IMIONA DLA DZIECI
-
WIADOMOŚĆ
-
Oj z tymi imionami to już dyskutowaliśmy z mężem jeszcze ze trzy lata przed ślubem (byliśmy razem 8 lat zanim się pobraliśmy).I podobnie jak któraś z Was napisała , my zdecydowaliśmy się , że ja wybiorę dla dziewczynki a maż dla chłopca.
No więc ja chciałam Natalkę Podoba mi się szalenie imię Lenka , tym bardziej , że znam tylko jedną parę co dała tak na imię córce i nie byłoby takie oklepane.Ale moja babcia ma psa o imieniu Lena i tak głupio by mi było córcie tak nazwać .Jak psa.A Wy co byście zrobiły na moim miejscu? Nie zwracać uwagi na psa i nazwać córcie tak jak mi się podoba?czy lepiej wybrać drugą opcję czyli imię Natalka?
Może to okrutne ale modlę się żeby ta stara suka zdechła już to by się imię zwolniło:D
Mąż dla chłopca wybrał Dawid:)lililolo lubi tę wiadomość
-
haha, 8malina, rozśmieszył mnie twój post strasznie. Fajnie jest się pośmiać gdy za oknem taka nędzna pogoda.
Alternatywą może być Milenka, i niech psina sobie jeszcze trochę pożyje Jak już padnie przejdziesz na zdrobnienie i nikt się nawet nie zorientuje, że to taki fortel był
A tak na poważnie Lenka to teraz dość popularne imię, i wcale nie standardowe dla psa, więc jak ci się podoba to dlaczego nie?momo1009 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKiedyś bardzo podobało mi się imię Eleonora ,ale niestety nikt nie akceptuje tego imienia... mojej mamie się język plącze,gdy je mówi , a przecież to proste imię. Dla chłopczyka podoba mi się Kuba, Kryspin, Marcel, ale chyba dam Sebastian. Dziewczynce dam imię Oliwia. Alicja też ładne
-
nick nieaktualny
-
A Ja od zawsze chciałam Julke przed ciążą myslalam ze będe mieć chłopca a teraz mam przeczucie że jednak dziewczynka choć to dopiero początek podoba mi sie jeszcze Nadia i Daria dla chłopca Ignaś lub Franek mojemu M Bardzo bodoba sie wiktoria[/url]
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymi tez bardzo podoba sie imie Wiktoria ale nie moge dac swojej corce tak na imie przez moje nazwisko.. zaczyna sie ono na litere "C" wiec nie skrzywdze tak dziecka bo wtedy inicjaly by byly WC a to troche nie fajne.. ale tez bardzo mi sie podoba Alicja, Amelia, Mila, dla chlopca bede miala problem bo zadne mi sie nie podoba
momo1009, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Super Ewelinko, że o tych inicjałach pomyślałaś, bo domyślam się, że znajdzie się niejeden rodzic, który wcale nie wziąłby tego pod uwagę .
U mnie ulubione imiona często ewoluowały, zawsze jednak lubiłam Justynkę, Monikę, Dagmarę, Jagódkę, Dawida, Mateusza, Bartoszka.
Postanowiliśmy kiedyś z mężem, ze z wyborem imienia poczekamy aż będę w ciąży, więc nie wiadomo jak się nasza licytacja skończy . Już teraz jednak wiem, że preferencje S to: "żadne dziwne, obcego pochodzenia, po którym nawet nie da się rozpoznać płci, ani takie, które nosi co druga babcia albo dziadek", choć właśnie te tradycyjne imiona bardzo teraz wracają do łask.********Gang 18+********
Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży... -
nick nieaktualny
-
Ja zawsze chciałam parkę, tzn najpierw synka, potem córkę, a właśnie dla chłopca ciężko nam znaleźć imię, które i mojemu narzeczonemu i mnie się spodoba
Tutaj czekają nas dłuuugie rozmowy...
Natomiast dla dziewczynki Julia, Nadia lub Hania
Julia 07.2015 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
A ja ostatnio wpadłam na imię Inga i się zakochałam normalnie, ale tatusiowi się raczej nie spodoba. On znowu odkąd pamiętam chciałby Maje, ale znowu mi się nie podoba, tzn imie ładne ale teraz wszędzie jest pełno Maii
Jak mi się jakimś cudem uda zajść w ciąże to będe go męczyć o tą Inge.
A dla chłopca to nie wiem. Strasznie podoba mi się Jaś, Jasiek, tylko ze Jan jakos tak nie bardzo dla dziecka. -
nick nieaktualnyChciałam się odnieść do Amelii... skończyłam kierunek medyczny i na drugim roku koleżanka urodziła córeczkę, nazwała ją Amelia - dla nas, fizjoterapeutów niesamowite (koleżanka nigdy pilna w nauce nie była i tylko tym ją usprawiedliwialiśmy) Wiecie, fizjoterapeutka nazywająca swoją córkę jak choroba - co najmniej dziwne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 20:47
-
nick nieaktualnyliwi wrote:A ja ostatnio wpadłam na imię Inga i się zakochałam normalnie, ale tatusiowi się raczej nie spodoba. On znowu odkąd pamiętam chciałby Maje, ale znowu mi się nie podoba, tzn imie ładne ale teraz wszędzie jest pełno Maii
Jak mi się jakimś cudem uda zajść w ciąże to będe go męczyć o tą Inge.
A dla chłopca to nie wiem. Strasznie podoba mi się Jaś, Jasiek, tylko ze Jan jakos tak nie bardzo dla dziecka.