IMIONA DLA DZIECI
-
WIADOMOŚĆ
-
ilenka wrote:A ja nie lubię jakiś takich wymyślnych imion, jak np. Victoria, Nicola, Vanessa, Jessika itp. Jest tyle pięknych polskich imion:) cieszy mnie to, że moda na te imiona powoli zanika
A ja ostatnio dowiedziałam się, że istnieje takie imię jak Żyraf Haha Żyrafy muszą mieć ciekawe życie z takim imieniem
Coś w tym jest - potem każdy kto zapisuje takie imię robi to z błędem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2014, 15:59
Ania_XxX lubi tę wiadomość
-
Mój kolega nazwał syna Krzesimir - mnie sie podoba, wyjątkowe. I tylko puste dzieciaki bedą sie z niego śmiać. Bardzo mi sie podobają imiona jak Franek, stefek, Czesław, Ludwik itp. W Polsce Dzesiki i Rajany? Nie bardzo...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2014, 18:14
Cynamonek30, ilenka, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mój mąż przy córce uparł się na Alicję chciał Wiktorie ale to jego Babcia a ja nie chce wyróżniać żadnej. Mnie osobiście sie podoba Blanka ale mąż mówi że cygańskie imie i nie ma mowy
jeśli chodzi o Syna to Aleksander ewentualnie RafałFedra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU Nas z imionami temat jest od dawna, Mąż dla chłopca chce Maksymilian i teraz już nawet mi się bardzo podoba a z dziewczynką mamy kłopot, mi ostatnio spodobało się Milita po programie, bo do tej pory nie wiedziałam, że istnieje zawsze chciałam Anna ale mojemu Mężowi się nie podoba.. zresztą z większością imion tak jest ale mamy też opcje na kiedyś: Monika, Michalina, Marcelina.. mamy dość oklepanych imion: Maja, Lena, Julia..co druga osoba tak daje w moim otoczeniu na imię.
Czas pokaże
Aleksander też mi się podoba, moja koleżanka ma Olka a drugiego Jasia.
Znajomi teraz będą mieć Syna i będzie Damian, inni dali Córce Maja, kuzynka i kuzyn dali Lena, mój brat ma Dawida i Kacpra i kuzynki/kuzyni też tak samo nazwali.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 10:35
-
Cześć przeczytałam cały watek i nawet się troche pośmiałam ale nie z imion ale zróznych przypadków
u Nas od zawsze królowała Zuzia dla chłopca nawet nie wybieram (choć mam dwa typy Wojtuś i Tadziu) bo mój maż cały czas twierdzi ze pierwsza bedzie Dziewczynka i nie przeszkadza mi ze na podwórku co druga to Zuzia mi się to imie od lat podoba i tak będzie
pozdrawiamIta, Madziulka, Fasia lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
lulu_ovufriend wrote:Bardzo ciekawy wątek mozna jeszcze dodac, ze ludzie czesto zapominaja, ze imie powinno wspolgrac z nazwiskiem i co z tego, ze bardzo nam sie podoba imie Julianna skoro na nazwisko mamy np. Kapusta... Autentyczny przyklad ze swietlicy srodowiskowej w Lodzi to Rinaldo Furman. Nie zmyslam Inne koszmarne zestawienie, z ktorym sie spotkalam to Kasjan Nowak. Kasjan - rzymski cesarz. Nowak - z calym szacunkiem, ale jedno z najbardziej pospolitych polskich nazwisk... pasuje jak piesc do nosa. Kolejny dobry przyklad to dziewczynka o imieniu Morganne i nazwisku Kucińska (zaslyszane ostatnio). Taka fantazja rodzicow. Uwazam, ze jesli w naszym nazwisku wystepuja polskie znaki diakrytyczne (ktorych ja sama w tym momencie nie uzywam - wybaczcie, pisze z komorki to obco brzmiace imie KOMPLETNIE do niego nie pasuje!
U mnie akurat i Hanna i Julian pięknie brzmią z moim nazwiskiem
Ostatnio zasłyszane imię u 2-latka, bardzo nietypowe przynajmniej w moim otoczeniu to Ruben -
Fedra wrote:Cześć przeczytałam cały watek i nawet się troche pośmiałam ale nie z imion ale zróznych przypadków
u Nas od zawsze królowała Zuzia dla chłopca nawet nie wybieram (choć mam dwa typy Wojtuś i Tadziu) bo mój maż cały czas twierdzi ze pierwsza bedzie Dziewczynka i nie przeszkadza mi ze na podwórku co druga to Zuzia mi się to imie od lat podoba i tak będzie
pozdrawiam
Ja też od jakichś 10 lat wiem, że nazwę córkę imieniem Hania i to, że przyszły takie czasy, że akurat to imię stało się bardzo popularne mnie to nie przeszkadza. Będzie mała Hania i koniec kropka Poza tym moje imię - Katarzyna też ma co druga kobieta i co - jakoś z tym żyjęchmurreczkaa lubi tę wiadomość
-
fajny watek usmialam sie
u nas typy to na pierwszym miejscu Alicja i tu właściwie żadnego innego nie bierzemy pod uwage
dla synka mamy konflikt mi sie podoba Mikołaj i Artur a mężowi Konrad
-
Hejka..
A ja po przewróceniu całego kalendarza dałam synkowi ostatecznie imie Gustaw.
Podawałam tu na wątku swoje typy, ale Gustawa wtedy wg nie brałam pod uwagę.
Pasuje do małego w 100%.
Mimo braku poparcia w rodzinie, a dowiedzieli się ostatecznie tydzien przed porodem nie zmieniłam imienia. I nie zaluje;)chmurreczkaa, livia30, MonikaDM lubią tę wiadomość
aniołek 13.11.2012 r.
GUSTAW 15.04.2014 r. Godz..10.12 waga 3730 miara 56 cc-39 tydzien.
Ciąża trwała od 15.07.2013 do 15.04.2014. 274 dni.