X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha niczym nie rozbilam po prostu :P
    Ale on się śmieje ze mnie a ja czasem takie głupoty gadam,ale potem tłumaczę ze to był po prostu taki skrót myślowy! :D

nick nieaktualny, malutka_mycha lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 🩷
    Synek 10.2022 💙
    Synek 02.2026 🩵
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj bo oni na złość po prostu udają, że nie wiedzą o co chodzi! :D

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 🩷
    Synek 10.2022 💙
    Synek 02.2026 🩵
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2019, 20:32

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multi to ile Ci sie udaje spać godzin na dobę?

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krystyna podstępem go wzięłaś, wypomina Ci do teraz? :D

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Lady

Co do objawów.. Śluz plodny, skok temp, krwawienie implantacyjne. Szyjka raz tu raz tu..

Wierz mi że czego szukasz to to znajdziesz. A to są gówno a nie objawy.

Ja miałam co miessc wszystkie objawy owu, łącznie z tym że czułam że jajko pęka, a potem była krew i owu nie było. Pecherzyk nie pękal.

Potem cuaza.. Wsztstkue objawy. Nawet metaliczny posmak w ustach, mdłości... I nic.

Ja wiem ze same się wkrecamy
    Dokładnie. Może zamiast obserwacji to przestać to robić i na spontanie co drugi dzień się kochać

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    wiesz co... a może coś masz nie tak z owulacją? Bo u mnie też długo nie wychodziły i myślałam, że są do tyłka i je już miałam wyrzucać, a potem jak poszłam do ginekologa to się okazało, że owulacji wcale nie mam i dlatego te testy nie wychodzą :( jak wróciły mi owulacje to od razu i testy zaczęły wychodzić jak należy.
    Nie, nie... Mi wychodziły nawet dwa dni przed @ i myślałam, że to ciąża a potem lawina krwi... I mnie znęchęciły do siebie zdradzieckie małpy 😂

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienka z 5 może złapie.

Arienkas83 lubi tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    Lady_michu - ile cykli się staracie? Coś mi się wydaje, że za szybko szukasz w sobie problemów.

Tak, wiem, szukam na siłę wręcz. Tak namiętnie to drugi cykl ale staramy się od grudnia.

• czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady_michu wrote:
    Nie, nie... Mi wychodziły nawet dwa dni przed @ i myślałam, że to ciąża a potem lawina krwi... I mnie znęchęciły do siebie zdradzieckie małpy 😂
    ale w sensie że testy LH?? testy LH nie pokazują ciąży, tylko pokazują owulację. Nie stosuje się ich jako ciążowych, chyba, że chcesz sobie zrobić niepotrzebną nadzieję :D

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady jak się tak stresujesz to może po prostu stres CI przesuwa owulację i nie trafiacie. Może zwykły przypadek i za chwilę się uda ;) jak chcesz to polecam na tym etapie pójść sobie do ginekologa na kilka dni przed tym jak myślisz, że moze byc owulacja, żęby sprawdzić czy jest pęcherzyk i potem zaraz po owulacji też pójść, żeby sprawdzić czy pęcherzyk pękł, czy sie nie wchłonął, czy nie przerósł. No wiesz, w sumie to też po to, żeby sprawdzić czy np. nie staracie się na marne, bo może robią Ci się torbiele czy coś.

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Nóż, tłuczek do mięsa to pikuś. Mi kiedyś karnisz zginą. Do tej pory go nie znalazłam a mieszkanie wcale nie jest duże.
    Historia ze ślubem przezabawna...

Multi znalazłam coś takiego w necie:
    Życie niemowlaka jest ciężkie.
    Płaczesz sobie bo swędzi cię stopa a w odpowiedzi na to dostajesz smoczek...

nick nieaktualny, Frida91, nick nieaktualny, Multiwitamina, czekamynadzidzie, malutka_mycha, Beatrix_ lubią tę wiadomość

npV2p1.png

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2019, 20:32

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    ale w sensie że testy LH?? testy LH nie pokazują ciąży, tylko pokazują owulację. Nie stosuje się ich jako ciążowych, chyba, że chcesz sobie zrobić niepotrzebną nadzieję :D
    Są przypadki, że wykrywają ciążę ale nie zawsze. Nie mniej jednak były pozytywne lh nawet przed okresem

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    Lady jak się tak stresujesz to może po prostu stres CI przesuwa owulację i nie trafiacie. Może zwykły przypadek i za chwilę się uda ;) jak chcesz to polecam na tym etapie pójść sobie do ginekologa na kilka dni przed tym jak myślisz, że moze byc owulacja, żęby sprawdzić czy jest pęcherzyk i potem zaraz po owulacji też pójść, żeby sprawdzić czy pęcherzyk pękł, czy sie nie wchłonął, czy nie przerósł. No wiesz, w sumie to też po to, żeby sprawdzić czy np. nie staracie się na marne, bo może robią Ci się torbiele czy coś.
    Wiem, właśnie zapisuje się dzisiaj do gina

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Lady.

Wg mnie masz dwa wyjścia

1. Idziesz na spontan seks co dwa dni napelnym luzie i nie patrzysz nawet na śluz.. Test ciążowy robisz w terminie @.

2. Jeżeli pkt 1 jest niemożliwy bo już sfiksowalas, idziesz do lekarza jak mówi czekamy, przed owulacja czy jest jajko i po czy pękło..
    Bo możesz w ogóle owu nie miec, może Ci pecherzyk nue pekac, mogą robić się torbiele czynności owe i cala robota do kitu.
    Tak zrobię ☺ dziękuję!

• Iza-K Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    1. Idziesz na spontan seks co dwa dni napelnym luzie i nie patrzysz nawet na śluz.. Test ciążowy robisz w terminie @.
    To chyba jest właśnie najtrudniejsze, żeby nie zafiksować. U nas w tamtym roku przez dwa cykle uprawialiśmy cykl CODZIENNIE (serio!). Na zasadzie - że statystycznie któryś plemnik musi trafić. Okazało się, że nie musi.
    w końcu nawet mąż, który zawsze na ochotę na seks, powiedział: "Może dzisiaj zrobimy sobie przerwę?).

To jest chyba najtrudniejsze, żeby seks traktować jako przyjemność, a nie kolejną próbę zajścia w ciążę.

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza-K wrote:
    To chyba jest właśnie najtrudniejsze, żeby nie zafiksować. U nas w tamtym roku przez dwa cykle uprawialiśmy cykl CODZIENNIE (serio!). Na zasadzie - że statystycznie któryś plemnik musi trafić. Okazało się, że nie musi.
    w końcu nawet mąż, który zawsze na ochotę na seks, powiedział: "Może dzisiaj zrobimy sobie przerwę?).

To jest chyba najtrudniejsze, żeby seks traktować jako przyjemność, a nie kolejną próbę zajścia w ciążę.
    no to im dlużej się starasz, tym seks zaczyna być przykrym obowiązkiem, a nie przyjemnością :(
    ja po 1,5 roku starań miałam już serdecznie dosyć i na męża nie mogłam patrzeć. Zresztę pewnie w dwie strony to działało, a jak się bliżały dni płodne to mi się wymiotować chcialo na samą myśl, że trzeba się seksić... I tak jeszcze kilka miesięcy przeciągnęłam i obecnie mam chwilę upragnionej przerwy od seksu :) zaczyna się właśnie drugi cykl bez starań... jak przyjemnie :D

nick nieaktualny, Iza-K lubią tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady_michu wrote:
    Są przypadki, że wykrywają ciążę ale nie zawsze. Nie mniej jednak były pozytywne lh nawet przed okresem
    no tak, czasem się zdarza. CZASEM. Dlatego po co sobie robić niepotrzebną nadzieję ;)

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nadal lubię, ale sie nie zmuszamy.. takze u nas to 2razy w tygodniu średnio. Wyjątkiem sa cykle stymulowane... wtedy „zachęcam” Męża i siebie do tego..

‹‹ 1022 1023 1024 1025 1026 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ