Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNefre_ ms wrote:Lady
Co do objawów.. Śluz plodny, skok temp, krwawienie implantacyjne. Szyjka raz tu raz tu..
Wierz mi że czego szukasz to to znajdziesz. A to są gówno a nie objawy.
Ja miałam co miessc wszystkie objawy owu, łącznie z tym że czułam że jajko pęka, a potem była krew i owu nie było. Pecherzyk nie pękal.
Potem cuaza.. Wsztstkue objawy. Nawet metaliczny posmak w ustach, mdłości... I nic.
Ja wiem ze same się wkrecamy -
nick nieaktualnyczekamynadzidzie wrote:wiesz co... a może coś masz nie tak z owulacją? Bo u mnie też długo nie wychodziły i myślałam, że są do tyłka i je już miałam wyrzucać, a potem jak poszłam do ginekologa to się okazało, że owulacji wcale nie mam i dlatego te testy nie wychodzą
jak wróciły mi owulacje to od razu i testy zaczęły wychodzić jak należy.
-
nick nieaktualny
-
lady_michu wrote:Nie, nie... Mi wychodziły nawet dwa dni przed @ i myślałam, że to ciąża a potem lawina krwi... I mnie znęchęciły do siebie zdradzieckie małpy 😂Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Lady jak się tak stresujesz to może po prostu stres CI przesuwa owulację i nie trafiacie. Może zwykły przypadek i za chwilę się uda
jak chcesz to polecam na tym etapie pójść sobie do ginekologa na kilka dni przed tym jak myślisz, że moze byc owulacja, żęby sprawdzić czy jest pęcherzyk i potem zaraz po owulacji też pójść, żeby sprawdzić czy pęcherzyk pękł, czy sie nie wchłonął, czy nie przerósł. No wiesz, w sumie to też po to, żeby sprawdzić czy np. nie staracie się na marne, bo może robią Ci się torbiele czy coś.
Nefre_ ms, lady_michu lubią tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Cześć dziewczyny
Nóż, tłuczek do mięsa to pikuś. Mi kiedyś karnisz zginą. Do tej pory go nie znalazłam a mieszkanie wcale nie jest duże.
Historia ze ślubem przezabawna...
Multi znalazłam coś takiego w necie:
Życie niemowlaka jest ciężkie.
Płaczesz sobie bo swędzi cię stopa a w odpowiedzi na to dostajesz smoczek...
Nefre_ ms, Frida91, Krystyna123, Multiwitamina, czekamynadzidzie, malutka_mycha, Beatrix_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyczekamynadzidzie wrote:ale w sensie że testy LH?? testy LH nie pokazują ciąży, tylko pokazują owulację. Nie stosuje się ich jako ciążowych, chyba, że chcesz sobie zrobić niepotrzebną nadzieję
-
nick nieaktualnyczekamynadzidzie wrote:Lady jak się tak stresujesz to może po prostu stres CI przesuwa owulację i nie trafiacie. Może zwykły przypadek i za chwilę się uda
jak chcesz to polecam na tym etapie pójść sobie do ginekologa na kilka dni przed tym jak myślisz, że moze byc owulacja, żęby sprawdzić czy jest pęcherzyk i potem zaraz po owulacji też pójść, żeby sprawdzić czy pęcherzyk pękł, czy sie nie wchłonął, czy nie przerósł. No wiesz, w sumie to też po to, żeby sprawdzić czy np. nie staracie się na marne, bo może robią Ci się torbiele czy coś.
-
nick nieaktualnyNefre_ ms wrote:Lady.
Wg mnie masz dwa wyjścia
1. Idziesz na spontan seks co dwa dni napelnym luzie i nie patrzysz nawet na śluz.. Test ciążowy robisz w terminie @.
2. Jeżeli pkt 1 jest niemożliwy bo już sfiksowalas, idziesz do lekarza jak mówi czekamy, przed owulacja czy jest jajko i po czy pękło..
Bo możesz w ogóle owu nie miec, może Ci pecherzyk nue pekac, mogą robić się torbiele czynności owe i cala robota do kitu. -
Nefre_ ms wrote:1. Idziesz na spontan seks co dwa dni napelnym luzie i nie patrzysz nawet na śluz.. Test ciążowy robisz w terminie @.
w końcu nawet mąż, który zawsze na ochotę na seks, powiedział: "Może dzisiaj zrobimy sobie przerwę?).
To jest chyba najtrudniejsze, żeby seks traktować jako przyjemność, a nie kolejną próbę zajścia w ciążę.Nefre_ ms, Krystyna123 lubią tę wiadomość
-
Iza-K wrote:To chyba jest właśnie najtrudniejsze, żeby nie zafiksować. U nas w tamtym roku przez dwa cykle uprawialiśmy cykl CODZIENNIE (serio!). Na zasadzie - że statystycznie któryś plemnik musi trafić. Okazało się, że nie musi.
w końcu nawet mąż, który zawsze na ochotę na seks, powiedział: "Może dzisiaj zrobimy sobie przerwę?).
To jest chyba najtrudniejsze, żeby seks traktować jako przyjemność, a nie kolejną próbę zajścia w ciążę.
ja po 1,5 roku starań miałam już serdecznie dosyć i na męża nie mogłam patrzeć. Zresztę pewnie w dwie strony to działało, a jak się bliżały dni płodne to mi się wymiotować chcialo na samą myśl, że trzeba się seksić... I tak jeszcze kilka miesięcy przeciągnęłam i obecnie mam chwilę upragnionej przerwy od seksuzaczyna się właśnie drugi cykl bez starań... jak przyjemnie
Krystyna123, Iza-K lubią tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
lady_michu wrote:Są przypadki, że wykrywają ciążę ale nie zawsze. Nie mniej jednak były pozytywne lh nawet przed okresemPrawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
nick nieaktualny