X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienkas83 wrote:
    Mycha o to mi właśnie chodziło. Ja tam byłam z synkiem parę dni na oddziale chirurgiczno urologicznym. Miał zabieg na siusiaku w narkozie. Spałam na takim łóżku polowym przy łóżku synka, całkiem wygodnie. Już nie pamiętam czy się płaciło ale chyba nie. Osobno na oddziale była kuchnia dla rodziców z lodówką i mikrofalówką. Prysznice spoko - syfu nie było.W pokoju była nawet taka mała wanna dla dziecka, pokoje 2,3 osobowe. Na dole szpitala 2 "restauracje" całkiem spoko jedzenie. Do tego sklepiki też.
    No mam nadzieje ze mi też się uda tam zaczepic, przecież taki maluch nie może zostać sam. Oby ona chociaż jak najszybciej dostała to miejsce i zaczęli ja diagnozowac.

f1d9680377.png

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    A mi doszła kolejna "fajna" dolegliwość ciążowa, której nie kojarzę z pierwszej ciąży, a mianowicie mam wrażenie, że często brakuje mi tchu. I to nie jak chodzę czy się wysilam tylko jak siedzę lub jestem w pozycji półleżącej. Jakbym miała uciśnięte płuca choć to raczej niemożliwe na takim etapie. Leżenie na boku daje ulgę. W tej ciąży mam wszystko po kolei jak leci :-D No ale mały fika i wynagradza matce te niewygody. Trzeba przeżyć.
    Też to miałam, ale faktycznie chyba troszkę później :) i też właśnie jak siedziałam a nie jak chodzilam

Lavende86 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do maskotek to my się topimy w maskotkach. Ma chyba te wszystkie świeżaki, do tego sporo maskotek z Minecraft i pełno innych. Mimo że chłopczyk to kocha maskotki. Najukochańsza to taki żółwik kupiony ma Krecie.

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry bo luz luzem ale nikt nie lubi przebywać w nieogarnietym mieszkaniu. Na dłuższą metę to się sprawdza tylko u syfiarzy. Wcale Ci się nie dziwię że wolalas te dwa wolne dni przeznaczyć na porządki, co to za przyjemność odpoczywać w takich warunkach.
    I podoba mi się zdanie że odpoczniesz w pracy 🤣🤣🤣
    Ale Ty oczywiście jak już się zabrałas do roboty to na 1000% :D nawet firanke skrocilas :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2019, 23:09

Adry lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienkas83 wrote:
    Też tak mam już od dawna, a teraz to już często leżenie na boku nie pomaga. Lepiej mi się dycha na prawym niż na lewym.
    No to nie jestem sama :-P Tak mi się fajnie spało, a mała zerwała mnie z łóżka. Wyła strasznie i mówiła coś bez sensu. Chyba znowu zły sen. Troche zajęło zanim doszła do siebie. Jeszcze na nocnik itd... no i po spanku.
    A mąż nadal w pracy. Wraca po 2:00 dopiero. Obym zasnęła. U nas leje deszcz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2019, 00:39

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Beatrix_ Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 01:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko a jak sie czujesz po cc? Z tym kp jak masz sile to walcz. Ja walczylam z laktatorem ale szczerze to nie dalam rady odciagac po kazfym karmieniu. Koszmarem dla mnie bylo odciaganie trzy razy dziennie. Troche bujnelam tą laktacje ale czy wystarczająco? Nie wiem. Jak masz sie tym frustrowac to moim zdaniem nie ma co. Do tego dochodzi jeszcze czas. Mm to nie samo zło jak opowiadaja ;) Polecam do picia femaltiker. Trzymajcie sie cieplutko.

6dbd72f665.png

h4zp9jcg0106napq.png
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 01:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2019, 22:59

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 02:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multi - witaj w krainie rodziców. Krainie niespania :-) Ale za to ile pięknych wschodów słońca obejrzysz ;-) Ja sobie tłumaczę, że przynajmniej nie będzie szoku przy drugim bo i tak nie śpię :-D Teraz zasnąć nie mogę......... Policzę barany :-P

Adry, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 03:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2019, 22:59

Lavende86 lubi tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już dawno zapomniałam że miałam cesarke. Już mi się sny erotyczne śpią. Z kondycja pewnie słabo bo jednak szpital to nie jest dobre muejsce na wyrabiania jej, może za kilka tygodni w końcu uda nam się wyjść na spacer.

Beatrix no ja teraz w ogóle nie karmie tylko odciągac co 2,3 godz. I o ile w szpitalu i tak nie mam co robić to w domu już może być ciężko. Później te części umyć, wyparzyc i człowiek za chwilę musiałby znowu siadać do laktator. Ale dziś w nocy poszłam do małej, była niespokojne więc dałam jej pierś i jak była taka oprzniona to nawet fajnie udało jej się zassac i nie ulewala. To może to jest sposób, odciągnąć pierwsze Mleko które leci szybko i dopiero ja dostawiać.

Jakiemacie plany na majówkę? W całej Polsce ma być taka beznadziejna pogoda?

f1d9680377.png
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Adry bo luz luzem ale nikt nie lubi przebywać w nieogarnietym mieszkaniu. Na dłuższą metę to się sprawdza tylko u syfiarzy. Wcale Ci się nie dziwię że wolalas te dwa wolne dni przeznaczyć na porządki, co to za przyjemność odpoczywać w takich warunkach.
    I podoba mi się zdanie że odpoczniesz w pracy 🤣🤣🤣
    Ale Ty oczywiście jak już się zabrałas do roboty to na 1000% :D nawet firanke skrocilas :D
    ja też sprzątałam, bo już nie było gdzie się ruszyć :D
    ale czy u was też tak jest? wczoraj pięknie czyściutko a dzisiaj juz burdel na stoliku :/ i kiedy to sie robi :/ chyba jak śpię i nie widzę...

Multiwitamina lubi tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:

Jakiemacie plany na majówkę? W całej Polsce ma być taka beznadziejna pogoda?
    CHyba w całej Polsce deszczowo :(

Do nas przyjeżdzają znajomi. Właściwie to cholera wie czy przyjeżdżają. Nie wiedzą kiedy (już nie mówiąc o której godzinie) i w sumie to nie wiedzą też czy w ogóle przyjadą. Miło się tak umawiac. I teraz czekaj sobie na znajomych całą majówkę bo może przyjadą... i co? nie bedzie cie w domu to obraza majestatu, bo przecież z daleka przyjeżdzają. Ja nie wiem, dla mnie to jest mega brak szacunku. Przyjeżdzać i się nie umówić/nie zapowiedzieć. Nie mogę nic sobie zaplanować na majówkę, bo musze być przygotowana na ich przyjazd. Ja rozumiem, że ktoś jest przejazdem, nie planował, tak wyszło i dzwoni nagle czy masz czas sie spotkać. Ok jeszcze to rozumiem. Ale z nimi to jest tak zawsze. Ostatnio zadzwonili 2h przed że są, gdzie ich prosiłam, żeby dac znać chociaz dzień wcześniej, żeby chociaz mieszkanie ogarnąć. I co? Oczywiście byłam w pracy, bo kto normalny przyjeżdza w dzień roboczy o godz 15 bez zapowiedzi... I z nimi tak jest zawsze odkąd ich znam. Poprawka - z tym gościem tak jest bo dziewczyna dopóki gośćia nie poznała to była normalna. Ale teraz wszystko jest podporządkowane pod niego. Ja nie wiem jak można się tak zakochać, zeby nie mieć swojego zdania. Nie ogarniam ludzi. I co? Oczywiście dzisiaj poniedziałek i nic, żadnej wiadomości. Chyba ich oleję i sobie coś zorganizujemy z mężem, a jak przyjadą i bedziemy to będą mieli szczęście, a jak nie to trudno. Kij im w ucho :P

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • Beatrix_ Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My oplacilismy kwaterki w Krynicy Górskiej ale jak zostanie taka pogoda 10 stopni i deszcz to nie jedziemy bo nie ma sensu. Tylko utkniemy na kwaterach. Najgorzej bo zachecilismy rez znajomych a teraz nie pojedziemy ale oni yo sie cieplo ubiora i gdzies pójdą a my z malutka to bez pogody to lipa. Postanowilismy ze zrobimy najwyzej jednodniowa wycieczke jak sie przypadkiem pogoda poprawi.

6dbd72f665.png

h4zp9jcg0106napq.png

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2019, 23:00

czekamynadzidzie lubi tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A niestety jest bardzo dużo takich ludzi którzy właśnie się spóźniaja, dostaje białej gorączki, ja jestem przed czasem a jak już mi się zdarzy to jest mi tak głupio że trzy razy przepraszam. Na szczęście mąż ma podobne podejście. Na początku naszej znajomości miał takich kumpli którzy jak poznali swoje dziewczyny to nagle stali się strasznie zajeci. My organizowalismy imprezę a oni przychodzi spóźnienie 2-3 godz a po godzinie wychodzili. No szlag człowieka trafić może, ja się naszykowalam jedzenia, mąż się cieszył że starych kumpli zobaczy a oni mają cię w dupie. No i kontakt na szczęście się urwał.

czekamynadzidzie lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Uwielbiam Cię czytać jak się irytujesz :P
    Ja się nie irytuję tylko śmieję z tego :-D hihi
    Moja też już lepiej śpi tak ogólnie, ale jak coś jej dolega to różnie bywa. Niby jest już ok, ale z brzuchem nie doszła do siebie w 100%. Jeszcze resztki wychodzą z niej, że tak powiem ;-) No ale dziś mam nadzieję, że będzie już całkiem ok. Rano aż się domagała śniadania więc apetyt wraca :-)

malutka_mycha lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas lało całą noc i ma padać chyba do piątku :-/ Także lipa. Teraz też słyszę, że coś pada. Przysnęło mi się rano. Ups. Mąż z małą, a mi się film urwał. Idę na śniadanie i go zmienić.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2019, 23:00

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma miejsca :(

f1d9680377.png

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalej czekamy, znowu jutro będą dzwonić. I tak póki się miejsce nie zwolni. Ocipieje tu :(

f1d9680377.png
‹‹ 1060 1061 1062 1063 1064 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ