Grudniowe testowanie-czyli święta we troje ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, rano Wam pisałam o moim bladoróżowym sluzie w 4-5 dniu po owu jako skutek ostrzejszego rypanka z mężem, a teraz oblesnych historii ciąg dalszy...
Takie miałam zamieszanie w pracy dzisiaj ze od rana (porannego siusiu ok 9) nie byłam w toalecie i poszłam dopiero po powrocie do domu.. Ściągam gacie aa tam taki no brązowy "śluz", taki jak ostatni dzień miesiączki.. Nie krwawienie tylko dość spora plama wyschnietej brązowej wydzieliny..
Co to kurna jest?! -
nick nieaktualnyLalia wrote:Dziewczyny, rano Wam pisałam o moim bladoróżowym sluzie w 4-5 dniu po owu jako skutek ostrzejszego rypanka z mężem, a teraz oblesnych historii ciąg dalszy...
Takie miałam zamieszanie w pracy dzisiaj ze od rana (porannego siusiu ok 9) nie byłam w toalecie i poszłam dopiero po powrocie do domu.. Ściągam gacie aa tam taki no brązowy "śluz", taki jak ostatni dzień miesiączki.. Nie krwawienie tylko dość spora plama wyschnietej brązowej wydzieliny..
Co to kurna jest?!
Może niedomoga lutealna? -
Izqa te na dole test wygląda na pozytywny. Jeśli on byl wczoraj o 18 to dziś może być już owu.
Ja nie umiem tutaj wstawiać zdjęć to moich z wczoraj i dzisiaj nie Wstawię. Ale dziś dalej mam pozytywny.
Lalia brązowa krew to stara. Może to co podraznilas już przestało lecieć i wyleciało tylko ta reszta.04.01.2020 💔
14.03.20 1 IUI 😔
06.05 IUI 😔
29.03.21 usunięcie żylaków powrózka u M.
Biegnij przed siebie, uciekaj, zanim złapie Cię czas.Pewnie przed siebie idź nim zmęczenie da o sobie znać.Świat dla nikogo się nie zatrzyma,Zdradzi Cię nie raz.Biegnij przed siebie, kierunek trzymaj z wiatrem lub pod wiatr. -
nick nieaktualnyCo do mojego problemu dziewczyny to ochłonęłam, poczytałam i 1,5 miesiąca mnie już nie zbawi w czekaniu na wizytę. Do tej pory myślałam, że HPV 16, a następnie badanie na ekspresję białek o wyniku dodatnim to wyrok, a dziś przeczytałam badania (nie artykuł na Pudelku 🤣) i widać, że może być wszystko możliwe. Nawet, że z pobranych podczas kolposkopi wycinków nie wyjdzie zwyczajnie nic. Może wyjść koilocytoza czy dysplazje (małe, średnie, duże). Jestem na to przygotowana mentalnie.
Także staram się dalej. Biorę pod uwagę, że przerażająca większość kobiet ma dobre wyniki cytologii, a tak naprawdę toczy się u nich proces chorobotwórczy i nawet o tym nie wiedzą i w ciaW zachodzą.
I jeszcze dopiszę: test na HPV oraz test na ekspresję białek zafundowałam sobie sama, nie konsultowałam tego z żadnym lekarzem. Wykryłam więc przyczynę własnej złej cytologii sama. Nie mam pojęcia czy po prywatnej wizycie dostałabym się na NFZ na konizację. Raczej to wątpliwe, dlatego zaczekam. Moja ginekolog zaleciła mi we wrześniu (jak dostałam wynik z sierpnia) zapisać się na kolposkopię we wskazane przez nią miejsce. Jak jej podałam później, że muszę czekać 3 miesiące to powiedziała, że przy mojej cytologii (ASC-H) mogę zaczekać. Dziś poczytałam jak wspomniałam badania i właśnie się utwierdziłam jak w wielu artykułach, nawet tych medycznych, jest uogólnień, którymi się niepotrzebnie potem sugerujemy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2019, 23:31
-
Kitka_87, myślisz że ta niedomoga ma związek z progesteronem? Bo właśnie w przyszłym tygodniu idę go badać...
Pszczółka, tylko że rano tego bladoróżowego śluzu było tak troszkę, a później to plamienie to tak no plama 2x3 cm 🤣
Mam nadzieję, że to tylko nic poważnego i faktycznie tylko się podraznilam, ale mimo że stosunek był dość intensywny to nic mnie nie bolało, wręcz przeciwnie 😂
Zrobię ten progesteron a potem poczekam do terminu @ to się wszystko wyjaśni 😉
Dzięki dziewczyny 😘 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej,
Do tej pory byłam bojowo nastawiona w tym miesiącu a dzisiaj mi klapło wszystko.
Jeśli owu była wogóle to już raczej była wczoraj a temp dzisiaj zamiast w górę to delikatnie w dół.
I bądź tu człowieku mądry.
Pocieszam się tym że to mój pierwszy miesiąc z termometrem ale no jeśli przestrzegam godziny i używam tego samego termometru to chyba nie można tego źle zrobić...
Może do tej owu wogole nie dochodzi mimo testów,bólu i śluzu...
No nic zobaczymy co przyniosą następne 2 tygodnieLalia lubi tę wiadomość
-
Kitka_87 wrote:Co do mojego problemu dziewczyny to ochłonęłam, poczytałam i 1,5 miesiąca mnie już nie zbawi w czekaniu na wizytę. Do tej pory myślałam, że HPV 16, a następnie badanie na ekspresję białek o wyniku dodatnim to wyrok, a dziś przeczytałam badania (nie artykuł na Pudelku 🤣) i widać, że może być wszystko możliwe. Nawet, że z pobranych podczas kolposkopi wycinków nie wyjdzie zwyczajnie nic. Może wyjść koilocytoza czy dysplazje (małe, średnie, duże). Jestem na to przygotowana mentalnie.
Także staram się dalej. Biorę pod uwagę, że przerażająca większość kobiet ma dobre wyniki cytologii, a tak naprawdę toczy się u nich proces chorobotwórczy i nawet o tym nie wiedzą i w ciaW zachodzą.
I jeszcze dopiszę: test na HPV oraz test na ekspresję białek zafundowałam sobie sama, nie konsultowałam tego z żadnym lekarzem. Wykryłam więc przyczynę własnej złej cytologii sama. Nie mam pojęcia czy po prywatnej wizycie dostałabym się na NFZ na konizację. Raczej to wątpliwe, dlatego zaczekam. Moja ginekolog zaleciła mi we wrześniu (jak dostałam wynik z sierpnia) zapisać się na kolposkopię we wskazane przez nią miejsce. Jak jej podałam później, że muszę czekać 3 miesiące to powiedziała, że przy mojej cytologii (ASC-H) mogę zaczekać. Dziś poczytałam jak wspomniałam badania i właśnie się utwierdziłam jak w wielu artykułach, nawet tych medycznych, jest uogólnień, którymi się niepotrzebnie potem sugerujemy.
Kitka_87, dobrze że poczytalas i już trochę spokojniej 😘😘
Trzymam mocno kciuki żeby ten cykl był szczęśliwy 🍀Kitka_87 lubi tę wiadomość
-
izqa88 wrote:Hej,
Do tej pory byłam bojowo nastawiona w tym miesiącu a dzisiaj mi klapło wszystko.
Jeśli owu była wogóle to już raczej była wczoraj a temp dzisiaj zamiast w górę to delikatnie w dół.
Pocieszam się tym że to mój pierwszy miesiąc z termometrem ale no jeśli przestrzegam godziny i używam tego samego termometru to chyba nie można tego źle zrobić...
No nic zobaczymy co przyniosą następne 2 tygodnie
👱♀️33 lat, 🤵38 lat
Starania od czerwca 2018
❌Problem męski azoospermia - zespół klinefeltera
📌1 IUI - lipiec 2021 - nieudane ☹️
📌2 IUI - październik nieudane ☹️
🧫 04.11 IN VITRO
🧫30. 11 punkcja-pobrano 18 cumulusow ✊✊ z czego 12 prawidłowych
🧫31.11 - mamy 5 zarodków
❄️ Jeden zarodek C.C.C.
🤢Grudzień - Stop Covid ☹️
⛄07.02 Transfer-Blastka 3CC 🙏
👶3dpt - prog 41
👶7dpt beta 38,2, prog 46,82
👶9dpt 120,7
👶11dpt - 409,5, prog 47,82
👶15dpt - 1592, prog 40,82
👶21dpt - 8735 - prog39,15
❤️04.03 (25dpt) mamy serduszko ❤️
*AMH 2,35
*TSH 2,97 - (Euthyrox) 1,56 (13.12)
*FSH 6,36
*Homocysteina 11,66 (28.10), 4,86 (13.12)
*Insulinooporość - Glucophage 500
Suplementy: kwas foliowy, witamina B12, ashawaganda, Magne B6, omega 3, preventic z wit D3, witamina C, koenzym Q10 -
A mi w końcu OF wyznaczył owu w 13dc i nawet ładnie te pierwsze temperatury rosną póki co ale nic nie wnioskuję bo ja już doskonale wiemy nawet najpiękniejsze wykresy mogą być nieudane xD 😂 Grunt ze sie wstrzelilismy z ❤️ w owu, reszta to już wola nieba 😅😜
Kitka_87, kic83 lubią tę wiadomość
-
izqa88 wrote:Hej,
Kochana, wybacz, zamiast cytuj kliknelam lubię to 😘
Nie martw się temperaturą, bo właśnie w przypadku mierzenia nie możesz wiedzieć czy owulacja jest, możesz tylko wiedzieć czy już była i to dopiero po trzech dniach 😘
U mnie było tak :
10 dc 35,89
11 dc 35,75
12 dc 35,89
13 dc 36,02
14 dc 35,96
15 dc 36 15
Wiec sama widzisz, że temp mi skoczyła dopiero 13 dc, potem znowu trochę spadła i znowu skoczyła.
I ja byłam pewna że owu była 13 dc, a gin twierdzi że albo 10 albo 11.
Zasada jest taka, że te 3 wyższe temp po owulacji mają być wyższe niż 6 temp przed owu
W ogóle gin powiedział, że śluz i temp mogą bardzo oszukać i żeby tym się bardzo nie kierować, traktować to tylko orientacyjnie 😉
Więc głowa do góry i proszę się nie poddawać 😘 -
doomi03 wrote:A mi w końcu OF wyznaczył owu w 13dc i nawet ładnie te pierwsze temperatury rosną póki co ale nic nie wnioskuję bo ja już doskonale wiemy nawet najpiękniejsze wykresy mogą być nieudane xD 😂 Grunt ze sie wstrzelilismy z ❤️ w owu, reszta to już wola nieba 😅😜
Doomi03 Twój wykres i działania okoloowulacyjne dają sporo nadziei! Trzymam kciuki!! 🤩doomi03 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyizqa88 wrote:Hej,
Mi też temperatura po ovu lekko spadła więc się nie przejmuj
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLalia wrote:Doomi03 Twój wykres i działania okoloowulacyjne dają sporo nadziei! Trzymam kciuki!! 🤩
Faktycznie piękny wykres 😍
My od soboty dzień w dzień 🙈🙈
Wczoraj już myślałam że będzie pauza bo już leżymy przytuleni,gotowi do spania a tż mówi "nie ma spania,działamy " 😂
Mnie tam długo nie trzeba przekonywać haha
Fakt że tak na lenia,na boczku więc bez żadnych fikołków ale fajnie że widać że on też bardzo chce tego 😊
Później mówi "sorry że tak na lenia ale obżarł się na wieczór,najwyżej dziecko będzie grube i leniwe " 😂marczelinka2112, doomi03, bella88, Lalia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja miałam piękny sen.. do tej pory się uśmiecham na samą myśl. Śniło mi się moje dzieciątko, siedzieliśmy tak jakby w samochodzie, ono było z przodu z moją mamą, a ja siedziałam z tyłu, patrzyło na mnie i się uśmiechało, a ja mogłam go tak delikatnie dotknąć i powiedzieć "moje słoneczko kochane"..
doomi03, Lalia lubią tę wiadomość
-
doomi03 wrote:A mi w końcu OF wyznaczył owu w 13dc i nawet ładnie te pierwsze temperatury rosną póki co ale nic nie wnioskuję bo ja już doskonale wiemy nawet najpiękniejsze wykresy mogą być nieudane xD 😂 Grunt ze sie wstrzelilismy z ❤️ w owu, reszta to już wola nieba 😅😜
Doomi trzymam kciuki, nam nadzieję że i mi się uda bzykac 4 razy, ba a może nawet 5 razy pod rząd!? Milego dnia i zielonościdoomi03, Lalia lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
izqa88 wrote:Faktycznie piękny wykres 😍
My od soboty dzień w dzień 🙈🙈
Wczoraj już myślałam że będzie pauza bo już leżymy przytuleni,gotowi do spania a tż mówi "nie ma spania,działamy " 😂
Mnie tam długo nie trzeba przekonywać haha
Fakt że tak na lenia,na boczku więc bez żadnych fikołków ale fajnie że widać że on też bardzo chce tego 😊
Później mówi "sorry że tak na lenia ale obżarł się na wieczór,najwyżej dziecko będzie grube i leniwe " 😂
Iza, piękny to on będzie dopiero jak się skończy zieloną kropką 😜😅 -
nick nieaktualnydoomi03 wrote:Iza, piękny to on będzie dopiero jak się skończy zieloną kropką 😜😅
Kciuki za zieloną kropkę w takim razie 🤞✊✊✊
Dla mnie to wogóle jest abstrakcją że miałabym kiedykolwiek wysikać dwie kreski inne niż owulacyjne.
Kiedyś też planowałam jak powiem mężowi i oczami wyobraźni widziałam jak wręczam mu skarpetki i on mnie przytuli i będziemy żyć długo i szczęśliwie a znając życie zawołam z łazienki " Eeeeej J chodź no szybko" 😂doomi03, Lalia lubią tę wiadomość