Forum Starając się - ogólne Grudniowe testowanie-czyli święta we troje ❤
Odpowiedz

Grudniowe testowanie-czyli święta we troje ❤

Oceń ten wątek:
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4092 1741

    Wysłany: 6 listopada 2019, 19:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Dziękuję Ci bardzo za wsparcie 😘 wspieram i dopinguje!


    Dziewczyny, moja znajoma stara się od lat, a po histero udało się w pierwszym cyklu 💓 więc wierzę, że Wam się również poszczęści 🍀
    Oby oby 😊😊😊😘😘

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    ❤️Rok 2021 - działamy❤️
  • boo123 Autorytet
    Postów: 1276 1369

    Wysłany: 6 listopada 2019, 21:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrs.C wrote:
    Lista zrobiona wstępnie. Ogarnę jakiś obiad na jutro, zrobię kolacyjke i siądę żeby ja troszkę upiekszyc.

    To ja poproszę o wpisanie na 15.12 😀

    2 lata starań o 👦
    08.2016 synek ♥️

    Starania o rodzeństwo od 05.2018

    05.2020 9tc 💔
  • Lalia Autorytet
    Postów: 4751 10869

    Wysłany: 6 listopada 2019, 21:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrs.C wrote:
    Lista zrobiona wstępnie. Ogarnę jakiś obiad na jutro, zrobię kolacyjke i siądę żeby ja troszkę upiekszyc.


    Super, że zrobiłaś 😘 ja spisałam tylko żeby się te daty nie pogubily, ale usuwam tamten post żeby nie mieszać 😘


    Dziewczyny, grudzień jest nasz! 💪

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2019, 21:51

    "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

    11 cs 🤰17.04. 14 dpo ⏸️
    14 dpo beta 100mIU/ml prog 37,9 ng/ml
    17 dpo beta 387mIU/ml
    28.04. (5+1) 25 dpo pęcherzyk w macicy 🍀
    08.05. (6+4) jest serduszko ♥️
    31.07 (18+4) Synek 260g💙
    20.08 (21+3) usg połówkowe 445g👍
    12.09 (24+4)750g😍
    02.10 (27+4) 1260g🤭
    18.10 (29+4) 1735g 👌
    27.10 (31+1) usg III trymestru 1639g 😁
    6.11 (32+4) 2200 g☺️
    27.11 (35+4) 2750 g💪
    11.12 (37+4) 3221 g 🤗
    17.12 (38+3) Indukcja porodu 🎈
    18.12.2020 r. godz. 7:12 Narodziny synka 3500 g i 53 cm
    Niedoczynność tarczycy, Letrox 75/100 w ciąży 💊
    Prenatal Uno/Duo✔️
    Cukrzyca ciążowa, dieta🍰
    mhsvj48a9b4yfm9l.png
  • Mrs.C Ekspertka
    Postów: 242 206

    Wysłany: 6 listopada 2019, 22:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle dołączyłam wstępnie do Ciebie z datą. O ile w ogóle będzie sens to będą to okolice 6grudnia ale to tak jak pisze wstępnie o ile jutro mi się w ogóle okres rozkręcić bo narazie cisza
    Lalia nic się nie stało mogłaś nie usuwać:)

    Evelle28 lubi tę wiadomość

    3jgx3e3kgoaqe99b.png
    15.05.2019 Aniołek [*]
    04.12 Dwie kreseczki
    05.12 PRG 13dpo- 59,03ng/ml
    05.12 beta 13dpo-155,9 ✊
    07.12 beta 15dpo- 493,2 ✊
    10.12 usg-widoczny pęcherzyk ciążowy
    13.12 beta 21dpo 5084,0
    21.12 usg-zarodek z ❤ walcz kropku
  • Lalia Autorytet
    Postów: 4751 10869

    Wysłany: 6 listopada 2019, 22:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrs.C wrote:
    Evelle dołączyłam wstępnie do Ciebie z datą. O ile w ogóle będzie sens to będą to okolice 6grudnia ale to tak jak pisze wstępnie o ile jutro mi się w ogóle okres rozkręcić bo narazie cisza
    Lalia nic się nie stało mogłaś nie usuwać:)


    Nie chce robić zamieszania zbędnymi postami 😉

    Jakby się udało nam w okolicy tego 6 grudnia, to przed świętami zdążylybysmy jeszcze usg zrobić... To byłby dopiero prezent na święta 😢😍

    "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

    11 cs 🤰17.04. 14 dpo ⏸️
    14 dpo beta 100mIU/ml prog 37,9 ng/ml
    17 dpo beta 387mIU/ml
    28.04. (5+1) 25 dpo pęcherzyk w macicy 🍀
    08.05. (6+4) jest serduszko ♥️
    31.07 (18+4) Synek 260g💙
    20.08 (21+3) usg połówkowe 445g👍
    12.09 (24+4)750g😍
    02.10 (27+4) 1260g🤭
    18.10 (29+4) 1735g 👌
    27.10 (31+1) usg III trymestru 1639g 😁
    6.11 (32+4) 2200 g☺️
    27.11 (35+4) 2750 g💪
    11.12 (37+4) 3221 g 🤗
    17.12 (38+3) Indukcja porodu 🎈
    18.12.2020 r. godz. 7:12 Narodziny synka 3500 g i 53 cm
    Niedoczynność tarczycy, Letrox 75/100 w ciąży 💊
    Prenatal Uno/Duo✔️
    Cukrzyca ciążowa, dieta🍰
    mhsvj48a9b4yfm9l.png
  • Mrs.C Ekspertka
    Postów: 242 206

    Wysłany: 6 listopada 2019, 23:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czas pokaże. Nie będę się nakręcać bo znowu będę przeżywać A i tak grudzień będzie ciężki więc nie będę dokładać sobie niepotrzebnych emocji. Mam nadzieję że jakoś się to w końcu kiedyś ułoży. :)

    3jgx3e3kgoaqe99b.png
    15.05.2019 Aniołek [*]
    04.12 Dwie kreseczki
    05.12 PRG 13dpo- 59,03ng/ml
    05.12 beta 13dpo-155,9 ✊
    07.12 beta 15dpo- 493,2 ✊
    10.12 usg-widoczny pęcherzyk ciążowy
    13.12 beta 21dpo 5084,0
    21.12 usg-zarodek z ❤ walcz kropku
  • Kagu3 Autorytet
    Postów: 1412 2001

    Wysłany: 7 listopada 2019, 01:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

    Wpisuję się z testowaniem na 1.12.
    W domu ponad 2-letnie dziecko, to będzie 1 cs. O pierwsze staraliśmy się kilka miesięcy.
    @ 28.10, ale niestety długość cykli powala(nawet +-40 dni) i bezpieczny termin testowania to będzie 1.12
    Na ovu i belly byłam w ciąży z pierwszym dzieckiem, pod innym nickiem, więc miło tu wrócić.

    joana_aska89 lubi tę wiadomość

    l22ndf9hkey0tdfk.png

    w5wqcwa1zyyd3tpl.png
  • Evelle28 Autorytet
    Postów: 2620 2847

    Wysłany: 7 listopada 2019, 08:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jeżeli by się udało to prezent na święta wspaniały heheh :)


    „Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie.” ❤️

    Mthfr 1298a-c Homo
    Pai 1 4G Homo
    Morfologia ✔️
    LH-14,4⬆️
    FSH-10,4 ⬆️
    Tsh : 0,97 ✔️
    Ft 3 : 3,00 ✔️
    Ft 4 : 1,01 ✔️
    Kwas foliowy : 15,2 ng/ml ✔️
    Wit b 12 : 397pg/ml⬇️
    Homocysteina : 6.67umol/L✔️
    Białko C : 78% ✔️
    Bialko S: 85%✔️
    Ferrytyna : 38,3 ng/ml ✔️
    Anty Tg : 2,57 IU /ml ✔️
    Anty Tpo : 0,29 IU/ml ✔️
    DHEA-s : 210,2 ug/dl ✔️
    Prolaktyna : 17,44 ng/ml ⬆️
    Wit D3 : 48,8 ng/ml ✔️
    Antykoagulant tocznia : ujemny ✔️
    ANA 3 ➕

    25 CYKL STARAŃ

    Mama Aniołków:
    27.01.2018[*]💔
    23.11.2019 [*] 💔
  • Lalia Autorytet
    Postów: 4751 10869

    Wysłany: 7 listopada 2019, 09:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrs.C wrote:
    Czas pokaże. Nie będę się nakręcać bo znowu będę przeżywać A i tak grudzień będzie ciężki więc nie będę dokładać sobie niepotrzebnych emocji. Mam nadzieję że jakoś się to w końcu kiedyś ułoży. :)

    Będziemy tu z Tobą i jak tylko będziesz chciała pogadać, pozalić się, wyrzucić coś z siebie, nawet złość, to po prostu pisz, nie jesteśmy tu tylko po to żeby czekać w skowronkach na dwie kreski, ale przede wszystkim żeby się wzajemnie wspierać w tej drodze 😘 może nie zawsze mamy z kim o tym porozmawiać, albo nie chcemy, więc niech to miejsce będzie taką bezpieczną przystanią 🙂

    "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

    11 cs 🤰17.04. 14 dpo ⏸️
    14 dpo beta 100mIU/ml prog 37,9 ng/ml
    17 dpo beta 387mIU/ml
    28.04. (5+1) 25 dpo pęcherzyk w macicy 🍀
    08.05. (6+4) jest serduszko ♥️
    31.07 (18+4) Synek 260g💙
    20.08 (21+3) usg połówkowe 445g👍
    12.09 (24+4)750g😍
    02.10 (27+4) 1260g🤭
    18.10 (29+4) 1735g 👌
    27.10 (31+1) usg III trymestru 1639g 😁
    6.11 (32+4) 2200 g☺️
    27.11 (35+4) 2750 g💪
    11.12 (37+4) 3221 g 🤗
    17.12 (38+3) Indukcja porodu 🎈
    18.12.2020 r. godz. 7:12 Narodziny synka 3500 g i 53 cm
    Niedoczynność tarczycy, Letrox 75/100 w ciąży 💊
    Prenatal Uno/Duo✔️
    Cukrzyca ciążowa, dieta🍰
    mhsvj48a9b4yfm9l.png
  • Mrs.C Ekspertka
    Postów: 242 206

    Wysłany: 7 listopada 2019, 11:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu witaj . Powodzenia obyś nie musiała długo czekać i żeby się udało od razu.
    Lalia ❤ w sumie kto nas zrozumie tak jak nie my kobietki które przeżywamy w sumie to samo. Ktoś kto przez te całe starania nie przechodzi to nie wie jak to jest.
    Ja dziś 1dc masakra. Obudził mnie ostry ból wzięłam dwie nospy i nic. Już nie wytrzymałam poplakalam się z tej bezsilności i bólu. Teraz przed wyjściem do pracy musiałam wziąć aulinu bo nospanic nie pomogła. Umieram z bólu serio. Ja nie wiem jak przetrwam do 18. Mój emek zły że nie wzięłam wolnego jak ledwo na nogach stoję ale coz jak nie ma kto przyjśćza mnie. Kazał mi się zwolnić bo nie szanują pracowników. Ale łatwo tak mówić zwolnij się. Ech masakra z tym wszystkim
    Życzę wam miłego dnia :*

    3jgx3e3kgoaqe99b.png
    15.05.2019 Aniołek [*]
    04.12 Dwie kreseczki
    05.12 PRG 13dpo- 59,03ng/ml
    05.12 beta 13dpo-155,9 ✊
    07.12 beta 15dpo- 493,2 ✊
    10.12 usg-widoczny pęcherzyk ciążowy
    13.12 beta 21dpo 5084,0
    21.12 usg-zarodek z ❤ walcz kropku
  • M046IKA Przyjaciółka
    Postów: 107 70

    Wysłany: 7 listopada 2019, 11:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja testuje 20.11 :D

    Lalia lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 listopada 2019, 11:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle28 wrote:
    No jeżeli by się udało to prezent na święta wspaniały heheh :)

    Też się dołączam do was ok 6 grudnia.
    Niepotrzebnie nakręcam się na ten cykl będę go obserwować pierwsze raz od bardzo dawna i liczę na Bóg wie co

    Lalia lubi tę wiadomość

  • doomi03 Autorytet
    Postów: 3941 6073

    Wysłany: 7 listopada 2019, 12:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wskakuje już tu na wątek :) proszę o dopisanie na 1 grudnia ;)

    Lalia, joana_aska89 lubią tę wiadomość

    3jvzcbxmqcuirhnp.png

    12cs 💚⏸️

    Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Lalia Autorytet
    Postów: 4751 10869

    Wysłany: 7 listopada 2019, 13:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie kobietki, które dołączyły 😉👍

    Mrs.C, mi nie pomaga nic, więc gin przepisał mi saszetki Nimesil i powiem Ci, że w końcu jestem w stanie funkcjonować 😘
    Ja mam przepukliny kręgosłupa więc przy @ kiedy puchne to mi uciska wszystko na korzenie nerwowe, więc nie pomagają żadne nospy, ibuprofeny itd tylko ten Nimesil 🙂 bez niego jest ból pleców, ból brzucha, latanie do łazienki i omdlenia, raz tak mnie dorwało, że leżałam na podłodze w łazience i zastanawiałam się czy nie dzwonić po karetkę.. Więc jeśli masz możliwość to zapytaj lekarza o ten lek, tylko że on jest na receptę i jest doraźny, ale dla mnie niezastąpiony 😉

    "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

    11 cs 🤰17.04. 14 dpo ⏸️
    14 dpo beta 100mIU/ml prog 37,9 ng/ml
    17 dpo beta 387mIU/ml
    28.04. (5+1) 25 dpo pęcherzyk w macicy 🍀
    08.05. (6+4) jest serduszko ♥️
    31.07 (18+4) Synek 260g💙
    20.08 (21+3) usg połówkowe 445g👍
    12.09 (24+4)750g😍
    02.10 (27+4) 1260g🤭
    18.10 (29+4) 1735g 👌
    27.10 (31+1) usg III trymestru 1639g 😁
    6.11 (32+4) 2200 g☺️
    27.11 (35+4) 2750 g💪
    11.12 (37+4) 3221 g 🤗
    17.12 (38+3) Indukcja porodu 🎈
    18.12.2020 r. godz. 7:12 Narodziny synka 3500 g i 53 cm
    Niedoczynność tarczycy, Letrox 75/100 w ciąży 💊
    Prenatal Uno/Duo✔️
    Cukrzyca ciążowa, dieta🍰
    mhsvj48a9b4yfm9l.png
  • Mrs.C Ekspertka
    Postów: 242 206

    Wysłany: 7 listopada 2019, 14:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mo46ika Witaj.
    Biedronko wpisalam Cię na 6 wstępnie jak siebie.
    Doomi i tutaj się spotykamy. Oby ten cykl już nie zrobił ci psikusa jak poprzedni i żeby kreseczki były już takie fes prawdziwe .
    Lalia wiesz co ten aulin co mam on też jest na receptę zawsze po nim przychodziło

    Lalia, doomi03 lubią tę wiadomość

    3jgx3e3kgoaqe99b.png
    15.05.2019 Aniołek [*]
    04.12 Dwie kreseczki
    05.12 PRG 13dpo- 59,03ng/ml
    05.12 beta 13dpo-155,9 ✊
    07.12 beta 15dpo- 493,2 ✊
    10.12 usg-widoczny pęcherzyk ciążowy
    13.12 beta 21dpo 5084,0
    21.12 usg-zarodek z ❤ walcz kropku
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 listopada 2019, 15:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny
    Jak uważacie? Już bym chciała zrobić test jutro ale raczej mi niczego nie wykaże bo dopiero kochalismy się z narzeczonym 31 października. Ale może jednak warto?

  • doomi03 Autorytet
    Postów: 3941 6073

    Wysłany: 7 listopada 2019, 15:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roksana wrote:
    Dziewczyny
    Jak uważacie? Już bym chciała zrobić test jutro ale raczej mi niczego nie wykaże bo dopiero kochalismy się z narzeczonym 31 października. Ale może jednak warto?

    Najważniejsze pytanie ile dni po owulacji jesteś? Bo to czas po owulacji jest wyznacznikiem kiedy warto zrobić test by mial sens a nie czas po stosunku.

    Lalia lubi tę wiadomość

    3jvzcbxmqcuirhnp.png

    12cs 💚⏸️

    Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 listopada 2019, 15:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    8 dni

  • Evelle28 Autorytet
    Postów: 2620 2847

    Wysłany: 7 listopada 2019, 16:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roksana wrote:
    8 dni
    Poczekaj jeszcze ze 2-3 dni...


    „Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie.” ❤️

    Mthfr 1298a-c Homo
    Pai 1 4G Homo
    Morfologia ✔️
    LH-14,4⬆️
    FSH-10,4 ⬆️
    Tsh : 0,97 ✔️
    Ft 3 : 3,00 ✔️
    Ft 4 : 1,01 ✔️
    Kwas foliowy : 15,2 ng/ml ✔️
    Wit b 12 : 397pg/ml⬇️
    Homocysteina : 6.67umol/L✔️
    Białko C : 78% ✔️
    Bialko S: 85%✔️
    Ferrytyna : 38,3 ng/ml ✔️
    Anty Tg : 2,57 IU /ml ✔️
    Anty Tpo : 0,29 IU/ml ✔️
    DHEA-s : 210,2 ug/dl ✔️
    Prolaktyna : 17,44 ng/ml ⬆️
    Wit D3 : 48,8 ng/ml ✔️
    Antykoagulant tocznia : ujemny ✔️
    ANA 3 ➕

    25 CYKL STARAŃ

    Mama Aniołków:
    27.01.2018[*]💔
    23.11.2019 [*] 💔
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 listopada 2019, 16:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpiszcie mnie 4 grudnia choc pewnie jak co cykl bedzie @ ;( powodzenia dla wszystkich ✊✊

1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego