Forum Starając się - ogólne GRUDNIOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

GRUDNIOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Dibolek Autorytet
    Postów: 1027 775

    Wysłany: 30 listopada 2017, 12:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tekana wrote:
    Wspieram :* bedzie dobrze :*
    <3 <3 <3

    xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • Dibolek Autorytet
    Postów: 1027 775

    Wysłany: 30 listopada 2017, 12:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    Dibolek, czy Ty masz w podpisie progesteron 0?? Zero??

    Pigula, gratulacje :D

    Netka, nie jestem ekspertem... ale jak dla mnie to dziwnie zaznaczył tą owu, ja bym zaznaczyła później.
    Ale moja apka zaznaczyła mi owu 2 dni przed pozytywnym owu testem (który wpisałam), więc... jak tu im wierzyć.

    tak w cyklu w którym miałam sprawdzany progesteron był zerowy

    xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • Dibolek Autorytet
    Postów: 1027 775

    Wysłany: 30 listopada 2017, 12:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    Dibolek, czy Ty masz w podpisie progesteron 0?? Zero??

    Pigula, gratulacje :D

    Netka, nie jestem ekspertem... ale jak dla mnie to dziwnie zaznaczył tą owu, ja bym zaznaczyła później.
    Ale moja apka zaznaczyła mi owu 2 dni przed pozytywnym owu testem (który wpisałam), więc... jak tu im wierzyć.

    co do apki, ja we wtorek bylam u gina i powiedziala ze u mnie owulacja się odbyła. dzis jak wprowadzilam na wykres temperaturę , OF usunął mi wyznaczoną owulację i nie mam jej wcale na wykresie :D

    xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • alegzi Autorytet
    Postów: 2613 374

    Wysłany: 30 listopada 2017, 13:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek wrote:
    dziekuję :*
    do jakiej kliniki chodzisz?
    ja patrzylam w wawie i bialymstoku ale troche ceny mnie przerażają

    Pierwszą wizytę miałam w Invicta w Gdańsku, ale jakoś nie podpasowała nam. A teraz idziemy pierwszy raz do Gamety do Gdyni.
    Co do cen to faktycznie włos może stanąć dęba.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2017, 13:03

    1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • Ineczka Autorytet
    Postów: 2954 1174

    Wysłany: 30 listopada 2017, 14:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tekana wrote:
    Nawet w opcji Premium kilka dni do przodu można wpisać tylko notatki tak zawsze bylo ;)
    To może coś znowu grzebią ostatnio ciagle tak jest :(

    v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Ineczka Autorytet
    Postów: 2954 1174

    Wysłany: 30 listopada 2017, 14:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Dziewczyny byłam na wizycie :D

    Jak nigdy jestem zadowolona :) Pani doktor mi powiedziala ze ładnie popękałam :D (3 pęcherzyki były) od dzisiaj mam brać duphaston przez 12 dni. Całe szczęście mam zapas tabletek :) i mam się zgłosić w styczniu wypisze skierowanie na drożność jajowodów :) oby nie musiała ;) więc grudzień okres świąteczny jest na luzie ;) bez lekarzy tabletek ;)
    Bardzo dobre wiadomości kciuki i wiruski :))

    MałaMi90 lubi tę wiadomość

    v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2529 826

    Wysłany: 30 listopada 2017, 14:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i lekarka powiedziała mi czego wcześniej nigdzie nie wyczytałam ani nikt mi nie powiedział, że od brania duphastonu,luttagenu trzeba poczekac 3 tyg zeby zrobić TSH , wiedziałyście?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2017, 14:14

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina D 2000, nac, colostrum,acard 75,

    Suple On. Supramen, maca

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • Ineczka Autorytet
    Postów: 2954 1174

    Wysłany: 30 listopada 2017, 16:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    A i lekarka powiedziała mi czego wcześniej nigdzie nie wyczytałam ani nikt mi nie powiedział, że od brania duphastonu,luttagenu trzeba poczekac 3 tyg zeby zrobić TSH , wiedziałyście?
    Mi gin ani endoktynolog nic nie mówił a wiedza ze brałam .Dupek w krwi nie wychodzi tylko luteina wiec nie wiem dlaczego nie można zapytam heh z ciekawości

    v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6946 5291

    Wysłany: 30 listopada 2017, 16:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś czuję, że u mnie cykl sie przesuwa, dlatego rozciaągam serduszka do 25dc. Ja mam tak 32-35 dniowe cykle, więc bezpiecznie będzie przeciągnąć. Testowanko też sobie przesunę na 15/16 grudnia :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2017, 16:29

    J. 💙 11.06.2019
    J. 💙 05.08.2021
    h84fl6d8kr38ixjk.png
  • Roza86 Ekspertka
    Postów: 231 159

    Wysłany: 30 listopada 2017, 18:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek wrote:
    byłam wpisana na 3 grudnia, niestety u mnie miesiączka....

    Trzymam kciuki za następny cykl! Też grudniowy!! :D Będzie dobrze, zobaczysz!
    Robiłaś sobie badanie MTHFR? Podobno mutacja dotyczy 50% kobiet!

    Dibolek lubi tę wiadomość

    3jgxikgnd94s7ub1.png
  • Ewi28 Autorytet
    Postów: 4140 1601

    Wysłany: 30 listopada 2017, 19:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ przyszedł

    l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Ewi28 Autorytet
    Postów: 4140 1601

    Wysłany: 30 listopada 2017, 19:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Następne testowanie 28 grudzień. 7 grudnia mam hssg...moze cos wyjdzie..

    l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Netka96 Koleżanka
    Postów: 192 10

    Wysłany: 30 listopada 2017, 20:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    Dibolek, czy Ty masz w podpisie progesteron 0?? Zero??

    Pigula, gratulacje :D

    Netka, nie jestem ekspertem... ale jak dla mnie to dziwnie zaznaczył tą owu, ja bym zaznaczyła później.
    Ale moja apka zaznaczyła mi owu 2 dni przed pozytywnym owu testem (który wpisałam), więc... jak tu im wierzyć.
    Ale właśnie mi OF nie wyznaczyło owulacji. Chodzi o to że po prostu mój pęcherzyk był już 24 mm a dziś rano taki spadek temperatury że aż się przestraszyłam...

    d81d4c1ebc692f3cdceb4d13c8859003.png
  • Dibolek Autorytet
    Postów: 1027 775

    Wysłany: 30 listopada 2017, 20:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roza86 wrote:
    Trzymam kciuki za następny cykl! Też grudniowy!! :D Będzie dobrze, zobaczysz!
    Robiłaś sobie badanie MTHFR? Podobno mutacja dotyczy 50% kobiet!
    <3 <3 <3
    Nie robiłam a co to za badanie??

    xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 listopada 2017, 21:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi tule ale pamietaj nowy cykl nowe nadzieje

  • NiecierpliwaOna Autorytet
    Postów: 1849 1174

    Wysłany: 30 listopada 2017, 21:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo proszę wpisać mnie na 08.12. Jakoś się nie nastawiam,ale może właśniecdlatego zostanę mile zaskoczona :)

    Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 listopada 2017, 22:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    A i lekarka powiedziała mi czego wcześniej nigdzie nie wyczytałam ani nikt mi nie powiedział, że od brania duphastonu,luttagenu trzeba poczekac 3 tyg zeby zrobić TSH , wiedziałyście?

    Nie wiem co to luttagen, ale z tym progesteronem to bzdura jakaś. Ja od roku używam bioidentycznego progesteronu a tarczycę badam regularnie, w miarę potrzeb. Co prawda nigdy tsh, tylko ft3 i ft4, ale jak ma wpływ na hormony to nie tylko na tsh.
    Nigdy też o tym nie czytałam, a siedzę na grupach tarczycowych ;)

    Dibolek i co z tym progesteronem? A reszta hormonów? Badałaś SHBG? Ktoś się zainteresował dlaczego jest zerowy??
    Mi progesteron skoczył z 6 do 23 (w zeszłym cyklu). Smaruję się bioidentycznym hormonem, ale na początku musiałam też estrogenem i dhea. Od paru miesięcy tylko progesteron i zioła.

    MałaMi90 lubi tę wiadomość

  • Roza86 Ekspertka
    Postów: 231 159

    Wysłany: 30 listopada 2017, 23:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek wrote:
    <3 <3 <3
    Nie robiłam a co to za badanie??

    Ja też nie robiłam tego badania, mam wizytę w poradni genetycznej za miesiąc, to dowiem się czegoś więcej. Tak prostymi słowy: z mutacją w genie MTHFR związany jest brak przyswajalności kwasu foliowego, trudności w zajściu w ciążę. Kwas foliowy nie jest rozkładany do postaci przyswajanej, dlatego często, lecz nie zawsze, jego poziom jest podwyższony. Podwyższona też może być homocysteina.

    Mutacja dotyczy nawet połowy populacji. Czytałam wpisy dziewczyn z tą mutacją. Wiele z nich ma problem z zajściem (2-4 lata starań). Z drugiej strony wiele z tych dziewczyn ma już dzieci i nie miały wcześniej żadnego problemu z zajściem i przebiegiem ciąży!

    Więc widzisz, na dwoje babka wróżyła. Ale jeśli faktycznie kobieta stara się długo to warto to zbadać. Ja za miesiąc. Dam Wam znać. Tymczasem trzymajcie, proszę, za mnie kciuki, bo to pierwszy cykl, w którym jestem tak nafaszerowana lekami. Mam wrażenie, że świecę w ciemności. Niby mało czasu minęło, żeby wyrównać prolaktynę i tarczycę, ale zawsze jest jakaś głupia nadzieja!!! :D

    Dibolek lubi tę wiadomość

    3jgxikgnd94s7ub1.png
  • calza Autorytet
    Postów: 676 595

    Wysłany: 30 listopada 2017, 23:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Babeczki! :) Wpadam do Was zostawić Wam mnóstwo wirusków! Odkąd zaszłam w ciążę zaraziłam 2 koleżanki, także łapcie i pakujcie w kieszenie i gdzie chcecie :D

    <3[email protected]#<3$%^&*<3&^%$<3#@[email protected]#$<3!!!

    BlackDi, alegzi, Sung, Roza86, anusiak5 lubią tę wiadomość

    mjvyi09k1yghelay.png
  • kasiulka1082 Autorytet
    Postów: 502 228

    Wysłany: 1 grudnia 2017, 00:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odebrałam wyniki. Tsh 2,62 przy normie 0.27-4.20, ft4 - 1.37 przy normie 0.932-1.710, ft3 - 2.98 przy normie 2.02-4.43.
    Tsh nie jest zbyt super, a reszta?

    Robiłam też fsh - 9.01 przy normie 4-13, prolaktynę - 6.85 przy normie 4.79-23.30

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2017, 00:30

    13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

    05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb <3
‹‹ 19 20 21 22 23 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego