Forum Starając się - ogólne GRUDNIOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

GRUDNIOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Paulina_2603 Autorytet
    Postów: 4363 9339

    Wysłany: 11 grudnia 2017, 10:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzi głowa do góry ;)

    Chociaż ja mam też taki nastrój podły... Chce mi się płakać :(

    17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • 1000 Autorytet
    Postów: 653 487

    Wysłany: 11 grudnia 2017, 10:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi Almond, Twoj wykres wyglądał obiecująco...

    U mnie szósty dzien z rzedu temperatura 36,7... az sie zastanawiam czy sie termometr nie popsuł ;) w tym cyklu dopiero w okolicach owulacji, wiec troche od tego odpoczęłam :) wakacje tez zrobiły swoje :) jakos wielce sie nie nastawiam, ale ten cykl mija mi zdecydowanie bardziej spokojnie i pozytywnie niz kilka poprzednich ;)

    abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • MARIKA12 Ekspertka
    Postów: 246 102

    Wysłany: 11 grudnia 2017, 10:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez nici z tego cyklu. Ktos moze spojrzac na moj wykres? Test owulacyjny wyszedl pozytywny. Juz szyjka zamknieta zero sluzu plodnego wiec teoretycznie po 'tych dniach' jesnak temp nie wzrosla znaczaco. W tamtym cyklu byl piekny skok. Mysle ze teraz bezowulacyjny

    18.03.2020 Pozytywny test
    02.2020 Invimed Poznan
    01.2019 brak akcji serca
    24.12.2018 pozytywny test
    11+2 [*] Aniołek, puste jajo :(
    8cs o 2 maluszka UDANY !!!
    06.06.2018 pozytywny test ❤ rosnij kruszynko
    02.2017 zdrowa córka
  • madzi2506 Autorytet
    Postów: 630 240

    Wysłany: 11 grudnia 2017, 10:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    1000 wrote:
    Przykro mi Almond, Twoj wykres wyglądał obiecująco...

    U mnie szósty dzien z rzedu temperatura 36,7... az sie zastanawiam czy sie termometr nie popsuł ;) w tym cyklu dopiero w okolicach owulacji, wiec troche od tego odpoczęłam :) wakacje tez zrobiły swoje :) jakos wielce sie nie nastawiam, ale ten cykl mija mi zdecydowanie bardziej spokojnie i pozytywnie niz kilka poprzednich ;)

    Do pomiaru temp najlepiej kupić typowo termometr owulacyjny albo taki który będzie mierzył do dwóch miejsc po przecinku. Wtedy lepiej widać różnicę temperatur. Życzę powodzenia ;-)

    1000 lubi tę wiadomość

    r7xztyt.png

    Aniołek [*] 10tc - 01.2016
    Synek ❤ - 01.2017
    Maj 2018 c. bezzarodkowa
    Niedoczynność tarczycy i lekka IO
  • madzi2506 Autorytet
    Postów: 630 240

    Wysłany: 11 grudnia 2017, 10:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MARIKA12 wrote:
    U mnie tez nici z tego cyklu. Ktos moze spojrzac na moj wykres? Test owulacyjny wyszedl pozytywny. Juz szyjka zamknieta zero sluzu plodnego wiec teoretycznie po 'tych dniach' jesnak temp nie wzrosla znaczaco. W tamtym cyklu byl piekny skok. Mysle ze teraz bezowulacyjny

    Faktycznie nie masz znaczącego wzrostu temp więc może jest tak jak mówisz że ten cykl byl niestety bezowulacyjny :-/

    r7xztyt.png

    Aniołek [*] 10tc - 01.2016
    Synek ❤ - 01.2017
    Maj 2018 c. bezzarodkowa
    Niedoczynność tarczycy i lekka IO
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1832 584

    Wysłany: 11 grudnia 2017, 11:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.

    U mnie jakoś dziwnie. w czw miałam takie bóle @ że myślałam że nadejdzie... do dzisiaj biorę dupka ale od piątku do wczoraj miałam plamienia...(w zeszłym miesiącu miałąm tak samo i do odstawienia dupka miałam plamienia brzuch bolał i @ przyszła) i już w ogóle nie czuje się małpowo ... zastanawiam się czy @ się cofnęła? czy co...? jutro zatestuję...

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • gosia.kak Autorytet
    Postów: 508 234

    Wysłany: 11 grudnia 2017, 11:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w tym cyklu 4 dni po owulacji bolał jeszcze jeden jajnik i mam złe przeczucie :(
    No ale za tydzień się wszystko okaże...

    3i492n0agf4rykt3.png
  • Majaaa Autorytet
    Postów: 737 550

    Wysłany: 11 grudnia 2017, 11:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Hej dziewczyny.

    U mnie jakoś dziwnie. w czw miałam takie bóle @ że myślałam że nadejdzie... do dzisiaj biorę dupka ale od piątku do wczoraj miałam plamienia...(w zeszłym miesiącu miałąm tak samo i do odstawienia dupka miałam plamienia brzuch bolał i @ przyszła) i już w ogóle nie czuje się małpowo ... zastanawiam się czy @ się cofnęła? czy co...? jutro zatestuję...

    A który to będzie dpo?

  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1832 584

    Wysłany: 11 grudnia 2017, 11:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    wg mnie 16 dpo byłam na monitoringu ale nie zapytałam się kiedy dokładnie była owu, dr stwierdziła że ładnie popękało więc owu była. cykle zazwyczaj mam 30 dniowe.

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • Majaaa Autorytet
    Postów: 737 550

    Wysłany: 11 grudnia 2017, 11:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaMi to ładnie się trzymasz:) ja myślę zatestuję jak będzie 12dpo...obym wytrzymała;)
    Czy ty czasem nie byłaś na ovifriend ze trzy lata temu?

  • madzi2506 Autorytet
    Postów: 630 240

    Wysłany: 11 grudnia 2017, 11:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już @ się rozkręciła. Mam nadzieję że święta będą owocne ;-). Pozostałym życzę zielonych kropek :-)!

    r7xztyt.png

    Aniołek [*] 10tc - 01.2016
    Synek ❤ - 01.2017
    Maj 2018 c. bezzarodkowa
    Niedoczynność tarczycy i lekka IO
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1832 584

    Wysłany: 11 grudnia 2017, 11:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majaaa wrote:
    MalaMi to ładnie się trzymasz:) ja myślę zatestuję jak będzie 12dpo...obym wytrzymała;)
    Czy ty czasem nie byłaś na ovifriend ze trzy lata temu?


    Nie nie byłam , to starania o moje pierwsze dzieciątko ;) ale ten nick jest bardzo popularny ;)

    Majaaa lubi tę wiadomość

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • karolkaa22 Koleżanka
    Postów: 54 16

    Wysłany: 11 grudnia 2017, 13:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie póki co @ nie ma. Mam wrażenie, że zaraz przyjdzie. Poczekamy, zobaczymy :-)

  • Paulina_2603 Autorytet
    Postów: 4363 9339

    Wysłany: 11 grudnia 2017, 17:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie beta niestety 0,1 :( Do tego tsh mi urosło do 1,99 (we wrześniu miałam 0,89), a ft4 1,81... Porażka :(

    17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Dominisia883 Autorytet
    Postów: 544 485

    Wysłany: 11 grudnia 2017, 17:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też póki co @ brak :D jutro zrobię test ale raczej po pracy :)

    Kiepskie nasienie
    IO
    Mutacje mthfr hetero
    4 lata starań
    2018 IUI 😥
    06.2020 IVF biochemiczna 😥
    Próbujemy dalej naturalnie ♥️
    Klinika Medart Poznań 🤞🍀
  • Nikusiia Przyjaciółka
    Postów: 189 41

    Wysłany: 11 grudnia 2017, 18:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    28 dzień cyklu, 6 cykl starań o pierwsze dziecko, @ brak, dziwne kłucia w podbrzuszu. Jutro chyba zrobię test. Pierwszy cykl z żelem Conceive :)

    Majaaa, pigula_91 lubią tę wiadomość

    Nikusiia
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1832 584

    Wysłany: 11 grudnia 2017, 18:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikusiia wrote:
    28 dzień cyklu, 6 cykl starań o pierwsze dziecko, @ brak, dziwne kłucia w podbrzuszu. Jutro chyba zrobię test. Pierwszy cykl z żelem Conceive :)


    Trzymam kciuki i daj znać jaki wynik ;)

    Nikusiia lubi tę wiadomość

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • KAL Autorytet
    Postów: 1125 671

    Wysłany: 11 grudnia 2017, 18:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominisia i Nikusiia trzymam za Was kciuki :)

    Roza86, Frelcia, Erastel a co u Was? Testowałyście?

    2 lata starań
    12.2018 Laparoskopia i Histeroskopia (obydwa jajowody drożne)
    wyłyżeczkowane polipy endometrialne
    Letrox 75 | Glucophage 1000XR | Niedoczynność tarczycy | HASHIMOTO | Insulinooporność | Hiperinsulinemizm
  • Almond Autorytet
    Postów: 571 384

    Wysłany: 11 grudnia 2017, 18:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umnie yez dalej @ brak.. i tempka teraz 37.60. Wiem ze podczas dnia sie nie mierzy, ale tak wysokiej w tych dniach nie mialam. Zalewa mnie jakiś bialy sluz:/ moze mi się infekcja przyplatal. Nie czuje sie tez miesiaczkowo.. jak do jitra tempka nie spadnie, to pojde na bete bo w 1szej ciazy test pozytywny wyszedl mi po 10 dniach spoznienia

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2017, 18:30

    f2w3dqk36x7eedzr.png

    7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje <3

    1cs z Lametta - cb 02.2018
    2 cs z Lametta - Chyba się udało :)

  • pigula_91 Koleżanka
    Postów: 59 79

    Wysłany: 11 grudnia 2017, 18:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!

    Gratuluję wszystkich pozytywnych testów :D
    I przytulam wszystkie którym się nie powiodło w tym miesiącu. Ale nowy cykl to zawsze nowa nadzieja :*

    Marilyn, Madame_butterly lubią tę wiadomość

    Aniołek 8tc ( 28.08.2017)
    30.11- dwie kreseczki
    20.12-jest serduszko
    08.2018- synku czekamy na Ciebie
    f2w3ugpjfdjk6v5m.png
‹‹ 59 60 61 62 63 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego