IMIONA DLA DZIECI
-
WIADOMOŚĆ
-
Gucio ładne imię, ostatnio mam styczność z takim Gutkiem 3 letnim i jestem w nim zakochana! Ale mam już córkę Maję a ona się nie zgadza na Gucia (nie cierpi bajki Pszczółka Maja).
Dla chłopczyka jak na razie zostaje Gabryś a dziewczynka Liliana. Kiedyś bardzo chciałam Maksymiliana ale jakiś czas temu poznałam dziewczynę, która ma syna Maksa i jak usłyszałam jak go woła "Maksiu" to aż mnie zmroziło. Wyleczyłam się od razu, miałam wrażenie jakby psa wolała (mam nadzieję, że nikogo tym nie urażę, to moje wrażenie tylko).MariaAntonina lubi tę wiadomość
-
To i ja podam moje typy :
Dziewczynka - Natalia, Milena
Chłopczyk - MikołajRozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
-
U nas stwierdzony chłopak, więc będzie Szymon
Co do imion Maksymilian, Kajetan, to mi się kojarzą od razu z psami i kotami...
Moja była szefowa nazwała syna Kajetan, po macierzyńskim przyszła do pracy (lek.wet.), wchodzi pierwszy klient z psem- Kajtkiem, a ona uradowana- oooooo mój synek też tak się nazywa!
Średnio to wyszło...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2014, 22:52
Eklerka, Kicirożek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
U nas jakieś tam typy też są
dla dziewczynki: Lenka (mimo ze jest ich dużo, ale w moim otoczeniu nie ma żadnej), Anielka to drugi typ jeśli mąż się przekona i jeszcze podoba mi sie Blanka i Liliana
dla chłopca: Mikołaj, Jasiu, Gabryś
moja koleżanka niedawno urodziła dziewczynkę i dała jej na imię Noemi, pierwszy raz słyszę to imię, podobno biblijne i muszę powiedzieć że nawet mi się spodobało:)to nasz szczęśliwy cykl! nasz mały CUD
CÓRECZKA
-
Ja zawsze marzyłam, aby dać chłopcu na imię Dawid, a jeśli chodzi o dziewczynkę, to chciałabym coś wyjątkowego. Mam kuzynkę, która nazywa się Nadzieja, więc jest z czego wybierać . Przez podstawówkę nienawidziła swojego imienia, bo wiadomo jak dzieci reagują na coś innego, ale potem była już bardzo zadowolona
kapturnica lubi tę wiadomość
-
yourself wrote:A dla dziewczynki podoba Wam sie Oriana?
Ja juz nie zastanawiam sie nad imionami od bardzo dawna... bo dla mnie to nie ma żadnego sensu. -
My dopiero będziemy się starać, ale już myśleliśmy o ewentualnych imionach. Z męskich niewiele mi się podoba. Celujemy na tę chwilę w Szymona (choć mężowi średnio się podoba) albo w Tomasza. A jeśli będzie dziewczynka to myślę, że dałabym jej na imię Liliana, bo podoba mi się zdrobnienie - Lily Fajne jest też Julia, Nina, Matylda, Judyta, Laura i Łucja.