X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Frida, jak tam właściciel? Coś się odezwał?
    Tak. Moja histeria chyba przyniosła skutek bo zadzwonił na drugi dzień do męża i zgodził się na nasze warunki. Przy wyprowadzce na koniec maja odda nam połowę kaucji a drugą połowę w czerwcu jak dostanie rachunki. Jeszcze tylko spiszemy to z nim, żeby nie było nic "na gębę" i jakoś to może będzie :P

A moim osobistym zdaniem przewazyla kwestia tego grzyba. Pewnie dobrze o tym wiedział i skumał że i tak siłą nas tu nie zatrzyma.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2019, 19:28

Adry, Arienkas83, malutka_mycha, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    No. Nareszcie pozytywne wiesci. Zaczęłam się zastanawiać czy ktoś nie rzucił klątwy na nasz wątek. Hahaha :) już niedlugo będziesz robić wyprawkę w ciszy i spokoju!!!
    Mam taką nadzieję :) już po przeprowadzce zamierzamy kupić łóżeczko i wózek. Może wreszcie zaczniemy się odbijać od dna :P

Adry lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida - no to super, że się dogadaliście :-)

Ja odliczam do snu małej. Teraz je banana. Ciekawe ile plasterków zje... Nic praktycznie nie je trzeci dzień. Chuda jak szkapa. Znowu getry będą z niej spadać :-D Modlę się żeby jutro już było lepiej.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Arienka, a może coś kwaśnego zjadłaś i zrobiłaś żrąca kupę i ci dziurke wyparzylo? Mi się tak zdarza przy jelitowkach, jak pociągnę to jest ogień dosłownie i mnie "wylot" piecze

No właśnie tak podejrzewam! Piłam w tym tygodniu domowy sok pomidorowy i to sporo bo naraz cały słoik litrowy. Następnego dnia też prawie połowę. Przy kupie mnie piekło potem. I tak chodziłam trochę podrażnione było. Potem psitka zaczęła swędzeć/szczypać i te okolice odbytu też. Dziś już psitka nic za to tyłek w ogniu, może się zapaliło bo dość czerwone dookoła. Dziś się też wkurzyłam i tam ogoliłam aż sięgnąć ledwo było. :P No i chyba gorzej po goleniu. Właśnie wróciłam z apteki kupiłam Tormentalum bezpieczny w ciąży, synkowi też smarowałam tym za niemowlaka na czerwoną pupkową dziurkę. No i chyba lepiej w końcu minimalnie czuję bo już kurwicy dostawałam. :)

Adry lubi tę wiadomość

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2019, 22:56

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    Arienka - ja myślałam w pewnym momencie, że mam hemoroida bo miałam mega zaparcia i tyłek bolał. Możesz kupić Protco-Glyvenol krem - można używać w ciąży. Ja raz posmarowałam i koniec bo w sumie to mi samo przeszło :-D

No chyba nie hemoroidy bo nie mam zaparć. Ale zobaczę jak nie przejdzie.

Lavende86 lubi tę wiadomość

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry no szybko już zleci. Po przeprowadzce to zostaną nam 2 miesiące ;) I dobrze, bo już się nie mogę doczekać :)

Lavende biedna ta Twoja córcia, co chwilę coś jej dolega :/

Do nas przyjechała na weekend moja mama i ciocia. Zostają do poniedziałku. Szkoda że pogoda trochę się popsula. Mąż dziś ma urodziny i zrobiłam mu tort ze slonym karmelem. Zaraz będziemy jeść. I piwko 0% na wieczór 😄

malutka_mycha, Adry lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam że nie ma to jak nie swędząca/szczypiąca dupa. :P Oj przechodzi, już prawie nic nie czuję. Cudowna maść Tormentalum-polecam też dla maluszków. Tylko niestetu brudzi na jasny brąz. :)

Multi nie bój się i tak nic nie zrobisz. Z czasem lepiej :) Ja się też boję braku snu bo teraz śpię po 10h nawet. Jednak bardziej boję się porodu i tych pieprzonych bakterii.

Lavende86, Adry lubią tę wiadomość

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry a co zrobiłaś z dzieckiem na czas porządków? :D

f1d9680377.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida - no tak to już jest :-) Koleżanka ma dwójkę i mówi, że jelitówkę przerabiali już 4 razy i to cała rodzina :-D Mój siostrzeniec ma to samo. A zaczęło się od babci :-D Śmieję się, że nadrabiam bo do 3. roku życia prawie nie chorowała. Na szczęście chyba już idzie ku lepszemu bo jest poprawa.

Idę spać bo ostatnie noce do przespanych nie należały.

Arienka - fajnie, że pupkę odratowałaś :-D

Zozo - teraz tylko spokój może Cię uratować. Będzie co ma być.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo będzie dobrze.

Wiecie ludzie są dziwni. Spotkaliśmy się dziś ze znajomymi. Tacy nie bardzo bliscy. Z dwoma facetami rozmawiałam o dzieciach. Jeden zaczą mnie wypytywać o Karmienie piersią i sugerować że powinnam to robić (serio? mam się tłumaczyć obce u facetowi czemu cycki mi nie zaskoczyły?)
    Drugi natomiast próbował mi wciskać że powinniśmy mieć drugie dziecko. Z komplikacji porodowych, wieku i finansowych też mam się tłumaczyć obcym ludziom?! Dopiero jak powiedziałam że były komplikacje i nie zamierzam więcej ryzykować bo mam dla kogo żyć to się odczepił. Ludzie wyobraźni nie mają naprawdę nie wiele brakowało żebym z tego szpitala w ogóle nie wyszła a ten mi będzie wciskał swoje przekonania bez jakiejkolwiek wiedzy o mnie...

npV2p1.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo wiem że to łatwo mówić ale staraj sie po prostu nie myśleć o tym za dużo. Bądź dobrej myśli i poczekaj spokojnie do wizyty. Ale wiem że to stresujące.

Wróbel no niestety każdy jesy ekspertem od cudzych spraw, zwlaszcza jak go to kompletnie nie dotyczy. Nie ma co słuchać takich mądrości. Niech każdy robi jak uważa a takim ludziom to najlepiej powiedzieć jakąś cięta ripostę żeby się za bardzo nie interesowali.

Zozo lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróbel ludzie taktu za grosz nie mają, w większości. I zawsze im się wydaje że wiedza najlepiej. A Ty masz żyć tak jak uważasz za słuszne a resztę mieć w... :)

Przedstawiam Nine :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e3deabc37164.jpg

Frida91, Multiwitamina, IssaMelissa, czekamynadzidzie, Wróbel, Beatrix_, Adry, Lavende86, Arienkas83, Nefre_ ms, Zozo, Promyk89 lubią tę wiadomość

f1d9680377.png

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 00:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

malutka_mycha lubi tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo zdrówka dla Ninki! :) ale ma bujna czuprynke <3

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 04:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo śliczne maleństwo. I jaką czuprynkę ma :)

npV2p1.png
  • Beatrix_ Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudeńko 😍jakie ma śliczne wloski 🙂

6dbd72f665.png

h4zp9jcg0106napq.png

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Adry lubi tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2019, 22:57

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróbel - nie przejmuj się tymi barankami. Faceci zawsze we wszystkim najmądrzejsi :-D Zwłaszcza w sprawach rodzenia dzieci. A kobiety niektóre nie lepsze.
    Przygotuj się na to, że zawsze będziesz słyszeć o piersi. Dziecku wyskoczy krosta na dupie? Twoja wina - nie karmiłaś piersią! Dziecko choruje? - Twoja wina - dziecka nie karmiłaś piersią! A czemu nie karmiłaś? Oczywiście bo Ci się nie chciało i jesteś wygodna :-D Ja już przywykłam do tych komentarzy. Aaaa i Twoje dziecko jak i moje nie przeszło przez kanał rodny co też jest zbrodnią i można na to zwalić wiele rzeczy :-D A to, że dzieci znajomych karmione cycem do 2 lub 3 lat mają alergie, azs, są równie chorowite to już przypadek - nie wina rodziców :-D Ja jestem za KP. Wiadomo, że to najlepsza opcja, ale nie rozumiem tego wypominania. Na zachodzie tego nie ma. U nas każdy chce pokazać, że jest lepszy.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
‹‹ 1057 1058 1059 1060 1061 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ