Grudniowe testowanie-czyli święta we troje ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi mój mąż zakazał mówić komukolwiek imion jakie wybraliśmy żeby właśnie komuś z rodziny pomysłu nie podsunac 😀
👱♀️33 lat, 🤵38 lat
Starania od czerwca 2018
❌Problem męski azoospermia - zespół klinefeltera
📌1 IUI - lipiec 2021 - nieudane ☹️
📌2 IUI - październik nieudane ☹️
🧫 04.11 IN VITRO
🧫30. 11 punkcja-pobrano 18 cumulusow ✊✊ z czego 12 prawidłowych
🧫31.11 - mamy 5 zarodków
❄️ Jeden zarodek C.C.C.
🤢Grudzień - Stop Covid ☹️
⛄07.02 Transfer-Blastka 3CC 🙏
👶3dpt - prog 41
👶7dpt beta 38,2, prog 46,82
👶9dpt 120,7
👶11dpt - 409,5, prog 47,82
👶15dpt - 1592, prog 40,82
👶21dpt - 8735 - prog39,15
❤️04.03 (25dpt) mamy serduszko ❤️
*AMH 2,35
*TSH 2,97 - (Euthyrox) 1,56 (13.12)
*FSH 6,36
*Homocysteina 11,66 (28.10), 4,86 (13.12)
*Insulinooporość - Glucophage 500
Suplementy: kwas foliowy, witamina B12, ashawaganda, Magne B6, omega 3, preventic z wit D3, witamina C, koenzym Q10 -
nick nieaktualnyPiękne imiona dziewczyny !
My też jakieś typy imion mamy,taka mieszanka polsko angielska. Nasze dzieci będą się od małego uczyły i angielskiego i polskiego więc imiona chcemy takie żeby tutaj nikt problemu nie miał ale żeby moja mama też potrafiła poprawnie imię dziecka wymówić 😂agniecha2101, Lalia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJustyna1719 wrote:Mi mój mąż zakazał mówić komukolwiek imion jakie wybraliśmy żeby właśnie komuś z rodziny pomysłu nie podsunac 😀
U nas była akcja swego czasu z pewnego rodzaju rezerwacją imion np brat zarezerwował Oliwke no i w sumie ma córkę oliwke a że komuś tak z bliższej lub dalszej rodziny urodziły się córeczki w miedzyczasie to zawsze było nie damy na imię Oliwia bo im się to imię podoba nie bedziemy odbierać -
Ja sobie upatrzylam dla chłopca Michał, a dla dziewczynki Emilia... Ale kto wie czy mi się jeszcze nie odwidzi 😂 chociaż poki co od roku wciąż pozostaje moje serce przy tych xD
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2019, 17:18
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyizqa88 wrote:Piękne imiona dziewczyny !
My też jakieś typy imion mamy,taka mieszanka polsko angielska. Nasze dzieci będą się od małego uczyły i angielskiego i polskiego więc imiona chcemy takie żeby tutaj nikt problemu nie miał ale żeby moja mama też potrafiła poprawnie imię dziecka wymówić 😂
Mieszkałam w irlandii i też mieliśmy wtedy podobne myślenie i wtedy miał być Filip czyli ich Phlillip i Zosia czy Sophie -
nick nieaktualnydoomi03 wrote:Ja sobie upatrzylam dla chłopca Michał, a dla dziewczynki Emilia... Ale kto wie czy mi się jeszcze nie odwidzi 😂 chociaż poki co od roku wciąż pozostaje moje serce przy tych xD
Ja się martwię że całą ciążę sobie upodobamy jakieś imię a jak się dziecko urodzi to zgodnie stwierdzimy że on / ona wcale nie wygląda jak Zosia czy Kamil dla przykładu 😂 -
Kitka_87 wrote:Nie wiem co mam robić... Czy przerwać starania czy się starać dalej.
Dostałam dziś wynik z wymazu z szyjki macicy. Niestety moje HPV 16 okazuje się przewlekłe, co oznacza, że moje zdrowe komórki na szyjce zostały zaatakowane. Oznacza to, że mam dysplazję (zmianę) na szyjce macicy. Teraz tylko nie wiem czy to mała, średnia czy duża zmiana. Jednak jak pokazują badania na próbach przy mojej cytologii ASC-H to są to najczęściej zmiany średnie i duże.
Kolposkopię mam dopiero 15go stycznia... Na pewno pobiorą mi próbki do badania histopatologicznego z szyjki macicy wówczas.
Dysplazja średnia i duża kwalifikuje się pod konizację czyli usunięcie zmian z szyjki, by proces chorobotwórczy nie postępował...
Nie wiem czy czekać do 15go czy spróbować umówić się prywatnie (terminy w sumie mogą być nie lepsze...) i wydać kolejne 500zł.
Jeżeli możesz sobie pozwolić na taki wydatek to ja bym nie czekała. Szczególnie że jak piszesz, proces chorobotwórczy postępuje.
Ci radzi lekarz? Czy okres 2 mięsiecy dużo zmieni? Jak szybko ten proces postępuje?♂️r. 81 - aspermia / brak możliwości oddania nasienia do badania
♀️r. 91 - owulacje potwierdzone monitoringami / podstawowe badania w normie
Starania od 08.2018 -
izqa88 wrote:Ja się martwię że całą ciążę sobie upodobamy jakieś imię a jak się dziecko urodzi to zgodnie stwierdzimy że on / ona wcale nie wygląda jak Zosia czy Kamil dla przykładu 😂Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
16.09 beta 103
18.09 beta 238
22.09 beta 1361 -
My mieliśmy wybrane Wiktoria lub Julia, na chwilę po porodzie padło na - Wiktoria. Teraz chciałabym drugą Córę - tym razem mam aż parę imion w głowie
@Ignissa - Jagoda i Kalina bardzo ładne imiona!Twinsowa, Nona, Ignissa lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Kitka_87 wrote:Nie wiem co mam robić... Czy przerwać starania czy się starać dalej.
Dostałam dziś wynik z wymazu z szyjki macicy. Niestety moje HPV 16 okazuje się przewlekłe, co oznacza, że moje zdrowe komórki na szyjce zostały zaatakowane. Oznacza to, że mam dysplazję (zmianę) na szyjce macicy. Teraz tylko nie wiem czy to mała, średnia czy duża zmiana. Jednak jak pokazują badania na próbach przy mojej cytologii ASC-H to są to najczęściej zmiany średnie i duże.
Kolposkopię mam dopiero 15go stycznia... Na pewno pobiorą mi próbki do badania histopatologicznego z szyjki macicy wówczas.
Dysplazja średnia i duża kwalifikuje się pod konizację czyli usunięcie zmian z szyjki, by proces chorobotwórczy nie postępował...
Nie wiem czy czekać do 15go czy spróbować umówić się prywatnie (terminy w sumie mogą być nie lepsze...) i wydać kolejne 500zł.Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
16.09 beta 103
18.09 beta 238
22.09 beta 1361 -
Piękne imiona ❤ nam się Julka podobało ale szwagierka ma. I powiem wam że jak widzę ile Julek jest to aż się cieszę że dali oni A nie my same Julie
Także dla córki Lena A chłopczyk hmm tu jest problem. Kuba Filip albo Igor
Byłam dziś na pazurkach ale nie jestem jakoś mega zadowolona. Nie mam już koncepcji ech
A tak w ogóle temp nie odbiła myślę że nie będzie owulacji w tym cyklu. Od wczoraj boli mnie brzuch jak na miesiączke nawet bardziej. Do t3go miałam rano biegunkę i teraz znowu chyba mnie ciśnie. Nie wiem co jest graneWiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2019, 18:51
15.05.2019 Aniołek [*]
04.12 Dwie kreseczki
05.12 PRG 13dpo- 59,03ng/ml
05.12 beta 13dpo-155,9 ✊
07.12 beta 15dpo- 493,2 ✊
10.12 usg-widoczny pęcherzyk ciążowy
13.12 beta 21dpo 5084,0
21.12 usg-zarodek z ❤ walcz kropku -
Proszę dopisać mnie na testowanie 16.12!
Fatalnie sie czuje, dziś 4 dc. Krwawienia średnie ale co wieczór mam mdlosci. Boję się, że może to pozamaciczna, ale chyba to niemożliwe przy becie 0.79 w trzy dni po terminie miesiączki?
Piękne imiona wybieracie. Fajnie byłoby miec tylko takie problemy jak wybór imion 🤗
Ja czekam od trzech lat na Helenkę, o imię dla chłopca mam problem ale będę się martwić jak przyjdzie taka okazja 😅
-
Dodam jeszcze, że dziś przyszły mi suplementy. Dla mnie duża paka kwasu foliowego i niepokalanka.
Dla lubego MACA i Wit. C
Zobaczymy co przyniesie nowy cykl.
Musze tylko uzupełnić zapasy luteiny i glucophage bo w tym cyklu wzięłam ostatnie 🙄 nie znoszę lekarzy i tych recept i wszystkiego..
Szczególnie tej nadziei 😤..Nona lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny obserwujecie sluz? Od 3dni mam go bardzo dużo jest rozciagliwy wczoraj podczas współżycia aż mi dziwnie było bo czułam jakby mk się wylewal. Dziś znowu w ciągu dnia wodnisty A zarazem rozciagliwy szklisty.
Lalia lubi tę wiadomość
15.05.2019 Aniołek [*]
04.12 Dwie kreseczki
05.12 beta 13dpo-155,9 ✊
13.12 beta 21dpo 5084,0
Ciekawa jestem temperatury.
Boję się żebym jakiegoś wirusa nie miała bo wtedy cykl na bank stracony . Teraz nie wiem nawet czy mamy próbować czy nie jak mam takie rewolucje i bóle
15.05.2019 Aniołek [*]
04.12 Dwie kreseczki
05.12 beta 13dpo-155,9 ✊
13.12 beta 21dpo 5084,0
nick nieaktualnyDziewczyny co myślicie o poniższym teście owu ?
Taki był wczoraj robiony około 18,dzisiaj już bledszy więc gdzieś pomiędzy robieniem wczorajszego a dzisiejszym pominęłam moment piku.
Z tego co wiem to owu po pozytywnym teście występuje dzień lub dwa po a ja już dzisiaj mam kremowy śluz 🤔
https://ibb.co/JK8fzTTWiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2019, 21:39