IMIONA DLA DZIECI
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Mi się kilka podoba, ale u moje rodzeństwo już mi kilka "podkradło" np. Filip, Zuzia, Wiktora albo Alicja
więce jak się uda to będzie albo Marta (po mojej babci) albo Leoś (po dziadku męża)
niestety Helenka odpada bo moja teściowa ma tak na imię -
nick nieaktualny
-
ilenka wrote:A ja nie lubię jakiś takich wymyślnych imion, jak np. Victoria, Nicola, Vanessa, Jessika itp. Jest tyle pięknych polskich imion:)
Natomiast mialam kolezanki (siostry) Anie i Ewe - ale dowiedzialam sie o tym przypadkiem , bo dla wszystkich byly Martyna i Karina -
nick nieaktualny
-
Mi się podoba
dla chłopca: Adaś, Jaś, Antoś
dla dziewczynki: Lilianka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2015, 10:16
"Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."
-
kalitria wrote:Było nie było, ale może coś ciekawego to wniesie. Niby nie powinno się wybierać imion dla dzieciaków, żeby czasem nie zapeszyć, ale jak zmienimy taktykę na wybór ciekawych imion i w ogóle nie nawiązujących do naszych przyszłych potomków, to ja pytanie mam takie:
---- Jakie są wasze ulubione imiona dla chłopczyka i dziewczynki?
Mi właśnie do głowy przyszedł JUREK nie wiem czemu. A dla dziewczynki - GERTRUDA to moja babcia, ale raczej nie nazwałabym tak swojej córki. TFUUUU. Zapomniałam, że to temat nie na imiona dla dzieci... -
Blondik wrote:dziewczynka: Alicja
chłopiec: Piotruś (mój typ), Jaś (Jacka typ)
dziewczynka: Alicja
Chłopiec: Piotr a moj maz chce Dawida
25.09.2015 urodził się mój ukochany Dawid
mój Aniołek 15.02.2014 r. (8tc)
mój Aniołek 01.06.2014 r. (6tc)
Św. Dominiku czuwaj nad nami... -
Moje ulubione to
Dla chłopca: Nataniel- Natanek
Dla dziewczynki: Lilianna-Lili
Też przez przypadek dowiedzialam sie ze sasiad mojej babci ma na imie Tadeusz a wszyscy wolali na niego Zbyszek. -
nick nieaktualny
-
Uwielbiam ten wątek, z radością przeczytałam wszystkie wpisy od początku, tak pozytywnie!
Ja mam dużo pomysłów na imiona dla dziewczynek: Maya, Sophie/Sophia i Teresa. I o co najmniej trzy córeczki muszę się postarać szanowny mąż zaakceptował, a to już coś, bo na wiele moich pomysłów od razu było "na pewno nie!"
Z żeńskich imion podobają mi się jeszcze Dominika, Berenika, Alicja, Anastazja, Łucja i Bianca. Uwielbiam też imię Laila, ale mąż kategorycznie odmówił
Generalnie mamy bardzo neutralne i ładne nazwisko, takie międzynarodowe, więc nie powinno być dużego problemu z dobraniem Poza tym raczej nigdy nie będziemy mieszkać w Polsce, więc wolimy nastawić na coś co będzie działało w różnych zakątkach świata.
Z kolei z imionami dla chłopców mam problem podoba mi się Augustyn, ale jakoś nie widzę siebie wołającej do synka "Augustynku!"... Ew. Cristian pasuje mnie i mężowi. Strasznie chciałabym Tristan, ale tu jestem bez szans Może Gabriel mógłby być, choć nie lubię "Gabryś".
Bądź co bądź, trzeba się o te dzieci starać szybko, żeby zdążyć przyznajmniej część imion użyć ja bym tam chciała mieć nawet 5 dzieci, choć na razie o jeden Skarb nie łatwo....
https://davf.daisypath.com/zsHVp3.png -
nick nieaktualny