Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Grudniowe testowanie-czyli święta we troje ❤
Odpowiedz

Grudniowe testowanie-czyli święta we troje ❤

Oceń ten wątek:
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    motylek1909 wrote:
    Poki co rosnie ladnie i trzymamy kciuki! :)

O dziwo dziś też podrosla... No ale to jeszcze 3 dni do @, także może jeszcze zdążyć opasc 😂

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle28 wrote:
    Podejrzewam że moja lekarz wprowadzi mi progresteron po owu. Będę z nią rozmawiać na ten temat. Ale już wiem co najprawdopodobniej jest przyczyną strat... Więc czuję się silniejsza i mam taki wewnętrzny spokój w sobie :)

Bardzo się cieszę słysząc te słowa. Dobre nastawienie to polowa sukcesu i cieszę sie pp prostu ze Ci lepiej trochę.
    Kobiety są jak Feniksy choćby nie wiem co, ostatecznie odradzamy się z popiołów jeszcze silniejsze i jeszcze piękniejsze. To mnie nigdy nie przestanie zdumiewac jakąś siłę nosimy w sobie.

Nona lubi tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    motylek1909 wrote:
    Wow! Fajnie :) podziwiam, ze masz czas i na studia i na prace :)

Jakos tak wyszło 😂 ale przyznam że marzy mi się żeby już się skończyły i w końcu jak człowiek co weekend móc ocenić odpocząć.

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2019, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    motylek1909 wrote:
    A tak na chwile odbiegajac od tematu... czym zajmujecie sie zawodowo?

Co robicie w wolnych chwilach? :)

Doradca hipoteczny w banku 😴😴 nuuudaaaa!!

Dzień dobry 😊

Tyle nas przybyło że ciężko mi nadrobić,przydałaby się opcja żeby mnie forum wzięło automatycznie do ostatniej przeczytanej wiadomości.

Pierwsze dziewczyny które są na tablicy do testowania na dniach - kciuki!!

Coś czuję że grudniowy wór jest pełen prezentów 😁

• in_co_gni_to Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, u mnie test dzisiaj negatywny. Już wiem że to na pewno nie ciąża, więc rodzą się we mnie nowe pokłady sił i nadziei. Jak się zrobi trochę bardziej ludzka pora to napiszę do mojej gine co robimy i mam nadzieję, że coś postanowi konkretnego, i może już w pierwszym leczonym cyklu się uda na święta? :-))
    Niech tylko ta @ się rozkręci...

1. 9 cykli starań
    2. Poronienie w 12 tc
    3. 1cs po poronieniu- córeczka, w 2018

4. Od maja 2019 starania o drugie dziecko
    5. m. Oligoasthenoteratozoospermia , morfologia 0%
    6. 02.2020 cb
    7. 03.03.2020 II , 4.03.2020 bhcg 30.09 U/l, 06.03 bhcg 120, 9.03 bhcg 500,
    8.13.03 USG pęcherzyk ciążowy na razie bez zarodka
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2020, 21:00

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2019, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Dzisiaj też negatyw, więc po prostu nie ten cykl. No i już brzuch mnie boli. Trudno, nie ten to następny cykl może prezent na Święta będzie ;)

Bardzo mi przykro. U mnie dzisiaj temperatura spadła do kreski więc też mam jakieś 99 procent pewności że to nie ciążą czekam tylko na @-:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2019, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle super, że wróciłaś 😍😍😍

Ja dziś myślałam, że mi tempka skoczy, a tam dalej nisko... Jakiś płaski ten mój wykres 🤣 Dalej zero objawów na owulację. Nie zdziwię się jak będzie cykl bezowulacyjny 😣

Doomi ja Ci wróżę zieloność 💚

Dziewczyny, które czują, że @ tuż tuż... Wiem, że przykro kolejny raz, ale mam nadzieję, że do końca roku każda pochwali się testem z dwoma kreskami 🍀🍀🍀

Evelle28 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2019, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle, śledziłam Twoje wpisy i trzymałam kciuki, dobrze że jesteś i walczysz :-) Ja też mam pierwszy cykl po cb. Zobaczysz, grudzień będzie szczęśliwy. :-)

• justyna1719 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka_87 wrote:
    Evelle super, że wróciłaś 😍😍😍

Ja dziś myślałam, że mi tempka skoczy, a tam dalej nisko... Jakiś płaski ten mój wykres 🤣 Dalej zero objawów na owulację. Nie zdziwię się jak będzie cykl bezowulacyjny 😣

Doomi ja Ci wróżę zieloność 💚

Dziewczyny, które czują, że @ tuż tuż... Wiem, że przykro kolejny raz, ale mam nadzieję, że do końca roku każda pochwali się testem z dwoma kreskami 🍀🍀🍀
    No ja dziś 14 dc.. Ale w tym cyklu te moje tempki są dość dziwne.... Według mnie skaczą zbyt wysoko jak na tę fazę cyklu... Obawiam się że mimo tak pięknego śluzu to owulacji może nie być... Muszę termometr kupić taki typowo owulacyjny na przyszły cykl.. Miałam zamówić zioła, ale na razie biorę castangus a nie chce przedobrzyc..

Dziewczyny przykro mi że jednak testy negatywne....

Doomi03 ale ładnie ta tempka odbija się ku górze... 😊😊😘✊✊

63644240ef.png

👱‍♀️33 lat, 🤵38 lat
    Starania od czerwca 2018
    ❌Problem męski azoospermia - zespół klinefeltera
    📌1 IUI - lipiec 2021 - nieudane ☹️
    📌2 IUI - październik nieudane ☹️

🧫 04.11 IN VITRO
    🧫30. 11 punkcja-pobrano 18 cumulusow ✊✊ z czego 12 prawidłowych
    🧫31.11 - mamy 5 zarodków
    ❄️ Jeden zarodek C.C.C.
    🤢Grudzień - Stop Covid ☹️
    ⛄07.02 Transfer-Blastka 3CC 🙏
    👶3dpt - prog 41
    👶7dpt beta 38,2, prog 46,82
    👶9dpt 120,7
    👶11dpt - 409,5, prog 47,82
    👶15dpt - 1592, prog 40,82
    👶21dpt - 8735 - prog39,15
    ❤️04.03 (25dpt) mamy serduszko ❤️

*AMH 2,35
    *TSH 2,97 - (Euthyrox) 1,56 (13.12)
    *FSH 6,36
    *Homocysteina 11,66 (28.10), 4,86 (13.12)
    *Insulinooporość - Glucophage 500
    Suplementy: kwas foliowy, witamina B12, ashawaganda, Magne B6, omega 3, preventic z wit D3, witamina C, koenzym Q10
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi bo naczytałam się w internetach o niepokalanku i zastanaiwiam się nad zakupem na przyszły cykl. Są jakieś zasady co do stosowania ? Odczuwacie po nim jakieś pozytywne lub negatywne skutki ?

• justyna1719 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Powiedzcie mi bo naczytałam się w internetach o niepokalanku i zastanaiwiam się nad zakupem na przyszły cykl. Są jakieś zasady co do stosowania ? Odczuwacie po nim jakieś pozytywne lub negatywne skutki ?
    No ja w tym cyklu biore po raz pierwszy pod nazwą castangus, to niby jest na uregulowanie cyklu, w celu łagodzenia PMSu. Ale u mnie na przykład bardzo poprawił śluz, według mnie lepiej niż Wiesiolek. Jeśli chodzi o długość cyklu to nic jeszcze nie powiem, czy skróci, wydluzyla itd.. Ale na pewno ja śluz wpływa korzystnie 😊

63644240ef.png

👱‍♀️33 lat, 🤵38 lat
    Starania od czerwca 2018
    ❌Problem męski azoospermia - zespół klinefeltera
    📌1 IUI - lipiec 2021 - nieudane ☹️
    📌2 IUI - październik nieudane ☹️

🧫 04.11 IN VITRO
    🧫30. 11 punkcja-pobrano 18 cumulusow ✊✊ z czego 12 prawidłowych
    🧫31.11 - mamy 5 zarodków
    ❄️ Jeden zarodek C.C.C.
    🤢Grudzień - Stop Covid ☹️
    ⛄07.02 Transfer-Blastka 3CC 🙏
    👶3dpt - prog 41
    👶7dpt beta 38,2, prog 46,82
    👶9dpt 120,7
    👶11dpt - 409,5, prog 47,82
    👶15dpt - 1592, prog 40,82
    👶21dpt - 8735 - prog39,15
    ❤️04.03 (25dpt) mamy serduszko ❤️

*AMH 2,35
    *TSH 2,97 - (Euthyrox) 1,56 (13.12)
    *FSH 6,36
    *Homocysteina 11,66 (28.10), 4,86 (13.12)
    *Insulinooporość - Glucophage 500
    Suplementy: kwas foliowy, witamina B12, ashawaganda, Magne B6, omega 3, preventic z wit D3, witamina C, koenzym Q10
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2020, 21:01

in_co_gni_to, doomi03, Nona, megson91 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Renatyslawa Przyjaciółka

Wysłany: 28 listopada 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    postanowiłam do Was wrócić. W październiku okazało się, ze ujrzałam 2 kreski jednak tydzień później okazało się, że beta się zatrzymała- ciąża biochemiczna. Ciężko mi się jest pozbierać do tej pory, nie ma dnia żebym o tym nie myślała. 5 listopada nastąpiło krwawienie. Tamten cykl miałam stymulowany, ponieważ nie miałam przez ponad rok naturalnej owulacji. Teraz miesiąc miał być odpuszczony od stymulacji i w kolejnym cyklu mam wrócić do lekarza. Na pewno przyczyną nie był prog, bo po owulacji przyjmowałam luteine i przy becie zbadałam też i miałam ponad 30. TSH również poniżej 2. Sprawdziłam też kwas foliowy ale on prawie w górnej granicy. Po prostu tak chyba miało być…
    Jednak w zeszłym tygodniu zauważyłam u siebie śluz owulacyjny- zwróciłam na to uwagę ponieważ nigdy takiego nie miałam nawet podczas ostatniego cyklu z potwierdzoną owulacją i dodatkowo strasznie mnie obsypało na dekolcie jak przy ostatniej owu. Zrobiłam test owu i wyszła blada kreska. Kolejnego dnia powtórzyłam i już była taka sama jak testowa i pozytyw, i tak przez 3 kolejne dni ( chyba – bo jakoś nie liczyłam tego). Oczywiście <3 były ale takie spontaniczne, nawet nie wiem ile w tamtym czasie. Oczywiście głowa mi się powoli nakręca, że a może jakiś cud i była ta owulacja naturalnie? Nie wiem, nie wiem też ile mniej więcej dni byłabym po, gdyż nawet nie pamiętam w który dzień zaczęłam robić testy owu, a w tym cyklu odpuściłam wszystkie zapiski.
    Zatem postanowiłam, że jeśli @ nie przyjdzie do 10 to 10 grudnia testuje. Będzie to 36dc. Cykle mam bardzo nieregularne dlatego tak mi się jakoś ustaliło, że wtedy powinno być wiadomo.
    Przepraszam, za taki długi wywód, ale jak zaczęłam to ciężko mi było skończyć.

gann9n73ctx2srbn.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylek, chwilami mega ciężka, dzieci z niepełnosprawnością są czasem nie przewidywalne. Ale ta praca jest tak kreatywna i satysfakcjonująca, że nie zmieniłabym jej na inną 😊

Pszczółka, trzymam kciuki za Ciebie również ✊😘

Doomi03, mam nadzieję że już będzie tylko rosnąć 😍🍀

Izqa, mam nadzieję że grudzień nam wszystkim przyniesie upragnione dzieciątko 😘

In co gni to, przykro mi że negatywny ☹️ ale jesteś wspaniała że się nie podajesz i będziesz walczyć w kolejnym cyklu 🤩

Ounai, a w którym dniu po owu jesteś?? Może to za wcześnie. Mierzysz temp? Zaczęła Ci spadać?

Biedronka, tule mocno ☹️😘 wiem jak Ci przykro, ale nowy cykl to nowa szansa 😘

Kitka_87, może owu dopiero przed Tobą 😘 bierzesz jakieś zioła w tym cyklu albo coś?
    U mnie w tym cyklu owu była np dużo wcześniej niż zwykle, o ile była 😜

Justyna, ja mam microlife owulacyjny i polecam 😘 14 dc cyklu dopiero więc wszystko się jeszcze może rozkręcić pozytywnie 😘

Evelle28, silna i cudowna kobieta jesteś 😘 Twoje dzieciątko będzie mieć mamuśke lwice💪

U mnie dzisiaj dziewczyny 23 dc, niby 11 dpo i temp się utrzymuje 🤔 cyce ciężkie, brzuch i plecy na razie nie bolą 🤔 ale do niedzieli /wtorku to wszystko się może zdarzyć 😜

Trzymam za wszystkie mocno kciuki ✊✊✊

Evelle28, doomi03, Klaudia9212 lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renatyslawa wrote:
    Cześć,
    postanowiłam do Was wrócić. W październiku okazało się, ze ujrzałam 2 kreski jednak tydzień później okazało się, że beta się zatrzymała- ciąża biochemiczna. Ciężko mi się jest pozbierać do tej pory, nie ma dnia żebym o tym nie myślała. 5 listopada nastąpiło krwawienie. Tamten cykl miałam stymulowany, ponieważ nie miałam przez ponad rok naturalnej owulacji. Teraz miesiąc miał być odpuszczony od stymulacji i w kolejnym cyklu mam wrócić do lekarza. Na pewno przyczyną nie był prog, bo po owulacji przyjmowałam luteine i przy becie zbadałam też i miałam ponad 30. TSH również poniżej 2. Sprawdziłam też kwas foliowy ale on prawie w górnej granicy. Po prostu tak chyba miało być…
    Jednak w zeszłym tygodniu zauważyłam u siebie śluz owulacyjny- zwróciłam na to uwagę ponieważ nigdy takiego nie miałam nawet podczas ostatniego cyklu z potwierdzoną owulacją i dodatkowo strasznie mnie obsypało na dekolcie jak przy ostatniej owu. Zrobiłam test owu i wyszła blada kreska. Kolejnego dnia powtórzyłam i już była taka sama jak testowa i pozytyw, i tak przez 3 kolejne dni ( chyba – bo jakoś nie liczyłam tego). Oczywiście <3 były ale takie spontaniczne, nawet nie wiem ile w tamtym czasie. Oczywiście głowa mi się powoli nakręca, że a może jakiś cud i była ta owulacja naturalnie? Nie wiem, nie wiem też ile mniej więcej dni byłabym po, gdyż nawet nie pamiętam w który dzień zaczęłam robić testy owu, a w tym cyklu odpuściłam wszystkie zapiski.
    Zatem postanowiłam, że jeśli @ nie przyjdzie do 10 to 10 grudnia testuje. Będzie to 36dc. Cykle mam bardzo nieregularne dlatego tak mi się jakoś ustaliło, że wtedy powinno być wiadomo.
    Przepraszam, za taki długi wywód, ale jak zaczęłam to ciężko mi było skończyć.

Witamy cieplutko 😊
    Dobrze że jesteś, u nas znajdziesz mnóstwo dobrych słów i wsparcia 😘 mocno trzymam kciuki za ten cykl ✊

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

Renatyslawa, przykro mi z powodu Twojej cb. Oby to faktycznie był cykl z naturalną owulacją, trzymam kciuki!

Lalia, ładny ten Twój wykres :-)

• Evelle28 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiecie ja sama sobie się dziwię jaka mam w Sobie siłę. Nawet ostatnio z mamą rozmawiałam że tak naprawdę to nie wiemy jak zachowany się w danych sytuacjach. I mówię jej ze ja jestem w szoku jak wyszłam z tego wszytskiego, bo po pierwszym poronieniu miałam doła. Wylan kilka dni. A teraz też były łzy ale raczej na samym początku jak widziałam że beta spada. Wtedy powylam sobie i chyba wiedziałam co mnie czeka choć walczylam. I też nie miałam do siebie wyrzutów sumienia że nic nie zrobilam bo robiłam wszytsko co w mojej mocy. Ale dużo daje też wsparcie a w szczególności obecność drugiej osoby która daje ogromne nadzieje na lepsze jutro.. Tak jak mój mi mówił : Niunia dziś jest ciężko wypłacz się ale jutro nowy piękny dzień,razem zawojujemy świat a dzieci to narobimy ile będziesz chciała... ❤️ Skarb nie człowiek 😍❤️

I tak jak napisała to Domi powstaje jak Feniks z popiołów o wiele silniejsza 😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2019, 09:27

doomi03 lubi tę wiadomość

Mama Aniołków:
    27.01.2018[*]💔
    23.11.2019 [*] 💔
    01.07.2021 [*] 💔

05.04.2024 - II ♥️
    11.04.2024- beta 769
    13.04.2024- beta 1772
    15.04.2024- beta 3671
    20.04.2024- 1 wizyta-pęcherzyk ciążowy 14 mm z pęcherzykiem żółtkowym 3mm
    25.04.2024- mamy ♥️ i 2 mm dzidziusia 🥹
    24.05- 2,9 cm dzidziusia , 164/min ♥️
    29.05-4,2 cm dzidziusia , 176/min ♥️
    03.06-NIFTY - NISKIE RYZYKA
    12.06-PRENATALNE-6,5 cm zdrowego dzidziusia ♥️
    20.06- 91 g szczęścia pod sercem ♥️
    14.07- GENDER REAVEL PARTY 🩷🩵🎉
    18.07 - VII USG ⏳
    06.08 - POŁÓWKOWE

preg.png
  • Wiikeeyy Debiutantka

Wysłany: 28 listopada 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny właśnie czekam u lekarza, ostatnio robiłam badania na tsh i prolaktyne, ale na PRL będę musiała jeszcze raz powtórzyć. Wyszły w normie więc nic się chyba złego nie dzieje, zobaczymy co lekarz powie tak na prawdę, mam nadzieję że wszystko będzie dobrze. Poloznazadala mi pytanie na wejściu czy robiłam jakieś badania... Dziwne. Umówiłam się na wizytę tak o.. Żeby sprawdzić co jest nie tak 😊

• agniesia8899 Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Po moim poronieniu w październiku lekarz zalecił zrobić przerwę 3 miesięczną, ale mój mąż wraca na święta i po 2,5 miesiącach będziemy działać.

Podczytuje Was codziennie i za każdą z Was trzymam kciuki,

Ja jestem inżynierem budowy :)

in_co_gni_to lubi tę wiadomość

Ona: 30, On: 31.
    Czekamy na nasze małe, wielkie szczęście <3
    Mama aniołka 👼 15.10.2019 [*]
‹‹ 64 65 66 67 68 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ