X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ile testów ciążowych macie w domu? :-)
Odpowiedz

Ile testów ciążowych macie w domu? :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 15:42

• Iskiereczka Przyjaciółka

Wysłany: 8 lipca 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam z 5;p

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona ja miałam duuużo i prawie wszystkie zużyłam :P Ostatnio odkryłam jeszcze jakieś dwa, które mi się gdzieś ostały zbunkrowane. Ale generalnie w szczęśliwym cyklu przez pierwsze trzy dni robiłam po 3 testy, każdy z innej firmy, żeby się upewnić, czy to aby nie pomyłka ;) Zresztą pierwsze to były takie bladziochy, że tylko ja widziałam druga kreskę ;D

Nona, momo1009 lubią tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 15:43

• Miu95 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj zamówiłam owulacyjne i w gratisie 5 ciążowych ;P. Od jakiegoś czasu staram się mieć zawsze coś w szufladzie a nie latać na stresie do sklepu:)

Qrczak lubi tę wiadomość

BYNZp1.png 7Hgfp2.png
  • vanessa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani jednego.

momo1009 lubi tę wiadomość

7 lat walki o Ciebie Kruszynko...

201701271765.png

(*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeden i to tylko dlatego, że ostatni zakupiony test, to był jakiś DuoPack, a jeden zużyłam. Wolę nie mieć zapasu, żeby mnie nie skusiło testowanie przed terminem @. Jakoś tak mam, że już wolę dostać @ niż oglądać test z jedną kreską.. :|

Nona, werni lubią tę wiadomość

********Gang 18+********
    Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak na razie to ani jednego, ale jestem na początku drogi ;)

• Marronek Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani jednego. Nawet jak się starałam to też żadnego - za bardzo by kusiły i za duże rozczarowanie by dawały...

Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja miałam w domu jeszcze z 4 ale wszystkie wyrzuciłam bo stwierdziłam, że są felerne - ciągle tylko jedna kreskę pokazywały :P

momo1009, inezka, Qrczak, Lena87, mizzelka, Muńka, gosiunia, Ania_XxX, agniesja, agnieszka1804 lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    A ja miałam w domu jeszcze z 4 ale wszystkie wyrzuciłam bo stwierdziłam, że są felerne - ciągle tylko jedna kreskę pokazywały :P

Hahaha, to ja na podobnej zasadzie miałam ochotę zbojkotować całe to laboratorium od bety :D. Miałam 2 razy z rzędu jakieś anginy zaraz po owulce i lekarze mnie tam wysyłali żeby wiedzieć czy mogą przepisywać antybiotyki. Tak że jak dla mnie bety nie działają ;)

********Gang 18+********
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam jeszcze, że za każdym razem jak zrobiłam ten felerny test ciążowy to następnego dnia przyłaziła @ - nie dość, że nie pokazują ciąży to jeszcze @ przywołują! :O

A tak całkiem poważnie to nie mam zamiaru już kupować testów, chyba że faktycznie @ mi z tydzien się spóźni ;-)

Nasturcja, gosiunia, Angelabd lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może jak też wyrzucę ten jeden, co mi został z dwupaka :). Lepiej nie ryzykować skoro tak działają ;)

livia30 lubi tę wiadomość

********Gang 18+********
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    Dodam jeszcze, że za każdym razem jak zrobiłam ten felerny test ciążowy to następnego dnia przyłaziła @ - nie dość, że nie pokazują ciąży to jeszcze @ przywołują! :O

A tak całkiem poważnie to nie mam zamiaru już kupować testów, chyba że faktycznie @ mi z tydzien się spóźni ;-)
    Dokładnie tak samo postąpiłam. Miałam chyba z 18 zaległych testów ciążowych. To były takie paseczki, które wrzucili mi za darmo z eBay kiedy zamawiałam termometr owulacyjny :/
    Najpierw mi te testy pokazywały jakieś cienie cienia a potem już bez cienia i @ przychodziła. To się wkurzyłam w zeszłym miesiącu i wszystko wywaliłam do kosza. Aktualnie nie mam ani jednego testu i cholernie dobrze mi z tym. Wolę dostać @ niż się gapić godzinę w sikacza i szukać drugiej kreski pod światłem :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2014, 21:45

momo1009, livia30 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

momo1009 lubi tę wiadomość

• momo1009 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bo jednak przy testowaniu cały stres związany z oczekiwaniem na wynik kumuluje się w kilku minutach, a nie rozkłada na kilka dni jak to ma miejsce w przypadku czekania na @ :)

PS. Nona, nic tak nie pomaga podjąć decyzji o testowaniu jak mobilizacja ze strony Koleżanek z OF :). Na mnie działa ;).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2014, 23:31

********Gang 18+********
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie kupuję wcześniej bo jak kupię to zrobię go za wcześnie i dupa z tego hehehehe
    teraz dostępne są testy w każdej aptece więc można kupić w każdej chwili :)

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• lulu_ovufriend Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, ja mam jeden z apteki ale kosztował koło 30 zl! Oj chyba przepłaciłam... Leży już długo bo ja zawsze czekam na @, w tym cyklu muszę jednak zatestować w 12dc (idę akurat do endokrynologa) więc mam nadzieję, że jak już na niego wywaliłam tyle kasy to on mi w rewanżu pokaże coś ładnego...

Nona, momo1009, Angelabd lubią tę wiadomość

qdkk3e5e8pqfcpg2.png

n59ycwa1tmfbsmtq.png
  • lulu_ovufriend Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jako p.s. chcialam dodac, ze ten przechowywany cierpliwie test pokazal 2 kreski :)

Nona, nojaniewiem, Another, Muńka, gosiunia, Angelabd, rah, Katarzyna87, agniesja lubią tę wiadomość

qdkk3e5e8pqfcpg2.png

n59ycwa1tmfbsmtq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

lulu_ovufriend lubi tę wiadomość

1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ