IMIONA DLA DZIECI
-
WIADOMOŚĆ
-
Było nie było, ale może coś ciekawego to wniesie. Niby nie powinno się wybierać imion dla dzieciaków, żeby czasem nie zapeszyć, ale jak zmienimy taktykę na wybór ciekawych imion i w ogóle nie nawiązujących do naszych przyszłych potomków, to ja pytanie mam takie:
---- Jakie są wasze ulubione imiona dla chłopczyka i dziewczynki?
Mi właśnie do głowy przyszedł JUREK nie wiem czemu. A dla dziewczynki - GERTRUDA to moja babcia, ale raczej nie nazwałabym tak swojej córki. TFUUUU. Zapomniałam, że to temat nie na imiona dla dzieci...Fedra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAdaś Zosia. Mój mąż godzi się tylko na Adasia, powiedział że jak będziemy mieli córcie nie pozwoli ją nazwać Zosia...a mnie sią tak to imie podoba, a poza tym mam do niego sentyment ogromny
MisiaMisia, Andzia33, weronika86, Fedra, Alessia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
oooo imiona
ja juz mysle od jakis 4 lat nad tym ;P
ja bym chciala jakies uniwersalne....ktore istnieje i w Pl i np w indiach......
dla dziewczynek sa......
monika
anita
asia
karina
nina
kamila
Lila
Jasmin-to byl kiedys nasz faworyt,ale oklepany po latach..
dzis dla dziewczynki podoba mi sie Roma..
dla chlopca mamy imiona indyjskie bardziej,nie ma uniwersalnych w ogole Rahoul jest moim zdaniem najlepsze........podba mi sie jeszcze Ravi,Sunil
niestety polskie imiona mezowi sie nie podobaja,za kazdym razem jak mowie jakies imie on na to........a wiesz co to znaczy w panjabi......kubek,albo podloga,albo.......inne gorsze rzeczy....Eavonne, blue00, my dream, Fedra, Idgie, Ballerina lubią tę wiadomość
-
A my chcemy uniwersalne, międzynarodowe imiona i łatwe do wymówienia w większości języków, bo co chwilę zmieniamy kraj zamieszkania - chociaż może jak się pojawi dzidziolek na świecie, to wreszcie się bardziej udomowimy w jednym miejscu
Poza tym jesteśmy małżeństwem mieszanym, więc nie wyobrażam sobie, że mój mąż będzie kaleczył na przykład imię synka próbując poprawnie wymówić Grzegorz
Na razie brak nam koncepcji i imiona, które nam się przed ciążą podobały, teraz jakoś nam nie pasują i nie wiem czy nie będzie tak, że jak dzidziuś się pojawi to jakieś imię tak nagle, po prostu będzie do niego pasowało jak najlepsze ubrankoAndzia33, Fedra lubią tę wiadomość
Mama najcudowniejszych skarbów -
nick nieaktualnyMnie też podoba się Gerda i Kai (była taka piosenka na winylu Krzysia Antkowiaka "Pada śnieg". Śpiewał "Gerda i Kai wyszli z baśni na świat, topią w nas odłamki szkła". Kocham ten kawałek . Podoba mi się też Lila (moja mama). Mam już Piotrusia. Ale teraz chciałabym Stasia i Małgosię
Topola, weronika86, Fedra, momo1009 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
maxi wrote:oooo imiona
ja juz mysle od jakis 4 lat nad tym ;P
ja bym chciala jakies uniwersalne....ktore istnieje i w Pl i np w indiach......
dla dziewczynek sa......
monika
anita
asia
karina
nina
kamila
Lila
Jasmin-to byl kiedys nasz faworyt,ale oklepany po latach..
dzis dla dziewczynki podoba mi sie Roma..
dla chlopca mamy imiona indyjskie bardziej,nie ma uniwersalnych w ogole Rahoul jest moim zdaniem najlepsze........podba mi sie jeszcze Ravi,Sunil
niestety polskie imiona mezowi sie nie podobaja,za kazdym razem jak mowie jakies imie on na to........a wiesz co to znaczy w panjabi......kubek,albo podloga,albo.......inne gorsze rzeczy....
basiulkaa_89, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyImie... To bedzie bolalo, bo
1. Mieszkamy w Niemczech
2. Jestesmy Polakami
3. Pracujemy z Niemcami
4. Luby ma typowe polskie nazwisko
5. Nie jestesmy malzenstwem.
Ciezka sprawa, jak tu cos sensownego dopasowac...Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2014, 11:37
Fedra lubi tę wiadomość
-
Tymoteusz fajne.
U nas jest tak, ze chopoka bierze gaszek, ja dziewczynke.
Chopok juz postanowione Sotiris. Tak gaszka tata mial na imie. A ja juz sie zastanawiam, jak na niego beda wolac dzieciaki w Polsce - Eeee Soti cho na dwór!
O dziewczynce myslalam Barbara bo to znowu moja mama, po grecku brzmi Warwara.
Wiec moj Jurek bedzie drugi. A Gertrudy niestety po grecku nie da sie wymowic normalnie.
MisiaMisia, weronika86, Fedra lubią tę wiadomość
-
mnie się podobają damskie Nadia, Anastazja, Alicja, Lara, Zuzia i Zosia, mąż bardzo chce Aleksandrę- Olę a mnie się to imię bardzo nie podoba ze względu na to, że zdrobnienie nie ma literowego związku z podstawowym imieniem. Dla chłopca chciała bym Adama bo to drugie imię mojego męża a do tego ja mam na imię Ewa a mąż w sumie nie ma nic przeciwko ale jak tylko rozmawiamy to on się upiera, że skoro ja wybrałam Adama to on chce wybrać Olę na co ja nie pozwolę tak więc batalia z imieniem dla dziewczynki w razie czego będzie nie łatwa.
MisiaMisia, Andzia33, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny