X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne GRUDNIOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

GRUDNIOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Pati88 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakaś taka jestem wylajtowana że nie myślę. Nie mam czasu bo jako księgowa mam wlaśnie największy dym w pracy a po pracy robię stroiki i ozdoby świąteczne dla całej famili więc padam na pysk i do spania. Mierze temp. i póki co wysoko. Dziś 6dp i tylko jak co miesiąc cycolinki nawalają (u mnie standard).

Powodzonka wszystkim napewno za którymś razem zaskoczy:))

07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • MARIKA12 Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj 6dpo. Po dzisiejszym pomiarze przesunelo owulacje z 20 na 19d. Dla mnie wrecz idealnie. Byly to 24h po pozytywnym tescie, sluz piekny, szyjka otwarta wiec trafilam w dzien owulacji. Martwi mnie tylko to ze tem wzrosla ale dopiero po 4 dniach. Zobaczymy

18.03.2020 Pozytywny test
    02.2020 Invimed Poznan
    01.2019 brak akcji serca
    24.12.2018 pozytywny test
    11+2 [*] Aniołek, puste jajo :(
    8cs o 2 maluszka UDANY !!!
    06.06.2018 pozytywny test ❤ rosnij kruszynko
    02.2017 zdrowa córka
  • Mammmaa Debiutantka

Wysłany: 13 grudnia 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kiedy radzicie testować?

e05bf2c537f4b5d1e24efb8bb0c6528f.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja 10 dpo polece na bete i zobacze jeszcze 12 dpo. jak nic ie bedzie to 15 dpo tesy bo to wigilia bedzie.

powiedzcie mi mam niby normalny sluz ale iest bardzo gesty i duuuuzo. i swedzi mnie troche ale na zewnatrz. smaruje sie clotrimazolum kremem. myslicie ze lepiej wziac clotrimazolum globulki?

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki. Mi 2 miesiące temu pierwszy objaw jaki miałam to mnie swedzialo 1 dzień i po obu miałam biegunkę. W tym cyklu dziś już 6 tc nic szczególnego
    Tak jak zawsze bolały cycki. Tak jak zawsze częściej siku tak jak zawsze zaparcia.a test wyszedl już 10dpo. Trzymam za Was kciuki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2017, 17:26

Pati88 lubi tę wiadomość

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mammmaa wrote:
    Dziewczyny kiedy radzicie testować?
    Najwczesniej 10-11 dpo.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Existenz przywracasz mi nadzieję, bo akurat miałam biegunkę:P hahaha oczywiście żart, bo przyplątała mi się grypa żołądkowa i gorączka, a akurat jakoś wtedy była owu i jakoś super często nie serduszkowaliśmy. U mnie dzisiaj według OF 9 dpo,temperatura trochę wzrasta, a jeszcze wczoraj byłam pewna, że rano już spadnie, bo dość mocno bolał mnie brzuch jak na @, a do tego wpierdzieliłam tonę cukierków, bo mnie tak wzięło na słodycze... z testowaniem wstrzymam się jeszcze kilka dni i dopiero wtedy zrobię sikańca. Raczej nastawiam się na przyjście @ niż dwie kreseczki, no ale trzeba czekać:)

4f3014a5dfb068e97be3e5b6a58c2863.png

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• kayama Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To niestety bywa mylące, ja w tym cyklu miałam objawy ze strony układu pok. biegunki, mdłości itp, akurat w dniach przypadających na zagnieżdżanie. Podobno typowe dla zaczynającej się ciąży :) Niestety okazało się że to faktycznie było zatrucie bo mam już plamienia przed @ :(

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to na pewno była taka dwudniowa żołądkówka, bo miałam ponad 38 stopni goraczki, ból żołądka i latanie co chwilę do wc, na szczęście obeszło się bez wymiotów. Zobaczymy jaka jutro będzie tempka i dalej czekamy :) a tym czasem miłej nocki, bo jutro do pracy na 7 :(

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• Majaaa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, spać nie mogę, to piszę;) u mnie z cierpliwością coraz słabiej, ale to nic nowego;) doszłam do wniosku, ze przed staraniami nie czułam wszystkiego tak jak teraz. Odkąd się staramy, czuje ciągle napięcie w dole brzucha, wyczuwam ciągniecie jajników, dyskomfort. Dotąd nic nie czułam....To wszystko jest takie mylące i trudne. Jak u Was z cierpliwością? Kto jutro testuje?

010ipc0zeibgq4gv.png

Naturalny Cud - 2015 rok ❤

Starania o rodzeństwo
    Słabe nasienie
    AMH 1,24
    Kir AA

W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.

Decyzja o AZ💚
    Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
    Wierzę, że będzie dobrze...

Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia.
  • Anuśla Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wyjątkowo wcześnie przyszła owulka - 10 dzień cyklu. Ale wstrzeliliśmy się. Teraz tylko czekać...

ojxe8ribfhgxs7lm.png

3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
  • kasiulka1082 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 01:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Testy czekają... Chciałabym poczekać z pierwszym chociaż do piątku, ale nie wiem czy wytrzymam. W piątek będzie 12d.p.o.
    Najgorsze jest to że raczej się na ciążę nie nastawiam bo nic nadzwyczajnego nie czuję, a i tak się boję zrobić test...

13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb <3
  • Pati88 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to tak niby na lajcie ale póki temperatura sie trzyma to elegancko. Boje się tego spadku bo wtedy już wiadomo że nici z tego. Nagorsze jest to że ta temp może sobie być wysoka albo stala aż tu nagle jebut i spada do linii podstawowej:/ No dramat ale z drugie strony jak nie mierze to nie mam pewności owulacji i czy był skok. Może rozwiązaniem jest moerzyć do owu a potem odpuścić? jak myślicie wtedy nie ma tego stresu rano "wzrośnie czy nie wzrośnie". Nawet mój mąż pyta przez sen i jak trzyma się? hehe milego dnia!

07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuzwa my to jestesmy ekspertkami od wmawiania sobie objawow haha. a prawda iest tqka ze pierwsze objawy to sa juz dobre 2 tyg po terminie@. choviaz ja w 1 ciazy od samego momentu zagniezdzania mialam skorcze. dlatego tez pol ciazy bylam na nospie zeby je wyciszyc bo jak tylko nie wzielam jednej tabletki to momentalnie wracaly :-/ u mnie dopiero 4 dni po!! zwariuje jeszcze te 10 haha

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • SMag Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majaaa wrote:
    Cześć dziewczyny, spać nie mogę, to piszę;) u mnie z cierpliwością coraz słabiej, ale to nic nowego;) doszłam do wniosku, ze przed staraniami nie czułam wszystkiego tak jak teraz. Odkąd się staramy, czuje ciągle napięcie w dole brzucha, wyczuwam ciągniecie jajników, dyskomfort. Dotąd nic nie czułam....To wszystko jest takie mylące i trudne. Jak u Was z cierpliwością? Kto jutro testuje?
    Mam dokładnie to samo :) wcześniej nie zwracałam uwagi albo naprawdę nie miałam żadnych takich dziwnych objawów. A teraz byle co i już się człowiek doszukuje.. masakra. Zwariować można od tego. Więc w tym cyklu postaram się jakoś wyluzować i nie myśleć o tych objawach i nie doszukiwać się niewiadomo czego po jednym ukłuciu

LISTA STARACZEK

• Majaaa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ja już nie mierze tempki właśnie z takich względów jak piszesz. Teraz robię tylko testy owu. U mnie dzisiaj 27dc i 4 dni do potencjalnej @ i tez już świruje i pewnie nie wytrzymam i jutro zatestuje...i pojutrze tez i tak przez cztery najbliższe dni...hahah.

010ipc0zeibgq4gv.png

Starania o rodzeństwo
    Słabe nasienie
    AMH 1,24
    Kir AA

W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.

Decyzja o AZ💚

• Majaaa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle dawno nie było i nas żadnego pozytywu:(

010ipc0zeibgq4gv.png

Starania o rodzeństwo
    Słabe nasienie
    AMH 1,24
    Kir AA

Decyzja o AZ💚

• SMag Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati88 wrote:
    Ja to tak niby na lajcie ale póki temperatura sie trzyma to elegancko. Boje się tego spadku bo wtedy już wiadomo że nici z tego. Nagorsze jest to że ta temp może sobie być wysoka albo stala aż tu nagle jebut i spada do linii podstawowej:/ No dramat ale z drugie strony jak nie mierze to nie mam pewności owulacji i czy był skok. Może rozwiązaniem jest moerzyć do owu a potem odpuścić? jak myślicie wtedy nie ma tego stresu rano "wzrośnie czy nie wzrośnie". Nawet mój mąż pyta przez sen i jak trzyma się? hehe milego dnia!
    Może i racja.. ale z drugiej strony ja mierze dopiero 3 cykl więc jeszcze nie umiem tak wyciągać wniosków z wykresu. Pozostaje mi nauka przez praktykę :)

LISTA STARACZEK

• 1000 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati88 wrote:

Ja tak zrobiłam w tym miesiącu - mierzyłam do skoku i kilka dni po a teraz juz odpuściłam. Albo bede w ciąży albo nie i żaden termometr tego nie zmieni, a ja potrzebowałam oczyścić umysł ;) No i przynajmniej nie musze sie zrywać w weekend :)

abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie już brzuch boli na @. Temp spada po 1 codziennie. No trzeba się chyba zresetować i nie myśleć o tych objawach :) Ja też miałam sporo a detektor ovu to jeszcze podkręca niepotrzebnie. W sumie to moje największe zmartwienie teraz, że mimo ładnego wykresu temp. mogę i tak nie mieć owulacji bo mam tak wysoką prolaktynę. Dzisiaj zapisuję się do lekarza, był ktoś w Novum?

n59ydf9h7aj0jxnd.png
‹‹ 63 64 65 66 67 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ