X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha niczym nie rozbilam po prostu :P
    Ale on się śmieje ze mnie a ja czasem takie głupoty gadam,ale potem tłumaczę ze to był po prostu taki skrót myślowy! :D

Krystyna123, malutka_mycha lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj bo oni na złość po prostu udają, że nie wiedzą o co chodzi! :D

Krystyna123 lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2019, 20:32

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multi to ile Ci sie udaje spać godzin na dobę?

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krystyna podstępem go wzięłaś, wypomina Ci do teraz? :D

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Lady

Co do objawów.. Śluz plodny, skok temp, krwawienie implantacyjne. Szyjka raz tu raz tu..

Wierz mi że czego szukasz to to znajdziesz. A to są gówno a nie objawy.

Ja miałam co miessc wszystkie objawy owu, łącznie z tym że czułam że jajko pęka, a potem była krew i owu nie było. Pecherzyk nie pękal.

Potem cuaza.. Wsztstkue objawy. Nawet metaliczny posmak w ustach, mdłości... I nic.

Ja wiem ze same się wkrecamy
    Dokładnie. Może zamiast obserwacji to przestać to robić i na spontanie co drugi dzień się kochać

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    wiesz co... a może coś masz nie tak z owulacją? Bo u mnie też długo nie wychodziły i myślałam, że są do tyłka i je już miałam wyrzucać, a potem jak poszłam do ginekologa to się okazało, że owulacji wcale nie mam i dlatego te testy nie wychodzą :( jak wróciły mi owulacje to od razu i testy zaczęły wychodzić jak należy.
    Nie, nie... Mi wychodziły nawet dwa dni przed @ i myślałam, że to ciąża a potem lawina krwi... I mnie znęchęciły do siebie zdradzieckie małpy 😂

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienka z 5 może złapie.

Arienkas83 lubi tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    Lady_michu - ile cykli się staracie? Coś mi się wydaje, że za szybko szukasz w sobie problemów.

Tak, wiem, szukam na siłę wręcz. Tak namiętnie to drugi cykl ale staramy się od grudnia.

• czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady_michu wrote:
    Nie, nie... Mi wychodziły nawet dwa dni przed @ i myślałam, że to ciąża a potem lawina krwi... I mnie znęchęciły do siebie zdradzieckie małpy 😂
    ale w sensie że testy LH?? testy LH nie pokazują ciąży, tylko pokazują owulację. Nie stosuje się ich jako ciążowych, chyba, że chcesz sobie zrobić niepotrzebną nadzieję :D

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady jak się tak stresujesz to może po prostu stres CI przesuwa owulację i nie trafiacie. Może zwykły przypadek i za chwilę się uda ;) jak chcesz to polecam na tym etapie pójść sobie do ginekologa na kilka dni przed tym jak myślisz, że moze byc owulacja, żęby sprawdzić czy jest pęcherzyk i potem zaraz po owulacji też pójść, żeby sprawdzić czy pęcherzyk pękł, czy sie nie wchłonął, czy nie przerósł. No wiesz, w sumie to też po to, żeby sprawdzić czy np. nie staracie się na marne, bo może robią Ci się torbiele czy coś.

Nefre_ ms, lady_michu lubią tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Nóż, tłuczek do mięsa to pikuś. Mi kiedyś karnisz zginą. Do tej pory go nie znalazłam a mieszkanie wcale nie jest duże.
    Historia ze ślubem przezabawna...

Multi znalazłam coś takiego w necie:
    Życie niemowlaka jest ciężkie.
    Płaczesz sobie bo swędzi cię stopa a w odpowiedzi na to dostajesz smoczek...

Nefre_ ms, Frida91, Krystyna123, Multiwitamina, czekamynadzidzie, malutka_mycha, Beatrix_ lubią tę wiadomość

npV2p1.png

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2019, 20:32

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    ale w sensie że testy LH?? testy LH nie pokazują ciąży, tylko pokazują owulację. Nie stosuje się ich jako ciążowych, chyba, że chcesz sobie zrobić niepotrzebną nadzieję :D
    Są przypadki, że wykrywają ciążę ale nie zawsze. Nie mniej jednak były pozytywne lh nawet przed okresem

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    Lady jak się tak stresujesz to może po prostu stres CI przesuwa owulację i nie trafiacie. Może zwykły przypadek i za chwilę się uda ;) jak chcesz to polecam na tym etapie pójść sobie do ginekologa na kilka dni przed tym jak myślisz, że moze byc owulacja, żęby sprawdzić czy jest pęcherzyk i potem zaraz po owulacji też pójść, żeby sprawdzić czy pęcherzyk pękł, czy sie nie wchłonął, czy nie przerósł. No wiesz, w sumie to też po to, żeby sprawdzić czy np. nie staracie się na marne, bo może robią Ci się torbiele czy coś.
    Wiem, właśnie zapisuje się dzisiaj do gina

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Lady.

Wg mnie masz dwa wyjścia

1. Idziesz na spontan seks co dwa dni napelnym luzie i nie patrzysz nawet na śluz.. Test ciążowy robisz w terminie @.

2. Jeżeli pkt 1 jest niemożliwy bo już sfiksowalas, idziesz do lekarza jak mówi czekamy, przed owulacja czy jest jajko i po czy pękło..
    Bo możesz w ogóle owu nie miec, może Ci pecherzyk nue pekac, mogą robić się torbiele czynności owe i cala robota do kitu.
    Tak zrobię ☺ dziękuję!

• Iza-K Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    1. Idziesz na spontan seks co dwa dni napelnym luzie i nie patrzysz nawet na śluz.. Test ciążowy robisz w terminie @.
    To chyba jest właśnie najtrudniejsze, żeby nie zafiksować. U nas w tamtym roku przez dwa cykle uprawialiśmy cykl CODZIENNIE (serio!). Na zasadzie - że statystycznie któryś plemnik musi trafić. Okazało się, że nie musi.
    w końcu nawet mąż, który zawsze na ochotę na seks, powiedział: "Może dzisiaj zrobimy sobie przerwę?).

To jest chyba najtrudniejsze, żeby seks traktować jako przyjemność, a nie kolejną próbę zajścia w ciążę.

Nefre_ ms, Krystyna123 lubią tę wiadomość

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza-K wrote:
    To chyba jest właśnie najtrudniejsze, żeby nie zafiksować. U nas w tamtym roku przez dwa cykle uprawialiśmy cykl CODZIENNIE (serio!). Na zasadzie - że statystycznie któryś plemnik musi trafić. Okazało się, że nie musi.
    w końcu nawet mąż, który zawsze na ochotę na seks, powiedział: "Może dzisiaj zrobimy sobie przerwę?).

To jest chyba najtrudniejsze, żeby seks traktować jako przyjemność, a nie kolejną próbę zajścia w ciążę.
    no to im dlużej się starasz, tym seks zaczyna być przykrym obowiązkiem, a nie przyjemnością :(
    ja po 1,5 roku starań miałam już serdecznie dosyć i na męża nie mogłam patrzeć. Zresztę pewnie w dwie strony to działało, a jak się bliżały dni płodne to mi się wymiotować chcialo na samą myśl, że trzeba się seksić... I tak jeszcze kilka miesięcy przeciągnęłam i obecnie mam chwilę upragnionej przerwy od seksu :) zaczyna się właśnie drugi cykl bez starań... jak przyjemnie :D

Krystyna123, Iza-K lubią tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady_michu wrote:
    Są przypadki, że wykrywają ciążę ale nie zawsze. Nie mniej jednak były pozytywne lh nawet przed okresem
    no tak, czasem się zdarza. CZASEM. Dlatego po co sobie robić niepotrzebną nadzieję ;)

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nadal lubię, ale sie nie zmuszamy.. takze u nas to 2razy w tygodniu średnio. Wyjątkiem sa cykle stymulowane... wtedy „zachęcam” Męża i siebie do tego..

‹‹ 1022 1023 1024 1025 1026 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ