Grudzień 2016 - najcudowniejszy Bożonarodzeniowy prezent - testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
Uważajcie dziewczyny z nadmiarem suplementów. Sama biorę olej z wiesiołka, ale zamierzam na tym poprzestać. Większość kobiet bierze/lub nie/ tylko kwas foliowy i rodzą piękne, zdrowe dzieci.
Producenci żerują na takich jak my zlęknionych, chcących za bardzo. No chyba, że na coś są twarde dowody medyczne poparte profesjonalnymi badaniami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2016, 15:14
jenni lubi tę wiadomość
14.04.2018 Théo -
Ja łykam pół apteki za tydzień powiem czy są efekty czy nie
AiCha4811, Najmłodsza_staraczka lubią tę wiadomość
-
mi_lejdi wrote:Uważajcie dziewczyny z nadmiarem suplementów. Sama biorę olej z wiesiołka, ale zamierzam na tym poprzestać. Większość kobiet bierze/lub nie/ tylko kwas foliowy i rodzą piękne, zdrowe dzieci.
Producenci żerują na takich jak my zlęknionych, chcących za bardzo. No chyba, że na coś są twarde dowody medyczne poparte profesjonalnymi badaniami.
Nie zgodzę się z Tobą
Jeżleli kobieta jest zdrowa i wszystko jest super to zajdzie na samym wiesiołku i kwasie foliowym, jasne
Ale dlaczego trochę nie pomóc naturze ?
Nikt na nikim nie żeruje, jeżeli człowiek wie co bierze i robi to świadomie. A badań jest ogrom, tylko niestety rzadko są one dostępne w języku polskim02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
Cześć wszystkim!
Trafiłam tu przypadkiem... Mam już synka - 4,5 roku i z mężem staramy sie o drugie dziecko od maja tego roku. Kolejny test robie w wigilie... fajnie poczytać o tym co ja też czuje. O tych obawach, watpliwosciach no i nadziei ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2016, 15:45
AiCha4811, Gosia1989, Molyx, anciaa lubią tę wiadomość
-
Najmłodsza_staraczka wrote:Ubichinol i dhea brałam na poprawę jakości komórek nerwowych. Generalnie wyczytałam, że dziewczyny bardzo często biorą te suplementy właśnie rpzy in vitro Ja brałam Swansona w dawce 100 mg ( czyli po dwie tabletki)
Jeżeli chodzi o samo dhea - badałam poziom i mieśił się w normie, ale ogólnie miałam bardzo niski jak na swój wiek
Jeżeli chodzi o berberyna, to tutaj masz wszystkie potrzebne informacje : http://www.towsrodku.pl/home/berberyna-dla-pcos-nowe-ziolo-ktore-wspomaga-plodnosc/
Przy lekach które bierzesz śmiało możesz to suplementować
Dzieki bardzo za info, dhea swanson i ubichinol tez swanson ? Ja pewnie kupie jedno z nich bo cena robi swoje nie wiem tylko ktory lepiej. Badania poziomu niestety nie zrobie bo wykracza poza moje ubezpieczenie a jest drogie -
M-yoko witaj wpisuje Cie na liste ! teraz bedziesz musiala dac nam znac jak test czy zdany
M-yoko lubi tę wiadomość
-
AiCha4811 wrote:Dzieki bardzo za info, dhea swanson i ubichinol tez swanson ? Ja pewnie kupie jedno z nich bo cena robi swoje nie wiem tylko ktory lepiej. Badania poziomu niestety nie zrobie bo wykracza poza moje ubezpieczenie a jest drogie
Ubichinol jest drogi, ale jeżeli chcesz kupić jedną z tych rzeczy to zainwestuj w niego.
Dhea jest pomocne, ale chyba nie aż tak.. ale jest też troszkę tańsze, więc najwyżej rozłóż sobie zakup na dwa cykle Kurcze mi został cały zapas leków, ale oddałam już wszystko koleżance.. gdybyś wcześniej napisała
http://allegro.pl/swanson-ultra-dhea-100-mg-60-kapsulek-energia-i6630857259.html
http://allegro.pl/swanson-ubiquinol-ubichinol-60kap-koenzym-q10-50mg-i6634480387.html
Brałam te dwa preperatyAiCha4811 lubi tę wiadomość
02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
17.12 - Transfer 3.2.2
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
-
Hopeless wrote:Ja łykam pół apteki za tydzień powiem czy są efekty czy nie
No to piona !
U mnie efekty sąAiCha4811, Annie1981 lubią tę wiadomość
02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
17.12 - Transfer 3.2.2
-
nick nieaktualny
-
Najmłodsza_staraczka wrote:Nie zgodzę się z Tobą
Jeżleli kobieta jest zdrowa i wszystko jest super to zajdzie na samym wiesiołku i kwasie foliowym, jasne
Ale dlaczego trochę nie pomóc naturze ?
Nikt na nikim nie żeruje, jeżeli człowiek wie co bierze i robi to świadomie. A badań jest ogrom, tylko niestety rzadko są one dostępne w języku polskim
Jak są badania i kobieta ma konkretne problemy, np. mało lub brak śluzu, jasne Jak pisałam, sama biorę wiesiołek. No i karmię swojego męża orzechami brazylisjkimi, ale to naturalne
Każdy ma prawo do swoich wyborów Tak jak ja uważam, że nie należy spieszyć się z badaniami przed rokiem, o ile rzecz jasna nie ma np. nieregularnych cykli, PCO.
85% par zachodzi w ciąże w ciągu roku. W tych 85% jest mnóstwo kobiet, które nie mają co miesiąc owulacji i jeszcze więcej mężczyzn, których nasienie miałoby słabe wyniki. Być może wśród nich jest mój mąż, ale nie chce mu fundować tej informacji niepotrzebnie, jeśli i tak prawdopodobnie w ciągu roku zaciążymy.
Ale jeszcze raz podkreślę, to jest mój punkt widzenia, nikogo nie krytykuję cel jest ten samWiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2016, 16:00
14.04.2018 Théo -
Hej Dziewczyny:)
Jestem tu nowa to moj pierwszy cykl starań.Rok temu próbowaliśmy przez 3 cykle ale niw wychodzilo. Teraz zaczynamy znow.Mam 21 lat. Bardzo bym chciala miec maluszka. Na codzien studiuje i pracuje. Moj cykl trwa 28 dni.Ostatnia @ mialam21listopada, wedlug kalkulatora dni plodnych ovu mialam 4grudnia( ale wydaje mi sie ze byla 5 bo bolal mnie prawy jajnik).Gosia1989 lubi tę wiadomość
MiniMini -
MalutkieLove wrote:Hej Dziewczyny:)
Jestem tu nowa to moj pierwszy cykl starań.Rok temu próbowaliśmy przez 3 cykle ale niw wychodzilo. Teraz zaczynamy znow.Mam 21 lat. Bardzo bym chciala miec maluszka. Na codzien studiuje i pracuje. Moj cykl trwa 28 dni.Ostatnia @ mialam21listopada, wedlug kalkulatora dni plodnych ovu mialam 4grudnia( ale wydaje mi sie ze byla 5 bo bolal mnie prawy jajnik). -
Najmłodsza_staraczka wrote:Ubichinol jest drogi, ale jeżeli chcesz kupić jedną z tych rzeczy to zainwestuj w niego.
Dhea jest pomocne, ale chyba nie aż tak.. ale jest też troszkę tańsze, więc najwyżej rozłóż sobie zakup na dwa cykle Kurcze mi został cały zapas leków, ale oddałam już wszystko koleżance.. gdybyś wcześniej napisała
http://allegro.pl/swanson-ultra-dhea-100-mg-60-kapsulek-energia-i6630857259.html
http://allegro.pl/swanson-ubiquinol-ubichinol-60kap-koenzym-q10-50mg-i6634480387.html
Brałam te dwa preperaty
Dziekuje Ci bardzo :-* trzymam kciuki rosnijcie zdrowo -
nick nieaktualny
-
malutkieLove : 11 dpo to troche wczesnie, zagnieżdzenie moze byc nawet 12dpo. Poczekaj do terminu @ czyli do 19/20 grudnia i zrob test z porannego moczu. Wiem ze ciezko wytrzymac ale kazda z nas wykonala przez caly ten czas staran setki badan bety i to byla kasa w bloto i rozczarowanie, badz pozytywnej mysli,jesli chcesz skorzystaj z wizualizacji ciazowych aby myslami przywolac ciaze (musialabys kliknac na forumowiczke Annie1981 i wybrac z listy nasz post grudzien 2016 i wtedy wyszuka Ci jej posty a pisala duzo i wizualizacji), takze nastawiaj swoje cialo pozytywnie na przyjecie ciazy ale nie spiesz sie z beta, ja robie bete tylko gdy musze miec pewnosc czy cos jest czy nie przed badaniem np rtg,a tak to bete zrobie dopiero jak zobacze pozytywny test sikany
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2016, 17:57
Annie1981 lubi tę wiadomość
-
Witam się z Wami ja, na szybko nie nadrobię. Olciuska cieszę się, że jest bąbelek!
Ja pierwszy dzień po odstawieniu dupka, rano test negatywny, ale nie był z porannego moczu. Będę powtarzac co rano. Ciężkie dni przede mną...AiCha4811, Olciuska lubią tę wiadomość