Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Multiwitamina wrote:Aha i z tego wszystkiego.
Tsh 0.200 wdf? Odstawić leki całkiem? Zmjniejszysc dawka? ....nawet nie miałam czasu myśleć o tym. Gin za tydzień dopiero jakoś. -
Zozo, trochę nie rozumiem czego oczekujesz od lekarza. Powiedział Ci prawdę. Od tego oni są. Nie wiem czy by Ci było łatwiej gdyby powiedział, że jest wszystko super i ok, Ty byś się cieszyła, może powiedziała już o ciąży znajomym, a za jakiś czas by nie wyszło i przeżyłabyś spory szok. Powiedział Ci, to co uważał za słuszne.
Mnie za to lekarka przy tętnie 90 starała się podnieść na duchu bo taki chyba ma styl, a drugi lekarz u którego byłam jak o tym tętnie usłyszał to skrzywił się, pokiwał głową i stwierdził, że powinno być wyższe. Walił prosto z mostu. Może każdy ma inne podejscie. Może tacy są faceci... Ja tam wolę zawsze znać prawdę. -
Nefre_ ms wrote:Czekamy
miłoja pakuje rzeczy idę n l4 a obni malują moje biuro..
musze jaks tej pizdzie młodej napisac, ze ma przy moim biurku tym razem nie siadac, bo bede 2 tygodnie
a wolalam jej to powiedziec na zywo , zeby sladu nie było, a jej akurat nie ma.
zła jestem ze wczesbniej tego nie powiedziałam..
no to przyjdziesz po L4 to będziesz miała nowiuteńkie biurołohohoh!
Powodzenia jutro!Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Multi zmniejsz trochę dawkę, tak jak Beatrix pisze i potem powtórz jeszcze raz TSH.
Multiwitamina lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Multiwitamina wrote:Do wizyty mialam brać 50 jak w ciazy . A przed brała 25 i myślę teraz czy zmniejszać czy co..
czekamynadzidzie lubi tę wiadomość
-
Beatrix_ wrote:Mi endo po porodze kazala zejsc do polowy dawki z ciazy i ztobic badania po 6 tygodniach. Zredukowalas dawke czy bierzesz caly czas ta co w ciąży?
czekamynadzidzie lubi tę wiadomość
-
Nefre powodzenia
Arienka, Lavende fajne info z wizyt, gratkiLavende nic tylko zazdrościć że mało przybierasz a jeszcze chudniesz
ja teraz nie mam apetytu to może pomoże mi to zrzucić kg.
Czekamy zazdroszczę ognichauwielbiam sezon grillowy
A my wreszcie ruszylysmy do przodu. Malutka pojechała do szpitala a ja jestem w domu. Mogę do niej jeździć od 13 do 20. Z lekarzem dzisiaj nie gadałam bo prowadzący jest do 15 a ja już byłam po. Biedna wymeczona po badaniach spała jak zabita. Znowu ma sondę założona bo pielęgniarka nie potrafiła jej nakarmić.
Ja odebrałam dziś mój nowy laktator i nie wiem skąd taki postęp, czy to fakt wpisu trochę stresu że mnie zdjął ale odciagam spore ilości, nigdy mi się tyle wcześniej nie udało, prawie trzy razy więcej. Może moje wstawanie co 2 godz przynoszą w końcu efekt.
Ale jakbyście mnie dzisiaj w szpitalu widziały, jak wariatka się zachowywałam. Przyszła położna żeby mi powiedzieć o tym wolnym miejscu to zanioslam się takim szlochem że jak mnie inna zobaczyła to się wystraszyla i prawie biegła do mnie. A później jak ja w tym inkubatorze zobaczyłam to znowu bek, tym razem ze smutku. Ale wiem że to wszystko dla jej dobra -
Multi widzę jak to tam wygląda i to chyba nie ma sensu. Ona na razie cały czas pomiędzy karmienia i śpi, karmić ja jej nie mogę więc mogłabym ewentualnie pieluszke jej zmienić. Muszę wstawać na to odciaganie, musiałabym wychodzić, budzić innych. Więc nawet o to nocowanie jeszcze nie pytałam bo nie wiem co zrobić
A od 13 do 20 są godziny odwiedzin. Może być tylko jeden rodzic więc będę jeździć sama bo bez sensu żeby jedno z nas stało na korytarzu, a byłby to w większości mąż. Duże obostrzenia są na tym oddziale.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2019, 04:01
-
Adry tak naturalnie w założeniu. W trakcie się okaże.
Mycha to dobrze że znaleźli jej miejsce. A z tym dojeżdżaniem to też plus że się wyśpisz, musisz mieć siłę, a i tak będziesz z nią na co dzień. Jedynie szkoda że od 13stej dopiero ale może będziesz mogła wcześniej.Adry lubi tę wiadomość
-
Mycha - szkoda, że nie możesz być z małą, ale jeśli jej nie karmisz to może w domu dasz lepiej radę. Odpoczniesz, poodciągasz mleko. Szpital jednak męczy... Ona i tak nie wie, że Ciebie nie ma. Oby była tam niedługo. A jaki masz laktator?
Mi się marzy by teraz bardziej przyłożyć się do kp, a jak nie da rady to odciągać. Marzy mi się fajny laktator. Wszyscy polecają z Madeli, ale troche drogi jestMyślicie, że warto? Moja siostra ma jakiś tani elektyczny i chce mi dać, ale sama nie wiem. Wolałabym kupić. A rodzina mówi, że padłam na głowę i po co kasę wydawać
-
Adry wrote:Jeśli będziesz miała cesarkę to laktator moze się przydać. Ja miałam z aventa, kosztował ponad 300 PLN i nie żałuję. Laktator to dobra sprawa. Używałam przez 4 miesiące non stop potem coraz rzadziej.
Może rodzina wychodzi z zalozenia po pierwszym dziecku że i tak będziesz karmić mieszankami i dlatego twierdzą że zbędny wydatek?
Motywacja po zbuju -
Mi lekarz od razu po porodzie kazał odstawić eutyrox, badania po 6 tygodniach - jest 3,4 i to podobno ok.
Ja mam laktator z Mendeli (569 zł kosztował ale przynajmniej wiem że zrobiłam wszystko żeby KP) U mnie nie dało rady ale nie sądzę żeby to było winą laktatora. Po prostu u mnie nie zaskoczyło.Lavende86 lubi tę wiadomość
-
No właśnie też mi wszyscy mówią że siedzenie dla siedzenia nie ma sensu. Wyspać może się trochę wyspie, chociaż wstawanie do laktator, mycie tego trochę zajmuje i za chwilę znowu trzeba wstawać. Ale na pewno w domu szybciej zasnę niż w szpitalu.
Lavende ja mam simed lacta Electric. Koleżanka mi poleciła. W szpitalu miałam z medeli i nie odciagalam więcej niż tym domowym. I ja nie wiem od czego to u mnie zależy ale cholera tak się cieszyłam bo wczoraj tyle odciagnelam że wszystkie pojemniki na mleko mi się pokonczyly. Myślałam że tak mi się rozkręciło. A dzisiaj znowu mało. No ale trudno, będę odciągac tyle ile dam radę a resztę modyfikowanym, nie przeskocz tego. Wg poloznej laktacyjnej u mnie największe znaczenie ma stres.
Adry to grubo z tymi porzadkami, nawet ciężko mi sobie wyobrazić takie ilości niepotrzebnych rzeczyale z tym odchudzaniem i katowaniem się to masz rację. Kupisz sobie nowe zajebiste ciuchy, co będziesz w jakiś starych chodzić. Fajny pretekst żeby coś miłego dla siebie zrobić
Adry lubi tę wiadomość
-
Adry wrote:Ale generalnie czekacie do terminu? Nic Ci nie będą wcześniej wywoływać jak nie będzie potrzeby?
Zobacz jak to zleciało. Nawet jak mały by się teraz urodził to spokojnie da radę wojownik slodziutki
A dlaczego mają wywoływać? Chodzi o to żeby jak najdłużej pociągnąć z tą krótką szyjką. 03.06 zdejmuje mi pessar ale mam się umówić za tydzień bądź dwa. Powiedział że jak dociągne do niego na wizytę 13.05 to już będzie super. No mam nadzieję, teraz mam trochę stresu bo rodziłam 33+3 dni. Bardzo chcę pobić rekord.Adry, malutka_mycha lubią tę wiadomość
-
Multiwitamina wrote:Do wizyty mialam brać 50 jak w ciazy . A przed brała 25 i myślę teraz czy zmniejszać czy co..
Multiwitamina lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Arienkas83 wrote:A dlaczego mają wywoływać? Chodzi o to żeby jak najdłużej pociągnąć z tą krótką szyjką. 03.06 zdejmuje mi pessar ale mam się umówić za tydzień bądź dwa. Powiedział że jak dociągne do niego na wizytę 13.05 to już będzie super. No mam nadzieję, teraz mam trochę stresu bo rodziłam 33+3 dni. Bardzo chcę pobić rekord.
Arienkas83 lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱