Jak często
-
WIADOMOŚĆ
-
No ale nie dajemy żołnierzykom dojrzeć
Idę poczytać czego brakuje takim niedojrzałym. Bo jak mają za krótkie witki to im dorobię silniczkiWiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 22:47
-
Możesz zobaczyć na moim wykresie - co drugi - trzeci dzień w trakcie dni płodnych Zaszłam w drugim cyklu starań (ale w pierwszym kochaliśmy się tylko dwa razy i prawdopodobnie po owulacji, więc w sumie ciężko było wtedy zajść .Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
Dobra, jest 37 stron wykresów w galerii ovu, gdzie jest codziennie lub 2 razy dziennie i są z tego fasolki. Uffff.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2014, 07:55
-
No śliczny wykres i rzeczywiście tylko w okresie płodnym się kochaliście ciekawe w który z tych dni udało się. A opowiedz mi dokładnie czy robiłaś jakieś badania czy jakieś szczególne pozycje w łożku były czy coś w tym rodzaju. Przepraszam ,że tak bezpośrednio pytam, ale wiesz lepiej zapytać co u kogos pomogło zajść w ciąże niż póżniej żałować
-
Mandi :) wrote:No śliczny wykres i rzeczywiście tylko w okresie płodnym się kochaliście ciekawe w który z tych dni udało się. A opowiedz mi dokładnie czy robiłaś jakieś badania czy jakieś szczególne pozycje w łożku były czy coś w tym rodzaju. Przepraszam ,że tak bezpośrednio pytam, ale wiesz lepiej zapytać co u kogos pomogło zajść w ciąże niż póżniej żałować
W łóżku pełen luz i ulubione pozycje. Zazwyczaj kończyliśmy od tyłu, raz może w pozycji klasycznej. Po seksie nogi i pupa do góry, czasem leżałam na boku i relaksowałam się przed TV. Czytałam, że niby ta boczna pozycja bardziej sprzyja zajściu niż ta z nogami w górze, ale ile w tym prawdy to się raczej nie dowiemy. Wydaje mi się, że zaszłam, bo zaczęliśmy niedługo po @. Lepiej jak plemniki czekają w organizmie niż mają się spóźnić
Trzy miesiące przed ciążą zrobiłam badania i niestety wyszła mi niedoczynność tarczycy, która przystopowała starania. Musiałam zbić TSH do 2, żeby w ogóle myśleć o ciąży. Na szczęście trafiłam do świetnej endokrynolog, która leczy mnie do tej pory i z jej pomocą szybko się udało, bo od razu dostałam odpowiednie dawki
Z badań, które robiłam to:
morfologia, OB, mocz, posiew, bo w moczu wyszły bakterie, cytomegalia, różyczka, TSH + przeciwciała tarczycowe i USG tarczycy, gdy wyszło, że TSH za wysokie.Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
Jednak się.oplacily wasze wysiłki :-*. Fajnie by było jakby ta pozycja na boku po sexie coś pomagała bo ta z nogami w górze nie wygodna jest bardzo. Ja tez juz zaczęłam starania teraz, ale problem jest taki ze mojego narzeczonego nie będzie wtedy kiedy możliwe ze owu mi wypadnie i chyba znów się nie idao:-(. A ile żołnierzyki czekają 3 dni najdłużej? Myślisz, że muszę zrobić te badania czy obejdzie się bez nich?
-