Grudniowe, świąteczne testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
NiespełnionaMama wrote:U mnie chyba nic z tej ciąży nie będzie dziś zrobiłam powtórnie test i jest bardzo słaba kreska a wczoraj była mocno wyraźna
Wzięłam luteinę. Jutro chciałabym iść na betę jak czas pozwoli ... jestem załamana
Nie martw się na zapas ! Jutro idź na betę bo testy to różnie wychodzą -
Natalia1992 wrote:Nie martw się na zapas ! Jutro idź na betę bo testy to różnie wychodzą
Straciłam już dwie ciążePatryk ur. 17.01.2011
Aniołek [*] 6-7 tc- 15.10.2015
Lilianka [*] 11 tc- 11.09.2018
Graves Basedow -Nadczynność tarczycy/niedoczynność / PAI1 4G heterozygota / MTHFR 677C-T homozygota / ANA1 graniczny / ANA2 graniczny, typ świecenia: ziarnisty -
NiespełnionaMama wrote:Postaram się być dobrej myśli ale martwię się cholernie
Straciłam już dwie ciążeNiespełnionaMama lubi tę wiadomość
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
Wierze bardzo mocno ze tym razem będzie dobrze
Ale boje się bo oprócz bólu brzucha to nic więcej z objawów nie mam, ani bólu piersi no nic kompletnie
Ile brać tej luteiny, mam pod język 50 mg ?Patryk ur. 17.01.2011
Graves Basedow -Nadczynność tarczycy/niedoczynność / PAI1 4G heterozygota / MTHFR 677C-T homozygota / ANA1 graniczny / ANA2 graniczny, typ świecenia: ziarnisty -
NiespełnionaMama wrote:Wierze bardzo mocno ze tym razem będzie dobrze
Ale boje się bo oprócz bólu brzucha to nic więcej z objawów nie mam, ani bólu piersi no nic kompletnie
Ile brać tej luteiny, mam pod język 50 mg ?
Bierzesz heparyne i acard? Ból brzucha na samym początku jest normalny. Nie ma krwawienia, nawet nie plamisz- więc spokojnie. Nie rób już więcej tych testów tylko zrób 2x betę a potem zaczekaj na USG.
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Mi lekarka zapisala w razie luteine pod jezyk od 3 dpo przez 10dni 2×2 tabletki po 50mg. Po 10dniach mam test zrobic i jak bedzie pozytywny to brac dalej do wizyty a jak negatywny to odstawic zeby @ dostac. I w kolejnym cyklu to samo. Wiec ja mam lacznie 200mg dziennie. Ale mam duza nadwage wiec pewnie to tez przewaza
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
Anhydra wrote:Bierzesz heparyne i acard? Ból brzucha na samym początku jest normalny. Nie ma krwawienia, nawet nie plamisz- więc spokojnie. Nie rób już więcej tych testów tylko zrób 2x betę a potem zaczekaj na USG.
Biorę jedynie acard 75
Dziś dołożyłam luteinę i nospe na ból brzucha
Boje się ze to za mało
Umówię gin na przyszły tydzieńPatryk ur. 17.01.2011
NiespełnionaMama wrote:Biorę jedynie acard 75
Boje się ze to za mało
Umówię gin na przyszły tydzień -
Beti82 wrote:No moim.zdaniem powinnas szybciej isc do lekarza niz na przyszly tydzien
Ok jutro się zapiszeBeti82 lubi tę wiadomość
Patryk ur. 17.01.2011
Dziewczyny a jak to jest z ta heparyną i acardem? Jakieś badania robilyscie w tym kierunku? Skad wiecie,ze musicie brac? Sorki,ze pytam ale pierwsze poronienie mialam we wrzesniu i to pewnie przez odstawienie metforminy i braki progesteronu,bo jak juz powiedzieli,ze ciaza sie nie rozwija i czekalam na poronienie to sama zrobilam badanie z ciekawosci i mialam wyniki 1.01 a jak sprawdzic czy heparyna lub acard sa potrzebne?
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
Najmlodsza przeźyje 3 dni bez seksu ;p
Trzymam kciuki za wyniki.
Nona za tydzień- zleci oby pozytywnie!
Nikodemko moj identycznie- bez problemu sie zbada,sam proponuje ale pewniak ze jest ok ;p ale 5 lat temu tak bylo- rewelacyjne wyniki mimo źylaków. Zaszłam 2 tyg.po zabiegu.
Z tym,że moj tez duzo przed kompem(informatyk), je tak pól na pól,jezdzi na rowerze,bierze suple.
Nona lubi tę wiadomość
-
NiespełnionaMama wrote:Biorę jedynie acard 75
Boje się ze to za mało
Umówię gin na przyszły tydzień
Moim zdaniem przy Twoich mutacjach i po 2 stratach lekarz powinien rozważyć wlaczenie heparyny.Beti82 lubi tę wiadomość
5ylwian wrote:Dziewczyny a jak to jest z ta heparyną i acardem? Jakieś badania robilyscie w tym kierunku? Skad wiecie,ze musicie brac? Sorki,ze pytam ale pierwsze poronienie mialam we wrzesniu i to pewnie przez odstawienie metforminy i braki progesteronu,bo jak juz powiedzieli,ze ciaza sie nie rozwija i czekalam na poronienie to sama zrobilam badanie z ciekawosci i mialam wyniki 1.01 a jak sprawdzic czy heparyna lub acard sa potrzebne?
Można zrobić badania genetyczne na trombofile (gen protrombiny, V Leidena, PAI) oraz reduktazę tetrahydroksymetylofolianu (MTHFR). Nie wiem czy jedna strata jest już przesłanką do zrobienia tych badań. Przy 2 stratach można je zrobić na refundację po wizycie w poradni genetycznej.
Badałam się na trombofilie i cała masę jeszcze innych badań, mam podwyższona homocysteine, za mną dwa poronienia w 1 trymestrze.Patryk ur. 17.01.2011
Anhydra wrote:Można zrobić badania genetyczne na trombofile (gen protrombiny, V Leidena, PAI) oraz reduktazę tetrahydroksymetylofolianu (MTHFR). Nie wiem czy jedna strata jest już przesłanką do zrobienia tych badań. Przy 2 stratach można je zrobić na refundację po wizycie w poradni genetycznej.
Miałaś te badania robione ma NFZ po drugim poronieniu? Bo mi powiedziano na wizycie u genetyka że badania na trombofilie są dopiero po 3 stracie, a po 2 tylko badanie kariotypów. Ja już wcześniej sobie sama zrobiłam te badania. Ale tak mnie to zastanawia, chyba że to od poradni genetycznej zależy. -
Anhydra wrote:Można zrobić badania genetyczne na trombofile (gen protrombiny, V Leidena, PAI) oraz reduktazę tetrahydroksymetylofolianu (MTHFR). Nie wiem czy jedna strata jest już przesłanką do zrobienia tych badań. Przy 2 stratach można je zrobić na refundację po wizycie w poradni genetycznej.
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g