Jak Długo staracie się o dzidzie
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny,
U mnie wlasnie zaczyna sie 3 cykl takich staran gdzie sie przykladamy, mierze temperaturki i obserwuje cycle, w sumie to bedzie 4 cykl na ovu ale przestalismy sie zabezpieczac ponad pol roku temu. Wiem, ze to wszystko jeszcze krotko trwa i staram sie jak moge, zeby sie nie nakrecac, ale mysle powoli o zrobieniu podstawowych badan. Tak tylko zeby sie upewnic.
Zycze Wam wszystkim powodzenia i oczywiscie dwoch kreseczek jak najszybciej!! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Marcelinka wrote:Jak tam czytam wasze wypowiedzi to aż łza w oku się kreci. Niektóre z was zdrowe i nie mogą zajść w ciąże. To w takim razie skoro ja mam endometriozę, to u mnie chyba bedą te starania trwały wieczność
Marcelinka nie nastawiaj się negatywnie. Poznałam dwie dziewczyny, które miały endometriozę, oczywiście leczoną, i obie urodziły dzieci Także dla Ciebie też jest nadzieja, tylko jej nie trać.Mama najcudowniejszych skarbów -
No ja miałam wyciętego torbiela, później brałam Visanne przez 6 m-cy i narazie żaden toriel nie powraca i mam nadzieje ze już sie nie pojawi. Pociesza mnie fakt,że mam dopiero 22 lata i może bedzie mi łatwiej zajść w tą upragnioną ciąże A ile te dziewczyny co mają endometriozę starały się o dzidzie??Marcelina
-
michaela wrote:Anka79, gratuluje, na pewno uda się i z rodzeństwem:) ja po prostu chcę być mamą i już robię co mogę. Chyba psychicznie nie stać mnie na tak długi czas nadziei i rozczarowań. Ogromnie pocieszające i budujące jest to ze może zakończyć się tak jak u ciebie sukcesem. Wielka siła tego forum - czytam wpisy kobiet, które przechodziły to co ja a na dole wpisu już aktualna grafika grafika - "do porodu pozostał miesiąc" albo taki wpis jak Twój, powyżej.:)Zobaczymy, kto wie co będzie po roku.
-
nick nieaktualny
-
Witajcie
jestem tu nowa, choc o dzidziusia staram sie juz 7lat,4lata temu poronilam w 12 tyg ciazy, mam endometrioze, torbiel w jajniku i drugi jajnik zablokowany. Milo was wszystkie poznac i zycze wam powodzenia w saraniach.
Marcelinka ja mam 37lat i wciaz nie trace nadzieji,ale watpie juz w umiejetnosci lekarzy -
pamietam jak zakładałam ten topik na forum, własnie idzie mi 15 cykl starań, tez miałam monitoring cyklu i tez endometrium wyszli za cieńkie 6, m mm po owulacji. mala czarna leczysz to jakos ? mi lekarz kazał narazie brać duphaston własnie dziś zaczęłam brać, nie wiem czy to to endometrium nie pozwala zajść oby nic poważniejszego,
-
według ovu nie wiem dlaczego , to podobno mój 17 cykl starań ale ze względu na rozłąkę z ukochanym moim zdaniem jest to 4 cykl , bez efektów i w tym miesiącu znowu nie mogę się starać"Gdy idzie o zachodzenie w ciąże , jajeczka kobiety są jak jajka na miekko, nigdy nie wiesz kiedy będą w sam raz"
-
U nas pierwszy miesiąc starań z ovu i mierzeniem, ale przed ciążą z Gabi zajęło nam 4 cykle, również mierząc temp i obserwując organizm. Mam nadzieję, że teraz będzie tak samo szybko Miałam przed ciążą strasznie długie cykle (40-45 dni!) i czasowo zajęło nam to pół roku...
-
nick nieaktualnyHej, my sie staramy dopiero 2 miesiac, owulka juz raczej za nami,czyli z ovu w polowie juz cyklu jestesmy ale nie powiedziane,ze cos moze z tego bedzie. Sama sobie wyliczylam wczesniej, ze owulke mialam miec 20-go ale cos strasznie mnie wszystko bolalo 18-tego :o to moze to byl ten dzien. I nie wiedziec czemu strasznie mnie bolalo tego dnia przy kochaniu sie z partnerem,czy ktoras tak miala??