Grudniowe, świąteczne testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
Najmłodsza_staraczka wrote:U nas raczej nie ma szans na naturalną ciążę.
Przejrzałam jeszcze raz wyniki starego - ma 31,5 % zdefragmentowanych plemników. Wynik powyżej 30% to dramatycznie niski potencjal do zapłodnienia niestety
Najmłodsza mój miał jeszcze gorsze wyniki. Nie pamiętam dokładnie ale pewna jestem morfologi że miał 1%. Byliśmy w trakcie podchodzenia do inseminacji a jak by się nie udało to in-vitro. Jednak los nas zaskoczył i po wakacjach zobaczyłam upragnione dwie kreseczki.
Mąż byl pod kontrolą urologa, brał suplementy, rzucił palenie. Z przegrzewaniem było gorzej bo pracuje na kopalni przy ciągle wysokiej temperaturze.
27 cykl starań
Aniołek [*] - 3.04.19 poronienie zatrzymane ( 7 tydz ) -
A ja witam świątecznym owulakiem
W prawym jajniku dwa piękne pęcherzyki 17 i 19 mm, więc znowu szansa na bliźniaki
Jutro ovitrelle. Liczę na magię świąt
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a97c57b3f5c6.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2018, 11:06
przedszkolanka:), speakyourmind93, patuniek86, Lami, RudaAnna lubią tę wiadomość
-
Lami - jestem strasznie podekscytowana Twoim poczasiakiem, naprawde. Prawie jak bylby moj Ja tak bardzo wierze w ten cykl, jak nigdy wczesniej... Dlatego obawiam sie psychicznego zalamania jesli znowu nie wyjdzie, choc staram sie o tym nie myslec.
Lami lubi tę wiadomość
-
Iga owocnych świąt!!
A ja już wiem,źe się nie udało i chyba mam dzisiaj gorszy dzień. Z Polą udało się w 3cs i pierwszym z clo i dupkiem. Liczylam na nie bardzo teraz..wiem wiem,antybiotyk i katar po drodze nie ma co liczyć ale jednak gdzieś tam w środku..Iga66 lubi tę wiadomość
-
Lamiiii, tak jak mówią dziewczyny, siknij za godzinę, ja jestem najlepszym przykladem na to, że rano był znikajacy poczasiak a wieczorem mocna kreska
Ale jazda Kocham te emocje tu hehe w dzień przed Wigilią❤️ trzymam kciukasyLami lubi tę wiadomość
-
Przedszkolanko, czekaj, nie nastawiaj się tak, słuchaj tego głosiku, który tkwi w środku. Pewnie zrobiłaś owulaka i nie wyszedł taki, jak chciałaś? To nie jest wyznacznik. Spokojnie :*
Nokodemko, ja za Ciebie też mocno mocno trzymam, za każdą z Was. Ale z Tobą i Przedszkolanką miałyśmy podobnie owu i jakoś takie mam przeczucie, że był to szczęśliwy czas
I sama Nikodemka wiesz, jak to jest z tą załamką. Przychodzi w czasie @, a później jest już 5dc i nadzieja powraca zdwojona. Ale obyśmy nie musiały tego przechodzić. Mi wystarczy nadzieja z grudnia
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Tak Lami,test owu blady ale pisałam akurat przed nim :p
Mnie juź dołuje fakt,że jakieś fatum jest nade mną..najpierw cb,infekcja,ta ósemka i antybiotyk,katar...zawsze coś w owu i po..jeszcze się moglam połudzić przez te bole w 6/7dpo ale teraz cisza, ani jednego objawu (u mnie to zwiastuje @)..pojde na wizyte i znowu mu bede trula eh..w styczniu mojego już chyba na badanie wyślę,ale to u mnie leźy problem i mam mega wyrzuty,ze czekalam z ciążą. Myslalam ,że cyk i bedzie i sie przeliczylam to teraz mam karę.
Przepraszam,ze w taki dzień smęce ale chyba mnie troche juz to przerasta (tak wiem,to dopiero 4cykl). -
Arashe wrote:Agus mogę prosić o serduszko? Bo zacznę sobie wkrecac, że to zwiastun kolejnego poronienia i że nie zobaczę znowu serduszka
-
Zrobiłam za Waszą radą, coś jakby się przebijało, ale to jeszcze nie to. Niestety mam tylko 20 i 25 (chyba źle mi skompletowali zamówienie, albo nie doczytałam czułości zamawiając). Pozostaje czekać do jutra.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/02593b54c49d.jpg
Wracam do garów. Jak zupa będzie za słona to nikt nie zrozumie dlaczegospeakyourmind93, przedszkolanka:), Agagusia, XxMoniaXx, Arashe, Beti82 lubią tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Lami wrote:Zrobiłam za Waszą radą, coś jakby się przebijało, ale to jeszcze nie to. Niestety mam tylko 20 i 25 (chyba źle mi skompletowali zamówienie, albo nie doczytałam czułości zamawiając). Pozostaje czekać do jutra.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/02593b54c49d.jpg
Wracam do garów. Jak zupa będzie za słona to nikt nie zrozumie dlaczego
Tak jak mowisz cos sie przebija :* przypomnij ile dni po owulce? mocno trzymam kciuki!
Laski wyniki bd miala o 15. Ide sprzatac i sie nie nakrecac.Nie wierze ze po roku czasu mogloby sie udac.A jak zobacze wynik negatywny to skad ten rozowy bladzioch. Jeszcze 2 h oczekiwania!Lami lubi tę wiadomość
-
przedszkolanka:) wrote:Tak Lami,test owu blady ale pisałam akurat przed nim :p
Mnie juź dołuje fakt,że jakieś fatum jest nade mną..najpierw cb,infekcja,ta ósemka i antybiotyk,katar...zawsze coś w owu i po..jeszcze się moglam połudzić przez te bole w 6/7dpo ale teraz cisza, ani jednego objawu (u mnie to zwiastuje @)..pojde na wizyte i znowu mu bede trula eh..w styczniu mojego już chyba na badanie wyślę,ale to u mnie leźy problem i mam mega wyrzuty,ze czekalam z ciążą. Myslalam ,że cyk i bedzie i sie przeliczylam to teraz mam karę.
Przepraszam,ze w taki dzień smęce ale chyba mnie troche juz to przerasta (tak wiem,to dopiero 4cykl).
Ja mam 9cs, i po hsg miało być cyk i co...
Jedno wiem na pewno że nie można się poddawać, bo wtedy nie mamy już żadnej szansy.
Wesołych świąt Ci życzę i cudownych, niespodziewanych dwóch kresek.
Dziewczyny wszystkim Wam życzę Wesołych - odpoczynku i czystej głowy.
Lecę przygotowywać święta i działaćprzedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Beti- co do wysokiego amh i dużych dawek Clo... często się tak robi, bo wysokie amh świadczy o pco i słabej odpowiedzi na stymulację. Ja przy amh 7.12 na siedem cykli stymulowanych owulację miałam raz. Był nawet cykl, gdzie łykałam łącznie 2 x 2 lamettę i 2 x 1 Clo. I też nic... więc podejście pani doktor pewnie było oparte o takie przypadki.
Najmlodsza- przy takim amh to mogliby się u Ciebie pokusić o drilling jajników. To powinno poprawić jakość owulacji.
Ktoś wyżej pisał o morfologii 1%. Dziewczyny, powtórzę- wyniki męskie trzeba interpretować w oparciu o całość. Przykładowo:
a) facet mający ilość w normie np. 45 mln i do tego 50% ruchliwych o morfologii 5% ma w sumie +/- 1,125 mln plemników zdolnych do zapłodnienia *
b) facet mający ilość znacznie pow. normy np. 200 mln (jak mój M). i do tego 50% ruchliwych o morfologii np. 1% ma +/- 1 mln dobrych plemników , czyli róznica niewielka
* oczywiście w uproszczeniu, bo jeszcze w grę wchodzą pewne czynnik jak hba czy fragmentacja dna.
Beti82 lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Lami, przebija sie
Przedszkolanko - przytulam, ja tez mam dzis slabszy dzien...
Kremowy sluz nadal jest, jak balsam. I lekkie bole podbrzusza..przedszkolanka:), Lami lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
beta 36,3
goraco mi!!!!!!!!
mnostwo sprzecznych emocji!!!!Lami, Arashe, Nikodemka, Beti82, Sung, RudaAnna, Domi_tur, Selina, patuniek86, Juusti69, Anhydra, Meggs, MałaMi90, kłot, Izaw, Agagusia, Natalia1992, Agus92, moyeu, SylwiaLu lubią tę wiadomość