Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Grudniowe testowanie-czyli święta we troje ❤
Odpowiedz

Grudniowe testowanie-czyli święta we troje ❤

Oceń ten wątek:
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Hej dziewczyny, musiałam nadrobić chyba ze 3 strony 😂

Witam wszystkie nowe kobietki 😊

Ściskam mocno te co przeżywają trudności😘 nie poddawajcie się, walczcie bo jest o kogo 😍

Ja mam pytanie abstrakcyjne:

Dwie aplikacje wyznaczają mi @ na niedzielę tj. 26dc, a jedna (ta co używam od zawsze) na wtorek tj. 28dc.
    Owulacje, o ile w ogóle była, była przed 12 dc, czyli @ będzie albo 14dpo albo 16 dpo.

Planowałam testować (beta) w 30 dc w czwartek i jeśli się udało to muszę powtórzyć betę w 32 dc w sobotę ale wtedy w innym laboratorium. A chyba nie wolno porównywać bet z dwóch różnych laboratoriów 🤔 byłoby to testowanie albo 4 dni albo 2 dni po terminie @.

Ale patrząc na prognozy to mogłabym zatestowac w 28 dc we wtorek i jeśli się udało to w 30 dc w czwartek i wtedy uda mi się w tym samym laboratorium. Tylko wtedy to będzie testowanie albo 2 dni albo w dniu terminu @. Czy to nie za wcześnie??

Tak wiem, może w ogóle mi nie będzie to potrzebne bo znając mnie okres przyjdzie w sobotę 😂😂 ale co byście hipotetycznie doradziły?

Ja myślę ze zrob tak żebyś betę mogła powtarzać w tym samym labo w razie czego, bo tak jak mówisz nie można porównywać wyników z różnych laboratoriów.

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2019, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Wczoraj wysikałam II kreski na teście, dziś beta 26 także totalne zaskoczenie, bo zawsze miałam długie cykle a tu się trafił książkowy jakiś i złoty strzał jak tylko poczułam ból jajnika i Wam pisałam, że test wyszedł +. Także mamy to, będę drugi raz mamą
    Życzę Wam powodzenia i oby Wam też wyszło 😍

Kitka_87, Skrzydlata, kic83, Camarilla, Ounai, Nona, izqa88 , Lalia, Pszczolka36l, ELA_L, *KasiaS*, Róża 1, boo123, justyna1719, Niedziela_2007, Klaudia9212 lubią tę wiadomość

• doomi03 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu3 wrote:
    Hej dziewczyny.
    Wczoraj wysikałam II kreski na teście, dziś beta 26 także totalne zaskoczenie, bo zawsze miałam długie cykle a tu się trafił książkowy jakiś i złoty strzał jak tylko poczułam ból jajnika i Wam pisałam, że test wyszedł +. Także mamy to, będę drugi raz mamą

Gratulacje :) zarażaj nas wiruskami.

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przesyłam wszystkim i jestem w totalnym szoku. Pisałam Wam, że mam bardzo długie cykle i nigdy nie wiem, kiedy mam owu i mam późno, a tu równo w 17 DC owulacja i to tak odczuwalna 😉

Nona, Róża 1 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2019, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu3 wrote:
    Hej dziewczyny.

Super, gratulacje 😍 Rośnijcie zdrowo! 🍀🤞

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Hej dziewczyny, musiałam nadrobić chyba ze 3 strony 😂

Witam wszystkie nowe kobietki 😊

Ściskam mocno te co przeżywają trudności😘 nie poddawajcie się, walczcie bo jest o kogo 😍

Ja mam pytanie abstrakcyjne:

Dwie aplikacje wyznaczają mi @ na niedzielę tj. 26dc, a jedna (ta co używam od zawsze) na wtorek tj. 28dc.
    Owulacje, o ile w ogóle była, była przed 12 dc, czyli @ będzie albo 14dpo albo 16 dpo.

Planowałam testować (beta) w 30 dc w czwartek i jeśli się udało to muszę powtórzyć betę w 32 dc w sobotę ale wtedy w innym laboratorium. A chyba nie wolno porównywać bet z dwóch różnych laboratoriów 🤔 byłoby to testowanie albo 4 dni albo 2 dni po terminie @.

Ale patrząc na prognozy to mogłabym zatestowac w 28 dc we wtorek i jeśli się udało to w 30 dc w czwartek i wtedy uda mi się w tym samym laboratorium. Tylko wtedy to będzie testowanie albo 2 dni albo w dniu terminu @. Czy to nie za wcześnie??

Tak wiem, może w ogóle mi nie będzie to potrzebne bo znając mnie okres przyjdzie w sobotę 😂😂 ale co byście hipotetycznie doradziły?

Lalia, ja bym na Twoim miejscu zrobiła sikańca przed @, a jak będą dwie krechy, czego Ci życzę 💋, to dopiero wówczas w dniu @ lub dzień później poszłabym na pierwszą betę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2019, 22:10

• kic83 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu3 wrote:
    Hej dziewczyny.

Gratulacje!

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Camarilla Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu gratulacje! 💚

Bella trzymam kciuki, wysikaj nam 2 kreski 🍀

bella88 lubi tę wiadomość

♂️r. 81 - aspermia / brak możliwości oddania nasienia do badania
    ♀️r. 91 - owulacje potwierdzone monitoringami / podstawowe badania w normie

Starania od 08.2018
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2020, 20:51

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

age.png

age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu3 wrote:
    Hej dziewczyny.

Gratulacje kochana! 😍😍😍🍀🍀🍀
    Obyś przyniosła nam szczęście 😘😘😘 rosnijcie zdrowo!!

Dziewczyny, dzięki za radę, sikne w tym późniejszym terminie @ i jak wyjdą kreski to pójdę na betę 😘

Chociaż pewnie będzie jak co miesiąc 😜

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Pszczolka36l Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 05:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksgu gratuluję. Rosnijcie zdrowo 😊😉

04.01.2020 💔
    14.03.20 1 IUI 😔
    06.05 IUI 😔
    29.03.21 usunięcie żylaków powrózka u M.
    Biegnij przed siebie, uciekaj, zanim złapie Cię czas.Pewnie przed siebie idź nim zmęczenie da o sobie znać.Świat dla nikogo się nie zatrzyma,Zdradzi Cię nie raz.Biegnij przed siebie, kierunek trzymaj z wiatrem lub pod wiatr.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2019, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu3 wrote:
    Hej dziewczyny.
    Gratulacje! Dużo zdrówka 😘😘

A mi dziś jeszcze bardziej spadła temperatura. Więc chyba o cyklu owulacyjnym mogę zapomnieć. Poryczalam się jak to zobaczyłam.

• Majaaa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny:) podczutuje Was i jestem pewna że mi doradzicie:)
    Jak to jest z tym progesteronem - Kiedy go zbadać, czy raz czy jakoś kilka razy w odstępie czasu?
    Mogę zacząć starania o drugie dziecko dopiero styczen/luty, natomiast do tego czasu chciałabym troszkę porobić sobie badań.
    Z góry dziękuję

010ipc0zeibgq4gv.png

Naturalny Cud - 2015 rok ❤

Starania o rodzeństwo
    Słabe nasienie
    AMH 1,24
    Kir AA

W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.

Decyzja o AZ💚
    Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
    Wierzę, że będzie dobrze...

Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia.
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majaaa wrote:
    Dzień dobry dziewczyny:) podczutuje Was i jestem pewna że mi doradzicie:)
    Jak to jest z tym progesteronem - Kiedy go zbadać, czy raz czy jakoś kilka razy w odstępie czasu?
    Mogę zacząć starania o drugie dziecko dopiero styczen/luty, natomiast do tego czasu chciałabym troszkę porobić sobie badań.
    Z góry dziękuję

Maja, wszędzie pisze, że progesteron bada się ok 7 dni po owu, bo wtedy jest najwyższy.
    Mój gin powiedział że w cyklach 28 dniowych bada się w 21dc.
    U mnie nie było pewności kiedy dokładnie była owu więc powiedział żeby pójść 7 dni przed terminem miesiączki 😉

Właśnie się szykuję do laboratorium, więc trzymajcie kciuki za niską prolaktyne i wysoki progesteron 😘✊

Moja temp dzisiaj skoczyła ciutke do góry i sama nie wiem co myśleć, większość dziewczyn po owu ma temp ok 36,7 a u mnie najwyższa to 36,28 😜
    Ale jak tak patrzyłam na ciążowe wykresy, to chyba to zależy kto jaką ma ogólnie temp. Bo dziewczyny które w drugiej fazie mają nawet 37, to w pierwszej min 36,4 itd... Czyli skacze im o 0,6 stopnia.. A mi skacze z 35,75 na jak narazie 36,28 to jest 0,53 więc chyba jest jakaś ciążowa nadzieja 😂

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2019, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 😊

Była rozmowa o termometrach ostatnio i chyba na nowy cykl kupię inny.
    Ten jakiś "baby mad" z ebaya robi mnie w ciula bo mierzy jak chce. Dwa razy dziś zmierzyłam i dwie inne wartości wyszły więc już nie bazuje w tym cyklu na temp ale mierzyć do końca będę żeby sobie obserwować.

Na piękny początek dnia jedna z moich kitek postanowiła sobie żygnąć. Gdzie ? A no na włochaty,czarny dywanik mimo że cała reszta domu w panelach drewnianych 😎 thanks !

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2019, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izqa88 wrote:
    Hej 😊

Była rozmowa o termometrach ostatnio i chyba na nowy cykl kupię inny.
    Ten jakiś "baby mad" z ebaya robi mnie w ciula bo mierzy jak chce. Dwa razy dziś zmierzyłam i dwie inne wartości wyszły więc już nie bazuje w tym cyklu na temp ale mierzyć do końca będę żeby sobie obserwować.

Na piękny początek dnia jedna z moich kitek postanowiła sobie żygnąć. Gdzie ? A no na włochaty,czarny dywanik mimo że cała reszta domu w panelach drewnianych 😎 thanks !

Wszyscy polecają microlife ja też go mam i jest ok.

Ja tak trochę krąże między listopadem a grudniem bo dzisiaj jest 10dp więc ewentualne testowanie wypadnie mi na skraju miesięcy.

• Lalia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, ja mam microlife owulacyjny i jestem zadowolona 😉

Tylko jedna kobietka napisała że jak się mierzy w ustach to mierzyć dwa razy żeby rozgrzać termometr i coś w tym jest, bo ja chyba wczoraj mierzyłam trzy razy pod rząd i miałam wyniki 35,96 potem chyba 36,07 i 36,09. I to spora różnica między 1 a 2 pomiarem.
    Dzisiaj mierzyłam i też było 36,22 i 36,28,ponoc bierze się tą wyższą 😉

Biedronka, mocno trzymam kciuki za Twoje kreseczki ✊✊🍀🍀

Sylwucha lubi tę wiadomość

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2019, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Iza, ja mam microlife owulacyjny i jestem zadowolona 😉

Tylko jedna kobietka napisała że jak się mierzy w ustach to mierzyć dwa razy żeby rozgrzać termometr i coś w tym jest, bo ja chyba wczoraj mierzyłam trzy razy pod rząd i miałam wyniki 35,96 potem chyba 36,07 i 36,09. I to spora różnica między 1 a 2 pomiarem.
    Dzisiaj mierzyłam i też było 36,22 i 36,28,ponoc bierze się tą wyższą 😉

Biedronka, mocno trzymam kciuki za Twoje kreseczki ✊✊🍀🍀
    A wyjmujesz i sprawdzasz termometr od razu jak zapika czy chwilkę dłużej trzymasz?

‹‹ 48 49 50 51 52 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ