X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Idzie jesień 🎃 gaz drożeje ↗️ dorwę chłopa, niech mnie grzeje 🔥🌡️
Odpowiedz

Idzie jesień 🎃 gaz drożeje ↗️ dorwę chłopa, niech mnie grzeje 🔥🌡️

Oceń ten wątek:
  • Babova Autorytet

Wysłany: 13 września 2023, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa wrote:
    Oo tak, znam to 😅 Czasem nagram Gabrysia jak coś robi, potem puszczam, słucham co ja w ogóle do niego gadam i stwierdzam że trzeba chyba inne audio podłożyć żeby to się dało oglądać 🤣

Jeny pocieszcie mnie ze ktoś jeszcze ma taki rollercoaster w nocy jak ja 🫣 Co napisze że już te nocki fajniejsze, tylko dwie-trzy pobudki to zaraz jak na złość wracamy do punktu wyjścia 🫤 Trzy ostatnie noce to znowu drzemki kontaktowe, wybudzanie się co chwile, niemożliwość odłożenia do dostawki i pobudki o 5:30. Dosłownie jak za noworodzia. I nie sądzę żeby cokolwiek tutaj bylo do poprawy z naszej strony, bo przecież jest już chlodniej, rutyny mamy zachowane, w ciagu dnia nie jest przebodźcowany bo śpi na drzemkach naprawdę fajnie, zasypia sam. Nie ogarniam, w nocy jakby inne dziecko, wisiałby na cycku bez przerwy gdzie w dzień to raczej ja go muszę motywować, jest jakiś taki rozdrażniony nie wiadomo czym. Regres snu zaczął się jeszcze zanim rozpoczął się progres 🤣

Ja Cię nie pocieszę, bo u mnie tak wyglądają dni 🤣 W nocy akurat śpi ładnie, budzi się nadal co 3h na cyca i śpi dalej. Ale dni to spędzam z nim na rekach, albo przy cycu, w międzyczasie próbując zjeść cokolwiek 🤣

Namisa, dracaena lubią tę wiadomość

Starania od 01.2022.
    1.10.2022 – ⏸ 🙏
    Beta 1.10. – 169,200, progesteron – 32,37
    Beta 3.10. – 399,130
    10.10. – pęcherzyk 6x7mm w macicy 🍀
    24.10. – 1cm Dzidziutka, jest serduszko! 💗
    7.11. – Dzidziut ma 2,3cm, rośnie zdrowo 💗
    2.12. – prenatalne – niskie ryzyka, w pełni zdrowy Dzidziutek ❤️
    2.01 – 200 gramów Synka 💙
    27.01 –połówkowe – zdrowy 400-gramowy Chłopiec 💙
    20.02 – 700 gramów ruchliwego Chłopczyka 🥰
    7.04 – USG III trymestru – 1634 gramy Syneczka 💙
    26.05 – 2800 gramów Szkraba gotowego do życia poza brzuchem 💙

20.06 – Beniamin, 56 cm, 3190 g 🥰

👩 27 l.
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto - euthyrox 88
    Regularne cykle
    Progesteron ✅
    Glukoza i insulina ✅
    Badania z 3dc ✅

Pueria Duo, MagneB6 💊

🧑 27 l.
    Wszystko w normie

Solgar MaleMultiple 💊

age.png
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 13 września 2023, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babova wrote:
    Ja Cię nie pocieszę, bo u mnie tak wyglądają dni 🤣 W nocy akurat śpi ładnie, budzi się nadal co 3h na cyca i śpi dalej. Ale dni to spędzam z nim na rekach, albo przy cycu, w międzyczasie próbując zjeść cokolwiek 🤣

To u mnie te noce to jest chyba kara za ciepłą kawę w ciagu dnia 🤣 Właśnie na nocnym karmieniu oglądałam wczoraj jakiegoś tiktoka gdzie kobieta mówiła coś w stylu "Jeśli jesteś mamą malego dziecka, ktore nie spi, jesteś permanentnie niewyspana i zmeczona - to minie. Jest 8:30, moje dzieci przespały noc i śpią dalej, ja jestem po prysznicu, pije kawę, robię śniadanie. W ciszy i spokoju. Ten dzień nadejdzie też dla ciebie".
    I zaczelam ryczeć 😅 Bo z jednej strony aż nie mogę sobie teraz wyobrazić jak to cudownie byłoby przespać ciągiem całą noc, obudzić się wypoczęta jak kiedyś a nie cała obolała - że ta myśl wydawała mi się taka piękna 😍 A z drugiej jak sobie wyobrażam że ten maluch kiedyś będzie taki duży, będzie spał w swoim pokoju, zasypiał sam, chodził do szkoły a potem sie jeszcze wprowadzi - no nieee, to jest abstrakcja 😭

• dracaena Autorytet

Wysłany: 13 września 2023, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ostatnio w dzień przyklejona do Wandy. Tj. ona z zaleceń spędza mnóstwo czasu (naprawdę większość każdego okna aktywności) ze mną na macie i na brzuszku (kulamy się, brzuszkujemy, uczę się ją zostawiać samą też bo to wtedy nagle się sama kulnie), no ale drzemki kontaktowe - jak uda mi się skutecznie odsunąć jak śpi głęboko to mam chwilę dla siebie. No ale leżę z nią i myślę sobie, że to minie i pewnie będę żałowała, że nie wróci. 😅
    Nocki w miarę. 😅 Raz częściej się budzi, raz rzadziej.

Na drzemki w dzień to ja widzę, że ona bez cyca ma problem spać dalej jak wchodzi w kolejną fazę snu. Stąd odłożona robi jeden cykl i potem jest zaraz zmęczona, a jak leżę to śpi z dwa cykle (ok. 1,5h), a gdzieś pomiędzy cyklami się podłącza i ciamka. Próbujemy włączyć szmatkę do tulenia (dostaliśmy łącznie 3 w prezentach xD) na dzienne drzemki, będę dziś z nią spać, żeby miała mój zapach. 🫣😅 Jeszcze nie wiem jak się za to zabrać, bo Wanda obecnie każda pieluchę tetrową w zasięgu ręki ładuje do buzi (i się nią owija niezdarnie) i ze szmatka też tak pewnie będzie. 🤣
    Z jednej strony to sprawdzamy, z drugiej ja i tak przynajmniej pierwsza drzemkę będę pewnie z nią nadal spać po prostu. No kawa albo spanko. 🤣

👩 33 / 🧔32
    ❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą

Wanda ❤️ - 26.05.2023, 3620g, 55cm ❤️ 41+3

age.png

preg.png
  • MalaEw Autorytet

Wysłany: 13 września 2023, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm u nas jest tak, że w dzień turbo drzemki kontaktowe lub dluuuugasne drzemole po 2-3 h. Noc jest cudowna, Młody zasypia ok 21:00 i budzi się co 2-3 h na jedzonko, je na śpiocha i znowu zasypia. Budzi się o 7:00 i o 10:00 ma drzemkę około 1 godzinna. Teraz ja mogę w końcu pochwalić się, aniżeli narzekać 😂

dracaena, Babova, Namisa, Anett93 lubią tę wiadomość

👩🏼 36
    🧔🏻‍♂️45
    05.23, 36+5, CC Franuś ❤️

10.25 start starań o rodzeństwo
    3 cykl starań. Lametta +ovi
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 13 września 2023, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa wrote:
    To u mnie te noce to jest chyba kara za ciepłą kawę w ciagu dnia 🤣 Właśnie na nocnym karmieniu oglądałam wczoraj jakiegoś tiktoka gdzie kobieta mówiła coś w stylu "Jeśli jesteś mamą malego dziecka, ktore nie spi, jesteś permanentnie niewyspana i zmeczona - to minie. Jest 8:30, moje dzieci przespały noc i śpią dalej, ja jestem po prysznicu, pije kawę, robię śniadanie. W ciszy i spokoju. Ten dzień nadejdzie też dla ciebie".
    Tak, to czysta prawda :)

Namisa lubi tę wiadomość

age.png

5️⃣Córka 11.2025
    4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • dracaena Autorytet

Wysłany: 13 września 2023, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa, ja sama z siebie życiowo wstawałabym nie wcześniej niż o 10 (bardzo sowa, całe życie, do chodzenia do pracy na 8 przywykłam po roku, a i tak w weekendy odsypiałam) więc teraz obawiam się, że dla mnie ten dzień nie nadejdzie. W zamian będzie ogarnianie przedszkolaka/szkolniaka do szkoły i do roboty, a czasy z 3m bobo które ma dużo drzemek na których mogłam spać też będę wspominać z czułością. 🤣🫣

Namisa lubi tę wiadomość

👩 33 / 🧔32
    ❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą

age.png

preg.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 14 września 2023, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja wam powiem, że przy pierwszym synu spędziłam ok 4 miesiące w sypialni, bo on był nieodkladalny i wciąż chciał się cycowac. Tak więc on sobie wisiał na piersi, a ja leżałam w łóżku i czytałam, oglądałam filmy itp. Wtedy mnie wkurzało takie nieróbstwo, a teraz chętnie bym do tego wróciła 😉

dracaena, Babova lubią tę wiadomość

age.png

5️⃣Córka 11.2025
    4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 14 września 2023, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dracaena z tą szmatka do tulenia to jest dobry tip, ja to odkryłam jak Gabryś zaczął ruszać intensywnie rączkami przy zasypianiu. Od tamtego czasu na drzemkach zawsze ma przy twarzy tetrę, którą w ciagu dnia wycieram jego buźkę i siebie przy karmieniu 😁 Zapach jest, coś do miętoszenia jest, pomocne 👍Ale to tylko rozwiązanie na dzień, w nocy jednak niebezpiecznie gdyby sobie taką tetrę na głowę narzucił a ja bym nie zauważyła.
    A to ja z kolei chronotypowo ranny ptaszek w czasach przeddzieciowych, lubiłam wstać sobie wcześnie, ogarnac się na spokojnie. Ale po w pełni przespanej nocy to jednak troche co innego 😅

MalaEw super że nocki bezproblemowe, oby tak dalej! 😍 U nas w dzień to wygląda tak że budzi się około 6-7, od 9 pierwsza drzemka, druga kolo 12, trzecia kolo 14 (najdluzsza zazwyczaj z calego dnia) a potem jeszcze ostatnia około 17:30 i muszę go budzić na kąpiel kolo 19. Turbodrzemki głównie przy skoku się pojawiają, tak to trwają około godzinę, max dwie.
    Na nocny sen zasypia o 20 i średnio do północy śpi ciągiem bez pobudek. Potem już różnie - przy dobrej nocy budzi się tylko na karmienie jeszcze 2 razy. Przy słabszej nocy... budzi się jeszcze jakoś z 6 razy, czyli co godzinę? 😅 Ale juz nie patrze w telefon nawet wiec czasem sie zastanawiam czy mi sie to nie zdaje 😆 W sumie on nawet nie jest do końca dobudzony, tylko na śpiąco z zamkniętymi oczami jęczy. Ale mi to już spać nie pozwala niestety, wiec biore do siebie do łóżka i wchodzi cyc. Pomaga, ale często zasypiamy wtedy razem w łóżku, co jest moim najgorszym utrapieniem - bo ani mi nie jest wygodnie, ani jemu. I to może powoduje kolejne częstsze pobudki? Nie wiem 🫤
    Dziś noc była nienajgorsza, tak 50:50 🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2023, 11:01

MalaEw, dracaena, Anett93 lubią tę wiadomość

• dracaena Autorytet

Wysłany: 14 września 2023, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo, my na noc to na szczęście ona zasypia, bo przez to że szmatki wszelkie pakuje na twarz i do buzi to tak sobie. 😅

Jesteśmy po szczepieniu. 👍
    6w1, pneumo, rota i meningokoki (Bexsero). Za miesiąc tylko ostatnie rota (to mnie cieszy, że ostatnie) i druga szczepionka na meningokoki (Nimenrix, bo chcemy obie).
    Póki co ok, dostała dwie dawki p/gorączkowego (o ile można to tak nazwać, wypluwała 😅) i była śpiąca po powrocie ze szczepienia (przespała większość dnia już z krótkimi oknami aktywności), a na wieczór jak powinna iść spać to gotowa na brzuszkowanie i śmieszki. 😅 Więc zasnęła dopiero o 21:30. 😅
    Oby nocka spokojnie i żeby nas rota nie przeczołgały potem. 🙈
    A my jako rodzice zbijamy piątkę, że daliśmy radę. Były płaczki, myślę że nie da się bez 🥺, ale krótkie na szczęście.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2023, 21:53

👩 33 / 🧔32

age.png

preg.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 15 września 2023, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam za odwagę łączenia bexero z pozostałymi szczepionkami 😜 Ja nigdy tego nie robię, bo u moich dzieci zawsze przy tym występują cięższe nopy. Np starszy syn przy podaniu dwóch smodzielnych dawek nie miał nic, a jak przy trzeciej dodałam do tego 5w1, to wieczorem spuchnięta ręka, temp 39, drgawki. U młodszego po baxero cała noc gorączka.

age.png

5️⃣Córka 11.2025
    4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
  • dracaena Autorytet

Wysłany: 15 września 2023, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc cała ok, teraz ma ciut podwyższoną temp. (no na granicy bo 37,6) i śpi tak dość nerwowo teraz.
    Ma trochę odczyn na nóżce po Bexsero i okłady z sody robimy, ale nie jest jakiś wielki, po prostu widać różnicę pomiędzy Bexsero, a 6w1 i pneumo na drugim udzie.

Jej nic nie było poprzednio, teraz ma dołożone tylko Bexsero. 😉
    Wolę mniej wizyt szczepiennych i rozbić tak, że to Nimenrix dostanie osobno (bo wtedy dostałaby za miesiąc dwie zupełnie nowe szczepionki albo musielibyśmy częściej ją brać do przychodni, a po 6w1/pneumo/rota wiemy, że jest ok).

Na razie to jedyna taka wizyta z 3 wkłuciami, więcej się nie zapowiada na razie (na pewno nie w tym roku), bo kolejne dawki wg schematu wychodzą różnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2023, 12:05

👩 33 / 🧔32

age.png

preg.png
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 16 września 2023, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dracaena to dobrze ze Wandzia względnie dobrze przetrwała te szczepienie 💪 Słyszałam właśnie że dzieci te meningokoki ciezko przechodzą. My się szczepimy końcem września ale chyba tylko to samo co oststnio - 6w1, pneumokoki i rota. Z tego co pamiętam nasza pediatra mówiła że najpierw wyszczepimy się tymi podstawowymi i a na resztę będziemy się osobno umawiać- chyba ze cos zle zrozumialam więc się zobaczy.

A my zdecydowaliśmy że kończymy ostatnie paczki zapasów jednorazowych pampersów i wchodzimy w wielopielo 😁 Myslalam o tym już przed porodem ale wiedziałam że pierwsze tygodnie raczej mnie logistycznie zbyt zmęczą żeby sobie jeszcze tego dokładać 😆 A teraz kiedy od jakiegos czasu kupa pojawia się raz na tydzień (dalej nie mogę się przyzwyczaić) a jesteśmy jeszvze przed rozszerzaniem diety gdy jak sądzę ta dynamika się zmieni 😅 to idealny czas żeby spróbować. Zobaczymy co to z tego wyjdzie 😁

A takie pytanko, z racji zbliżającej się jesieni i sezonu chorobowego - jak to jest, takie maluchy chorują już, łapią jakieś wirusowki czy jeszcze zazwyczaj nie? Wiem że pewnie nie ma reguly ale myślę na co się nastawiać 🫣 Ja nie choruje od lat w ogóle, mąż raz na sezon cos przyniesie od kumpla którego dzieci są w wieku przedszkolnym. Ostatnio juz kilka razy zdarzyło się nam spędzać dłuższy czas z dziećmi mojej siostry, ktore doslownie chuchały i dmuchały na Gabrysia, potem wracaliśmy do domu a kilka godzin później siostra daje mi znac ze w domu szpital, dzieci dostawały gorączkę albo jakieś problemy brzuchowe. I tak się zastanawiam czy jest się czego bać w perspektywie tych kolejnych tygodni 🫤

Babova lubi tę wiadomość

• Babova Autorytet

Wysłany: 16 września 2023, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa, u nas od dwóch dni katar, leciutki kaszel i kichanie, ale bez gorączki - oby tak się skończyło. Mąż był przeziębiony, później ja, to i Benio coś złapał, ale u nas skończyło się na małym przeziębieniu, wiec oby u niego tez.

Namisa lubi tę wiadomość

Starania od 01.2022.
    1.10.2022 – ⏸ 🙏
    Beta 3.10. – 399,130

👩 27 l.
    Regularne cykle
    Progesteron ✅
    Glukoza i insulina ✅
    Badania z 3dc ✅

Pueria Duo, MagneB6 💊

🧑 27 l.
    Wszystko w normie

Solgar MaleMultiple 💊

age.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 16 września 2023, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa, raczej nie będzie chorować. Największym skupiskiem wszelkich infekcji są dzieci żłobkowe i przedszkolne, więc jeśli nie będzie miał z nimi styczności, to długo się uchowa w zdrowiu.

Namisa lubi tę wiadomość

age.png

5️⃣Córka 11.2025
    4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
  • MalaEw Autorytet

Wysłany: 16 września 2023, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa, na jakie wielorazowki się przerzucasz? Też się do tego szykuje.

Namisa lubi tę wiadomość

👩🏼 36
    🧔🏻‍♂️45
    05.23, 36+5, CC Franuś ❤️

10.25 start starań o rodzeństwo
    3 cykl starań. Lametta +ovi
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 16 września 2023, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babova to dużo zdrówka dla Benia i dla was też ❤️

Edka no właśnie tak mi się wydawało że w tym wczesnym niemowlęctwie te choroby rzadziej atakują a jesli juz to lzej sie to przechodzi. My mamy kontakt z dziećmi siostry, a one takie w okresie przedszkolno-wczesnoszkolnym właśnie - wiec wiadomo, choroba co chwile. Nie chce się izolować na zapas i liczę na to że nie będzie jakichś większych problemów chorobowych 🤞

MalaEw jeszcze wlasnie nie zdecydowałam, ale myslę o systemie Snap-in-one na co dzien i kilku formowankach na noc, zeby wchlaniały cala powierzchnią i nie trzeba bylo sie w nocy martwic o przeciekanie. A co do marek to Magabi, Puppi albo Rasspies pewnie. Oglądam trochę storisów na insta Wielomatki i pewnie czymś sie zainspiruje ostatecznie. Ja nie mam suszarki bębnowej wiec u mnie raczej odpada All in one który chyba jest najbardziej bezobsługowy, ale schłoby to wieki.

MalaEw, Babova lubią tę wiadomość

• dracaena Autorytet

Wysłany: 16 września 2023, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam Was z wielopielo. U nas totalnie nadal 1-2 kupy dziennie i nawet nie chce mi się myśleć o praniu pieluch. 😅 Ale u nas już czasem brak przestrzeni nawet na zwykłe pranie, domy się jednak rządzą swoimi prawami. 😊

Namisa, nie mogę uwierzyć, że Gabryś ma już 3 miesiące! Jak to leci! 🤯
    I że Wandzia będzie miała za 10 dni 4 miesiące skończone. 🧐🫣

U nas każda pediatra zaleca szczepienie na meningokoki jak najwcześniej. Wszystkie u których byliśmy pracują w szpitalu. Dla mnie dużym argumentem za jest to, że niestety z powodu tego, że to drogie szczepienie (Bexsero zwłaszcza) to wyszczepialność jest niestety mniejsza. I wolę jednak teraz niż później.

Mamy w planach chodzenie z Wandą na basen... zobaczymy jak to wyjdzie, bo akurat wypada jej ten dobry wiek na basen jesienią, gdzie ciężko czasem tyłek zebrać dokądkolwiek jak jesienna chandra dopadnie. 🫣 Ktoś też? Myślę jak to ugryźć jak dostaniemy zielone światło od fizjo. 😅

Też się zastanawiam jak to z tym chorowaniem. U nas w rodzinie synek szwagra zaczął zerówkową przygodę (pierwszy raz w placówce) i już chorobę zaliczył, dziś nadal mówił przez nos jak z nim rozmawiałam, a my się w weekend do nich wybieramy, mam nadzieje, że już będzie ok.

Dużo zdrówka dla Was Babova. 😊

Babova, Namisa lubią tę wiadomość

👩 33 / 🧔32

age.png

preg.png
  • Babova Autorytet

Wysłany: 17 września 2023, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dracaena, u nas tez 2-3 kupy dziennie, jakbym miała to prac to gym wykitowała 🤣 O, basen! Tak, u nas fizjo zaleciła basen (zreszta my bardzo chcemy), więc po trzecim miesiącu idziemy najpierw sami, a później zapisujemy się na zajęcia, bo są w okolicy dla niemowlaków właśnie od trzeciego miesiąca. A ze trzeci miesiąc kawaler kończy za 3 dni, to pewnie przy najbliższym wolnym męża pójdziemy, jak tylko się w pełni wykurujemy wszyscy 🫣

My w końcu ustaliliśmy datę chrztu (moj mąż ma dość skomplikowaną sprawę z wolnym w pracy, a grafik dostaje dopiero w połowie miesiąca na kolejny miesiąc), udało się mam zaklepać miejsce i jeszcze tylko pójdziemy do kościoła ustalić z księdzem i mamy to, chrzcić planujemy 29.10 💙

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2023, 08:39

dracaena lubi tę wiadomość

Starania od 01.2022.
    1.10.2022 – ⏸ 🙏
    Beta 3.10. – 399,130

👩 27 l.
    Regularne cykle
    Progesteron ✅
    Glukoza i insulina ✅
    Badania z 3dc ✅

Pueria Duo, MagneB6 💊

🧑 27 l.
    Wszystko w normie

Solgar MaleMultiple 💊

age.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 17 września 2023, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babova, ty chrzcisz dziecko? Bo się już pogubiłam w tym, kto nie zamierza 😏 To zapodaj po uroczystości fotkę małego dżentelmena. My mieliśmy chrzciny dawno temu, bo na początku sierpnia. I tak się prezentowała A na rękach babci 😛

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2023, 09:00

Babova, Namisa, dracaena, Anett93 lubią tę wiadomość

age.png

5️⃣Córka 11.2025
    4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
  • Babova Autorytet

Wysłany: 17 września 2023, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka, tak, my chrzcimy, jesteśmy oboje wierzący, więc dla nas chrzest to podstawa. Tylko zeszło nam czasowo, bo chcieliśmy właśnie już w sierpniu, ale nie było szans tego ogarnąć, mąż nie miał prawie w ogóle wolnego, a ja sama bym tego nie dała rady zorganizować.

Jaka śliczna Agunia! 🥰

edka85 lubi tę wiadomość

Starania od 01.2022.
    1.10.2022 – ⏸ 🙏
    Beta 3.10. – 399,130

👩 27 l.
    Regularne cykle
    Progesteron ✅
    Glukoza i insulina ✅
    Badania z 3dc ✅

Pueria Duo, MagneB6 💊

🧑 27 l.
    Wszystko w normie

Solgar MaleMultiple 💊

age.png
‹‹ 671 672 673 674 675 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ