X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Idzie jesień 🎃 gaz drożeje ↗️ dorwę chłopa, niech mnie grzeje 🔥🌡️
Odpowiedz

Idzie jesień 🎃 gaz drożeje ↗️ dorwę chłopa, niech mnie grzeje 🔥🌡️

Oceń ten wątek:
  • Paprota9418 Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę zmienić lekarza…
    Kolejny raz jak mam mieć monitoring tej mojej nie ma :/ zaczyna mnie to już denerwować..

Polećcie proszę w Krakowie….?

👩👨‍🦱 28 lat 🐕
    💒17.09.2022

IUI 8.12🙏🍀
    31.08 17:59 Henio na świecie 🦖 2950g 51cm szczęścia 🍀🍀

age.png
  • MimiM29 Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    Czy to są na pewno wszystkie wyniki które otrzymaliście?
    Niestety tak, morfologii nie było...

Starania od : 10.2021
    41 cykli starań 😫
    💃🏻32🕺🏻34

HyCoSy ✅
    AMH 5.24 ng/ml

31.03 ⏸️ beta 6.53 🥳
    03.04 ⏸️ beta 57 🥳
    10.04 ⏸️ beta 2069 🥳

Maj 2025 - 8 tydzień ciąży - brak akcji 🖤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2022, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam dzisiaj dziwną sytuację, silny ból podbrzusza prze około godzinę, a następnie ból ustąpił a pojawił się lekko różowy śluz. Jestem w 27 dc. Czy to może być plamienie implantacyjne? Kiedy po takiej sytuacji zrobić test ciążowy?

• Ksandra Koleżanka

Wysłany: 17 października 2022, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kil wrote:
    Ale mnie brzuch dziwnie boli... Tak jakoś jakby spięty cały był tam na dole :| Raczej bym to dorzuciła do objawów przed okresowych - ale planowana @ dopiero 27.10 Plus znowu skurcze nocne łydki się zaczynają...=/

Mój pierwszy raz w życiu wymiękł w tym cyklu xD Stwierdział, że musi odpocząć z 2 dni bo go boli już haha xD Żeby nie było, to nie tak, że naciskałam na niego xD Sam chciał xDD

Mój tez w tym cyklu wymiękł, ale to nie moja wina haha 😅 choroba go sponiewierała raczej 😛 wiec nie mam nadzieji w tym cyklu. No chyba ze się stanie cud z tych kilku naszych strzałów 😂🤞🏻

👩🏻31 - AMH ✅ Hiperprolaktynemia ❌ niedobór żelaza ❌

🧔🏼‍♂️37 - Kariotyp ✅ test HBA wynik nieprawidłowy ❌

Starania od 2021
    🍀 IVF 2024 🍀
    TFP Fertility Macierzyństwo
    02.01.2024 - pierwsza wizyta w klinice
    17.02.2024 - Rozpoczęcie stymulacji 💉
    27.02.2024 - Punkcja -> 10 🐣 -> 6 zaplodnionych
    04.03.2024 - Mamy 3 ❄️
    ❄️5.2.1 💔
    ❄️5.3.1 💔
    ❄️6.2.2 - ostatni 🤞🏻

FET I - cykl sztuczny
    06.06.2024 - transfer ❄️5.2.1, 9dpt beta 0.6 💔

FET II - cykl naturalny
    16.08.2024 - transfer ❄️5.3.1, 7dpt beta 2.07, 10dpt beta 5.93, 12dpt beta 4.63 💔

FET III - ❓
  • MimiM29 Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beezi wrote:
    Angelika, jak dla mnie dobre wyniki, witaminę D zostaw koniecznie 4tys, optymalnie powinno być 30-60, około 100 to już może być za dużo, więc masz super wynik.

Ona, poczekamy aż wrócisz ❤️

Mimi, cześć, rozgość się. Na jakim etapie cyklu jesteś?

Dzięki dziewczyny za kciuki, wierzycie bardziej niż ja. 🥺Powtarzam testowanie w czwartek i zobaczymy.
    11 dzień cyklu, testy owulacyjne pokazują jeszcze jasna kreskę, temperatura niska. Mój cykl trwa 29-32 dni. Robiliśmy badanie nasienia.. moim zdaniem plemniki są ciut za wolne... Zobaczymy co lekarz na to powie... Wdrożyliśmy dietę, mas bierze suplementy teraz, selen, cynk, magnez, kwas foliowy... Mam nadzieję, że dzięki temu nam się uda..

41 cykli starań 😫
    💃🏻32🕺🏻34

HyCoSy ✅
    AMH 5.24 ng/ml

31.03 ⏸️ beta 6.53 🥳
    03.04 ⏸️ beta 57 🥳
    10.04 ⏸️ beta 2069 🥳

• Niaha Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staaraczkaaa wrote:
    Miałam dzisiaj dziwną sytuację, silny ból podbrzusza prze około godzinę, a następnie ból ustąpił a pojawił się lekko różowy śluz. Jestem w 27 dc. Czy to może być plamienie implantacyjne? Kiedy po takiej sytuacji zrobić test ciążowy?

A wiesz kiedy miałaś owulację?

👩 33 lat ❤️ 🧔32 lat ❤️ 👶 0,5 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2022, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    A wiesz kiedy miałaś owulację?
    Myślę ze około 11 dni temu, ale nie mam potwierdzonej monitoringiem

• Niaha Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staaraczkaaa wrote:
    Myślę ze około 11 dni temu, ale nie mam potwierdzonej monitoringiem

To może być plamienie implantacyjne. Testy pozytywne pewnie wyszłyby najwcześniej za 2 dni

age.png
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staaraczkaaa wrote:
    Mógł to być ból implantacyjny lub nie. To w sumie mogło być wszystko. Beta rusza 48h po zagnieżdżeniu, wiec zatestowałabym za 2 dni

MalaEw, Ancalime lubią tę wiadomość

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2022, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChocoMonster wrote:
    Mógł to być ból implantacyjny lub nie. To w sumie mogło być wszystko. Beta rusza 48h po zagnieżdżeniu, wiec zatestowałabym za 2 dni
    Niaha wrote:
    To może być plamienie implantacyjne. Testy pozytywne pewnie wyszłyby najwcześniej za 2 dni

Dziekuje. Wiem, że to "wróżenie z fusów" Czy to plamienie implantacyjne czy nie 😂 ale właśnie zastanawiałam się kiedy można próbować zrobić test. TyLko czy jak ból był dzisiaj koło 10 to opłaca się testować w środę około 7.30 czy czekać do czwartku?

• Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MimiM29 wrote:
    Czy któraś mogłaby zerknąć na te wyniki? Dopiero jutro mamy lekarza... powinnismy się martwić?
    Z góry dziękuję za odpowiedzi😘

Czas trwania abstynencji 4 dzień 2 - 7
    Czas upłynnienia 60 min do 60
    Sposób upłynnienia samoistne samoistne
    Barwa mleczna szarobiała - mleczna
    Zapach swoisty swoisty
    Objętość ejakulatu 2.30 ml ≥ 1.40
    Odczyn (pH) 8.0 ≥ 7.2
    Liczba plemników w 1 ml 86.20 mln/ml ≥ 16.00
    Liczba plemników w ejakulacie 198.26 mln ≥ 39.00
    Liczba komórek okrągłych 6.00 mln/ml < 5.00
    Liczba leukocytów 0.10 mln/ml < 1.00
    Plemniki o szybkim ruchu 8 % -
    postępowym (VSL>11um/s,
    VAP>25um/s)
    Plemniki o wolnym ruchu 16 % -
    postępowym (VSL>11um/s,
    25>VAP>5um/s)
    Suma plemników o ruchu 24 % ≥ 30
    postępowym
    Plemniki o ruchu niepostępowym 11 % _
    (VSL<11um/s lub VAP<5um/s)
    Plemniki nieruchome (VSL=0um/s, 64 % _
    VAP=0 um/s)
    Plemniki o szybkim ruchu 6.90 mln/ml _
    postępowym
    Plemniki o wolnym ruchu 13.79 mln/ml _
    postępowym
    Plemniki o ruchu niepostępowym 9.48 mln/ml _
    Plemniki nieruchome 55.17 mln/ml _
    Średnia prędkość przeciętnego 19.2 um/s > 23.5
    toru (VAP)
    Średnia prędkość ruchu 14.5 um/s > 17.3
    postępowego (VSL)
    Średnia prędkość względem 29.6 um/s > 36.6
    zarejestrowanego toru (VCL)
    Średnia amplituda bocznych 1.5 um 1.2 - 2.5
    odchyleń główki plemnika (ALH)
    Średnia częstotliwość bocznych 6.3 Hz > 6.6
    odchyleń główki plemnika (BCF)
    Prostoliniowość (STR) 69.3 % > 69.7

Trochę ruch jest słaby i szkoda że morfologii nie ma, bo bez tego ciężko coś stwierdzić

O ❤️
    Z ❤️
  • oloska Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprota9418 wrote:
    Muszę zmienić lekarza…
    Kolejny raz jak mam mieć monitoring tej mojej nie ma :/ zaczyna mnie to już denerwować..

Polećcie proszę w Krakowie….?
    Kurcze, zawsze pod górkę 🙄 oby udało Ci się znaleźć kogoś sensownego 🤞 kojarzę, że były tutaj dziewczyny z Krakowa 🤔

A jak Twoja kostka?

Paprota9418 lubi tę wiadomość

♀️ 35
    ♂️ 33

07.02.2025 Alicja ❤️
    age.png

04.08.2023 Oliwia ❤️
    age.png
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staaraczkaaa wrote:
    Dziekuje. Wiem, że to "wróżenie z fusów" Czy to plamienie implantacyjne czy nie 😂 ale właśnie zastanawiałam się kiedy można próbować zrobić test. TyLko czy jak ból był dzisiaj koło 10 to opłaca się testować w środę około 7.30 czy czekać do czwartku?

Testować można tak od 10-11dpo, wiec możesz już próbować. To że ból i plamienie pojawiło się dziś nie oznacza że to zagnieżdżenie miało miejsce dokładnie w tej chwili kiedy poczułaś ból - zagnieżdżenie to raczej proces, trwa dłużej, być moze zaczelo sie wcześniej. Jesli masz zapas testów i jesteś ciekawa to testuj nawet jutro, jak wolisz poczekać i być pewna to daj sobie jeszcze dwa-trzy dni.

jo_ana lubi tę wiadomość

• Niaha Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staaraczkaaa wrote:
    A nie chciałabyś zacząć od testów ciążowych?

age.png
  • MimiM29 Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Trochę ruch jest słaby i szkoda że morfologii nie ma, bo bez tego ciężko coś stwierdzić
    Dziękuję za odpowiedź.
    Czy to że ruch jest słaby przekreśla szansę na zajście w ciążę?

41 cykli starań 😫
    💃🏻32🕺🏻34

HyCoSy ✅
    AMH 5.24 ng/ml

31.03 ⏸️ beta 6.53 🥳
    03.04 ⏸️ beta 57 🥳
    10.04 ⏸️ beta 2069 🥳

• Niaha Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MimiM29 wrote:
    Niestety tak, morfologii nie było...

Brak morfologii to duży minus, bo w sumie mało wiadomo.
    Nie wyglądają najgorzej te wyniki które macie. Ale nie daje głowy czy na podstawie tych wyników da się coś przeanalizować.
    Może być tak, że lekarz jednak poleci zrobić też morfologię.

MimiM29 lubi tę wiadomość

age.png
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie nowe osóbki! Trzymam kciuki za starania i życze Wam dużo powodzenia. Obyście nie zagościły tu długo. :))

Przede wszystkim Choco! Witaj spowrotem, brakowało Cię tu! Czasem każdy potrzebuje chwili spokoju, każdy na chwilę znika, nie przepraszaj, nie tłumacz się, po prostu dobrze Cię znowu widzieć z nową energią. :) Fertilman Plus na pewno nie zaszkodzi, trzymam kciuki za Twoją wizytę. Nie wiedziałam, że ujeżdżasz do Wrocka. :D My też jak pójdziemy to do Invimedu do wrocka, choćby przez to że teraz jest ta zniżka na ovu i mają w dobrej cenie badania rozszerzone nasienia. Czekam na wyniki z labo!

Cotakoza kciuki za badania Twojego męża. :D

Aga o tak, budowa pochłania człowieka całkowicie i nie ma czasu na myślenie o czymkolwiek innym. :)

Longanimity dużo zdrówka teraz, super że jesteś już w domu! :))

Livka! Życzę szybkiego zobaczenia dwóch kreseczek i pomyślnego rozwiązania sprawy!

Meggi dzięki wielkie za podzielenie się dokładnym przepisem na poprawę jakości nasienia. :) Kradnę sobię i zapiszę. Ja wyczytałam, że na stres oksydacyjny pomaga NAC. To tak w ramach ciekawostki. Mojemu daję.

ELka dzięki za wskazówkę do tego jak powinno badać się nasienie. Zwrócę na to uwagę jak będziemy mojego badać.

Namisa no zanim mojemu Fertilmana wdrożyłam, to też dostawał garść tabletek dwa razy dziennie. I się wszyscy w rodzinie dziwili co mu jest i czy jest chory. :) Koniecznie umów sie ponownie do psychoterapeutki.

kropka przykro mi bardzo z powodu @. Tulę mocno i ściskam. :( Daj sobie czas na emocje i zawód.

Victoria daj czas owulakom. :) Testuj dalej, trzymam kciuki żeby po prostu przesunęło się dzień-dwa.

eRKow kochana ale masz ładny wykres, a co jak to spadek implantacyjny? :) Korzystaj z wyjazdu i nie martw się wykresem, na razie wygląda wszystko ładnie.

Amunicja, podoba mi się określenie ping-pong, ale nie podoba mi się fakt, że nie zmienia się w znak pauzy, tylko w małpiszona. :( Ale zakup poczyniony z okazji nowego cyklu bardzo fajny! Pochwal się co to za bielizna. :D Też powoli się rozglądam za jakąś gorącą. ;)

Niaha właśnie ceny badań nasienia to kosmos. Co polecacie na start? Rozszerzone w invimedzie chciałam wziąć i nie wiem czy stres oksydacyjny do tego? Czy coś innego? HBA? fragmentacje? Wszystkiego na strzała chyba nie zrobimy patrząc na cenę. I chwalić się proszę progiem!

Idawoll mam nadzieję, że wróciłaś do nas wypoczęta. Przykro mi z powodu @. :(

Kaja mój ginek powiedział, że jeśli 3 cykle nic nie będzie to warto już powoli myśleć o wdrożeniu diagnostyki (u nas to pół roku ;)), chociaż też zna granicę 12 miesięcy. Endokrynolog też nas skierowała do kliniki niepłodności na dalszą diagnostykę. Jakby mi nie zlecili, i tak bym sama po pół roku dalej się diangozowała.

Brunetkaa czekam na dosikanie/betę. :D

Zosis kurcze nie pomogę z tym stosunkiem LH do FSH. :( Na pewno pokazałabym to jakiemuś ginkowi albo endo.

Beezi trzymam mocno kciuki za Ciebie, 10dpo to bardzo wcześnie, pamiętaj!

Nieboraczek a ja trzymam kciuki żeby dzisiaj była u Ciebie późna implantacja. Jak długą masz fazę lutealną?

Ewelina o nie, nie. Chyba wysłałam Ci chorobowe wiruski. Przepraszam, nie chciałam. :(

Siola pytaj ile chcesz i co chcesz. :D Ja z chęcią zweryfikuję te pytania i może o coś sie uzupełni pierwszą stronę. :)

justme myślę ze za dwa dni mogłabyś myśleć i powinien być jednoznaczny wynik z krwi.

Staaraczkaaa patrząc na to że późne zagnieżdżenie może być w 12 dpo, to chyba najszybciej 13dpo będzie najbardziej miarodajny? :)

Emka06 przyjaciółka mi poleciła gimnastykę słowiańską, to też forma pracy z ciałem, ale typowo pod kobiece potrzeby. Ponoć wspomaga płodność. :D Ja sama chcę zacząć stosować.

Kil ja używam, on mierzy różnie. Dzisiaj zaczęłam zgodnie ze wskazówkami jo_anny trzymać go 3 minuty w pochwie i dopiero potem odpalałam pomiar. :p Ja mam minus zawsze taki, że jak się przebudzę to... nie ma bata, muszę iść siku. I każda pobudka w nocy kończy się spacerami. Ale nic na to nie poradzę, nie zasnę jak będę miała nacisk na pęcherz.

Bambi ja dzisiaj w końcu ide biegać. :) Zebrałam się w sobie. Zobaczę czy dam radę biegać do audiobooka, czy jednak będzie za spokojne. Ogólnie dobrze mi się biega do utworów z dobrym rytmem, wszystko z nieodpowiednim mnie niezmiernie irytuje. Np. Faded robi u mnie miazgę, chociaż samą piosenkę nie za bardzo lubię.

Natalii zbadałabym jeszcze przeciwciała i kilka razy TSH w innym dniu. Jeśli dalej będzie powyżej 2,5 to można pomyśleć o małych dawkach leków lub jeśli przeciwciała będą duże. Ale najlepiej skonsultować z lekarzem. Ja miałam jednorazowo TSH 2,72 ale jako że przeciwciała są ok i TSH potem było poniżej 2,5 to mam się nie martwić i nie zbijamy.

Ona11 tulę mocno. :( Przykro mi. Odpocznij i wróć do nas z nową energią. :)

Ewiwi współczuję mocno, że tyle stresu teraz przeżywasz. Myślę, że po poronieniu mogło Ci się trochę namieszać, a aktualny stres jednak nie pomaga. Trzymam kciuki żeby wszystko poszło po Twojej myśli.

edka kciuki! :)

MimiM29 testujesz w tym miesiącu w jakiś dzień? :) Chcesz się zapisać?

MimiM29, Namisa, ChocoMonster, jo_ana, Siola, Nataliii, justme, MalaEw, Emka06, A-6, Victoria006, Cotakoza, Idawoll, Ancalime, Poziomka9204, Amunicja lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    07.2024 puste jaja płodowe 💔
    9 stymulacji letrozolem ❌

29♀️34♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾HBA 70,5%; MSOME: 0% + 1%

✨IVF
    1. IMSI:
    27.02 start stymulacji
    12.03 💉20 ☁️-> 13🫧 -> 12🥚 - 1❄️
    15.04 FET 5BB 7d: beta 10dpt <0,1

2. IMSI + Fertile chip
    12.05 start stymulacji
    28.05 💉19 ☁️ -> 14🫧 - 13🥚 - 1❄️
  • MimiM29 Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę testowała dopiero na początku miesiaca, więc dopisze się na listopad dopiero ❤️

siesiepy lubi tę wiadomość

41 cykli starań 😫
    💃🏻32🕺🏻34

HyCoSy ✅
    AMH 5.24 ng/ml

31.03 ⏸️ beta 6.53 🥳
    03.04 ⏸️ beta 57 🥳
    10.04 ⏸️ beta 2069 🥳

• MalaEw Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dziewczyny koniec badania bety.
    372,30 przyrost o 124,3%. Coś wolno idzie, ale ważne, że do przodu.

MimiM29, Siola, justme, Namisa, Longanimity, Madziq6, Ksandra, siesiepy, A-6, ChocoMonster, Niaha, oloska, czarneniebo, edka85, Victoria006, Emka06, SandraH.97, Beezi, agentka93, Anett93, Vivico, Ancalime, 2+3, Poziomka9204, Amunicja lubią tę wiadomość

26.05. 36+5, 19:39 urodził się Franuś, 3160 g, 51 cm ❤️

event.png
  • Paprota9418 Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oloska wrote:
    Kurcze, zawsze pod górkę 🙄 oby udało Ci się znaleźć kogoś sensownego 🤞 kojarzę, że były tutaj dziewczyny z Krakowa 🤔

A jak Twoja kostka?

Wgl dzień tragedia.. prawdziwy poniedziałek…
    Stałam 6.5h do zabiegu z ta moja kostka ale zabieg ciężki i dopiero jak już ogarnęliśmy to poczułam ja ze boli… wczoraj byłam na spacerze z psem było okej w sobotę tez dopiero dziś jak tak długo stałam to dała mi w tyłek. Chociaż spuchnięta i sina… ale ja już miałam kilka razy skręcone kostki wiec wiem co i jak..

Gorzej z tym lekarzem… dziś szczeliwa ze ta 🐵 przyszła ze mogę się umówić na monit a okazuje się ze jej nie ma akurat w tym tygodniu.. wrrr…
    Pójdę do niej jeszcze po skierowanie na kontrolne badania pływaków i chyba zakończymy współprace..
    a na monit poszukam kogoś innego.. muszę przeszperac krakowski wątek ale może tu jest ktoś :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2022, 14:39

oloska lubi tę wiadomość

👩👨‍🦱 28 lat 🐕
    💒17.09.2022

IUI 8.12🙏🍀
    31.08 17:59 Henio na świecie 🦖 2950g 51cm szczęścia 🍀🍀

age.png
‹‹ 250 251 252 253 254 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ