Grzybica pochwy, a starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Zaobserwowałam u siebie objawy grzybicy, do lekarza idę dopiero jutro i pewnie to potwierdzi. Powiedzcie mi jak to się ma do starań o dziecko?? teraz miałam mieć dni płodne, ale nawet nie mam śluzu płodnego więc pewnie owu nie było. Czy jak się wyeczę to wszystko wróci do normy??
-
Znam dziewczynę, która zaszła mając grzybice pochwy. ja dostałam od gin globulki dopochwowe, przy których mogłam współżyć a co za tym idzie mogłam się starać ale obowiązkowo coś dla swojego partnera znajdź, najlepiej clotrimazol maść.
-
Kiniaminia owulka może i była ale jakakolwiek infekcja zaburza jakość śluzu a czasem nawet nie ma go na tyle aby zauważyć.
Anutka lubi tę wiadomość
-
Ja w tym momencie lecze grzybice biore Nystatyne 100 000 i masc pimafucin, Mąż dostal tab. Przeciwwskazan nie ma co do wspolzycia ale jakos sluzu jest duzo gorsza. I u mnie w tym miesiacu brak owulki bo to druga infekcja w tym cyklu wiec mamy wyleczyc do konca.
-
dziewczyny a nie miałyście antybiotyków przepisanych na grzybicę, ja mam jakieś zapalenie, chyba to właśnie grzybica i mam maść ze sterydami, na początku cyklu mam iść do gina, więc pewnie mi powie czy mamy się starać, czy też lepiej poczekać
Anutka lubi tę wiadomość
-
Iownka wrote:Antybiotyki są raczej na zakażenia bakteryjne. Ja teraz brałam antybiotyki na zakażenie gronkowcem. I raczej starań nie mogłam żadnych podejmować.
ale po odłożeniu leków, mogliście wznowić starania, czy musieliście odczekać np. 3 miesiące? -
w sumie masz rację ale ginekolog pewnie powie co i jak:)
-
Hej. Ja od zawsze mam grzybice,az wstyd i nigdy nie udaje sie wyleczyc. Rowniez w tym czasie jak zaszlam miałam...teraz nie wspolzyje od poczatku ciazy i i tak nie moge wyleczyc...masakraTobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz. -
alka89 wrote:Hej. Ja od zawsze mam grzybice,az wstyd i nigdy nie udaje sie wyleczyc. Rowniez w tym czasie jak zaszlam miałam...teraz nie wspolzyje od poczatku ciazy i i tak nie moge wyleczyc...masakra
ja miałam leukocyty już chyba od grudnia, a teraz jeszcze drożdzaki:( ghinekolog przepisał tabletki, i ja i mąż mamy wziąć po 8 i po 48h znów 8, znajoma powiedziała, że też jakieś takie tabletki barała, już nie pamięta, ale "po tym się zaraz zachodzi" powiedziała, więc mam taką ogromną nadzieję, że coś to pomoże... -
alka89 wrote:Hej. Ja od zawsze mam grzybice,az wstyd i nigdy nie udaje sie wyleczyc. Rowniez w tym czasie jak zaszlam miałam...teraz nie wspolzyje od poczatku ciazy i i tak nie moge wyleczyc...masakra
-
vanessa wrote:Ja też nie moge tego paskudztwa sie pozbyć odstawiam leki i do 2-3 dni objawy wracają czyli to nie nawrót choroby tylko niewyleczone... Oby nowy lekarz coś poradził na to...
Mi nikt nie moze tego wyleczyc,teraz w ciazy to w ogole lipa,nerki mnie od tego bola,mam leukocyty i wszystkie inne paskudy,zadne antybiotyki nie pomagajaTobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz. -
alka89 wrote:Mi nikt nie moze tego wyleczyc,teraz w ciazy to w ogole lipa,nerki mnie od tego bola,mam leukocyty i wszystkie inne paskudy,zadne antybiotyki nie pomagaja
-
nick nieaktualnyWroci do normy, ja mam teraz to samo od antybiotyku. Jakos dwa lata temu po antybiotyku mimo dobrych bakterii mi sie tak powtarza i tez musze, a dzis ide na lek p/grzybiczy. M=c temu bralam antybiotyk i juz mam nawrot, mi poprzednia ginka powiedziala, ze u niektorych kobiet zmienia sie flora bakteryjna pochwy poprzez rozne czynniki np wlasnie leki, itd i dlatego jedne sa bardziej narazone inne mniej, ale trzeba sie leczyc. Ja dostaje zazwyczaj tabletki i mi po tygodniu mija, do nastepnego antybiotyku...
-
aszka wrote:Wroci do normy, ja mam teraz to samo od antybiotyku. Jakos dwa lata temu po antybiotyku mimo dobrych bakterii mi sie tak powtarza i tez musze, a dzis ide na lek p/grzybiczy. M=c temu bralam antybiotyk i juz mam nawrot, mi poprzednia ginka powiedziala, ze u niektorych kobiet zmienia sie flora bakteryjna pochwy poprzez rozne czynniki np wlasnie leki, itd i dlatego jedne sa bardziej narazone inne mniej, ale trzeba sie leczyc. Ja dostaje zazwyczaj tabletki i mi po tygodniu mija, do nastepnego antybiotyku...
-
nick nieaktualnyVanessa byc moze masz delikatna skore, ja nawet zeli nie uzywam bo jak mi sie tak pierwszy raz zrobilo kilka lat temu to po lekach grzybiczych uzylam zelu nawilzajacego na bazie wody!!! czyli najdelikatniejszy i znow bec grzybica. Wiec u mnie zele opadaja...Niemniej jak mam antybiotyk to mimo probiotykow wiem ze po m-cu bede miec stan zapalny i mam. Wspolczuje.
vanessa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny