IMIONA DLA DZIECI
-
WIADOMOŚĆ
-
Kfeva, może warto spróbować? Mnie imię Ida podobało się od lat, może nawet za długo, na pierwszym miejscu dla córki, kiedy zaciążyłam wybrałam zatem inne. Luby nie mógł go przeżyć, Idy w sumie również. Ale jak córka znajomych urodzona 2 mce przed naszą otrzymała na imię Ida, Luby uwierzył, że nie jest to jakieś "potwornie dziwne imię". W porównaniu z moim number one, Ida wydała mu się super. Twierdził nawet, że tamtego imienia to nawet nie zarejestrują w urzędzie. Ponieważ mijał czas na rejestrację wybraliśmy Idę. Oczywiście zapytałam urzędniczkę, czy gdybym chciała zarejestrować tamto imię byłby problem odpowiedziała, że nie...
Teraz mam Idę, i już spotkałam 2 inne, odrobinę starsze. Lubię takie konkretne imiona, bo kojarzą mi się z konkretnymi, energicznymi osobami. dlatego np. Vivianka odpada.
Dzięki temu, że nie znałam osobiście innej Idy, znajomi i rodzina również, nikt nie ma żadnych negatywnych skojarzeń i moja Ida "sama pracuje na opinię"
a Idunia, Iduś sa super dla ocieplenia nastrojukfeva, Saramago, Fedra lubią tę wiadomość
-
A my ostatnio nie możemy doczekać się informacji o płci:) I zastanawiamy się nad imionkami, bo jednak Maja to zbyt popularne ostatnio imię. Ale obojgu nam podoba się Martyna;) Dla chłopca- Franek, niezmiennie od wyboru papieża;)
Chociaż bardzo chciałabym syna, czuję, że będzie córa;PFedra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnybiedronka1982 wrote:Imie... To bedzie bolalo, bo
1. Mieszkamy w Niemczech
2. Jestesmy Polakami
3. Pracujemy z Niemcami
4. Luby ma typowe polskie nazwisko
5. Nie jestesmy malzenstwem
Ciezka sprawa, jak tu cos sensownego dopasowac...
Alexandra
AlexanderWiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2014, 11:37
Jus1985, karmelek, Fedra lubią tę wiadomość
-
Ja mam pierwsze typy :
Dla chłopca Filip, Wojtek mąż wybrał Ksawery ( blee mnie się nie podoba Ksawery)
Dla dziewczynki podoba mi się kilka imion Hania, Zosia, mąż wybrał Maja lub Alicja.
Ale w razie czego my kobietki mamy szansę postawic na swoim w sprawie imion w końcu to my rodzimy w bólach.
Najgorsze, że chłop idzie zarejestrowac dziecko i tu może byc problem ....Fedra lubi tę wiadomość