Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Multiwitamina wrote:Wróbel a Twoja malutka ma tak że np. Jak zaśnie i się nagle przenoszą z rączkami do góry i mocny wystraszona płacz? Mój mi tak kilka razy zrobił, albo jak od piersi to odezwę na pieluche w nocy. Jakby coś złego mu się przyśniło
No ja nie wiem czy takim maluchom się coś śni i czy zdają sobie sprawę z tych snów. Może po prostu nagły ból brzuszka tj gazy czy wzdęcia.
Mój miał takie coś jak miał koło roku czy 1,5. Przeważnie codziennie budził się z krzykiem po 40 minutach wieczornego zaśnięcia. Krzyk taki jakby go obdzierali. Potem dość szybko zasypiał znowu.
-
Wróbel wrote:No szybko, co poradzić. Lekarz mnie oglądał parę dni temu, zrobił USG i mówił że wszystko ok. i wygląda to na okres. Tylko że to już długo trwa i zastanawiam się czy to normalne.
-
o nie Multi ale wam się majówka szykuje
oby wszystko było dobrze!
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
A ja jeszcze za chwilę do pracy lecę . Dziś długo, ale za to jutro wolne
jak ja to kocham
w czwartek też pracuję, na dwie zmiany za koleżankę, ale co tam - piątek znowu wolne
u mnie słonecznie, chodzę bez kurtki po dworze!a jutro ognicho - oby była pogoda , bo wyjdzie lipa
już kiełby kupiłam
dawno nie jadłam kiełbaski z ogniska
nie mogę sie doczekać, byle by nie padało
wyniki pierwszego wymazu dopiero po majówce - uwielbiam tomalutka_mycha lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Multi jak tam? Dostał naświetlania czy jakieś leki? Taka żółtaczka to nic groźnego. Mój miał 2 razy naświetlania a i tak w domu długo był żółty.
Ja byłam na tym ktg właśnie walizkę wypakowuję bo byłam przygotowana jakby mnie zatrzymali. Ale wsio ok!Jak brykał to maks 170 było potem zaczęłam mu śpiewać i nucić po cichu to się uspokajał i tętno od 130 do 150 także git.
Mój gin powiedział że bardzo ładnie.
Obok była babka z facetem, dopiero co urodziła syneczka. O Boziu jakie maleństwo no łzy mi poleciały taki słodziutki jeszcze golutki. W 36tc urodziła synek 2900 to mój miał 2662 to jeszcze mniejszy był, już zapomniałam jakie to maleństwo słodkie. Miałam ochotę uciekać bo takie odczucia macierzyńskie.Jeszcze jak zaczął tak kwilić i go położna wzięła na ręce to tak się skulił w kulkę no myślałam że nie wytrzymie.
czekamynadzidzie, malutka_mycha lubią tę wiadomość
-
Multi - dobrze, że z małym wszystko ok.
Byłam dziś na wizycie. Wszystko ok. Mały rośnie prawidłowo, szyjka długa, wyniki ok. Kolejna za miesiąc. Za 2 tygodnie badania krwi i mam dostać immunoglobulinę.
Wychodzi na to, że ja chudnę, a młody tyjeDąbrą współpracę mamy
Synuś zrobi z mamy laskę hihihi
Arienkas83, Multiwitamina, Zozo, czekamynadzidzie, malutka_mycha lubią tę wiadomość
-
No narazie od początku ciąży mam na plusie 2,9kg. Wydaje mi się, że jem normalnie. Mały chyba dużo wysysa. Fakt faktem, że apetytu za bardzo nie mam i jem posiłki bo muszę. Co zjem to mi niedobrze albo mam zgagę. Na nic tak na codzień nie mam ochoty.
Dziś już odliczam aż pójdę spać. Jestem wykończona. Jeszcze trochę i do łóżka