X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2019, 10:36

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że Mycha do przodu a Koniczyna z Madlen pod górke. Trzymajcie się dziewczyny. Koniczyna ja bym robiła na NFZ. Sama histero chyba mogła spowodować ten zrost, to tak jak łyżeczkowanie.

Tak Adry umowa na czas nieokreślony. Na razie nie chce poruszać tematu bo sie bede denerwować i spinać brzuch. Ostatnio pojawiają się lekkie bóle miesiączkowe.

Po wizycie jestem, następna za 3 tygodnie jak dotrwam czyli 03.06 a 04.06 do szpitala z walizką bo ma dyżur i pessar wyjmuje. Często babki od razu do porodu kieruje bo spore rozwarcie jest od razu.
    Generalnie mówił że jestem rekordzistką wśród jego pacjentek z tak krótką szyjką i pessarem. :) Sprawdzał tylko ręcznie, pessar na szyjce nadal, na usg nie sprawdzał bo już nie ma sensu. Oszczędzać się dalej przynajmniej te 2 tygodnie. Jakby sie zaczęło w ciągu tygodnia to do Rudy Śląskiej a jak później to do niego do Knurowa. Posiew zwykły i GBS pobrał. Maluch waży 2500g :)

Walizka spakowana :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 18:54

Frida91, Adry lubią tę wiadomość

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • madlen200 Koleżanka

Wysłany: 13 maja 2019, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Jednorazowy wynik o niczym nie świadczy. Miarodajne są conajmniej 2-3 badania. Z rana, na czczo, bez szaleństw i stresów dnia poprzedniego.
    Ja w cyklu w którym zaszłan miałam prl 8 w 3 dc. Wcześniej bez niepokalanka od 18-26.
    W Twoim wypadku jeśli wynik się potwierdzi sam niepokalanek może być za mało na obniżenie.

Nikt Ci tu nie powie czy plamienia są od zbyt o wysokiej prolaktyny, ale napewno trzeba się jej przyjzec. Może za konsultacja z lekarzem zrobić prl z obciążeniem. Jeśli prl jest za wysoka może utrudniać zajście w ciążę.

Niepokalanek to zioło. Można brać na własną rękę ale najpierw trzeba uważnie przeczytać ulotkę. Należy zacząć brać od pierwszego dnia cyklu i kontynuować przez 3 miesiące.
    Dziękuję za podpowiedzi , no akurat wieczór przed badaniem miałam mega stresujący, poczekam na wizytę czerwcowa i chyba się wstrzymam z lekami na swoją rękę.

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są też teorie że tak lekko przekroczona prolaktyna nie przeszkadza i nie warto się faszerować lekami z tego powodu. Przeciez kobiety podczas karmienia też.mają podwyższona a zachodzą nieraz w ciążę. Różni lekarze mają różne podejście...
    Też miałam ok.30 czyli ponad normę i 1 mi kazał brać Bromergon a inny kazał odstawić i nie brałam go już 3 mce jak udało mi się zajść.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 19:24

Adry lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png

Wysłany: 13 maja 2019, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2019, 10:37

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój mąż się przeziebil i teraz płakusia jaki to jest biedny :P Chyba będzie spał w salonie.

Adry też chciałam obejrzeć ten film choć jestem wierzaca i nie lubię takiej nagonki na cały Kościół. Ale oburzają mnie też takie sprawy i to ich tuszowanie... Może jutro obejrzymy.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumka dokladnie. O każdej grupie społecznej możnaby nakręcić taki film i pokazać jak żyją. Takie spostrzeżenia miałam po filmie Kler. Nic mnie tam nie zaskoczyło. Równie dobrze.można by pokazać ciemną stronę nauczycieli, górników, kasjerów itp. :P O lekarzach też jest ten cały żałosny "Botoks". Szkoda tylko że o politykach nie kręcą dokumentów bo dopiero byłoby o czym.
    Co nie umniejsza oczywiście powagi sprawy bo wiem że wielu księży kompletnie minęło się z powołaniem i powinni siedzieć w więzieniu zamiast pouczać innych.

pumka lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png

Wysłany: 13 maja 2019, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumka podobna scena była chyba w "Pod mocnym aniołem". To film o alkoholikach. Bardzo mocny jak dla mnie aż ciężko mi się oglądało.
    Ale że takie rzeczy się dzieją naprawdę to masakra.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój się przeziebil po prostu, chyba przez klime w pracy. Będzie spał w salonie ;)

Wiem że Botoks to nie dokument tylko niby komedia ale też niektórzy gadali że to takie szokujące i prawdziwe o lekarzach ;)

Kurde a ja jakąś infekcje złapałam intymna, dobrze że jutro idę do lekarza to coś mi może da, bo to strasznie denerwujące.

Zozo a co u fryzjera planujesz robić? Scinasz czy farbujesz czy co tam? :)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry bzykamy :P Moje libido w ogóle ostatnio powróciło, ale raczej z gumką bo miałam wcześniej ciągle nawracajace zap.pęcherza a tak jakoś mniej.
    Teraz miałam trochę spokoju to znowu jakieś ustrojstwo się przyplątało,ale tak jak mówisz uroki ciąży.

Pumka też jestem w szoku, że ludzie tacy wscibscy. Tzn.rozumiem ciekawość, bo nie każdy o tym słyszał i chcą może wiedzieć "z czym to się je" no ale trochę empatii...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 23:03

Adry lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumka polubiłam za tych księży z którymi rozmawiałaś o in vitro. Jestem zdziwiona że Cię nie potępiali itp.

Ja jestem wierząca. Wierzę bo tak mi łatwiej że ktoś nade mną czuwa. Ale do kościoła przyznaję że nie chodzę. Tak- po prostu nie chce mi się po raz kolejny słuchać tego samego. Msze są nudne, modlitwy nie radosne, smętne to wszystko i gdzie tu radość z istnienia Boga, ze zmartwychwstania itd. Nie podoba mi się formuła mszy. Chodziłabym nawet codziennie jakby to było tak jak w Stanach że spiewają gospel a pastor ma ciekawe kazania. No chyba że to tylko na filmach tak wygląda?
    Na początku ciąży chodziłam pare razy na msze dla ciężarnych, to było takie inne fajne, modlitwy w intencji matek i nienarodzonych jeszcze dzieci. No ale potem już nie mogłam. Jednak bedę chodzic z synkiem bo on to w ogóle nie wie jak się zachować w kościele a zaniedługo idzie do szkoły.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 23:35

pumka lubi tę wiadomość

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    kuźwa, bo już czułam wielkie żądło w dupie :P ufff ufff :P hahahaha
    Eeeee nie jestem pewna co w ten sposób opisujesz ale nie kojaży się za bardzo z mrówkami... ale do tematyki forum pasuje.

pumka, Adry, Multiwitamina lubią tę wiadomość

npV2p1.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja słyszę że będzie wszystko dobrze to mam ochotę zabić.
    A wierząca byłam, teraz już nie wiem. Trochę nie rozumiem jaki niby Bóg miałby wobec nas plan.

Dzisiejszy dzień poszedł na zmarnowane, żaden smoczek jej nie pasował. Spędziłam cały dzień w szpitalu i ch*ja z tego mam. I jak sobie pomyślę że co trzy godz muszę wstawać to ch*j mnie strzela. Nie wiem jak długo dam radę tak funkcjonować. I ogólnie ch*j, ch*j, ch*j

f1d9680377.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo bo czasem to już lepiej nic nie mówić niż gadać glupoty albo silic sie na pocieszenie bez sensu... Nic to nie wnosi a tylko denerwuje tą pocieszana osobę.
    Tak samo gadanie że inni mają gorzej itp. Jeśli coś mnie dołuje w moim życiu to sorry ale nie jest pocieszeniem że dzieci w Afryce gloduja albo że chociaż nie mieszkam pod mostem itd.bo to w tym momencie abstrakcja. Każdy ma swoje problemy i wiadomo, że nie będziemy zacieszać się bez sensu bo inni mają gorzej a my jednak nie tak źle. Choć wiadomo komuś glodnemu nie będę narzekać że mam za dużo jedzenia albo komuś z problemem niepłodności lepiej nie narzekać, że co roku zachodzę w ciążę i mam już tego dość.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 23:22

Zozo lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png

Wysłany: 14 maja 2019, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

pumka lubi tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 04:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą wartością prolaktyny to tak jak dziewczyny piszą - jeden wynik o niczym nie świadczy. Mi raz wyszło 40, lekarz mnie Microgruczolakiem przysadki straszył. A następne badanie wyszło w normie.

Adry jadłam, bo mama mi zrobiła. Na dziś nic nie mam, coś na miejscu muszę kupić.

Pumka też uwielbiam się wyspać, kiedyś chociaż na weekend się człowiek cieszył :) ale chyba sobie zrobię jedna noc z dłuższą przerwa, może nie wybuchne.

pumka lubi tę wiadomość

f1d9680377.png

Wysłany: 14 maja 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

czarnulka24 lubi tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie dziewczyny z tym pociesza iem to zawsze jest problem. Z jednej strony jak powiesz "będzie dobrze", "przykro mi" albo cokolwiek innego to możesz tylko zdenerwować kogoś. Z drugiej jak nie powiesz nic to ta osoba może pomyśleć że masz ją gdzieś.
    Ja taki dylemat mam z przyjaciółką bo nie powiem jej że będzie dobrze. Nie jest idiotką, obie wiemy że może wcale nie być dobrze. Mówiłam różne rzeczy ale czy pomogły to nie wiem...

npV2p1.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróbel czasem dobrze po prostu być przy kimś, dac się wygadać, wysłuchać. Nie zawsze musimy mieć coś super mądrego czy odkrywczego do powiedzenia. A kiedy naprawdę jest źle to mówienie "będzie dobrze" też nie ma sensu.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
‹‹ 1090 1091 1092 1093 1094 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ