GRUDNIOWE TESTOWANIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
daisy813 wrote:Pytam bo jestem w 5 dc... Ostatnio miałam objawy więc byłam pewna że owulacja była;/
W 3 dc robiłam badania i wyszło mi
FSH 9.96
LH 4.05
ESTRADIOL 11.97 pg/ml
miesiąc temu miałamgorzej bo
FSH koło 11 a LH koło 3...
Czy taki estradiol wskazuje na to że owulacvji nie będzie?
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Almond wrote:Pumka mi gnoa mowila ze Lh do fsh ma byc blisko 1 u Ciebie jest 0.75 wiec mysle ze dobrze:) Na innych nie znam sie za bardzo
Dziewczyny u mnie dzis 14dc, maz wrocil na 1 dzien, jutro znowu wyjezdza i 1 test owu z domowe laboratorium dzis mega dodatni natomiast test z facelle z tej samej probki moczu wyszedl slaby:/ i juz sama nie wiem, te facelle cos mi nie podeszly...
W sumie tak czy siak mamy tylko dzis
Ja w tym miesiacu odpuscilam, w sumie tez ze wzgledu z M ciagle w rozjazdaxh, ja mam w pracy mega zawalone dni! Zagladam do was i podczytuje ! Trzymam za wszytskie kciuki:*
Skąd wiesz, że u mnie 0.75?Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
Czy rzeczywiscie jesli ten stosunek jest duzo niższy niż 0,6 to moze oznaczać niewydolność przysadki? Przy tym nisko estradiol?
Któraś z dziewczyn tak miała? Jakie objawy? Mdłości i mnie?? Czy skąpa krótka bo dwudniowa miesiączka może byc skutkiem takich wyników? Albo braku owulacji?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2017, 14:23
daisy813 -
daisy813 wrote:Czy rzeczywiscie jesli ten stosunek jest duzo niższy niż 0,6 to moze oznaczać niewydolność przysadki? Przy tym nisko estradiol?
Któraś z dziewczyn tak miała? Jakie objawy? Mdłości i mnie?? Czy skąpa krótka bo dwudniowa miesiączka może byc skutkiem takich wyników? Albo braku owulacji?
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Hej, w tym cyklu zaczęłam leczenie wysokiej prolaktyny bromergonem. Na drugą fazę dostałam duphaston.
Lekarz kazał odstawić bromka zaraz jak zajdę w ciążę!! Więc muszę zrobić wyjątek od mojej zasady i zatestować.
Więc proszę KAL wpisz mnie na 10 grudnia. I niech to do cholery będzie szczęśliwy cykl!
Powodzenia dla Was grudniówki!!!Kasiulka90, Selina lubią tę wiadomość
-
Ja chyba zaczynam dni płodne wiec jak tylko wyznaczy mi termin przypuszczalny @ to podam datę do testowania ale mysle ze będzie to 20-23grudzien
Jejku jak ja się nakręcam dlaczego musimy tak sie wszystkie nakręcać a później du*a z tego wychodzi... Najgorsze ze to mój dopiero pierwszy pelny cykl staran a ja juz fiksuje
10.05.2015 Aniołek (7tc) ❤
18 cs
07.12.2016 synek ❤ nasza miłość ❤
4cs o rodzeństwo ❤ 28.02.
II kreski 28.03.
01.02. zakończenie kp -
nick nieaktualnySłuchajcie, co cykl rozkminiam temat środków przeciwbólowych. Dziś znowu, bo migrenowy ból od wczoraj. Znalazłam badania, według których p/bólowe mogą uniemożliwiać implantację oraz powodować poronienie... dlatego zawalczyłam naturalnie i się udało: 2x dziennie szklanka wody z łyżeczką soli himalajskiej i niacyna (taka z flushem). Może komuś się przyda.
Kasiulka90, alegzi, Ikulinka29 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa dzisiaj miałam owu to będzie ten cykl kurczę no, musi byc Mieliśmy akurat dziś rocznicę zaręczyn, przypomnieliśmy sobie przez przypadek wybierając foty do druku do ramek i albumów (zbieraliśmy się ruski rok) a więc przypadek?
KAL jeśli mogę prosić, to przepisz mnie na 8.12. bo dzień wcześniej akurat dupka skończę i mam zatestować dzień po nim -
nick nieaktualnySung wrote:Słuchajcie, co cykl rozkminiam temat środków przeciwbólowych. Dziś znowu, bo migrenowy ból od wczoraj. Znalazłam badania, według których p/bólowe mogą uniemożliwiać implantację oraz powodować poronienie... dlatego zawalczyłam naturalnie i się udało: 2x dziennie szklanka wody z łyżeczką soli himalajskiej i niacyna (taka z flushem). Może komuś się przyda.
-
nick nieaktualnyKasiulka90 wrote:Selina, każda z nas dopatruje się jakichś szczególnych dat zawsze się znajdzie okazja ale trzymam mocno kciuki! Byłoby fantastycznie, jakby teraz zaskoczyło
Kasiulka90, Helenka_mała lubią tę wiadomość
-
Witam Dziewczyny w ten "miły" poniedziałek. Tylko mi się nie chciało dzisiaj wstawać do pracy?
U mnie już po dniach płodnych, staraliśmy się tak intensywnie, że aż się zakwasów nabawiłam
A dzisiaj coś mnie łamie w kościach, oby to nie były początki przeziębienia. ;/
Miłego dnia!28 lat
6 cykl starań o pierwsze dziecko (luty/marzec 2018)
W zanadrzu: ovarin, żel conceive -> od 4 cs
Grudzień 2017 - cytologia (ok)
Luty 2018 - USG (ok)
"Chcę tylko wiedzieć, do którego punktu wolno mi dojść w moich nadziejach" -
Kasiulka90 wrote:Hahaha my sobie wymyślamy okazje do ciąży jak żule pod sklepami do picia xD
Dlatego ja siedzę na mini odwyku. Ale jak to z żulami bywa - długo pewnie nie wytrzymam. Tym bardziej, że wczoraj się pokapowałam, że ewentualne testowanie wypadnie mi na 12.12, a ewentualny termin porodu na 18.08.18! Przypadek? Niesądze!
Odmeldowuje się i trzymam za nas kciuki!:*Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 07:48
Selina, KAL, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Magda - mbc wrote:No raczej
Dlatego ja siedzę na mini odwyku. Ale jak to z żulami bywa - długo pewnie nie wytrzymam. Tym bardziej, że wczoraj się pokapowałam, że ewentualne testowanie wypadnie mi na 12.12, a ewentualny termin porodu na 18.08.18! Przypadek? Niesądze!
Odmeldowuje się i trzymam za nas kciuki!:*
Magda to tak jak mi hihi testowanie 12.12 a termin porodu 18.08.18 hihi wymarzoną data. Córkę mamy z 12.07.12
Ja leżę w łóżku hihi zawiozłam młodą do p-kola i wróciłam z M do łóżka wykorzystać do płodne hihi w tym tyg będzie owulka szyjka nisko śluz płodny to można działać.
Jutro idę do gina to zobaczymy co na usg widzi...
My po imprezce sobotniej mega zadowoleni. Tort pyszny mi wyszedł mniam mmm wizualnie nie najlepiej ale uratowalam go wstążka od córki sukienki haha
Dziewczyny wpadłam was do testowania
Selina trzymam kciuki no mam się miasto teraz idąc bo mamy do o okazji haha urodziny M moje imieniny i 22 grudnia urodziny to musi się udać hehe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 09:14
Akceptacja! -
Dzień dobry! Ja niestety w sobotę opuściłam fioletową stronę i wracam do was. Nie sądzę byśmy starali się w tym cyklu, ale pójdę w czwartek do gina to zobaczę co mi powie. Myślę że w tym cyklu będę już mierzyć temperaturę, chciałabym wiedzieć kiedy ewentualnie była owu żeby zobaczyć czy wszystko jest w porządku.
-
nick nieaktualnyKasiulka90 wrote:Selina, każda z nas dopatruje się jakichś szczególnych dat zawsze się znajdzie okazja ale trzymam mocno kciuki! Byłoby fantastycznie, jakby teraz zaskoczyło
Haha no dokładnie. Ja mam 5 grudnia urodziny, 6 Mikołaj a okres mi akurat tak wypada czyli gdybym testowala to w sam raz na fajne daty A dodatkowo faktze 8 lat temu w okolicach świat zmajstrowalismy młodszą córeczkę (widoczna w avku) jakoś pozytywnie nastraja, mimo ze juz odpuscilam i wyluzowalamSelina lubi tę wiadomość