Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Multiwitamina wrote:Wróbel a Twoja malutka ma tak że np. Jak zaśnie i się nagle przenoszą z rączkami do góry i mocny wystraszona płacz? Mój mi tak kilka razy zrobił, albo jak od piersi to odezwę na pieluche w nocy. Jakby coś złego mu się przyśniło
No ja nie wiem czy takim maluchom się coś śni i czy zdają sobie sprawę z tych snów. Może po prostu nagły ból brzuszka tj gazy czy wzdęcia.
Mój miał takie coś jak miał koło roku czy 1,5. Przeważnie codziennie budził się z krzykiem po 40 minutach wieczornego zaśnięcia. Krzyk taki jakby go obdzierali. Potem dość szybko zasypiał znowu.

-
Tak jest gdy się nie karmi. Ja dostałam @ po 7 tygodniach od porodu.Wróbel wrote:No szybko, co poradzić. Lekarz mnie oglądał parę dni temu, zrobił USG i mówił że wszystko ok. i wygląda to na okres. Tylko że to już długo trwa i zastanawiam się czy to normalne.
-
o nie Multi ale wam się majówka szykuje
oby wszystko było dobrze!
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
A ja jeszcze za chwilę do pracy lecę . Dziś długo, ale za to jutro wolne
jak ja to kocham
w czwartek też pracuję, na dwie zmiany za koleżankę, ale co tam - piątek znowu wolne 
u mnie słonecznie, chodzę bez kurtki po dworze!
a jutro ognicho - oby była pogoda , bo wyjdzie lipa
już kiełby kupiłam
dawno nie jadłam kiełbaski z ogniska
nie mogę sie doczekać, byle by nie padało 
wyniki pierwszego wymazu dopiero po majówce - uwielbiam to
malutka_mycha lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Multi jak tam? Dostał naświetlania czy jakieś leki? Taka żółtaczka to nic groźnego. Mój miał 2 razy naświetlania a i tak w domu długo był żółty.
Ja byłam na tym ktg właśnie walizkę wypakowuję bo byłam przygotowana jakby mnie zatrzymali. Ale wsio ok!
Jak brykał to maks 170 było potem zaczęłam mu śpiewać i nucić po cichu to się uspokajał i tętno od 130 do 150 także git.
Mój gin powiedział że bardzo ładnie.
Obok była babka z facetem, dopiero co urodziła syneczka. O Boziu jakie maleństwo no łzy mi poleciały taki słodziutki jeszcze golutki. W 36tc urodziła synek 2900 to mój miał 2662 to jeszcze mniejszy był, już zapomniałam jakie to maleństwo słodkie. Miałam ochotę uciekać bo takie odczucia macierzyńskie.
Jeszcze jak zaczął tak kwilić i go położna wzięła na ręce to tak się skulił w kulkę no myślałam że nie wytrzymie.
czekamynadzidzie, malutka_mycha lubią tę wiadomość

-
Multi - dobrze, że z małym wszystko ok.
Byłam dziś na wizycie. Wszystko ok. Mały rośnie prawidłowo, szyjka długa, wyniki ok. Kolejna za miesiąc. Za 2 tygodnie badania krwi i mam dostać immunoglobulinę.
Wychodzi na to, że ja chudnę, a młody tyje
Dąbrą współpracę mamy
Synuś zrobi z mamy laskę hihihi
Arienkas83, Multiwitamina, Zozo, czekamynadzidzie, malutka_mycha lubią tę wiadomość
-
No narazie od początku ciąży mam na plusie 2,9kg. Wydaje mi się, że jem normalnie. Mały chyba dużo wysysa. Fakt faktem, że apetytu za bardzo nie mam i jem posiłki bo muszę. Co zjem to mi niedobrze albo mam zgagę. Na nic tak na codzień nie mam ochoty.
Dziś już odliczam aż pójdę spać. Jestem wykończona. Jeszcze trochę i do łóżka