X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak Długo staracie się o dzidzie
Odpowiedz

Jak Długo staracie się o dzidzie

Oceń ten wątek:
  • madzianka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2013, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caly czas sie zastanawiam co jeszcze zrobic zeby w koncu zobaczyc 2 wymarzone kreski na tescie. tyle rozczarowan czuje sie zalamana :-(

p19us65glzzsn3k4.png
  • lisiaczek Koleżanka

Wysłany: 10 lutego 2013, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzianka - głowa do góry - zamartwianie na pewno nie pomoże ;) Nie trać nadziei :) Robiliście jakieś badania?
    My z M staramy się dopiero 1. cykl - zobaczymy co z tego wyjdzie...

mhsvj44j84z97xk3.png
    961lqps6kios555h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2013, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mijają 2 lata.

basiulkaa_89 lubi tę wiadomość

• martula Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2013, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynam 7 miesiąc. Na ovu dopiero 2 cykl.

• Jasmina Znajoma

Wysłany: 10 lutego 2013, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm jestem nowa, jak widać od 22 listopada nikt nie pisał nic w tym wątku, ale my teraz żyjemy takimi staraniami i, i może ja tu coś zapiszę; staramy się tylko jeden cykl,ale już się boję ile nam to zajmie - lekarz na piątkowej wizycie stwierdził, że zdrowe pary starają się o pociechę ok 2 lat.Więc mam sobie wziąć na wstrzymanie, ale jak skoro bycie mamą to największe marzenie a widok wózka z maleństwem napędza łzy do oczu. Cóż niech mówi co chce,zamówiłam tonę testów owulacyjnych, zmieniam jadłospis i pije siemię lniane, w ostateczności będę faszerować małżonka żeń- szeniem i liczyć na św. Gerarda. O rany ale to dziwne człowiekowi całe życie się wydaje, że każdy miłosny raz może zakończyć się ciążą, a jak już chce się mieć dzieciątko te wszystkie mity można między bajki włożyć, pomimo, że miałam owulację wg testu i mieliśmy miłosne starania dzieciątko nie zaimplantowało się w - no tam gdzie powinno...Pozdrawiam wszystkie starające się MAMUSIE i trzymam kciuki za nowe bijące swerduszka.

martula, Nina, basiulkaa_89, Bergo lubią tę wiadomość

• Jasmina Znajoma

Wysłany: 10 lutego 2013, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ups po wysłaniu mojego wpisu pojawiły się wasze z całkiem świeżymi datami, fajnie że ten temat ciągle żyje :)

basiulkaa_89 lubi tę wiadomość

• lisiaczek Koleżanka

Wysłany: 10 lutego 2013, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żyje, bo staraczek przybywa :P

mhsvj44j84z97xk3.png
    961lqps6kios555h.png
  • kookana1987 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2013, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie starania trwaja juz 8 miesiecy przy czym teraz zaczynamy 2 cykl intensywnych staran.... czekam na Walentynki :)

(20/10/2013)- naturalnie 6 tyg. [*]
    (21/02/2014)(09/05/2014)(11/01/2015)- inseminacje
    (28/09/2015) - punkcja-brak komórek jajowych
    (18/03/2016) - punkcja (2 blastki 2BB)
    (23/03/2016)(25/05/2016) - transfery :(
    (13/03/2017) - punkcja (6 zarodków 1 klasy)
    (16/03/2017) - transfer 2 zarodkow
  • michaela Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2013, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmina wrote:
    Hmmm jestem nowa, jak widać od 22 listopada nikt nie pisał nic w tym wątku, ale my teraz żyjemy takimi staraniami i, i może ja tu coś zapiszę; staramy się tylko jeden cykl,ale już się boję ile nam to zajmie - lekarz na piątkowej wizycie stwierdził, że zdrowe pary starają się o pociechę ok 2 lat.Więc mam sobie wziąć na wstrzymanie, ale jak skoro bycie mamą to największe marzenie a widok wózka z maleństwem napędza łzy do oczu. Cóż niech mówi co chce,zamówiłam tonę testów owulacyjnych, zmieniam jadłospis i pije siemię lniane, w ostateczności będę faszerować małżonka żeń- szeniem i liczyć na św. Gerarda. O rany ale to dziwne człowiekowi całe życie się wydaje, że każdy miłosny raz może zakończyć się ciążą, a jak już chce się mieć dzieciątko te wszystkie mity można między bajki włożyć, pomimo, że miałam owulację wg testu i mieliśmy miłosne starania dzieciątko nie zaimplantowało się w - no tam gdzie powinno...Pozdrawiam wszystkie starające się MAMUSIE i trzymam kciuki za nowe bijące swerduszka.

oj tak, myśmy z M waśnie niedawno o tym rozmawiali,ze w zasadzie mogliśmy sobie odpuścić stresy, antykoncepcje już dawno i pewnie właśnie teraz byśmy się doczekali małego, kiedy chcemy i jesteśmy gotowi :D No nic doczekamy się wszystkie jeszcze :)

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• madzianka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2013, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie robilismy zadnych badan ale najpierw ja sie wybieram do ginekologa zobacze co on mi powie... mam nadzieje ze to tylko kwestia psychiki i tego ze bardzo pragniemy i czekamy na nasze dziecko.

p19us65glzzsn3k4.png
  • lisiaczek Koleżanka

Wysłany: 10 lutego 2013, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tego Wam życzę :) i powodzenia dla nas wszystkich ;)

mhsvj44j84z97xk3.png
    961lqps6kios555h.png
  • Jasmina Znajoma

Wysłany: 11 lutego 2013, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psychika psychiką ale jestem pedagogiem, terapeutą, rewalidatorem i takie tam i wydaje mi się, że psychika to jedno a czysta biologia naszego ciała to drugie. Skoro na teście owu są dwie kreseczki, jest "odpowiedni ślz" były starania a nasz partner nie jest w wiecznym alkoholowym ciągu to jeśli jesteśmy zdrowi to powinno się udać, takie są prawa biologii- jedna komórka łączy się z drugą w odpowiednim środowisku. Nie dam omamić się temu ordynatorowi co u niego ostatnio byłam, jeśli psychika jest odpowiedzialna za moje "serduszko" to będę co wieczór jak mantre powtarzać, że nie chcę i zajdę, taaa? Więc po co nam antykoncepcja wystarczy, że pary, które nie są jeszcze gotowe na dziecko wystarczy, że będą chciały je mieć i nie zajdą.... Tak wiem to kwestia raczej blokady psychicznej ze względu na napięcie związane z ciągłym oczekiwaniem na zapłodnienie. Muszę zmienić ginekologa. Dziękuję za odzew, życzę spokojnej nocki i niech marzenia i starania się spełniają.

Nina, Eavonne, basiulkaa_89, Bergo, Jakucja lubią tę wiadomość

• LuSiA:) Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2013, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    Ja staram się od połowy pazdziernika,no i jak na razie nic z tego nie wychodzi..
    Wszystko się okażę za dokładnie 7 dni bo mam termin na @
    Jak na razie mój wykres różni się od poprzednich..
    Jeśli,możecie coś doradzić proszę zobaczcie na mój wykres:)
    Pozdrawiam :D
    3673558e031c7c3b94266f3ecaf13ed9.png

• Aga11 Przyjaciółka

Wysłany: 11 lutego 2013, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grunt to pozytywne nastawienie, my z mężem staramy się 5 miesiąc, a pierwszy z wami dziewczynami-Prowadzę zapiski na ovu ale bez mierzenia tempki bo u mnie to nie zda egzaminu. Na różne godziny chodzę do pracy i nie ma takiej możliwości.A mierzyć w różnych godzinach to podobno nie ma sensu bo wyjdą nie wiarygodne dane, tak słyszałam ;)

• Demetrios Nowa

Wysłany: 18 lutego 2013, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My staramy się drugi miesiąc. Zobaczymy co z tego będzie:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2013, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmina, łopatologicznie rzecz ujmując: myśl to fala radiowa, wibracja, a z nich składa się cały wszechświat, materia itp. jest naukowo udowodniony wpływ myśli na materię. Stąd powszechne powtarzanie przez lekarzy jesli czysta medycyna zawiedzie, że to blokada psychiczna. Potwierdza się to u całego mnóstwa par. Nie jeden raz było tak, że ktos rozpoczynał juz procedury adopcyjne i pyk - po 10 latach udało się zajść w ciążę. To samo optymistyczni chorzy, szybciej zdrowieją, placebo itp...

My straliśmy się o drugie od czerwca, ale z przerwami. Tak intensywniej od listopada.

doris85 lubi tę wiadomość

• 1111eliss Nowa

Wysłany: 19 lutego 2013, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My staramy sie 6 cykl hm.. ale staramy sie otrzecie dziecko i problem mam nie wiem dlaczego :(i biore WIESIOLEK bo niby pomaga i nic ---Pewnie za mocno pragniemy dzidzie ---mamy 2 synkow i pragniemy córeczki :)

1111eliss
  • MADZIULA13 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesiołek pomaga na ilość i jakość śluzu. może powinnaś zrobić podstawowe badania hormonalne?

• malinka5020 Koleżanka

Wysłany: 19 lutego 2013, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja się też dopisze, 26 cykli temu odstawiłam tabletki, mam PCO i brałam je na uregulowanie hormonów od tamtej pory w ogóle się nie zabezpieczamy, wcześniej nie staraliśmy się w szczególne dni, nie zwracaliśmy na to uwagi a od 8 cykli starania są na maxa i nic. Biore siofor i leki na tarczyce, ten cykl pierwszy raz z castagnusem, zobaczymy czy pomoże :-(

[img]http://
    www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/20614[/img]

• niki Debiutantka

Wysłany: 20 lutego 2013, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, ja również się dopisze staramy się z mężem już 15 cykli i bezskutecznie. mąż miał robione badanie nasienia i jest wszystko ok, ja miałam monitorowaną owulacje i wszystko też jest dobrze, mój lekarz zalecił mi clo i duphaston. może któraś z was go przyjmowała mino tego że normalna owulacja występuje. proszę o jakąś rade.

‹‹ 3 4 5 6 7 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ