SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Grudzień 2016 - najcudowniejszy Bożonarodzeniowy prezent - testowanie
Odpowiedz

Grudzień 2016 - najcudowniejszy Bożonarodzeniowy prezent - testowanie

Oceń ten wątek:
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka92 wrote:
    Karooolcia jeszcze nie ten moment na test:)

Która dziś testuje?

No to czekam wraz z Tobą (z niecierpliwością) na teścik :P Ja dopiero testuję 31 :D

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • Najmłodsza_staraczka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolka22 wrote:
    Przez swoją niecierpliwość będę mieć pełna głowę w nocy. Zrobiłam teraz wieczorem test. Jestem 12 dzień po pregnylu. No i ten wieczorny test wygląda jak ten z wczoraj z rana. I pytanie. Czy dalej to pregnyl czy już nie pregnyl a fasol. Kreska jest naprawdę jasniusienka ale nie trzeba się zbytnio przyglądać żeby ją zauważyć. Ta wczorajsza jest taka sama. Zobaczymy co pokaże poranny test. Trzymajcie kciukasy :)

I jak kochanie sytuacja na froncie?

02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.

5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!

1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
    17.12 - Transfer 3.2.2 :(
    14.01.2020 - Transfer 8.3 :(

10.2019 - Histeroskopia ok

Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.

3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
    19.07.2019 - Transfer 12.1 :(

2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.

Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.

relgwn156k56cgiw.png
  • karolka22 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis już praktycznie negatyw czyli wczorajszy test to dalej pregnyl. No nic. Smak porażki nie jest mi obcy.

Najmłodsza_staraczka lubi tę wiadomość

cl2sjfv.png

Wysłany: 11 grudnia 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tule mocno :(

Ile dpo?

Może jeszcze za szybko na test?

5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!

3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.

relgwn156k56cgiw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie może za szybko na testowanie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola kochana poczekaj jeszcze troche.. mi wyszedl cie 15dpo.
    Stokrotka moze sprobuj jutro. A tempka czasem zwodzi... Nie sgueruj sie tym ☺

• karolka22 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    12 dpo, nie za szybko. Możecie mi wpisać @.
    Trudno. Mam clo na jeszcze jeden cykl, wezmę ostatni raz. Jak się nie uda znaczy że nie jest pisane mi mieć dziecko i kupię sobie kota, bo psa już mam. Trudne święta to będą dla mnie, bo każdy wie że się już długo staramy i w ten jeden dzień q roku każdy życzy nam tego małego szczęścia, bo tak poza tym nikt nas o to nie wypytuje. Więc chyba zaznaczę z góry ze nie chce takich życzeń bo będę płakać pół wigilii..

cl2sjfv.png
  • karolka22 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sory ja nie wierze w późne testy jedynie w przesunięte owulacja. Ja mam monitoring więc wiem kiedy jajeczko pękło.w tym cyklu aż dwa i co? I dupa..

cl2sjfv.png
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolka22 wrote:
    Sory ja nie wierze w późne testy jedynie w przesunięte owulacja. Ja mam monitoring więc wiem kiedy jajeczko pękło.w tym cyklu aż dwa i co? I dupa..
    Ja tez.
    Przykro mi :(

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • aria40 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki zaciśnięte za testujące Olciuśka będzie dobrze

U mnie dziś test ovu domowe lab o czułości 30 pozytywny, a ten z allegro o czułości 10 taki bledszy i bądź tu mądry, ta sama próbka moczu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2016, 10:44

p19udqk3fe2fd0qp.png
    Maja 15
    Julia 12
    Emilia 7
  • Mama Ali Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciuska wrote:
    Jejku przepraszam dopiero wrocilismy pojechalismy na noc me zakupy do tesco...
    Ja dalej mysle ale to normalne.
    Jest pecherzyk!! 2mm. Ciaza wewnatrz maciczna. Przysrost mam sprawdzic w poniedizalek. Dostalam prog w tabletakch ale ogolnie mowil ze jest dobry. Powyzej 20 w ciazy jest ok. Tak jak mowilyscie przysrost (troche zaluje ze zaczelam swoja przygode z beta,nie chce jej robic ale trudno m mnie meczy) bardzo sie martwilam ze moze byc groszek po za macica. I szook ze bete 212.1 a widac pecherzyk. Takze kochane moje wszystko czasem odbiega od normy! A my sie stresujemy ja sie uspokoje w pon. Bedzie to co musi byc. Groszek da rade! ❤ dziekuje za troske :* 3ymam kciuki za was ze 2 kreski!!!

Mówiłam kochana że wszystko jest ok trzeba się cieszyć a nie zamartwiać na zapas ;-) teraz tylko będzie lepiej wierz mi mamusia :-D Ogromnie ci gratuluję i pamiętaj nie ma czarnych myśli od tej pory bo to nie zdrowe. Powiedział ci może który to tydzień? Głowa do góry tak jak mówiłam wcześniej a wszystko będzie ok i się sprawdziło jupiiiii :-)

y945qxj.pnglwafjpi.png71ykwdg.png

Wysłany: 11 grudnia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aria40 wrote:

U mnie dziś test domowe lab o czułości 30 pozytywny, a ten z allegro o czułości 10 taki bledszy i bądź tu mądry, ta sama próbka moczu

Nie przejmuj się.
    Mi przy bhcg prawie 40 test o czułości 10 wyszedł taki, że nikt poza mną kreski nie widział...

No i gratuluję ! :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2016, 09:40

relgwn156k56cgiw.png
  • Mama Ali Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aria40 wrote:

U mnie dziś test domowe lab o czułości 30 pozytywny, a ten z allegro o czułości 10 taki bledszy i bądź tu mądry, ta sama próbka moczu

To może jednak się udało jak myślisz>? Może pokaż foto z tych 2 testów jak możesz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokaż foto z testów :)

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aria40 wrote:

To sciema ze z allegro to 10tki. Serio. Teraz koleżanka robiła eksperymenty i te niby 10 z allegro pokazały ładna kreskę dzień po terminie @.
    Jak po poronieniu sikalam co drugi dzień żeby sprawdzić czy beta spada to na allegro wychodzi była biel vizira a 2 dni później bobotest 25 jeszcze słaba kreskę pokazał ;)

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Bella1412 Przyjaciółka

Wysłany: 11 grudnia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dużo się tu dzieje, a mnie totalnie rozłożyło, chyba jakoś wirus od syna przeszedł na mnie:(, a tak z rzeczy codziennych to dzisiaj 14 dpo, na szczęście @ się jeszcze nie stawiła, brzuch mnie raczej nie boli, tylko piersi, ale to jest mój comiesieczny objaw na @, Nie wiem sama co myśleć...
    Aria gratulacje:)

Syn ur. 2011 r.
    8p3oebkmqwdbvisw.png
  • Mama Ali Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra kobietki z piekła rodem :-D zajrzę do was na forum później gdyż mam mnóstwo roboty dzisiaj. I nie rozczulać mi się tutaj czasem ;-) Chcę czytać same pozytywne nastawienia haha

Olciuska się denerwowała a wyszło na moje i wszystko jest ok i tak ma zostać również u was zero nerwów bo to do niczego nie prowadzi :-D

Jeszcze raz moje gratulacje dla Olciuski i Arii ;-)

• barbarah Przyjaciółka

Wysłany: 11 grudnia 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekanie na testowanie jest najgorsze...
    Dziś 8dpo. We wtorek muszę sobie zrobić badanie krwi i tak sobie myślę czy 10dpo mogę zrobić bete. Czy może jeszcze za wcześnie?

Aniołek 07.2017
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    barbarah wrote:
    Czekanie na testowanie jest najgorsze...
    Dziś 8dpo. We wtorek muszę sobie zrobić badanie krwi i tak sobie myślę czy 10dpo mogę zrobić bete. Czy może jeszcze za wcześnie?

Ja bym jeszcze poczekała... Ja w listopadzie testowałam za wczesnie i potem schizy miałam... Proponuję testować w dzie @ :)

Annie1981, stokrotka92, AiCha4811 lubią tę wiadomość

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella1412. To kiedy testujesz? :)

barbarah. Zgadzam się, czekanie jest trudne. U mnie dopiero 6dpo, więc jeszcze sporo czekania ;)
    Niby możesz zrobić betę 10dpo, ale jak źle obliczyłaś owu to się tylko możesz rozczarować niepotrzebnie. Im później tym lepiej ;)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
‹‹ 108 109 110 111 112 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ