X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaaarolynaaa wrote:
    Plamka napro bierze pod uwagę niepłodność jako problem pary. Nasza Pani Doktor ma pod kontrolą mnie oraz męża. Metoda ta szuka przyczyny w całym organizmie. Jest ona dość długa, ale warta poświęcenia. Czasami znalezienie przyczyny problemów trwa nawet do 2 lat, ale polecam z całego serca!

Tak, słyszałam właśnie, że robią po kolei wszystkie badania, niczego nie pomijają :)
    Póki co bierzemy z mężem napro pod uwagę, na przyszłość, jeśli mój obecny lekarz nie będzie w stanie mi pomóc.

Najważniejsze, żeby znaleźć przyczynę, bo wtedy wiadomo z czym i jak walczyć ;)

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

01.2021 puste jajo (* 8 tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multiwitamina a bierzesz coś na wywołanie owulacji?

Noo telefon to zło :D może nie tyle telefon co internet w telefonie!

• Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Multi dobry ten Twój mąż jest ;p
    A tak apropo to podrzuć truskaweczkę ;)

Multiwitamina lubi tę wiadomość

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka_92 wrote:
    Tak, słyszałam właśnie, że robią po kolei wszystkie badania, niczego nie pomijają :)
    Póki co bierzemy z mężem napro pod uwagę, na przyszłość, jeśli mój obecny lekarz nie będzie w stanie mi pomóc.

Najważniejsze, żeby znaleźć przyczynę, bo wtedy wiadomo z czym i jak walczyć ;)
    Nam się znudziło chodzenie od lekarza do lekarza. Każdy mówił, że jest ok, a nawet połowy badań nie miałam zrobionych. I powiem Ci, że my jeździmy do lekarza ponad 500km od domu. Jak widać poprawę w wynikach to nie liczą się te kilometry, które trzeba przejechać. Tutaj gdzie mieszkamy nie było pomocy...

Plamka_92 lubi tę wiadomość

• Beatrix_ Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaaarolynaaa wrote:
    Dzień dobry! :)
    Czesc :)

kaaarolynaaa lubi tę wiadomość

6dbd72f665.png

h4zp9jcg0106napq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrix_ wrote:
    Czesc :)
    Hello :)

• Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaaarolynaaa wrote:
    Nam się znudziło chodzenie od lekarza do lekarza. Każdy mówił, że jest ok, a nawet połowy badań nie miałam zrobionych. I powiem Ci, że my jeździmy do lekarza ponad 500km od domu. Jak widać poprawę w wynikach to nie liczą się te kilometry, które trzeba przejechać. Tutaj gdzie mieszkamy nie było pomocy...

Znam to. Też już przerobiłam wielu lekarzy. U nowego gina byłam dopiero raz, więc oczywiście dam mu jeszcze szansę, bo po jednej wizycie to ciężko mi o nim wyrobić opinię :)

Masz rację - kilometry w takiej sytuacji się nie liczą :)

kaaarolynaaa lubi tę wiadomość

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka_92 wrote:
    Znam to. Też już przerobiłam wielu lekarzy. U nowego gina byłam dopiero raz, więc oczywiście dam mu jeszcze szansę, bo po jednej wizycie to ciężko mi o nim wyrobić opinię :)

Masz rację - kilometry w takiej sytuacji się nie liczą :)
    Plamka_92 ja po tylu latach dowiedziałam się, że ginekolog jest od prowadzenia ciąży, a od niepłodności jest endo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Dzień dobry :)
    Cześć :D :)

• Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Dziewczyny, ale żeście zapisały, musiałabym wciągnąć sporego kebaba i udać się na dłużej do toalety, żeby to nadrobić :)

:D :D :D

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka_92 Ovarin w jakiej ilości bierzesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2018, 16:36

• Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaaarolynaaa wrote:
    Plamka_92 Ovarin w jakiej ilości bierzesz?

Przez cały cykl, 2 tabletki dziennie - jedna rano, druga wieczorem :)

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka_92 wrote:
    Przez cały cykl, 2 tabletki dziennie - jedna rano, druga wieczorem :)
    To tak jak ja brałam. Ale teraz biorę Miovarian dwie saszetki dziennie.

• Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miovarian też mam w domu, ale Ovarin jest dla mnie wygodniejszy w stosowaniu. Chociaż Miovarian z drugiej strony ma wiecej inozytolu w składzie.

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka_92 wrote:
    Miovarian też mam w domu, ale Ovarin jest dla mnie wygodniejszy w stosowaniu. Chociaż Miovarian z drugiej strony ma wiecej inozytolu w składzie.
    Dla mnie też bo tabletkę łyknę i po sprawie, a tu muszę rozrabiać... ale dr zaleciła. Mówiła, że mogę pić na zmianę z Symfolikiem.

• Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się zastanawiam czy można połączyć Ovarin i do tego w ciągu dnia wypić np. jedną saszetkę Miovarianu. Ale może lepiej nie kombinować..? :)
    Czytałam też post na jakimś wątku o symfolicu/inofemie czy innym podobnym suplemencie, że przy wypiciu 2 saszetek w ciągu dnia po prostu uzupełnia jakieś braki, a przy wypiciu aż 4 saszetek wpływa na wzrost jajeczek. Ale ile w tym prawdy to nie wiem.

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Boze, 8 długich lat... Jak dajecie sobie radę z tym wszystkim ?? Nasienie męża bardzo słabe? Bede Wam z całych sił kibicować.
    Adry powiem Ci, że tego nie da się nawet opisać co czujemy.... kiedyś jak wchodziłam na jakieś forum i widziała, że dziewczyny starają się 4 lata to myślałam "Ja po takim czasie bym oszalała". Teraz jak mija 8 lat zastanawiam się skąd ja mam w sobie tą siłę. I serio - nie mam pojęcia skąd mam siłę do dalszej walki po tylu latach.
    Wiadomo są lepsze i gorsze dni, żal miesza się z radością, że powoli idzie ku lepszemu, ale codziennie gdzieś pojawia się pytanie " a co jeżeli nigdy się nie uda? co jeżeli Bóg zdecydował inaczej?"
    Teraz budujemy dom i jak do niego jadę to chcę mi się płakać, bo boję się że już zawsze będziemy sami w tym dużym pustym domu...

Nasienie znacznie się poprawiło po terapii antybiotykami i obecnie jest lepsze niż było na początku. Jedyne co martwi panią doktor to to, że cały czas w nasieniu są żele i śluz mimo brania leków.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka_92 wrote:
    A ja się zastanawiam czy można połączyć Ovarin i do tego w ciągu dnia wypić np. jedną saszetkę Miovarianu. Ale może lepiej nie kombinować..? :)
    Czytałam też post na jakimś wątku o symfolicu/inofemie czy innym podobnym suplemencie, że przy wypiciu 2 saszetek w ciągu dnia po prostu uzupełnia jakieś braki, a przy wypiciu aż 4 saszetek wpływa na wzrost jajeczek. Ale ile w tym prawdy to nie wiem.
    Eee może lepiej nie kombinować :D Też to czytałam, ale boję się pić aż 4 saszetki :)
    Teraz jestem po stymulacji Letrozolem w ilośći 3 tabletek na cykl i w czwartek idę na monitoring.

• Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaaarolynaaa wrote:
    Eee może lepiej nie kombinować :D Też to czytałam, ale boję się pić aż 4 saszetki :)
    Teraz jestem po stymulacji Letrozolem w ilośći 3 tabletek na cykl i w czwartek idę na monitoring.

W sumie też mi się wydaje, że lepiej nie :)
    To daj nam znać jak po monitoringu ;)

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka_92 wrote:
    W sumie też mi się wydaje, że lepiej nie :)
    To daj nam znać jak po monitoringu ;)
    Dam :)

Plamka_92 lubi tę wiadomość

‹‹ 100 101 102 103 104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ