IMIONA DLA DZIECI
-
WIADOMOŚĆ
-
Mona :) wrote:a ja mam Szymona a za parę lat chciałabym mieć Łucję
Łucja ładne imię, ale właśnie skojarzyłam, ze ciocia mojego S, która tak własnie ma na imię ma miewała spore problemy na lotniskach i granicach (dużo podróżuje), bo litera Ł występuje chyba tylko w polskim alfabecie, albo bardzo niewielu. Siłą rzeczy czasem bywał wpisywana jako Lucja i pojawiał się dylemat, że to może nie jest ta sama osoba
********Gang 18+********
Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży... -
nick nieaktualnyMoja mama chciała, żebym była... Miriam
Ojciec zaprotestował i powiedział, że po pierwsze nie po hebrajsku, tylko po polsku - Maria, a po drugie nie na pierwsze imię, tylko na drugie I tak zostało, faktycznie na drugie mam Maria
Co do imienia naszego przyszłego dziecka - mamy już wybrane Dogadaliśmy się z mężem w ciągu 1 dnia, córeczka będzie Lena Maria, synek Jakub Antoni.
Podobają mi się też imiona Olga, Maja, Sara, Lea, a z męskich Wojtek, Maks, Olek, Paweł. -
sury_cat wrote:jak nam się uda to chłopiec będzie Aleks a dziewczynka Klara
ja mam Aleksa co prawda jak mówię Aleks wszyscy pytają czy to Aleksander lub sami wpisują np. na dyplomie, Panie w recepcji ALEKSANDER co mojego synka bardzo irytuje bo trzeba przyznać ma charakterek Ale suuuuper chłopak z tego Aleksa więc polecam ! -
Sigma, przypomniałaś mi, że drugie też trzeba będzie wybrać
Mam z mężem kłopot, bo jemu z imion dla chłopców podoba się tylko Tomasz... A mnie strasznie marzy się Szymon a później Jagoda (to imię też mu się nie podoba ).
Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLilirose - Jagoda też mi się bardzo podoba, ale przez serial "Na wspólnej" źle mi się kojarzy... Podobnie jak Maja - tak na imię miała była mojego męża, jego pierwsza miłość, byli razem wiele lat... Samo imię śliczne, ale nie wiem, czy byłabym w stanie słuchać połączenia jej imienia z nazwiskiem męża...
-
Jakiś czarny charakter o tym imieniu? Dawno nie oglądałam tego serialu i nie jestem na bieżąco. W takim przypadku może i lepiej, bo nadal kojarzy mi się miło
A co do imienia byłej to też nie umiałabym tak nazwać córki. No cóż, jest tyle pięknych dziewczęcych imion, że na szczęście jest w czym wybieraćSzczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
z drugim imieniem dla dziecka sprawa o tyle prosta bo można dać zwyczajnie po mamie lub tacie albo po babci czy dziadku:)
ja mam już Majkę ma 6 lat;)
z dziewczyńskich imion to Alicja, Jagoda, i nie wiem co jeszcze:)
chłopiec? nie wiem:) może Olek, Patryk? -
Podobają mi się też imiona Olga, Maja, Sara, Lea, a z męskich Wojtek, Maks, Olek, Paweł.[/QUOTE]
Sara- bardzo ładne :)ale ma mało zdrobnień, Sarunia-tak średnio i się podoba
"Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."
-
Kiedyś dawno, dawno temu na lekcji j. polskiego na karteczkach wyrwanych z zeszytu, postanowiliśmy wspólnie - Sebastian dla chłopca
A do dzisiaj nie wiemy jakie dla dziewczynki. Może Katarzyna, Dominika, Edyta ??? Nie wiem ... Coś normalnego ...momo1009, tomania2806 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Moje typy dla dziewczynki to: Hania, Marysia, Zuzia, Jagoda i Alicja. Mężnemu podoba się Maja. Mi natomiast najbardziej podoba się Aleksandra, ale wiem, że to nie będzie możliwe, bo moja siostra nosi właśnie w brzuszku małą Oleńkę, która urodzi się na początku grudnia Będę jej mamą, ale chrzestną
Dla chłopca: Adam, Wojtek, Mikołaj.
Na pewno nie ulegniemy modzie na imiona -
nick nieaktualny