Grudniowe, świąteczne testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
Lami wrote:Beti, biore drugi cykl i teraz szczęśliwy. Lykam dwie saszetki na raz, bo tak bym zapominałam. Tyle, że biorę tańszy inofem, on nie ma B12, ale ją suplementuję dodatkowo. Równo po miesiącu brania zauważyłam super zmiany - przerzedzenie owłosienia w niechcianych miejscach i na nogach, przestały wypadać włosy na głowie i zniknął odwieczny trądzik. Mi się w ogóle wydaje (już pewnie niektóre przeczytają to setny raz, ale wybaczycie), że inofem i castagnus sprawiły, że mam owulację. Pierwszy monitoring miałam w pierwszym miesiącu inofemeu i owu była. A wcześniej w ogóle nic mnie na owu nie bolało. A odkąd biorę inofem i castagnus czuję owulację.
1 saszetka wspomagająco, 2 leczniczo. Mojemu przed owulacją też dawalam po jednej.Lami lubi tę wiadomość
-
alis132 wrote:Jakbym wiedziała że po owulacji 100% zaczelabym duphaston bo poronilam we wrzesniu
-
Meggs wrote:Tez tak myśle zeby z pól roku starań zrobić rok bo inaczej lekarz mnie oleje. Mąż miał badanie nasienia i wyniki były ok. Nie rewelacyjne, ale przyzwoite, wszystkie parametry w normie. Suplementujemy tez FertilMan Plus. Więc problem raczej leży po mojej stronie.
Co do problemów z zagnieżdzeniem nie miałam nic diagnozzowane bo nie wiedziałam co? Moge coś zbadać w tym kierunku na właśną ręke?
Przedszkolanko - tak właśnie będzie nowy rok, nowa ja. Choć też bez popadania w paranoje
Najmłodsza - wiem , pojechałam ale ja jestem albo zaślepiona optymistka albo mega pesymistka. I jak tylko coś nie gra to zaraz najgorszy scenariusz mam w głowie.
Poziom komórek nk 2-3 dni przed okresem.
I któreś przeciwciała, ale nie pamietam nazw, musiałabyś poczytać02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
Przyszły wyniki. Teraz dociera szczęście
Beta
10dpo 13
13dpo 103
Poproszę więc Aguś o ❤️
Kwas foliowy 10,7 (norma 4,6 - 18,7), więc mogę brać więcej
TSH mi mega skoczyło, bo ponad 2, jutro podwyższam dawkę, na 4.01 mam endokrynologa, chyba że jutro się gdzieś dostanę.
A zerkniecie na to:
Ft4 16,95 (12 - 22)
Ft3 4,81 (3,1 - 6,8 )Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2018, 18:35
przedszkolanka:), Pestkaa, Meggs, Beti82, 5ylwian, Domi_tur, Nona, Paulina Nessa, Izaw, RudaAnna, speakyourmind93, Anhydra, SylwiaLu, Agagusia, patuniek86 lubią tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Lami - gratuluje juz oficjalnie!!!! :* Bardzo sie ciesze Twoim szczesciem! Licze, ze kiedys pokazesz nam zdjecie swojego bobaska troche jestesmy tu ciociami!
Przedszkolanko - jaka masz szyjke przed okresem? Ja mam wrazenie, ze moja otwiera sie dopiero kiedy zaczyna sie krwawienie Wiem, ze bede Ci wspoltowarzyszyc za 5 dni... Czuje sie przedokresowo i juz chce mi sie plakac na sama mysl, nie wiem jak to bedzieLami lubi tę wiadomość
-
Lami gratuluję !!!
Nikodemko jak to co bedzie? Nowy rok nasz;)
A szyjke mam nisko i wszystko jest tam spuchnięte,w połowie otwarta juź.
Edit:oczywiscie oby jeszcze za 5 dni okazała się Twoja beta pozytywna
Ja juz bede pazdziernikowa..mialam być majowa..Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2018, 18:24
Lami lubi tę wiadomość
-
Lami wrote:Przyszły wyniki. Teraz dociera szczęście
Beta
10dpo 13
13dpo 103
Poproszę więc Aguś o ❤️
Kwas foliowy 10,7 (norma 4,6 - 18,7), więc mogę brać więcej
TSH mi mega skoczyło, bo ponad 2, jutro podwyższam dawkę, na 4.01 mam endokrynologa, chyba że jutro się gdzieś dostanę.
A zerkniecie na to:
Ft4 16,95 (12 - 22)
Ft3 4,81 (3,1 - 6,8 )Lami lubi tę wiadomość
-
Peatkaa mysle, ze skoro Ty juz wstepnie sie przebadalas to czemu nie:) My od wiosny sie staramy..moj maz mial badac nasienie w grudniu ale sie nie zapisal:/ cisne zeby w styczniu tu zrobil.
Lami gratki jeszcze raz!
Przedszkolanko ja tez czuje ze okres lada chwila nadejdzie, pms, ogolny wnerw na caly swiat, kiepska cera i wlosy:( tylko te bole jajnikow daja mi jakas tam pewnie zludna nadzieje.
Ja w tym cyklu pierwszy raz bralam inofem 1x1 plus castagnus 1x1. Mysle czy od kolejnego cyklu nie zwiekszyc dawki inofemu.Lami lubi tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Lami wrote:Nikodemko, Przedszkolanko, ja się nigdzie bez Was nie ruszam! Razem przejdziemy na fiolet :*
Tzn nie czekajcie heh tylko mnie bierzcie stad hehehWiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2018, 18:54
Wik89, Lami lubią tę wiadomość
-
Czesc Pestko, milo Cie poznac! Ja na Twoim miejscu zaczelabym od badania nasienia, jesli bedzie ok i u Ciebie wszystko w porzadku, to bedziecie dzialac ze spokojem.
Olalam dzis wszystko. Pol dni przelezalam, przespalam, przejadlam... teraz mam maraton filmowy w towarzystwie czipsow duszkow, a co mi tam. Bede gruba, leniwa i za 5 dni zalamanaPestkaa, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość