Grudniowe, świąteczne testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
Anhydra wrote:Meggs jeżeli mogę coś doradzić to proponuje nieco nagiąć czasoprzestrzeń i powiedzieć ginowi, że starcie się od ponad roku. Przy zagnieżdzaniu często też pomaga Clexane i Acard, ale rozumiem, że u Ciebie nie było jeszcze pogłębione diagnostyki w żadnym z kierunków.
Ja teraz z perspektywy, gdybym przy potwierdzonej owu nie mogła zajść przez ok 5-6 cykli, na pewno wysłalabym najpierw na badanie nasienia eMka.Bo bez pewności, że u niego wszystko ok to troche może być walka z wiatrakami.
Co do problemów z zagnieżdzeniem nie miałam nic diagnozzowane bo nie wiedziałam co? Moge coś zbadać w tym kierunku na właśną ręke?
Przedszkolanko - tak właśnie będzie nowy rok, nowa ja. Choć też bez popadania w paranoje
Najmłodsza - wiem , pojechałam ale ja jestem albo zaślepiona optymistka albo mega pesymistka. I jak tylko coś nie gra to zaraz najgorszy scenariusz mam w głowie.przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Lami wrote:Jajko zniosę. W wigilię wynik był po 3 h, teraz 5,5 h i nic. Chyba dzisiaj nic z tego.
Zrobiłam najdurniejszą rzecz świata, bo zrobiłam jeszcze kwas foliowy razem , betą, a na niego czeka się chyba dłużej niż dzień. Chciałam sprawdzic, bo przed staraniami w maju miałam niedobór. Głupia ja. -
Już się dodzwoniłam na infolinię i pan powiedział, że wynik powinnam mieć do 21.
Beti, kochana, jaką decyzję podjęliście? Włączasz clo?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2018, 15:55
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Lami wrote:Już się dodzwoniłam na infolinię i pan powiedział, że wynik powinnam mieć do 21.
Beti, kochana, jaką decyzję podjęliście? Włączasz clo? -
Lami wrote:Beti, jeśli się wahasz, to napisz. Jak już będziesz znała odpowiedz z medycznego punktu widzenia, to podejmiecie decyzję. Trzymaj się kochana :*
-
O.odpisal mi.Ten.to.jest fajny lekarz od razu odpisuje.Mam nie brac.No dobra to nie biore.Nawet napisal ,ze 2 miesiace...kurde ,ze cooo łeee No to jak mi ta moja nie da jeszcze nic i powie to samo to juz jestem udupiona i pewnie na ta droznosc pojade
-
Beti, ale to, że nie będziesz brała nie oznacza, że zaprzestajecie starań. Może taki jeden cykl na clo sprawi, że jajniki same teraz ruszą do boju i wyprodukują ładne pęcherzyki.
Ile czasu bierzesz miovarian?Szczęśliwa siódemka ❤️
-
Część dziewczyny,nareszcie się te święta skończyły,naprawdę kocham święta Bożego Narodzenia,ale w tym roku to miałam dość,w dodatku po siedmiu latach w końcu miałam iść na wigilie do swoich rodziców i co najpierw młoda chora ,ale przeszło,potem mój się źle czuł i mi się udzieliło też,dopadła nas jelitowka trzy dni przesr.... dosłownie,w dodatku jakiś dołek mnie złapał i zamiast radości w święta to smutek ,oby następny rok był lepszy.
-
Lami wrote:Beti, ale to, że nie będziesz brała nie oznacza, że zaprzestajecie starań. Może taki jeden cykl na clo sprawi, że jajniki same teraz ruszą do boju i wyprodukują ładne pęcherzyki.
Ile czasu bierzesz miovarian? -
przedszkolanka:) wrote:Witaj Pestka ja wieczorem usiade do tych suplementow to dam znac co wybralam dla meza. Fertilman bral przed pierwsza ciaza i wyniki mial super mimo źylaków
dzięki!
Mi się ten FertilMan Plus wydaje dość fajny, dużo dobroci..
Tylko nie wiem co dla siebie.. kwas foliowy biorę od kilku miesięcy(Folik)
jakoś czuję, że łatwiej mi będzie ogarnąć wino i grejpfrutyprzedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Beti82 wrote:O.nie nie,staran to absolutnie.Tylko ja mam.wrazenie,ze bez clo.nie zajde .Miovarian kurde nie wiem z miesiac juz chyba bedzie.
Mi się też zdaje, że w poprzednim cyklu był biochemiczna, bo był cień a po dwóch dniach już nic. Ale nie dotarłam nawet na betę.Beti82 lubi tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
-
Lami wrote:Spokojnie, teraz też będzie swoje robiła inozyna, jak już dłużej brana. Nie nastawiaj się, że bez clo nie dasz rady.
Mi się też zdaje, że w poprzednim cyklu był biochemiczna, bo był cień a po dwóch dniach już nic. Ale nie dotarłam nawet na betę. -
Beti, biore drugi cykl i teraz szczęśliwy. Lykam dwie saszetki na raz, bo tak bym zapominałam. Tyle, że biorę tańszy inofem, on nie ma B12, ale ją suplementuję dodatkowo. Równo po miesiącu brania zauważyłam super zmiany - przerzedzenie owłosienia w niechcianych miejscach i na nogach, przestały wypadać włosy na głowie i zniknął odwieczny trądzik. Mi się w ogóle wydaje (już pewnie niektóre przeczytają to setny raz, ale wybaczycie), że inofem i castagnus sprawiły, że mam owulację. Pierwszy monitoring miałam w pierwszym miesiącu inofemeu i owu była. A wcześniej w ogóle nic mnie na owu nie bolało. A odkąd biorę inofem i castagnus czuję owulację.
1 saszetka wspomagająco, 2 leczniczo. Mojemu przed owulacją też dawalam po jednej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2018, 17:14
Beti82 lubi tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️