Ty robiłaś AMH? Wiem, że wiekowo jesteś młodziutka, ale przed laparoskopią i po niej warto sprawdzić moim zdaniem, zwłaszcza gdyby chcieli coś tam działać na jajnikach (kauteryzacja/ drilling, usunięcie jakiejś torbieli itp.). Ja teraz powtarzałam z duszą na ramieniu i mi z kwietniowego 7.12 spadło teraz na 3.3, więc jak ktoś ma mniejszą rezerwę to nie powinien np. na drilling podpisać zgody.
Wiem, że to do poprawy.
Pytanie o ile uda się to wyciągnąć samymi suplementami, bo zmiana trybu życia na chwilę obecną jest mało możliwa. Jedynie chyba uda się go wypchać na siłownię.
Wpadłam w panikę, bo wczoraj wyczytałam, że wynik powyżej 30% to już kaplica i in vitro. Z innej strony, pewnie nikt nie patrzy tylko na fragmentację. Nie wiem jak to się ma do pięknego hba czy w miarę ogarniętej ilości i reszty wyników. Z dupy to wszystko. Pod wynikiem igg napisali mi, że podejrzenie niepłodności na tle immunologicznym, kiedy wynik był niepewny i ogólnie niezbyt wysoki. A przy fragmentacji zero komentarza, a internet krzyczy, że to już bezpłodność i koniec świata. Pocieszam się, że dziecko mamy. W sensie no nie sądzę, że nagle już nie ma opcji na naturalne poczęcie.
Jestem zmęczona. Naprawdę dużo tego wszystkiego wyszło na światło dzienne. Nie spodziewałam się. Wiem doskonale, że inni mają poważniejsze problemy i nie smęcą tylko walczą, ale ja czuje się przytłoczona. Cieszę się bardzo, że są święta. Nic nie zrobie, nie umówię, nie załatwię i pozostaje mi odpuścić i dać też głowie odpocząć
Amh badałam w 2016 roku. Miałam wtedy wynik 10.23 ... ale dziękuję za cynk, na pewno przed laparoskopią sprawdzę. Już nic mnie nie zdziwi, może amh też mi jakoś poszybowało w dół
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2018, 09:34
02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
nick nieaktualnyspeak cudownie!!!!
reset uwielbiam Cię czytać
Co do dupka... długo się zastanawiałam czy to pisać... mam znajomą, która zanalizowała ciążę wzdłuż i wszerz. I czyta mnóstwo badań. I według nich branie progesteronu przy dobrym (podkreślam dobrym) poziomie w ciąży podnosi ryzyko autyzmu u dzieci.. podobniez wazniejsza od poziomu progesteronu jest wydolność cialka żółtego. Tylko powtarzam... bo u nas faktycznie dupka rozdają jak cukierki...speakyourmind93, Beti82, Arashe lubią tę wiadomość
-
Lami -wow oby to bylo to!
Speakyourmind - cos widze!
Fajne niespodzianki świąteczne!
U mnie pewnie 6dpo ale nie jestem pewna bo w czw mialam pozytywny test owu nagle:/ wczoraj juz zdecydowanie negatywny.
Pozostaje czekac;)
Nona ja tez wino i orzechy w tym cyklu;) i inofemNajmłodsza_staraczka, Nona lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Sung wrote:speak cudownie!!!!
reset uwielbiam Cię czytać
Co do dupka... długo się zastanawiałam czy to pisać... mam znajomą, która zanalizowała ciążę wzdłuż i wszerz. I czyta mnóstwo badań. I według nich branie progesteronu przy dobrym (podkreślam dobrym) poziomie w ciąży podnosi ryzyko autyzmu u dzieci.. podobniez wazniejsza od poziomu progesteronu jest wydolność cialka żółtego. Tylko powtarzam... bo u nas faktycznie dupka rozdają jak cukierki...Sung lubi tę wiadomość
-
Na teście ze znikającym różowym cieniem jest poczasiak. Mocno wierzę w ten cykl Może jutro diagnostyka zrobi mi wynik bety w kilka godzin. Zadzwonię do nich rano.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2018, 09:51
speakyourmind93, Anhydra, Arashe, patuniek86 lubią tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Przedszkolanka oprócz tego ze choroba mnie rozłożyła i jestem słaba to dobrze się czuje ,jedynie cycki bolą a tak z niecierpliwością czekam na czwartek i 3 betę
Selina, przedszkolanka:), Arashe, patuniek86 lubią tę wiadomość
15.08.19r. Wojciech ❤️ -
Lami nie pij teraz juz nic, siknij i za godzine zrób test o czułości 10. Czuje ze wyjdzie ładna kreska. Przy tak wczesnej ciazy z mojego doświadczenia lepiej wlasnie wychodzą testy z drugiego siku niz nocnego moczu, bo beta rosnie z kazda godzina.
Lami lubi tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
nick nieaktualnyDziewczyny wszystkim, którym się udało (a widzę, że sporo serduszek jest!), gratuluje! Teraz to tylko Wam zdrówka życzę i nudnej przeokropnie ciąży! Tym bez serduszek.. Też zdrówka i dużo siły na nowy rok, oby ten 2019 był nasz!!!
U mnie kolejne testowanie już w styczniu... Zobaczymy, czas byłoby założyć wątek "noworoczne testowanie" -
nick nieaktualnyNajmłodsza staraczka mój mąż w listopadzie zeszłego roku miał fragmentację 33%. Gin zleciła mu Mace 1000mg, Wit.C 1000j i dalszą suplementację ExtraSperm. Mąż dość regularnie to zażywał i badanie powtórzył w sierpniu tego roku i fragmentacja była już tylko 7,5% czyli bardzo dobrze, bo w normie zupełnie Dodam, że w lipcu mąż wyeliminował jeszcze z diety całkowicie nabiał krowi, bo wyszła mu ogromną nietolerancja na niego a kiedyś jeden gin już go spytał czy aby nie je dużo nabiału. Owszem jadł, bo ćwiczy na siłowni, więc serki, jogurty, twarogi i mleko to było codziennie. Podobno nadmiar nabiału w diecie też źle wpływa na nasienie i powoduje stany zapalne w organiźmie-tak więc w sumie i kobieta i mężczyzna nie powinni go spożywać w dużej ilości jak się starają i dziecko.
Nie sądzę jednak żeby miesiąc po odstawieniu nabiału wyniki aż tak się poprawiły tylko przez to, na pewno suple tutaj bardzo pomogły
Jak coś to z Krakowa mogę polecić z czystym sumieniem dr Wiatra jako androloga młody gość i ma naprawdę obszerną wiedzę
Ja się niedawno chwaliłam pozytywną betę u Was, no niestety już po ptokach. Nie utrzymała się, beta że środy już wynosiła 5, chociaż dosuplementowalam proga, ale przy becie poniedziałkowej 14 wynosił on 2, więc tak czułam że nic z tego nie będzie Nie załamujemy się jednak oczywiście, a wręcz mamy jeszcze więcej siły do walki z no w końcu coś u nas zaskoczyło 1szy raz w życiu zobaczyłam 2 kreski i pozytywną betę, więc wierzę że niebawem będzie szczęśliwe zakończenieWiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2018, 10:30
-
Speaky - trzymam kciuki za betę!
Beti - dzwon jutro z rana z ochrzanem ze przez nich nie wiesz co nasz robic z lekami i musisz znac ten wynik! To jakas farsa! Nie masz w okolicy zadnego punktu Alab?speakyourmind93 lubi tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
nick nieaktualnyDziewczyny, któraś z Was miała plamienie implantacyjne?
Od czwartku miałam plamienia aż do wczoraj. Tylko brązowy albo różowawy śluz, takie brudzenia bardziej i zero zywej krwi. Cały czas czekałam aż @ się rozkręci,ale nadal nic, a dziś już nawet plamienia nie ma.
A już zdążyłam zgłosić na listę, że @ jest.
Czuję, że wariuję, bo wiadomo że liczę na to, że to może jednak ciąża, a nie że mój cykl zwariował.
Jak się dzisiaj nic nie ruszy to jutro zrobię test, ale boję się strasznie, że mój organizm mi zrobił złudną nadzieję!
-
Agagusia wrote:Speaky - trzymam kciuki za betę!
Beti - dzwon jutro z rana z ochrzanem ze przez nich nie wiesz co nasz robic z lekami i musisz znac ten wynik! To jakas farsa! Nie masz w okolicy zadnego punktu Alab?