SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Zaczynacie starania o dziecko? Sprawdźcie, kiedy zacząć suplementację folianów i co naprawdę ma znaczenie.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Starając się - ogólne › Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badanie słuchu nie wyszło ale lekarka uspokaja że oni mają najbardziej prymitywny sprzęt. I że bardziej specjalistyczne badania zrobią w drugim szpitalu. Pocieszyla mnie ze jak poderwala się na ten trzask drzwi to faktycznie może coś słyszeć, raczej to nie był efekt wibracji.
    jutro mają dzwonić i dowiadywać się czy jest to miejsce dla nas.

Adry, Lavende86, Wróbel, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

f1d9680377.png

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende a Ty jak się czujesz? Dalej Ci się przelewa?

Nefre kąciki opadają w dół, ale ona nie ma aż tak wyraźnych tych zniekształceń. Tylko ważne żeby słyszała choć na jedno uszko i żeby nie miała problemów z tetnem i normalnie jadła. Oczka to pal licho.

Czytam o czyms takim jak kpi, bo nie wiem czy jeszcze uda nam się wrócić do KP. Masakra, nie wiem czy dam radę :( pół dnia spędzę przy laktatorze lub go myjac, pilnowanie tych godzin, nie wiem czy jest to warte moich nerwów których pewnie będziemy mieć sporo. Kupiłam laktator elektryczny i pewnie przez jakiś czas tak pociągne ale jak w szpitalu mi powiedzą że nie będzie szans na KP to chyba przejdę na modyfikowane.

f1d9680377.png
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2019, 22:58

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha - już mi się nie przelewa. Ogólnie nie jest źle. Mam mdłości, ale tak już zostanie chyba do porodu. No i brak energii. Ale to chyba ciąża, a nie jelitówka.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    Mycha - już mi się nie przelewa. Ogólnie nie jest źle. Mam mdłości, ale tak już zostanie chyba do porodu. No i brak energii. Ale to chyba ciąża, a nie jelitówka.
    To dobrze że Cie nie sieklo, mdłości ciążowe i jelitowka to już by było niezle kombo.

Lavende86, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

f1d9680377.png

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Arienkas83 lubi tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu dziś cisza :-D

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    Udało mi się dziś wygospodarować trochę miejsca w szafie i w komodzie dla młodego. Jestem z siebie dumna. Człowiek nawet nie wie ile niepotrzebnych rzeczy zalega mu w szafach. Nie chce jeszcze kupować za dużo, ale troche boję się, że później sił mi braknie. Chyba powoli coś zacznę w tym kierunku. Dużo nie potrzebuję bo dużo mam, ale wiadomo, że trochę rzeczy trzeba kupić. Dobrze, że mała mi dziś odżyła. Już jej przeszło chyba...

To ja dziś wyprałam i wyprasowałam 10 nowiutkich tetrówek. Miejsce na ciuszki może zacznę robić w tym tygodniu póki mąż ma wolne.

W ogóle mam jutro wizytę. Jak myślicie czy powiedzieć ginowi i podpowiedzieć co ma mi wypisać na te e.coli? Poczytałam w necie i to ciężkie do wybicia mimo że antybiotyk wg antybiogramu. Niby takie tabletki dopochwowe Gynalgin zwalczają to dziadostwo+Zinnat doustny. Bo ja się obawiam że już nie będzie miał pomysłu a z drugiej strony ja nie jestem lekarzem i się jeszcze wnerwi. :P

Generalnie to trzymajcie kciuki o cenne mm szyjki. Bo się więcej ruszam po domu i częściej wychodziłam. Dziś placki ziemniaczane zrobiłam. Boję się że to za dużo ruszania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2019, 17:58

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha do jakiego szpitala jedziecie? CZD w Katowicach? Bo o ile pamiętam to ze Śląska jesteś choć nie pamiętam skąd.

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo nie ma co płakać bo nie masz wpływu. Wiem że to ciężkie chwile. Może umów się do kogoś innego w tym tygodniu niż czekać 2 tygodnie w niepewności.

Zozo lubi tę wiadomość

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo ja też tak przeżywałam... :/ Parę dni starałam się nie myśleć potem znowu wariowałam z nerwów i tak na zmianę. Trzeba jakoś wytrzymać. 2 tygodnie to niedługo. Każdy dzień bez żadnych złych oznak to więcej nadziei że będzie ok!

Zozo lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 🩷
    Synek 10.2022 💙
    Synek 02.2026 🩵
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    Ale tu dziś cisza :-D
    jak zawsze w weekendy ;)

Lavende86 lubi tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo wrote:
    Oooo i to jest mega - muszę sobie to wryć do głowy :)
    Słusznie ;) Do lekarza chyba tez bym nie szła bo te 2 dni nic pewnie nie zmieniły. Ja dalej tętno będzie niskie to będziesz schizowac jeszcze bardziej. A po 2 tyg.to już można chyba więcej powiedzieć.

Córeczka 08.2019 🩷
    Synek 10.2022 💙
    Synek 02.2026 🩵

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo nic Cie teraz nie pocieszy, musisz zacisnąć żeby i czekać bo faktycznie do głowy dostaniesz jak będziesz po lekarzach latać. No chyba że znajdziesz samych przystojnych :D

Arienka to chyba to samo tylko jeszcze ma G z przodu - GCZD, w Katowicach. Jak nie dostaniemy tam miejsca jutro to ja chyba na głowę tu dostanę. Takie czekanie bez sensu, ja się tylko martwię i prawie po ścianach im tu chodzę. Już mnie tu wszyscy znają. Wcześniej wchodzili są sale i pytali która to ja. Później podchodzili już do mnie i po nazwisku mówili. A teraz już po imieniu. Jeszcze chwila i numerami telefonów zaczniemy się wymieniać.

Arienka trzymam kciuki :)

f1d9680377.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha o to mi właśnie chodziło. Ja tam byłam z synkiem parę dni na oddziale chirurgiczno urologicznym. Miał zabieg na siusiaku w narkozie. Spałam na takim łóżku polowym przy łóżku synka, całkiem wygodnie. Już nie pamiętam czy się płaciło ale chyba nie. Osobno na oddziale była kuchnia dla rodziców z lodówką i mikrofalówką. Prysznice spoko - syfu nie było.W pokoju była nawet taka mała wanna dla dziecka, pokoje 2,3 osobowe. Na dole szpitala 2 "restauracje" całkiem spoko jedzenie. Do tego sklepiki też.

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo - wiem co przechodzisz bo sama przez to przeszłam. To są okropne nerwy. Wiem, że nasze słowa średnio Cię uspokajają bo tu chodzi o twoją ciążę. Ja nie wytrzymałam i poszłam po tygodniu do pierwszego lekarza, który akurat miał wolny termin... Zajmij się czymś żeby ograniczyć myślenie o tym. Serial, porządki w domu, książka. Nie masz wyjścia. Czasami musimy na coś poczekać. Trzymam kciuki żeby okazało się, że wszystko jest ok.

Zozo lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi doszła kolejna "fajna" dolegliwość ciążowa, której nie kojarzę z pierwszej ciąży, a mianowicie mam wrażenie, że często brakuje mi tchu. I to nie jak chodzę czy się wysilam tylko jak siedzę lub jestem w pozycji półleżącej. Jakbym miała uciśnięte płuca choć to raczej niemożliwe na takim etapie. Leżenie na boku daje ulgę. W tej ciąży mam wszystko po kolei jak leci :-D No ale mały fika i wynagradza matce te niewygody. Trzeba przeżyć.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry - spróbowałabyś mojej małej powiedzieć, że maskotki nic nie wnoszą :-P Moja od jakiegoś czasu ma ulubieńców i wieczorem jest wybieranie kto dziś będzie z nią spał. Dziś np. szczęśliwcem jest pudelek :-D Ona z nimi gada jakby byli prawdziwi.

Adry lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    A mi doszła kolejna "fajna" dolegliwość ciążowa, której nie kojarzę z pierwszej ciąży, a mianowicie mam wrażenie, że często brakuje mi tchu. I to nie jak chodzę czy się wysilam tylko jak siedzę lub jestem w pozycji półleżącej. Jakbym miała uciśnięte płuca choć to raczej niemożliwe na takim etapie. Leżenie na boku daje ulgę. W tej ciąży mam wszystko po kolei jak leci :-D No ale mały fika i wynagradza matce te niewygody. Trzeba przeżyć.

Też tak mam już od dawna, a teraz to już często leżenie na boku nie pomaga. Lepiej mi się dycha na prawym niż na lewym.

Lavende86 lubi tę wiadomość

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
‹‹ ‹ 1059 1060 1061 1062 1063 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ