Forum Starając się - ogólne GRUDNIOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

GRUDNIOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 listopada 2017, 10:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tu lekarz sam pan docent powiedział żeby 2 razy w tygodniu się kochać :D
    Każdy ma swoją opinię ale ja myślę ze za czesto to może nie byc dobrze. Juz przerobilismy taki cykl od 4 dc do samego okresu prawie codziennie, kolejny byl co 2 dni i tez nic. Przegapic owulacji raczej nie bylo możliwości wiec to nie jest tylko kwestia trafic w moment. Duzo czynnikow jest.

  • Tekana Ekspertka
    Postów: 217 169

    Wysłany: 30 listopada 2017, 10:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka7 wrote:
    Mi moja ginekolog mówiła, zeby co 2 dni, a ostatnio jak bylam na usg u innego, to stwierdzil, ze to za często i dlatego jest problem z zajściem w ciążę... Plemnik dojrzewa 72h i dlatego mowil zeby co 3 dni... Popukalam sie tylko po glowie. :D robimy to kiedy mamy ochote i o!


    Mi gin tez mowil co 2dni ;) i ze plemniki docierają do jajeczka w kilka minut. w tym cyklu stosujemy 2dni, a w płodne codziennie ;) zobaczymy co z tego wyjdzie :D

    Majaaa lubi tę wiadomość

    0d1yhqvkrdd1187y.png
    7470dzu53pt5x8uh.png


    10.05.2015 Aniołek (7tc) ❤ <3
    18 cs
    07.12.2016 synek ❤ <3 <3 nasza miłość ❤ <3 <3

    4cs o rodzeństwo <3<3 28.02.
    II kreski 28.03. <3
    01.02. zakończenie kp
  • Tekana Ekspertka
    Postów: 217 169

    Wysłany: 30 listopada 2017, 10:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majaaa wrote:
    To ja zrobię tak, teraz co dwa dni, a w tym okresie najbardziej płodnym codzienne, bo do tej pory zawsze używamy żelu C+ i nic z tego nie wychodziło.


    My tez w tym cyklu używaliśmy żelu bo u mnie ze śluzem płodnym ciężko. Żel używaliśmy 2 razy przed płodnymi bo w płodne nagle śluz mi sie pojawił :D i nie wiem czego to efekt ale jak juz się pojawił to zrezygnowałam w tym czasie z żelu ;) trudno co bedzie to bedzie :D chociaz fiksacja mi sie zaczyna na Maksa :P

    0d1yhqvkrdd1187y.png
    7470dzu53pt5x8uh.png


    10.05.2015 Aniołek (7tc) ❤ <3
    18 cs
    07.12.2016 synek ❤ <3 <3 nasza miłość ❤ <3 <3

    4cs o rodzeństwo <3<3 28.02.
    II kreski 28.03. <3
    01.02. zakończenie kp
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2508 816

    Wysłany: 30 listopada 2017, 10:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam na wizycie :D

    Jak nigdy jestem zadowolona :) Pani doktor mi powiedziala ze ładnie popękałam :D (3 pęcherzyki były) od dzisiaj mam brać duphaston przez 12 dni. Całe szczęście mam zapas tabletek :) i mam się zgłosić w styczniu wypisze skierowanie na drożność jajowodów :) oby nie musiała ;) więc grudzień okres świąteczny jest na luzie ;) bez lekarzy tabletek ;)

    Majaaa lubi tę wiadomość

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina D 2000, nac, colostrum,acard 75,

    Suple On. Supramen, maca

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • Tekana Ekspertka
    Postów: 217 169

    Wysłany: 30 listopada 2017, 10:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin przypuszczalnie @ mam na 11.12 gdzie ja wytrzymam na testowanie do 19.12 :D to będą ciężkie dni :| ale wole testować w sobotę niż w tyg a później isc do pracy. Chociaz z drugiej strony jak wyjdzie straszny minus :( to w pracy zajmę czymś głowę. Zobaczymy jak bede sie czuła tego 11.12 moze zatestuje wczesniej ;)

    0d1yhqvkrdd1187y.png
    7470dzu53pt5x8uh.png


    10.05.2015 Aniołek (7tc) ❤ <3
    18 cs
    07.12.2016 synek ❤ <3 <3 nasza miłość ❤ <3 <3

    4cs o rodzeństwo <3<3 28.02.
    II kreski 28.03. <3
    01.02. zakończenie kp
  • madzi2506 Autorytet
    Postów: 630 240

    Wysłany: 30 listopada 2017, 11:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-) ja też używałam kiedyś przed urodzeniem dziecka żelu C+. Miałam problem z płodnym śluzem i uważam że on nam akurat pomógł :-)

    Po porodzie natomiast całkiem zmienił się chyba mój organizm. Wcześniej miałam strasznie bolesne miesiączki - teraz można powiedzieć że biorą mnie z zaskoczenia ;-) żadnych wcześniejszych objawów zbliżającej się @. A śluzu mam wrażenie że jest go aż za dużo ;-)

    MałaMi trzymam kciuki aby skierowanie nie było potrzebne.

    MałaMi90 lubi tę wiadomość

    r7xztyt.png

    Aniołek [*] 10tc - 01.2016
    Synek ❤ - 01.2017
    Maj 2018 c. bezzarodkowa
    Niedoczynność tarczycy i lekka IO
  • Dibolek Autorytet
    Postów: 1027 775

    Wysłany: 30 listopada 2017, 11:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam wpisana na 3 grudnia, niestety u mnie miesiączka....

    xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • pigula_91 Koleżanka
    Postów: 59 79

    Wysłany: 30 listopada 2017, 11:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny meldują dzisiaj pozytywny teścior! Jutro beta ale jeszcze nigdy tak bardzo nie bałam się cieszyć tak jak dzisiaj.

    MałaMi90, Sung, Kasiulka90, Ikulinka29, JustynaK90, Majaaa lubią tę wiadomość


    A ( 02.08.2018)
    F ( 24.03.2020)

    Aniołek 8tc ( 28.08.2017)

  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2508 816

    Wysłany: 30 listopada 2017, 11:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigula_91 wrote:
    Dziewczyny meldują dzisiaj pozytywny teścior! Jutro beta ale jeszcze nigdy tak bardzo nie bałam się cieszyć tak jak dzisiaj.


    Super :) daj znać jak beta trzymam mocno kciuki ;)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina D 2000, nac, colostrum,acard 75,

    Suple On. Supramen, maca

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2508 816

    Wysłany: 30 listopada 2017, 11:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek wrote:
    byłam wpisana na 3 grudnia, niestety u mnie miesiączka....


    Tulę :* trzymam kciuki za kolejny cykl

    Dibolek lubi tę wiadomość

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina D 2000, nac, colostrum,acard 75,

    Suple On. Supramen, maca

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • Dibolek Autorytet
    Postów: 1027 775

    Wysłany: 30 listopada 2017, 11:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Tulę :* trzymam kciuki za kolejny cykl
    dziekuje :* narazie to złapałam doła ... i poklocilam sie ze swoim, bo ma do mnie za to jakies ale

    xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6932 5289

    Wysłany: 30 listopada 2017, 11:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigula_91 wrote:
    Dziewczyny meldują dzisiaj pozytywny teścior! Jutro beta ale jeszcze nigdy tak bardzo nie bałam się cieszyć tak jak dzisiaj.

    Gratki! Wpisałam Cię jako pierwszy pozytyw w grudniu!!! :)

    J. 💙 11.06.2019
    J. 💙 05.08.2021
    h84fl6d8kr38ixjk.png
  • Madame_butterly Ekspertka
    Postów: 191 58

    Wysłany: 30 listopada 2017, 12:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigula_91 wrote:
    Dziewczyny meldują dzisiaj pozytywny teścior! Jutro beta ale jeszcze nigdy tak bardzo nie bałam się cieszyć tak jak dzisiaj.

    Gratulacje!
    Miesiąc się dobrze rozpoczyna :D

    28 lat
    6 cykl starań o pierwsze dziecko (luty/marzec 2018)
    W zanadrzu: ovarin, żel conceive -> od 4 cs
    Grudzień 2017 - cytologia (ok)
    Luty 2018 - USG (ok)

    "Chcę tylko wiedzieć, do którego punktu wolno mi dojść w moich nadziejach"
  • alegzi Autorytet
    Postów: 2613 374

    Wysłany: 30 listopada 2017, 12:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigula_91 wrote:
    Dziewczyny meldują dzisiaj pozytywny teścior! Jutro beta ale jeszcze nigdy tak bardzo nie bałam się cieszyć tak jak dzisiaj.

    Super, gratuluję! :) Obyś zapoczątkowała dobra passę ;D

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2017, 12:20

    1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • alegzi Autorytet
    Postów: 2613 374

    Wysłany: 30 listopada 2017, 12:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek wrote:
    byłam wpisana na 3 grudnia, niestety u mnie miesiączka....

    Przykro mi Kochana :(

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2017, 12:21

    1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • alegzi Autorytet
    Postów: 2613 374

    Wysłany: 30 listopada 2017, 12:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracając do częstotliwości <3 to my się kochamy jak już mówiłam co 2 dni, ale myślę, że w styczniu spróbujemy właśnie raz na 3 dni. Tyle razy ile się <3 w dniach płodnych to powinniśmy być już wielodzietną rodziną :D Zresztą za tydzień jadę do kliniki i na pewno podpytam o to gin. Ciekawe czym mnie zaskoczy ;)

    1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • Tekana Ekspertka
    Postów: 217 169

    Wysłany: 30 listopada 2017, 12:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek wrote:
    byłam wpisana na 3 grudnia, niestety u mnie miesiączka....


    Wspieram :* bedzie dobrze :*

    0d1yhqvkrdd1187y.png
    7470dzu53pt5x8uh.png


    10.05.2015 Aniołek (7tc) ❤ <3
    18 cs
    07.12.2016 synek ❤ <3 <3 nasza miłość ❤ <3 <3

    4cs o rodzeństwo <3<3 28.02.
    II kreski 28.03. <3
    01.02. zakończenie kp
  • Tekana Ekspertka
    Postów: 217 169

    Wysłany: 30 listopada 2017, 12:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigula_91 wrote:
    Dziewczyny meldują dzisiaj pozytywny teścior! Jutro beta ale jeszcze nigdy tak bardzo nie bałam się cieszyć tak jak dzisiaj.

    Trzymam kciuki za wysoka betę :D i gratuluje :D wiem co czujesz ciężko jest sie cieszyć ale najważniejsze zeby sie nie załamywać :* i wspierać :*

    0d1yhqvkrdd1187y.png
    7470dzu53pt5x8uh.png


    10.05.2015 Aniołek (7tc) ❤ <3
    18 cs
    07.12.2016 synek ❤ <3 <3 nasza miłość ❤ <3 <3

    4cs o rodzeństwo <3<3 28.02.
    II kreski 28.03. <3
    01.02. zakończenie kp
  • Dibolek Autorytet
    Postów: 1027 775

    Wysłany: 30 listopada 2017, 12:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Przykro mi Kochana :(
    dziekuję :*
    do jakiej kliniki chodzisz?
    ja patrzylam w wawie i bialymstoku ale troche ceny mnie przerażają

    xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 listopada 2017, 12:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek, czy Ty masz w podpisie progesteron 0?? Zero??

    Pigula, gratulacje :D

    Netka, nie jestem ekspertem... ale jak dla mnie to dziwnie zaznaczył tą owu, ja bym zaznaczyła później.
    Ale moja apka zaznaczyła mi owu 2 dni przed pozytywnym owu testem (który wpisałam), więc... jak tu im wierzyć.

‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego