Forum Starając się - ogólne GRUDNIOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

GRUDNIOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • JustynaK90 Koleżanka
    Postów: 67 9

    Wysłany: 1 grudnia 2017, 06:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spada mi temperatura pewnie dziś albo jutro przyjdzie @ ;(

    99ce5045f83e2e834e399fc6ad67fb70.png

    <3
  • Majaaa Autorytet
    Postów: 737 550

    Wysłany: 1 grudnia 2017, 07:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny witamy grudzień! Oby był dla nas magiczny i szczęśliwy!
    Ku mojemu zdziwieniu wczoraj wyszed bardzo ale to bardzo pozytywny test owulacyjny. Od trzech cykli czegoś takiego nie miałam. Ale według moich wyliczeń, owulka byłaby wcześniej niż zakładałam. No nic, trzeba robić swoje i tyle. W poniedziałek idę do gin, ciekawość mnie zżera, czy będzie już po owu, czy przed (według teorii owulke powinnam mieć właśnie pn/wt), ale ten test trochę zmylił.

  • Majaaa Autorytet
    Postów: 737 550

    Wysłany: 1 grudnia 2017, 07:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaK90 wrote:
    Spada mi temperatura pewnie dziś albo jutro przyjdzie @ ;(

    99ce5045f83e2e834e399fc6ad67fb70.png

    Współczuje:( kiedy kolejne testowanie?

  • Edziorro Koleżanka
    Postów: 83 15

    Wysłany: 1 grudnia 2017, 09:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziś 11-12 dni po owulacji. Zgodnie z sugestia mojej niecierpliwosci wpisalam sie dzis na testowanie z testem Clearblue 6 days early. Zastanawialam sie czy jest sens tak wczesnie, zreszta wczoraj tez troszke wyluzowalam. Stwierdzilam ze bede sie cieszyc bez wzgledu na wynik i z nadzieją przystapie do drugiego cyklu staran ( bez zadnych stresow, lotow samolotem i przeziebienia). Ale pognalam oczywiscie dzis do lazienki i ...zobaczylam delikatna kreseczke. Nie wiem czy mnie oczy mylą, jestem w szoku :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2017, 09:53

    MałaMi90, madzi2506, alegzi, karolkaa22, pumka1990, Sung, Majaaa, JustynaK90 lubią tę wiadomość

    hashi, levothyroxine 37.5mg
    1cs
    oar83e3kx7q1e7jy.png
  • Madame_butterly Ekspertka
    Postów: 191 58

    Wysłany: 1 grudnia 2017, 09:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edziorro wrote:
    Hej, dziś 10 dni po owulacji. Zgodnie z sugestia mojej niecierpliwosci wpisalam sie dzis na testowanie z testem Clearblue 6 days early. Zastanawialam sie czy jest sens tak wczesnie, zreszta wczoraj tez troszke wyluzowalam. Stwierdzilam ze bede sie cieszyc bez wzgledu na wynik i z nadzieją przystapie do drugiego cyklu staran ( bez zadnych stresow, lotow samolotem i przeziebienia). Ale pognalam oczywiscie dzis do lazienki i ...zobaczylam delikatna kreseczke. Nie wiem czy mnie oczy mylą, jestem w szoku :)

    Aaa, trzymam kciuki żeby nie myliły!
    Idziesz na betę czy będziesz testować ponownie za kilka dni? :)

    pumka1990 lubi tę wiadomość

    28 lat
    6 cykl starań o pierwsze dziecko (luty/marzec 2018)
    W zanadrzu: ovarin, żel conceive -> od 4 cs
    Grudzień 2017 - cytologia (ok)
    Luty 2018 - USG (ok)

    "Chcę tylko wiedzieć, do którego punktu wolno mi dojść w moich nadziejach"
  • Edziorro Koleżanka
    Postów: 83 15

    Wysłany: 1 grudnia 2017, 10:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madame_butterly niestety mieszkam w uk i mam utrudniony dostep do zrobienia bety :( Takze bede jeszcze testowac :)

    hashi, levothyroxine 37.5mg
    1cs
    oar83e3kx7q1e7jy.png
  • Dibolek Autorytet
    Postów: 1027 775

    Wysłany: 1 grudnia 2017, 10:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roza86 wrote:
    Ja też nie robiłam tego badania, mam wizytę w poradni genetycznej za miesiąc, to dowiem się czegoś więcej. Tak prostymi słowy: z mutacją w genie MTHFR związany jest brak przyswajalności kwasu foliowego, trudności w zajściu w ciążę. Kwas foliowy nie jest rozkładany do postaci przyswajanej, dlatego często, lecz nie zawsze, jego poziom jest podwyższony. Podwyższona też może być homocysteina.

    Mutacja dotyczy nawet połowy populacji. Czytałam wpisy dziewczyn z tą mutacją. Wiele z nich ma problem z zajściem (2-4 lata starań). Z drugiej strony wiele z tych dziewczyn ma już dzieci i nie miały wcześniej żadnego problemu z zajściem i przebiegiem ciąży!

    Więc widzisz, na dwoje babka wróżyła. Ale jeśli faktycznie kobieta stara się długo to warto to zbadać. Ja za miesiąc. Dam Wam znać. Tymczasem trzymajcie, proszę, za mnie kciuki, bo to pierwszy cykl, w którym jestem tak nafaszerowana lekami. Mam wrażenie, że świecę w ciemności. Niby mało czasu minęło, żeby wyrównać prolaktynę i tarczycę, ale zawsze jest jakaś głupia nadzieja!!! :D
    do waj znac jak bedzie po badaniu :D

    xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • Tekana Ekspertka
    Postów: 217 169

    Wysłany: 1 grudnia 2017, 10:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edziorro wrote:
    Hej, dziś 11-12 dni po owulacji. Zgodnie z sugestia mojej niecierpliwosci wpisalam sie dzis na testowanie z testem Clearblue 6 days early. Zastanawialam sie czy jest sens tak wczesnie, zreszta wczoraj tez troszke wyluzowalam. Stwierdzilam ze bede sie cieszyc bez wzgledu na wynik i z nadzieją przystapie do drugiego cyklu staran ( bez zadnych stresow, lotow samolotem i przeziebienia). Ale pognalam oczywiscie dzis do lazienki i ...zobaczylam delikatna kreseczke. Nie wiem czy mnie oczy mylą, jestem w szoku :)


    Super rozpoczęty grudzień :D oby każdy następny dzien przynosił takie wieści :D oby ten bladzioszek zmienił sie w konkretna krechę :D

    0d1yhqvkrdd1187y.png
    7470dzu53pt5x8uh.png


    10.05.2015 Aniołek (7tc) ❤ <3
    18 cs
    07.12.2016 synek ❤ <3 <3 nasza miłość ❤ <3 <3

    4cs o rodzeństwo <3<3 28.02.
    II kreski 28.03. <3
    01.02. zakończenie kp
  • NiecierpliwaOna Autorytet
    Postów: 1849 1173

    Wysłany: 1 grudnia 2017, 11:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Ewka, wpisałam Cię!
    Jeśli kogoś mam jeszcze dopisać, to piszcie pod tym postem z jakimi datami Was wpisać!

    Może ktoś by chciał też dostęp do tabeli?

    Jeszcze ja,jeszcze ja! 8.12

    Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png
  • pumka1990 Autorytet
    Postów: 1183 598

    Wysłany: 1 grudnia 2017, 14:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edziorro wrote:
    Hej, dziś 11-12 dni po owulacji. Zgodnie z sugestia mojej niecierpliwosci wpisalam sie dzis na testowanie z testem Clearblue 6 days early. Zastanawialam sie czy jest sens tak wczesnie, zreszta wczoraj tez troszke wyluzowalam. Stwierdzilam ze bede sie cieszyc bez wzgledu na wynik i z nadzieją przystapie do drugiego cyklu staran ( bez zadnych stresow, lotow samolotem i przeziebienia). Ale pognalam oczywiscie dzis do lazienki i ...zobaczylam delikatna kreseczke. Nie wiem czy mnie oczy mylą, jestem w szoku :)

    Gratuluję <3 pięknie zaczęłaś miesiąc <3

    Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]


    24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 grudnia 2017, 15:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiulka1082 wrote:
    Dziewczyny odebrałam wyniki. Tsh 2,62 przy normie 0.27-4.20, ft4 - 1.37 przy normie 0.932-1.710, ft3 - 2.98 przy normie 2.02-4.43.
    Tsh nie jest zbyt super, a reszta?

    Robiłam też fsh - 9.01 przy normie 4-13, prolaktynę - 6.85 przy normie 4.79-23.30

    A jak Twoje samopoczucie? Masz jakieś objawy niedoczynności? To nie są złe wyniki. Oczywiście przy takich wynikach można mieć mega objawy (ja przy 3,3 i ft3 i ft4 w połowie normy nie mogłam funkcjonować), a może być wszystko ok.

    Spróbowałabym najpierw poprawić selenem, D+k, b complex, jod. posprawdzaj poziomy i dobierz dawki.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2017, 15:29

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 grudnia 2017, 15:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja 7 dpo. Objawów zero. W poprzedniej ciąży na tym etapie już miałam...
    Nie mam nawet bolących piersi na okres ani podbrzusza.
    ale też nie mam już nocnych potów i ani jednego syfka. A przed okresem powinno być odwrotnie. Czepiam się resztką nadziei.

  • Roza86 Ekspertka
    Postów: 231 159

    Wysłany: 1 grudnia 2017, 15:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiulka1082 wrote:
    Dziewczyny odebrałam wyniki. Tsh 2,62 przy normie 0.27-4.20, ft4 - 1.37 przy normie 0.932-1.710, ft3 - 2.98 przy normie 2.02-4.43.
    Tsh nie jest zbyt super, a reszta?

    Robiłam też fsh - 9.01 przy normie 4-13, prolaktynę - 6.85 przy normie 4.79-23.30

    Miałam podobne wyniki! Lekarz powiedział, że dobre. Po paru miesiącach powtórzyłam badania (wyniki podobne) z tym , że doszło badanie anty-TPO i tam było sporo ponad normę. Endokrynolog zdiagnozował Hashimoto.

    Może warto u Ciebie rozszerzyć badania, żeby mieć pewność. Mój pierwszy lekarz stwierdził, że NA OKO widać, że u mnie wszystko okej!!! MASAKRA Trzeba wystrzegać się takich lekarzy (dodam, że był to znany specjalista z zakresu ginekologii i endokrynologii).

    3jgxikgnd94s7ub1.png
  • pigula_91 Koleżanka
    Postów: 59 79

    Wysłany: 1 grudnia 2017, 15:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiejsza beta 464 <3. Nadal nie mogę uwierzyć ale staram się studzić emocje. Trzymam kciuki aby jak najwięcej pozytywów się tutaj pojawiło :D:D

    MałaMi90, JustynaK90, Kasiulka90, Sung, Magda - mbc, Tekana, karolkaa22, pumka1990, Magula lubią tę wiadomość

    Aniołek 8tc ( 28.08.2017)
    30.11- dwie kreseczki
    20.12-jest serduszko
    08.2018- synku czekamy na Ciebie
    f2w3ugpjfdjk6v5m.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1831 584

    Wysłany: 1 grudnia 2017, 16:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigula_91 wrote:
    Dzisiejsza beta 464 <3. Nadal nie mogę uwierzyć ale staram się studzić emocje. Trzymam kciuki aby jak najwięcej pozytywów się tutaj pojawiło :D:D


    Super :) masz jakies ciazowe objawy ?:)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 grudnia 2017, 17:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaK90 wrote:
    Spada mi temperatura pewnie dziś albo jutro przyjdzie @ ;(

    99ce5045f83e2e834e399fc6ad67fb70.png
    MI niestety też spada temp. a okresu dalej nie mam. Tylko że wczoraj miałam niższą a dzisiaj wyższą. Beznadzieja w ciązy na pewno nie jestem.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 grudnia 2017, 17:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udostępniam wykres może wy mi powiecie coś na ten temat... Z góry dziekuje i pozdrawiam


    0b06d1935ede81000cb42bf93ad3f149.png

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2017, 17:14

  • pigula_91 Koleżanka
    Postów: 59 79

    Wysłany: 1 grudnia 2017, 17:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Super :) masz jakies ciazowe objawy ?:)

    No właśnie żadnych i trochę mnie to martwi.

    Aniołek 8tc ( 28.08.2017)
    30.11- dwie kreseczki
    20.12-jest serduszko
    08.2018- synku czekamy na Ciebie
    f2w3ugpjfdjk6v5m.png
  • vanilia120 Autorytet
    Postów: 298 143

    Wysłany: 1 grudnia 2017, 17:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/42650b347ef39.jpg.html czy Wy coś widzicie? Jakiś cień? Okres ma być za 3 dni

    0b1298a846.png
    d9rgk6nlgu4atc8w.png

    08.08.2016 - ciaza obumarla w 9 tygodniu :(
    Mthrf c667, pai-1, pco

  • NiecierpliwaOna Autorytet
    Postów: 1849 1173

    Wysłany: 1 grudnia 2017, 17:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    A ja 7 dpo. Objawów zero. W poprzedniej ciąży na tym etapie już miałam...
    Nie mam nawet bolących piersi na okres ani podbrzusza.
    ale też nie mam już nocnych potów i ani jednego syfka. A przed okresem powinno być odwrotnie. Czepiam się resztką nadziei.


    Ja właśnie to samo :( boli mnie co prawda podbrzusze, ale jakoś nie kojarzę tego ciążowo, a poza tym zero zupełne :( Nie nastawiam się niestety :(

    Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png
‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego