Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak Długo staracie się o dzidzie
Odpowiedz

Jak Długo staracie się o dzidzie

Oceń ten wątek:
  • seneka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2013, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam! my sie staramy juz drugi miesiąc po moim poronieniu które mialam w listopadzie, zgodnie z rada lekarza odczekalismy 3 miesiace i dzialamy . Przed poronieniem udało sie za 3cim podejsciem.

qq873e5erivgw16d.png
  • aguś82 Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2013, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie staraczki, u mnie można powiedzieć ze 5 cykl się staramy i oczywiście zaczynam sie spinac czy wsztytsko ok.na razie dajemy sobie z mężem czas na STARANIA NA LUZIE do wakacji jak się nie uda to bedziemy się badać dalej

https://www.maluchy.pl/li-68662.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2013, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam staraczki u nas to bedzie 2cykl mam nadzieje ze szczesliwy:)

• KlaraM Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2013, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, ja już mam silne objawy nadchodzącej @ a po niej będzie 10 cykl

9ewnqqmz9x52roeb.png
  • kicinia Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwa i pół roku starań niestety bezskutecznych , na szczęście chyba teraz trafiliśmy na odpowiedniego lekarza.

• ola27 Debiutantka

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się dołączę. Z pierwszą ciążą zaszłam w 2 cyklu po odstawieniu pigułek. A teraz staram się 4 cykl o drugie narazie nie wychodzi ;)

• ann21 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja również dołaczam się do postów u mnie 18cylk przed nami czyli 1.5roku bez żadnych rezultatów

relgh371so6h0sbh.png
    90a75cce97132d97.png
  • gosia28:( Przyjaciółka

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie 14 cykl :(

35300098465d87410706fe8bea3855e3.png
  • majkawo Nowa

Wysłany: 18 kwietnia 2013, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zaczynamy 7 cykl.. mam niedoczynnosc tarczycy i podwyższoną prolaktyne- jestem na bromergonie. Wyniki uregulowane, wszystko w normie, na monitoringu cyklu tez, a jednak dalej nie wychodzi. Wyprobowane juz testy owulacyjne, żel preesed i dalej nic...bardzo sie martwie, bo niby lekarz mówi, że wszystko jest dobrze (mąz tez przebadany-wyniki idealne) to ejdnak nie doczekaliśmy upragnionego szczęścia:(

• Wiolka_eM Nowa

Wysłany: 18 kwietnia 2013, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to tak... Razem z mężem staramy się od 7, no prawie 8 miesięcy i nic... Gdzieś tam "po drodze" stwierdziłam, że może coś z nami nie tak, może coś robimy źle... ale niestety nawet wizyta u gina nic nie pomogła bo lekarz na moje problemy zlecił mi liczenie dni płodnych...
    Wszystkim życzę powodzenia w staraniach, i oby @ nie nadchodziła ;)

• justa24 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2013, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam z mężem udało sie pół roku po ślubie..dokładnie w półrocznice zrobiłam test,sama nie mogłam uwierzyć w dwie kreseczki bo 2 lata temu przeszlam ciąże pozamaciczną, a jednak udalo sie w sumie szybko po ślubie i bez żadnych wspomagaczy a teraz jestem w 12 tygodniu ciaży i juz widzielismy nasze maleństwo jak rusza rączkami i słyszelismy bicie jego serduszka.Także naprawde trzeba mocno uwiezyć że się uda i nie poddawać sie:)

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• Jui Znajoma

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My staramy się pierwszy cykl po odstawieniu pigułek. Niby bez stresu i na luzie, ale czuje że i tak gdzieś tam w głowie trochę się spinam... No zobaczymy jak nam pójdzie :)

qdyf61f.png
  • anee Debiutantka

Wysłany: 30 maja 2013, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja sie dolacze ja sie staram teraz 9 cykl mam niedoczynnosc TSH 0.18 a reszta w normie. Lekarz mowil ze ok wyniki takze zobaczymy mam nadzieje ze ten 9 bedzie oststnim :) bo teraz biore wiesiolek i castagnus takze zobaczymy :)

9 cykl staran
  • libellula83 Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2013, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my staramy sie 19 miesiecy,niestety mam 1 niedrozny jajowod i fsh powyzej 9:(

3bgzlmbjn0igw8vk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2013, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie ja tez sie dolacze :D Staramy sie juz o nasze pierwsze malenstwo 24 cykl czyli prawie 2 lata :( po pol roku mialam stwierdzona przez lekarza ciaze bio chemiczna,sama sie wydalila :( :( :( nie musialam byc czyszczona na szczescie.A teraz poltora roku niccc :( buuu palkac sie chce :( Ale damy rade kochane :* Jestem z Wami :*

samira lubi tę wiadomość

• Tusiaczek Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2013, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej to ija sie dolacze - narazie 1 -wszy cykl :) oby nam wszytskim sie udalo :) buziaki

<3 <3 Twoja wartosc jest znacznie wieksza niz ci sie wydaje <3 <3 600463d6w19uquwm.gif

682ecf9074.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2013, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my się staramy już 8 cykl..a 6 tak poważniej... ostatnio robiłam badania i w 2dc wyszło mi wysokie fsh...załamałam się tym, bo boję się, że mimo iż mam 27 lat to właściwie mój czas mija..

• Martuś Nowa

Wysłany: 31 maja 2013, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My staramy się od trzech miesięcy, a pierwszy w OVU. Jak narazie nie panikuję, jestem wciąż dobrej myśli...

• Talija Debiutantka

Wysłany: 2 czerwca 2013, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nasze starania zaczelismy 2 lata i 7 miesiecy temu :( obecnie leczymy sie w klinice Oby to coś dalo

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2013, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my staramy sie 26 miesiecy, dwa razy sie udało niestety nie do konca jak widac :( walczymy dalej...

‹‹ 5 6 7 8 9 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ