X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Hormon AMH
Odpowiedz

Hormon AMH

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Nataliie Koleżanka

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dołącze do tematu. Mam 25 lat i po roku bezowocnych starań i pseudo lekarzy oprócz tego, że odchodziłam od zmysłów trafiłam na klinikę niepłodności. Wszystkie badania miałam już wsześniej zrobione oprócz AMH i nic nie wzbudzało podejrzeń bo LH i FSH w granicy 4-5. Kazano mi uzupełnić badania o AMH i tu ZONK 0,81 w wieku 25 lat!!! A to niższa wartość dla 35+. I na całe szczęście byliśmy już w dobrym miejscu bo HSG miałam zrobione już wcześniej i wszystko było ok. Na nic więcej nie czekaliśmy bo nie ma czasu na czekanie, 2 cykle stymulowane z naturalnymi staraniami niestety nic, później jeden miesiąc nam uciekł bo nie zdążyły przyjść wyniki badań do inseminacji przed rozpoczęciem cyklu. I inseminacja mimo ogromnych nadziei sie nie udała, serce bolało jak cholera. II inseminacja dokładnie w 5 rocznice ślubu i dziś odebrałam bete 94 :):) AMH w okolicy 0.8 szału nie robi, ale nie jest wyrokiem poprostu trzeba działać szybko. Trzymajcie za mnie i za fasolke kciuki żeby było dobrze a ja wam życzę szybkich II kresek.

Karolina2787 lubi tę wiadomość

20 cs, II iui , 12 dni po beta 94, 14 dni po beta 325. :)
    f2w3vfxmlw3djogq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej nie wiem czy któraś z Was oglądała ale mnie to zaciekawiło więc się podzielę :)

https://pytanienasniadanie.tvp.pl/38606910/badanie-amh-sprawdz-swoje-szanse-na-dziecko

• sMloda Znajoma

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Odebrałam ostatnio wyniki badań i mam pytanie odnośnie amh.
    W 2016roku miałam 14,48ug/l przy normach do 7 a teraz tylko w innych jednostkach 8,050ng/ml przy normie do 9,950 czyli jeszcze się mieszcze. A w tym pierwszym za wysokie. Co o tym myśleć?

• emka29 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam dzisiaj wyniki amh 0,97 i fsh 12,75.
    Załamał mnie ten wynik trochę.

12.05.2016 ciąża pozamaciczna :(
    18.04.2017 7 tc serce przestało bić :(
    20.01.2018 7tc serce przestało bić :(
    28.01.2020 KD blastka 3BB ❤🤰
    1.06.2020 zdrowa 👨‍👩‍👧
    12.10.2020 ❤ Dominika
    km5suay3h4up5iou.png
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ