Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Troche odciagalam laktatorem i laktacja sie bujnela ale nie odciagalam częściej niz trzy razy de nnie i w nocy tez nie wstawalam wiec pewnie szalu nie ma. Raz dziennie dajemy 60 ml mm. Zobaczymy ile mi sie uda pokarmic. Mala rosnie i potrzebuje coraz wiecej. Ciesze sie ze chociaz troche ja bujnelam.
Multiwitamina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAdry wrote:hahaha, też się całe życie bałam wpadki
co @ modliłam się, żeby przyszła i miałam stres jak się spóźniała
ja też! wiecie, że ja nawet schizowałam jak miałam brać antybiotyk i za każdym razem czytałam czy aby coś nie może wpłynąć na skuteczność tabletek antykoncepcyjnych - jak sobie o tym teraz pomyślę, to się sama z siebie śmieje na głos...
Dlatego teraz uważam, że mamy super- nie muszę się już nigdy w życiu zabezpieczaćw sumie to mogłam tą kasę, co wydałam na tabletki już sobie oszczędzać na starania o dziecko.. gdybym tylko wiedziała..
Już po chrzcinachMaluszek słodki i bardzo grzeczny. U Cioci przy cycu zasnął pięknie
(znaczy się był na rączkach ale bardzo wtulony we mnie)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2019, 20:22
-
nick nieaktualnylady_michu wrote:Dokładnie. Muszę porozmawiać i to na spokojnie.
Mój ma 24 lata, rok starszy ode mnie. Wiem, wiem, jesteśmy jeszcze "gówniarzami" ale jesteśmy bardzo dojrzali... Chyba
On mowi, że chce a jak się czuje to może być rzeczywiście druga sprawa... Faceci!
Wy to jesteście do przodu... w wieku 24 lat ja nie wiedziałam co to seks.. heh.. ale ogarniecie Bobasy, a w moim wieku będziecie mieć już luzy i będziecie imprezowaćAdry, lady_michu lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Też raz brałam tą tabletkę 72h po. Zero skutków ubocznych.
Lady - może twój mąż chce, ale jeszcze nie w tym momencie? Albo chce, ale się boi. Albo nie jest sam pewien. Mój miał coś podobnego. Niby chciał, ale mu się nie paliło. On myślał, że od razu zajdę bo tak było za pierwszym razem i twierdził, że można jeszcze poczekać bo jak się zdecydujemy to za 2 tygodnie będę w ciąży. Tak mi powiedział. A potem staraliśmy się prawie rok. Myślę, że mój miał tak dlatego, że on dużo robił zawsze przy małej i w domu ogólnie. Dzielimy się po połowie obowiązkami. Dlatego wiedział ile to pracy i zmęczenia. Widzę po znajomych, że najbardziej do kolejnych dzieci palą się ci faceci, którzy mało co przy nich robią i ogólnie się w domu nie przerabiająWiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2019, 21:33
lady_michu, Krystyna123 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAdry wrote:NIe jesteście gówniarzami hehe, w ogóle nie powinno się tego tak rozpatrywać, pytam z ciekawosci.
Jak ja miałam 24 lata to miałam fiu bździu w głowie,a o dzieciach zaczełam myśleć dopiero w wieku lat 29gdyby nie moj mąż to pewnie ogarnełabym się grubo po 35 urodzinach
Dzięki właśnie mężowi ☺ -
nick nieaktualnyAg1988 wrote:Wy to jesteście do przodu... w wieku 24 lat ja nie wiedziałam co to seks.. heh.. ale ogarniecie Bobasy, a w moim wieku będziecie mieć już luzy i będziecie imprezować
Razem podjęliśmy decyzję o dziecku w tym wieku, w razie gdyby właśnie się nie udało to żeby nie było za późno...
Przepraszam, jeśli kogoś uraziłam -
nick nieaktualnyAdry wrote:hahaha, ja w wieku 24 lat sobie pierwszy wibrator kupilam
Choć nigdy nie zapomnę jak stałam w kauflandzie przy kasie a Pani, około 50 lat, stała przede mną i miała kisc bananów i durexy... 😂 Moja przyjaciółka jak jebła śmiechem to aż się spaliła i uciekła ze wstydu 😂 -
nick nieaktualnyLavende86 wrote:Też raz brałam tą tabletkę 72h po. Zero skutków ubocznych.
Lady - może twój mąż chce, ale jeszcze nie w tym momencie? Albo chce, ale się boi. Albo nie jest sam pewien. Mój miał coś podobnego. Niby chciał, ale mu się nie paliło. On myślał, że od razu zajdę bo tak było za pierwszym razem i twierdził, że można jeszcze poczekać bo jak się zdecydujemy to za 2 tygodnie będę w ciąży. Tak mi powiedział. A potem staraliśmy się prawie rok. Myślę, że mój miał tak dlatego, że on dużo robił zawsze przy małej i w domu ogólnie. Dzielimy się po połowie obowiązkami. Dlatego wiedział ile to pracy i zmęczenia. Widzę po znajomych, że najbardziej do kolejnych dzieci palą się ci faceci, którzy mało co przy nich robią i ogólnie się w domu nie przerabiają
Próbuję mu wytłumaczyć, że lepiej teraz bo nigdy nie wiadomo ile starania potrwają...
Mój mąż jak trzeba to pomoże przy dziecku ale żeby aż tak był zmęczony? Hmm... Myślę, że mój raczej za priorytet teraz stawia mój biznes i działalność gospodarczą... Za bardzo się tym przejmuje. -
nick nieaktualnyAdry wrote:no widzisz, więc masz nade mną znaczną przewagę pod każdym względem, ja mam 33 lata i nadal nie myślę poważnie o życiu
ja miałam swój pierwszy raz w wieku lat 19 i moj mąż (wtedy jeszcze chłopak) był moim pierwszym
a jaka jest średnia wieku inicjacji teraz? 15 ? wiesz, mam córkę nie wiem na co mam się szykować
A co do wieku to chyba różnie. Jesteśmy bardzo zżyci z rodziną męża i tam jest jego kuzynka, która teraz kończy ósmą klasę... To mówi, że dziewczyny niektóre już teraz z łazienek nie wychodzą na przerwach... I że nie szanują siebie... Więc to mówi samo za siebie. Oby to się zmieniło do czasu jak nasze dzieci podrosną! -
lady_michu wrote:O to to! Mój myśli identycznie! Że jak się postaramy to za miesiąc już będę z testem pozytywnym biegała po domu... Bo tak było z synem, złoty strzał, żeśmy się nawet nie spodziewali, że wtedy się uda...
Próbuję mu wytłumaczyć, że lepiej teraz bo nigdy nie wiadomo ile starania potrwają...
Mój mąż jak trzeba to pomoże przy dziecku ale żeby aż tak był zmęczony? Hmm... Myślę, że mój raczej za priorytet teraz stawia mój biznes i działalność gospodarczą... Za bardzo się tym przejmuje.jeszcze trzeba się wstrzelić w owu. Nie stresuj się tak na początku
śluz jak sie jakiś pojawił w trakcie cyklu to pewnie płodny
ja co miesiąc mam różne, raz mega rzadki, raz mega gęsty, raz jak kurze jajko, czasem go nie czuć, czasem mam mokro w gaciach. Co cykl to inaczej
więc nie doszukiwałabym się chyba tutaj jakichś znaków szczególnych - jak coś jest i to w połowie cyklu to na pewno płodny
jak chcesz to mozesz sie wspomóc testami owulacyjnymi LH - mnie pomagają wyznaczyć mniej więcej czas owu
lepiej niż śluz, bo śluz to w sumie żyje własnym życiem. Raz było już po owu (usg), a śluzu dramatycznie dużo
Zozo, lady_michu lubią tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
nick nieaktualny26 lat, wiec na „emeryturze” ale decyzja w pełni świadoma, z przygotowaniem, poprzedzone wizyta u Gina. Nigdy nie czułam presji, tylko bardziej ciekawość.. miałam milion okazji, bo brzydka nie byłam, ale nie chciałam z przypadkowym facetem, a na mojego troche musiałam czekać. Nie żałuje, i tak sie potem rozkręciłam, jestem zadowolona, gdyby tylko teraz było więcej siły ... bo niestety padam na twarz..
Krystyna123, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa mam nadzieje, ze u nas tak bedzie. Wychodze z założenia, ze „lepsze jest wrogiem dobrego” i nie ma sensu tez na sile próbować czegoś nowego. Nie planowałam, ze bede z jednym facetem tylko, ale sie tak poukładało i jest dobrze.
Krystyna123, Frida91 lubią tę wiadomość
-
Nieważne co było ważne co jest teraz. I nie ten pierwszy a ostatni się liczy
Ja trochę zazdroszczę tym którym się udało być tylko z jednym. No alr czasem trzeba trochę żab pocałować żeby znaleźć tego księcia
Krystyna123, lady_michu, LaBellePerle lubią tę wiadomość