Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak Długo staracie się o dzidzie
Odpowiedz

Jak Długo staracie się o dzidzie

Oceń ten wątek:
  • Wika! Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2013, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my na razie 3 miesiac, 2 z ovu....

endometrioza- moj maly koszmar...:(
    2 ivf - :(
  • Selena Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2013, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja starałam sie 18 miesiecy a 9 miesięcy na owu:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2013, 10:15

Konwalia lubi tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • kasias Koleżanka

Wysłany: 3 czerwca 2013, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to nasz 21 cykl starań, z ovu 3 :)
    lekarz twierdzi, że z nami wszystko jest ok, więc naprawdę nie wiem dlaczego to tak długo trwa...

svchrjjgts5qn5ev.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2013, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

U mnie wlasnie zaczyna sie 3 cykl takich staran gdzie sie przykladamy, mierze temperaturki i obserwuje cycle, w sumie to bedzie 4 cykl na ovu ale przestalismy sie zabezpieczac ponad pol roku temu. Wiem, ze to wszystko jeszcze krotko trwa i staram sie jak moge, zeby sie nie nakrecac, ale mysle powoli o zrobieniu podstawowych badan. Tak tylko zeby sie upewnic.
    Zycze Wam wszystkim powodzenia i oczywiscie dwoch kreseczek jak najszybciej!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2013, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za pierwszym razem udało się w pierwszym cyklu ogólnie i z ovu i teraz również udało się w pierwszym ale bez ovu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2013, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz czekam 26 miesiecy, ten miesiac odpuszczam ale od lipca znow zaczynamy działac.

• patrycja Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 11 cykl się zaczął.

bfarljmzlmrs7kj3.png

Jeśli wiara czyni cuda, musisz wierzyć, że się uda :)
  • wisnia11 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to w sumie 9 cykl. pierwszy z owu. wcześniej robiłam notatki na wydrukowanej karcie cyklu.

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • Marcelinka Koleżanka

Wysłany: 21 czerwca 2013, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam czytam wasze wypowiedzi to aż łza w oku się kreci. Niektóre z was zdrowe i nie mogą zajść w ciąże. To w takim razie skoro ja mam endometriozę, to u mnie chyba bedą te starania trwały wieczność :(

majka. lubi tę wiadomość

Marcelina
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2013, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelinka wrote:
    Jak tam czytam wasze wypowiedzi to aż łza w oku się kreci. Niektóre z was zdrowe i nie mogą zajść w ciąże. To w takim razie skoro ja mam endometriozę, to u mnie chyba bedą te starania trwały wieczność :(

Marcelinka nie nastawiaj się negatywnie. Poznałam dwie dziewczyny, które miały endometriozę, oczywiście leczoną, i obie urodziły dzieci :-) Także dla Ciebie też jest nadzieja, tylko jej nie trać.

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • Marcelinka Koleżanka

Wysłany: 22 czerwca 2013, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja miałam wyciętego torbiela, później brałam Visanne przez 6 m-cy i narazie żaden toriel nie powraca i mam nadzieje ze już sie nie pojawi. Pociesza mnie fakt,że mam dopiero 22 lata i może bedzie mi łatwiej zajść w tą upragnioną ciąże :) A ile te dziewczyny co mają endometriozę starały się o dzidzie??

Marcelina
  • KlaraM Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2013, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    Anka79, gratuluje, na pewno uda się i z rodzeństwem:) ja po prostu chcę być mamą i już robię co mogę. Chyba psychicznie nie stać mnie na tak długi czas nadziei i rozczarowań. Ogromnie pocieszające i budujące jest to ze może zakończyć się tak jak u ciebie sukcesem. Wielka siła tego forum - czytam wpisy kobiet, które przechodziły to co ja a na dole wpisu już aktualna grafika grafika - "do porodu pozostał miesiąc" albo taki wpis jak Twój, powyżej.:)Zobaczymy, kto wie co będzie po roku.
    Widzę że i Tobie się udało, gratulacje

9ewnqqmz9x52roeb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2013, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja akurat zaczynam się starać, mam nadzieję że nadejdzie to niedługo, długo dojrzewaliśmy do tej decyzji, pyzatym zawsze coś przeszkadzało, musze jeszcze wyeliminować dużyyy stres i powinno być ok.

• majka. Znajoma

Wysłany: 22 czerwca 2013, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    jestem tu nowa, choc o dzidziusia staram sie juz 7lat,4lata temu poronilam w 12 tyg ciazy, mam endometrioze, torbiel w jajniku i drugi jajnik zablokowany. Milo was wszystkie poznac i zycze wam powodzenia w saraniach.
    Marcelinka ja mam 37lat i wciaz nie trace nadzieji,ale watpie juz w umiejetnosci lekarzy

• majka. Znajoma

Wysłany: 22 czerwca 2013, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ach, dziewczyny
    moj wykres, choc pierwszy i jeszcze nie skonczony a juz w interpretacji mam druga owulacje za soba. cos odnosze wrazenie ze moj organizm wariuje, dodam ze biore clomid od 7 miesiecy a od 4 podwojna dawke

• mala_czarna Znajoma

Wysłany: 24 czerwca 2013, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8 cykl a 3 na ovu oraz z monitoringiem. Problemem jest cienkie endometrium, ale wierzę, ze w końcu zobaczę upragnione kreseczki. Musi dziewczyny się kiedyś udać, nam wszystkim :)

Aniołek 15.03.2014 (6 tc.)

hchyvfxmamvdg9ye.png
  • dodziulek Koleżanka

Wysłany: 24 czerwca 2013, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pamietam jak zakładałam ten topik na forum, własnie idzie mi 15 cykl starań, tez miałam monitoring cyklu i tez endometrium wyszli za cieńkie 6, m mm po owulacji. mala czarna leczysz to jakos ? mi lekarz kazał narazie brać duphaston własnie dziś zaczęłam brać, nie wiem czy to to endometrium nie pozwala zajść oby nic poważniejszego,

• Blysk_kotka Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2013, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    według ovu nie wiem dlaczego , to podobno mój 17 cykl starań ale ze względu na rozłąkę z ukochanym moim zdaniem jest to 4 cykl , bez efektów i w tym miesiącu znowu nie mogę się starać

"Gdy idzie o zachodzenie w ciąże , jajeczka kobiety są jak jajka na miekko, nigdy nie wiesz kiedy będą w sam raz"
  • Sergi Znajoma

Wysłany: 25 czerwca 2013, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pierwszy miesiąc starań z ovu i mierzeniem, ale przed ciążą z Gabi zajęło nam 4 cykle, również mierząc temp i obserwując organizm. Mam nadzieję, że teraz będzie tak samo szybko :) Miałam przed ciążą strasznie długie cykle (40-45 dni!) i czasowo zajęło nam to pół roku...

xrotvkcb9ek2zzk2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2013, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, my sie staramy dopiero 2 miesiac, owulka juz raczej za nami,czyli z ovu w polowie juz cyklu jestesmy ale nie powiedziane,ze cos moze z tego bedzie. Sama sobie wyliczylam wczesniej, ze owulke mialam miec 20-go ale cos strasznie mnie wszystko bolalo 18-tego :o to moze to byl ten dzien. I nie wiedziec czemu strasznie mnie bolalo tego dnia przy kochaniu sie z partnerem,czy ktoras tak miala??

‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ