Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja ważę mniej niż w 22 tc
Nie wiem co się dzieje... Teraz boję się, że z dzieckiem coś nie tak. Nie rośnie czy co? Wchodzę dziś na wagę i szok. Fakt, że jem mniej bo mdłości i zgaga, ale nie głodzę się przecież. Dziś na śniadanie cała bułka z serem, wędliną, pomidorem i jajkiem. Kurde. Zobaczymy. Wszyscy mówią, że cała chudnę - nogi, dupa, rece itd, a brzuch rośnie. No ale trochę się zdziwiłam...
-
Zozo wrote:Czekamy to zadzwon do nich czy się określili czy nie bo wyjeżdżasz. Podziwiam za taki spokój mnie też zawsze takie coś wkurrr albo jak czekam na znajomych powiedzmy na 19 a oni kurde się spóźniaja po 2 lub 3 godziny no masakra. Do nas maja 10min drogi naeet mniej. Nie nawidze spóźniania i ja zawsze też jestem przed czasem
malutka_mycha lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Adry wrote:ja to w ogóle nie rozumiem czekamy, zadzwoń do kolezanki i niech się okresli
łaske jej robisz czy ona Tobie?
Twój dom, Twoje zasady, a nie zasady gości, masz sobie psuć weekend przez jakieś ę, ą?
Jakby ktoś do mnie bez zapowiedzi o 15 przyjechał to by klamke pocałował i koczowałby pod blokiem do 17nawet telefonu nie odebrałam, bo zobaczyłam dopiero jak skończyłam pracę czyli o 20 i wtedy dopiero oddzwoniłam
no już jej pisałam, żeby się okresliła, ale "ona nie wie". Dramat z nimi naprawdę. Jedni jedynie tacy znajomi. W sumie moja taka najbliższa przyjaciółka ze studiów. Dawno ich nie widzieliśmy, mieszkamy duże km od siebie i w sumie to zależy mi, żeby się spotkać. No ale jak oni tacy sa to chyba pewnych rzeczy się nie przeskoczy. Myślałam, że dziecko ich czegoś nauczy - a gucio. Jak byli nieodpowiedzialni, tak są do tej porynaprawdę czasem się zastanawiam jak oni w dorosłym swiecie funkcjonują. Nie do pojęcia.
Adry lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Lavende86 wrote:A ja ważę mniej niż w 22 tc
Nie wiem co się dzieje... Teraz boję się, że z dzieckiem coś nie tak. Nie rośnie czy co? Wchodzę dziś na wagę i szok. Fakt, że jem mniej bo mdłości i zgaga, ale nie głodzę się przecież. Dziś na śniadanie cała bułka z serem, wędliną, pomidorem i jajkiem. Kurde. Zobaczymy. Wszyscy mówią, że cała chudnę - nogi, dupa, rece itd, a brzuch rośnie. No ale trochę się zdziwiłam...
Pomysl logicznie - dziecko ma tylko ileś tam gram. Przecież na pewno nie schudło. Ile gram więcej mogło zyskac w ciągu 3 tygodni? 100g więcej? 200 g? Ponoć gdzieś czytałam, że to, że kobieta tyje czy chudnie w ciązy nie ma zbyt dużego wpływu na przyrost dziecka w początkowych etapach, bo głównie dziecko zyskuje masę w 3cim trymestrze i dopiero wtedy się mozna martwić.Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Multi wiem, ale wiesz jak jest w szpitalu. I jeszcze nic nie robią więc to jest tylko czekanie dla czekania. Co innego gdyby ja badali.
Adry albo będę dojeżdżać a jeżeli będzie możliwość to gdzieś na łóżku polowym. Ale pacjentka już nie będę.
Multi zazdroszczę chwil z mężem. Ja się oderwać od mojego nie mogę jak przyjeżdża więc jak już nam będzie dane to wykorzystam go na maksa.
Lavende dobrze dziewczyny prawa, dziecko jest malutkie, nie zauważyła byś różnicy na wadze gdyby nie przybierało. Po prostu Tobie mdłości dały w kość, futruj się. -
Nefre ale to na inny oddział mnie przyjmą
A szpitale normalnie pracują, myślę że weekend majowy nie ma tu nic do rzeczy. Ale dostałam Malutka do pokoju, ma taki przenośny aparat który ja monitoruje. Więc jest lepiej niż było.Nefre_ ms, emdar lubią tę wiadomość
-
Lavende ja schudłam 3 kg jak zaczęłam leżeć i dopiero teraz przybieram.
Ja jutro na ktg do szpitala idę. Miałam takie ala prenatalne z przepływami, narządy i trochę mu za szybko biło serducho choć też wariował w trakcie i kopał. Tętno 165. Reszta w porządku wyszła te przepływy itd. Wtedy jak byłam w szpitalu to też tak bywało że do 180 dochodziło jak wariował. Jak mu śpiewałam i się uspokajał to miał 140/150.
Do tego mam grzybicę więc stąd te dolegliwości. Ja nie widziałam serka ale teraz jak przyszłam do domu to faktycznie jest bo mi tam w końcu grzebał więc wypłynęło.
Szyjka bez zmian 13mm o tyle dobrze. Na CRP nic nie dostałam bo już za dużo tych antybiotyków. Mam powtórzyć CRP so następnej wizyty tj 13.05. Na razie mam grzyba wyleczyć. Zobaczę co mi jeszcze powie jutro w szpitalu, może mnie tam zatrzyma. Oby ktg było ok.
Mały waży 2kg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2019, 15:47
malutka_mycha lubi tę wiadomość
-
Ja się martwię tym CRP, może to też od tego grzyba. Jutro jeszcze raz podpytam czy to tak bezpiecznie bez antybiotyku. Tak samo o posiew się zapomniałam spytać, pewnie nie zrobił przez tego grzyba albo zapomniał. Jeny już chcę następny tydzień. Boję sie teraz bo synek rodził się jakby w niedzielę tj 33tc+3 dni.
-
Pewnie ze mi sie chce ruszac. Zostaniemy tylko zwg ns pogodę bo jak mam siedziec na kwaterze to mam w nosie. Ja duzo wyjezdzalam przed ciaza. W ciaz tez bylam w Angli i Zakopcu. Teraz z malutka tez nie chce rezygnowac z wyjazdow. Uwielbiam podrozowanie 😁
malutka_mycha, czekamynadzidzie, Nefre_ ms lubią tę wiadomość
-
Czekamy - tą utratą wagi już się nie przejmuję. Nie mam na to czasu
Może faktycznie u mnie ciąża to dobra kuracja odchudzająca
Arienka - mo to spory już ten twój syneczekPonad 2kg to już ładnie. Stres chyba Ci już opadł bo czuję, że do terminu go donisisz
A z CRP to zaufaj lekarzowi. Myślę, że on wie co robi.
U nas cały dzień pada. Byliśmy u siostry. Mała pobawiła się fajnie z kuzynem. Jak oni się kochają! Aż miło się patrzy. Coraz lepiej się razem bawią.Arienkas83 lubi tę wiadomość