Infekcja ? Pomóżcie.
-
WIADOMOŚĆ
-
Dowiedziałam sie w mojej okolicy robi te badania pewien lekarz. Koszt badania 50 zł + 100zł wizyta. Jak dla mnie drogo ale nie bede miała wyjscia. Tylko ze teraz jestem w trakcie leczenia globulkami, a oczytałam sie w internecie, ze przed tym badaniem powinno byc sie PRZED antybiotykoterapią, a nie w trakcie czy po.. Hmm
Ty duzo płaciłas vanesso? Sorry za dociekliwośc, ale ciekawa jestem, tak z rozeznania -
Ezia90 wrote:Dowiedziałam sie w mojej okolicy robi te badania pewien lekarz. Koszt badania 50 zł + 100zł wizyta. Jak dla mnie drogo ale nie bede miała wyjscia. Tylko ze teraz jestem w trakcie leczenia globulkami, a oczytałam sie w internecie, ze przed tym badaniem powinno byc sie PRZED antybiotykoterapią, a nie w trakcie czy po.. Hmm
Ty duzo płaciłas vanesso? Sorry za dociekliwośc, ale ciekawa jestem, tak z rozeznania
Jakie globulko bierzesz? jeżeli dopochwowe przeciwgrzybicze to dobierz juz do końca jak miałaś (może akurat pomogą) potem odczekaj kilka dni ok 5 (chociaż może być co najmniej 2 dni) i wtedy zrób ten wymaz.
Jeżeli bierze sie antybiotyk doustnie np. lecząc bakterie to trzeba odczekac 4 tygodnie po skończonym leczeniu antybiotykiem. Raczej odnosi sie to do leczenia jakimkolwiek antybiotykiem bo jak szłam na wymaz to panie sie mnie pytały czy nie brałam ostatnio antybiotyku..
Nie wiem jak jest jeżeli np. bierze się przeciwgrzybiczy antybiotyk dopochwowo np. nystatyna, pimafucin.
Myślę że warto się wybrać do tego lekarza bo skoro robi takie badania to jest wielka szansa że dobrze zabierze sie za leczenie.
Dopytaj też czy robi antybiogram i antymycogram, bo nie wiem czy zawsze jest to w komplecie. -
Ezia90 wrote:Ten macmiror oczywiscie dopochwowo, zapomniałam dodac i on działa przeciwgrzybiczo, ale też na bakterie i pierwotniaki. Tak pisze na ulotce.
Doustnie nie biore nic ( oprocz probiotyku lacibios femina)
Jak długo masz brac ten macmiror?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 17:10
-
Ezia90 wrote:przez 8 dni... zostało jeszcze 4. czyli do piatku włącznie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 19:00
-