Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Odprowadziłam dziecko do przedszkola i poszłam pobrać krew do laboratorium. Znowu przeciwciała, toxo, hbs. Muszę załatwić immunoglobuline bo powinnam ją teraz dostać.
Potem zakupy jedne, drugie i w końcu w domku. Jem śniadanie. Mały rozpycha się jak zwariowany. Chyba mu smakuje. Nie wiem czy się nie obrócił bo mi żołądek okopuje. No chyba, że głową.... -
Arienkas83 wrote:Lavende a po co Ci immunoglobulina? Miałaś przy porodzie podane na 100%, a przy poronieniu? Ja miałam po cc i po poronieniu i teraz tylko badam przeciwciała.
Info z neta:
"Przy zagrożeniu konfliktem serologicznym powinnaś otrzymać immunoglobulinę już między 28-30 tygodniem ciąży. Ma to zapobiec problemom, jakie mogą pojawić się na ostatnim etapie ciąży, wtedy – zdaniem ekspertów – może dochodzić do mieszania się krwi mamy i płodu wskutek przecieków matczyno-płodowych. Zdarzają się one rzadko, ale czasem są na tyle duże, że mogą doprowadzić do produkowania przez mamę przeciwciał zwalczających krwinki dziecka". -
Pumka ja bym jechała w 3dc.
Poszłam za.waszą radą, ubrałam się odpowiednio i zrobiłam sobie spacer 7-8km po lesie w deszczuNawet fajnie było. Ile już można kisnąć w domu
Wystarczy że 1 dzień nie wyjdę pochodzić i już zle się z tym czuję...
Zozo, Lavende86, Adry, pumka lubią tę wiadomość
-
Multiwitamina wrote:nie załamuj się. Kiedyś wyjdzie słońce i dla Ciebie i za oknem . Weź wypij ciepła kawę i zasuwaj dalej :*
Dzisiaj w pracy jest super polozna/pielęgniarka. Ma bardzo rozsądne podejście do życia. Na karmienie na 9 się spóźniłam i Ninka była już po. Okazało się że wypila cała porcje na dwa razy, wszystko z butli. Za 1,5 godz znowu chciała i znowu cała porcje z butli dostała. Babeczka mówi że najpierw ma się nauczyć jeść, a to już w sumie potrafi bo i ciągnie i polyka a później skupić się na kosmetyce jaka jest to że trochę ucieka jej bokiem. Wg niej to ile ucieka to nawet nie jest 10 ml więc w butli mieć większą porcje i wtedy swoje wypije. Powiedziała mi w jakich pozycjach ja karmić żeby jej się język nie zapadal, dała inny smoczek. I jeżeli Mała przez 48 godz będzie jadła tylko z butli to nas wypuszcza. Nie chcę się za szybko cieszyć ale zaczynamy chyba teraz robić kroczki do przodu a nie w tyłteraz od 3 godz już śpi, widocznie się najadla. I zmieniliśmy schemat, nie karmimy co 3 godz tylko na żądanie i nie odmierzone porcje a tyle ile chce. Wreszcie ktoś ma pomysł na moje dziecko i ten pomysł mi się podoba. Tylko pewnie co pielęgniarka to będzie inne podejście więc nie wiem jak to jutro będzie bo ta babeczka jest do jutra rana
Arienkas83, Frida91, Adry, Multiwitamina, pumka lubią tę wiadomość
-
Multiwitamina wrote:Podaje się w 3cim. Ja mam z mężem konflikt ,m ale 2razy badanie z krwi nie wykazało potrzeby. Malybnie dostał nic na to A ja po porodzie w dupe
-
Arienkas83 wrote:Lavende nie strasz bo ja nie miałam podane. Tylko Coombsa kazał robić, ostatnio robiłam właśnie.
-
Już i tak nic nie zrobię jedynie że po porodzie dostane. Spytam się teraz jak pójdę do niego chyba w poniedziałek z wynikami posiewów bo pewnie zaś coś wyjdzie-jutro dzwonie czy coś wyhodowali. Przekopałam net i różnie-jedne dostają inne nie ale też dostają w ciąży gdy były jakieś krwawienia i krwiaki na początku. Ja nie miałam.