Grudniowe, świąteczne testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny jestem 7dpo zrobiłam dziś z ciekawości test owulacyjny i wyszedł pozytywny (?) możliwe to jest żeby w ogóle test ovu wykrył ciążę wczesną? i to już 7dpo ?
https://zapodaj.net/d249d32ca4c2b.jpg.html
-
kark wrote:To znaczy, że masz 2x większe szanse niż jakbyś miała 1
Naprawdę?
W środę 21.11 byłam na wizycie u ginekologa urosły dwa piękne pęcherzyki...w piątek 23.11 dostałam zastrzyk z Pregnylu z racji tego że we wrześniu poroniłam dodatkowo muszę zazywać duphaston więc byłam w dniu wczorajszym na usg i lekarz stwierdził że oba pęcherzyki pękły jeden wcześniej drugi później w wykresie temperatury jednak nie wykazała się owulacja dlaczego? Noi najważniejsza sprawa jaka szansa jest na zapłodnienie w ty cyklu ? czy jeśli pęcherzyki pękły z odstępem np.2 dni to jest szansa na bliznaiki?
https://ovufriend.pl/graph/edcc59b16045b0f2c569ad166adec5b0
-
alis132 wrote:Naprawdę?
W środę 21.11 byłam na wizycie u ginekologa urosły dwa piękne pęcherzyki...w piątek 23.11 dostałam zastrzyk z Pregnylu z racji tego że we wrześniu poroniłam dodatkowo muszę zazywać duphaston więc byłam w dniu wczorajszym na usg i lekarz stwierdził że oba pęcherzyki pękły jeden wcześniej drugi później w wykresie temperatury jednak nie wykazała się owulacja dlaczego? Noi najważniejsza sprawa jaka szansa jest na zapłodnienie w ty cyklu ? czy jeśli pęcherzyki pękły z odstępem np.2 dni to jest szansa na bliznaiki?
https://ovufriend.pl/graph/edcc59b16045b0f2c569ad166adec5b0
Nikt Ci niestety nie zagwarantuje, że ciąża (nawet pojedyncza) na pewno z tego cyklu będzie. Ja miałam w poprzednim cyklu po Clo dwa pecherzyki i podany ovitrelle na pekniecie i też nie odnotowałam (na poczatku) jakiegoś mega skoku temp (pomimo, że zaszłam w ciążę ). Wydaje mi się, że na tych cyklach stymulowanych, temperatura nie zawsze się sprawdza.
Życzę Ci, aby ten cykl był szczęśliwy ❤Trzeba być dobrej myśli!alis132, Izaw lubią tę wiadomość
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Anhydra wrote:Nikt Ci niestety nie zagwarantuje, że ciąża (nawet pojedyncza) na pewno z tego cyklu będzie. Ja miałam w poprzednim cyklu po Clo dwa pecherzyki i podany ovitrelle na pekniecie i też nie odnotowałam (na poczatku) jakiegoś mega skoku temp (pomimo, że zaszłam w ciążę ). Wydaje mi się, że na tych cyklach stymulowanych, temperatura nie zawsze się sprawdza.
Życzę Ci, aby ten cykl był szczęśliwy ❤Trzeba być dobrej myśli!
zaszłaś w ciąże po stymulacji? super! może i u mnie choć jeden zaskoczy
stosunki od 21.11-26.11 codzienne dziękuje za dobre słowa!Anhydra lubi tę wiadomość
-
alis132 wrote:zaszłaś w ciąże po stymulacji? super! może i u mnie choć jeden zaskoczy
stosunki od 21.11-26.11 codzienne dziękuje za dobre słowa!
Tak, u mnie się udało i dodam, że była to moja pierwsza stymulacja . Niemniej jednak do euforii i spokoju mi jeszcze daleko, bo mam już dwie straty i 1 cb na koncie...alis132 lubi tę wiadomość
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Anhydra wrote:Tak, u mnie się udało i dodam, że była to moja pierwsza stymulacja . Niemniej jednak do euforii i spokoju mi jeszcze daleko, bo mam już dwie straty i 1 cb na koncie...
U mnie jedna strata bez stymulacji
teraz moja pierwsza owulacja strasznie bym chciała żeby się udało tym bardziej że we wrześniu w 6tc [*]Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 12:19
-
nick nieaktualny
-
My się musimy w przeciągu tygodnia przeprowadzić. Także aktualnie mam masakrę jeżeli chodzi o pakowanie. Aż się cieszę, ze w ciąży nie jestem.. bo ile ja się nadźwigam, to dramat.02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
nick nieaktualnyTeż w pierwszym cyklu z clo zaszłam, tylko u mnie pregnyl nie był potrzebny
Tak jak Anhydra napisała, masz 2 pęknięte pęcherzyki, ale prawda jest taka, że nie musi być z tego nawet pojedynczej ciąży. Szanse masz 2x większe, bo masz 2 jajeczka (prosta matematyka), ale czy zajdziesz to inna sprawa -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPerAsperaAdAstra wrote:Cześć dziewczyny jestem 7dpo zrobiłam dziś z ciekawości test owulacyjny i wyszedł pozytywny (?) możliwe to jest żeby w ogóle test ovu wykrył ciążę wczesną? i to już 7dpo ?
Co to było nie wiem, ciąża napewno nie
A u Ciebie ten test to nie pozytyw.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 13:08
-
Anhydra wrote:Tak, u mnie się udało i dodam, że była to moja pierwsza stymulacja . Niemniej jednak do euforii i spokoju mi jeszcze daleko, bo mam już dwie straty i 1 cb na koncie...
Dobrze będzie! Po środowej wizycie myślę że będziesz już trochę spokojniejsza
Przedszkolanka, nadal czekasz?Anhydra lubi tę wiadomość
27 lat
9cs -
A ja własnie dostałam wyniki z egzaminu, na który się tyle uczyłam!
38/ 40 punktów !!!!
Ale jestem z siebie dumna !!!!smeg, przedszkolanka:), Anhydra, Izaw, Sung, Ola31, moyeu lubią tę wiadomość
02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
17.12 - Transfer 3.2.2
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
-
I jeszcze mam pytanko, z racji że postanowiłam mierzyć temp zrobiłam dzisiaj test.
I noc wyglądała tak :
O 24 poszłam spać.
2:30 pobudka i temp 36,41
5:00 ppbudka i temp 36,48
8:00 pobudka i temp 36,77
Normalnie, że to tak skacze?
Najłatwiej będzie mi chyba mierzyć o 5 i chyba tak będę nastawiać budzik, chyba że mnie Jasiek obudzi chwilę wcześniej Tylko nie wiem, który pomiar jest najbardziej wiarygodny? Totalnie się na tym nie znamWiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 13:20
02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
17.12 - Transfer 3.2.2
-
nick nieaktualny
-
Najmłodsza, nie ma znaczenia o której mierzysz, byle zawsze o tej samej porze tak naprawdę nie ma znaczenia sama temperatura, tylko jej różnice - skok o min 0,2 po owu i utrzymanie na tym poziomie lub wyżej.
Gratuluję dobrej oceny, zapracowałaś sobie!Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 13:26
Gdańsk, 31 l., kp -
Najmłodsza_staraczka wrote:I jeszcze mam pytanko, z racji że postanowiłam mierzyć temp zrobiłam dzisiaj test.
I noc wyglądała tak :
O 24 poszłam spać.
2:30 pobudka i temp 36,41
5:00 ppbudka i temp 36,48
8:00 pobudka i temp 36,77
Normalnie, że to tak skacze?
Najłatwiej będzie mi chyba mierzyć o 5 i chyba tak będę nastawiać budzik, chyba że mnie Jasiek obudzi chwilę wcześniej Tylko nie wiem, który pomiar jest najbardziej wiarygodny? Totalnie się na tym nie znam
Powinno być co najmniej 4 h nieprzerwanego snu, wiec u Ciebie w tej sytuacji trudno powiedzieć, ktory pomiar najbardziej wiarygodny
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK