Grudniowe, świąteczne testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
NiespełnionaMama wrote:U mnie chyba nic z tej ciąży nie będzie
dziś zrobiłam powtórnie test i jest bardzo słaba kreska a wczoraj była mocno wyraźna
Wzięłam luteinę. Jutro chciałabym iść na betę jak czas pozwoli ... jestem załamana
Nie martw się na zapas ! Jutro idź na betę bo testy to różnie wychodzą -
Natalia1992 wrote:Nie martw się na zapas ! Jutro idź na betę bo testy to różnie wychodzą
Straciłam już dwie ciążePatryk ur. 17.01.2011
Aniołek [*] 6-7 tc- 15.10.2015
Lilianka [*] 11 tc- 11.09.2018
Graves Basedow -Nadczynność tarczycy/niedoczynność / PAI1 4G heterozygota / MTHFR 677C-T homozygota / ANA1 graniczny / ANA2 graniczny, typ świecenia: ziarnisty -
NiespełnionaMama wrote:Postaram się być dobrej myśli ale martwię się cholernie
Straciłam już dwie ciążemusisz byc dobrej mysli,bo kto jak nie Ty! To Ty bedziesz miala fasolke pod sercem,wiec sama musisz najmocniej wierzyc,ze bedzie silna i da rade
NiespełnionaMama lubi tę wiadomość
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
Wierze bardzo mocno ze tym razem będzie dobrze
Ale boje się bo oprócz bólu brzucha to nic więcej z objawów nie mam, ani bólu piersi no nic kompletnie
Ile brać tej luteiny, mam pod język 50 mg ?Patryk ur. 17.01.2011
Graves Basedow -Nadczynność tarczycy/niedoczynność / PAI1 4G heterozygota / MTHFR 677C-T homozygota / ANA1 graniczny / ANA2 graniczny, typ świecenia: ziarnisty -
NiespełnionaMama wrote:Wierze bardzo mocno ze tym razem będzie dobrze
Ale boje się bo oprócz bólu brzucha to nic więcej z objawów nie mam, ani bólu piersi no nic kompletnie
Ile brać tej luteiny, mam pod język 50 mg ?
Bierzesz heparyne i acard? Ból brzucha na samym początku jest normalny. Nie ma krwawienia, nawet nie plamisz- więc spokojnie. Nie rób już więcej tych testów tylko zrób 2x betę a potem zaczekaj na USG.
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Mi lekarka zapisala w razie luteine pod jezyk od 3 dpo przez 10dni 2×2 tabletki po 50mg. Po 10dniach mam test zrobic i jak bedzie pozytywny to brac dalej do wizyty a jak negatywny to odstawic zeby @ dostac. I w kolejnym cyklu to samo. Wiec ja mam lacznie 200mg dziennie. Ale mam duza nadwage wiec pewnie to tez przewaza
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
Anhydra wrote:Bierzesz heparyne i acard? Ból brzucha na samym początku jest normalny. Nie ma krwawienia, nawet nie plamisz- więc spokojnie. Nie rób już więcej tych testów tylko zrób 2x betę a potem zaczekaj na USG.
Biorę jedynie acard 75
Dziś dołożyłam luteinę i nospe na ból brzucha
Boje się ze to za mało
Umówię gin na przyszły tydzieńPatryk ur. 17.01.2011
NiespełnionaMama wrote:Biorę jedynie acard 75
Boje się ze to za mało
Umówię gin na przyszły tydzień -
Beti82 wrote:No moim.zdaniem powinnas szybciej isc do lekarza niz na przyszly tydzien
Ok jutro się zapiszeBeti82 lubi tę wiadomość
Patryk ur. 17.01.2011
Dziewczyny a jak to jest z ta heparyną i acardem? Jakieś badania robilyscie w tym kierunku? Skad wiecie,ze musicie brac? Sorki,ze pytam ale pierwsze poronienie mialam we wrzesniu i to pewnie przez odstawienie metforminy i braki progesteronu,bo jak juz powiedzieli,ze ciaza sie nie rozwija i czekalam na poronienie to sama zrobilam badanie z ciekawosci i mialam wyniki 1.01
a jak sprawdzic czy heparyna lub acard sa potrzebne?
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
Najmlodsza przeźyje 3 dni bez seksu ;p
Trzymam kciuki za wyniki.
Nona za tydzień- zlecioby pozytywnie!
Nikodemko moj identycznie- bez problemu sie zbada,sam proponuje ale pewniak ze jest ok ;p ale 5 lat temu tak bylo- rewelacyjne wyniki mimo źylaków. Zaszłam 2 tyg.po zabiegu.
Z tym,że moj tez duzo przed kompem(informatyk), je tak pól na pól,jezdzi na rowerze,bierze suple.
Nona lubi tę wiadomość
-
NiespełnionaMama wrote:Biorę jedynie acard 75
Boje się ze to za mało
Umówię gin na przyszły tydzień
Moim zdaniem przy Twoich mutacjach i po 2 stratach lekarz powinien rozważyć wlaczenie heparyny.Beti82 lubi tę wiadomość
5ylwian wrote:Dziewczyny a jak to jest z ta heparyną i acardem? Jakieś badania robilyscie w tym kierunku? Skad wiecie,ze musicie brac? Sorki,ze pytam ale pierwsze poronienie mialam we wrzesniu i to pewnie przez odstawienie metforminy i braki progesteronu,bo jak juz powiedzieli,ze ciaza sie nie rozwija i czekalam na poronienie to sama zrobilam badanie z ciekawosci i mialam wyniki 1.01
a jak sprawdzic czy heparyna lub acard sa potrzebne?
Można zrobić badania genetyczne na trombofile (gen protrombiny, V Leidena, PAI) oraz reduktazę tetrahydroksymetylofolianu (MTHFR). Nie wiem czy jedna strata jest już przesłanką do zrobienia tych badań. Przy 2 stratach można je zrobić na refundację po wizycie w poradni genetycznej.
Badałam się na trombofilie i cała masę jeszcze innych badań, mam podwyższona homocysteine, za mną dwa poronienia w 1 trymestrze.Patryk ur. 17.01.2011
Anhydra wrote:Można zrobić badania genetyczne na trombofile (gen protrombiny, V Leidena, PAI) oraz reduktazę tetrahydroksymetylofolianu (MTHFR). Nie wiem czy jedna strata jest już przesłanką do zrobienia tych badań. Przy 2 stratach można je zrobić na refundację po wizycie w poradni genetycznej.
Miałaś te badania robione ma NFZ po drugim poronieniu? Bo mi powiedziano na wizycie u genetyka że badania na trombofilie są dopiero po 3 stracie, a po 2 tylko badanie kariotypów. Ja już wcześniej sobie sama zrobiłam te badania. Ale tak mnie to zastanawia, chyba że to od poradni genetycznej zależy. -
Anhydra wrote:Można zrobić badania genetyczne na trombofile (gen protrombiny, V Leidena, PAI) oraz reduktazę tetrahydroksymetylofolianu (MTHFR). Nie wiem czy jedna strata jest już przesłanką do zrobienia tych badań. Przy 2 stratach można je zrobić na refundację po wizycie w poradni genetycznej.
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g